Venezuela

Oppositionen i Venezuela bojkottar valet

Venezuelas oppositionsallians MUD kommer att bojkotta presidentvalet den 22 april.
Läs mer om MUD och Venezuela.

Oppositionen i Venezuela bojkottar valet

Venezuelas oppositionsallians MUD kommer att bojkotta presidentvalet den 22 april. Endast en motståndare till president Nicols Maduro kvarstår nu inför valet, som oppositionen säger är olagligt.
Läs mer om MUD och Venezuela.
Venezuela: Folk har inte råd ta bussen till jobbet
Den ekonomiska krisen i Venezuela eskalerar nu, med bara två månader kvar till presidentvalet i april. Amerikanska sanktioner mot landet har förvärrat situationen och hyperinflationen är nu uppe på fyrsiffriga tal. Valutan är nu så värdelös, vilket har gjort att lönen för många nu inte ens räcker till för att ta bussen till jobbet.
Läs mer om Venezuela.
Venezuela: Kryptovaluta drog in 735 miljoner dollar
Venezuela uppger att man har tagit in 735 miljoner dollar via kryptovalutan petro. Det rapporterar Financial Times.

Venezuela har släppt digital valuta

Venezuela har formellt lanserat den digitala valutan petro, i ett okonventionellt försök att ta sig upp ur landets djupa ekonomiska kris.
Oppositionsparti bojkottar presidentvalet i Venezuela
Ett av Venezuelas framträdande oppositionspartier, vars ledare Leopoldo Lpez sitter i husarrest, kommer att bojkotta presidentvalet den 22 april.
Läs mer om Leopoldo Lpez och Venezuela.
Venezuela fortfarande i topp i misärindex
Venezuela är världens överlägset eländigaste ekonomi, enligt Bloombergs sammanställning av årets så kallade misärindex i 66 länder.
Filmrecension: La Familia – stark film om faderskärlek
Eva af Geijerstam recenserar ett drama från Venezuela.
Läs mer om Geijerstam och Venezuela.
Minst 18 dödade i drabbning i Venezuela
Läs mer om Venezuela.
Minst 18 dödade i drabbning i Venezuela
Soldater i Venezuela har dödat minst 18 personer som arbetade med illegal gruvdrift i ett område nära gränsen till Guyana, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Guyana och Venezuela.
Venezuelaner korsar gränsen till Colombia i massor
Stora skaror människor har korsat gränsen mellan Venezuela och Colombia de senaste dagarna. Detta sedan president Juan Manuel Santos aviserat skärpta gränser mot det krisdrabbade grannlandet i öst.
Läs mer om Colombia och Venezuela.
Colombia vill rädda Venezuelas ekonomi – om Maduro lämnar
Colombia har kontaktat internationella låneinstitutioner om att utforma en ekonomisk räddningsplan värd upp till 60 miljoner amerikanska dollar för grannlandet Venezuela, om president Nichols Maduro lämnar sin post, uppger Colombias finansminister Mauricio Crdenas.
Läs mer om Maduro och Venezuela.
Flyr krisen i Venezuela i rangliga träbåtar
Medan den ekonomiska krisen i Venezuela fördjupas tar människor allt större risker för att lämna landet.
Läs mer om Venezuela.
Skärpta gränskontroller mot Venezuela
Colombia och Brasilien skärper gränskontrollerna för att få bukt med strömmen av ekonomiska flyktingar från Venezuela. Mat, arbeten och bostäder saknas till migranterna.
Läs mer om Brasilien och Venezuela.
Venezuela väljer president i april
Venezuelanerna kommer att gå till valurnorna för att välja president den 22 april, meddelar landets valmyndighet.
För varje person man skjuter så går det lättare med nästa
CARACAS. Vi har träff med de Onda av de Onda. De som mördar, kidnappar och säljer knark. Djupt inne i Caracas slum i Venezuela. Världens mest kriminella land. – Hoppa upp, säger killen på motorcykeln korthugget.
Läs mer om Onda och Venezuela.
Nya sanktioner mot Iran minskar oljeproduktion
Oljepriset är nu det högsta på fyra år, efter att ha klättrat stadigt under hösten. Nordeas analytiker Thina Saltvedt tror att priset kommer ligga kvar på den nivån även under 2018, men det finns flera osäkerhetsfaktorer, bland annat kan nya sanktioner mot Iran och politisk turbulens i länder som Libyen och Venezuela göra att priset stiger: Det kommer vara stor oro kring till de här länderna även under 2018 säger Thina Saltvedt, analytiker på Nordea.
Oppositionen i samtal med Maduros regering
Oppositionen i Venezuela meddelar sitt deltagande i samtal med landets regering i Dominikanska republiken. Den säger att den kommer att protestera mot president Nicols Maduros totalitära vision och kräva valgarantier.
Läs mer om Dominikanska och Venezuela.
Stark motvind för Venezuelas opposition
Ledarna för oppositionspartierna i Venezuela motsätter sig högsta domstolens beslut om att de inte kan ställa upp som en enad allians och måste registrera sina kandidater på nytt inför valet den 30 april.
Läs mer om Venezuela.
Maduro ställer upp för omval i Venezuela
Venezuelas president Nicols Maduro kommer att ställa upp i presidentvalet i slutet av april. – Jag är redo, vi kommer att vinna stort, säger han.
Läs mer om Venezuela.
Venezuelas inflation uppe i 440.000 procent
På mindre än tre månader har priset för en kopp kaffe i Venezuela stigit från 5.500 bolivarer till 45.000, skriver Bloomberg. Hyperinflationen rusar, och den en gång i tiden så omhuldade och stabila valutan kan snart vara borta.
Läs mer om Bloomberg och Venezuela.
Venezolansk pilot i eldstrid med polis – minst två döda
Två poliser och flera terrorister har dödats i Venezuela i samband med att polisen belägrade ett hus där helikopterpiloten Oscar Prez befann sig. Det rapporterar BBC.
Läs mer om BBC, Oscar Prez och Venezuela.
Guterres lovar hjälpa Colombia
FN kan tänka sig att skicka mer resurser till Colombia för att hjälpa landet att ta hand om de människor som flytt dit från den svåra långvariga krisen i matbristens Venezuela.
Läs mer om Colombia och Venezuela.
Bilderna som avslöjar den akuta matbristen
Här avslöjar bilder den akuta matbristen i Venezuela.Utsvultna invånare har slaktat betande boskap och plundrat ett matcenter för att komma över något att äta.– De slog ner dörrarna och plundrade centret på mjöl, ris och matolja, säger vittnet Zuuley Urdantea, 50, till Reuters.