Venezuela

18-åring kan bli årets spelare i världen

Deyna Castellanos, det 18-åriga stjärnskottet från Venezuela är en av årets tre bästa spelare i världen. Castellanos är en av tre nominerade till Fifas pris årets spelare som delas ut vid en gala i London den 23 oktober.
Läs mer om London och Venezuela.

Stor oenighet i krisens Venezuela

Regimen och oppositionen i Venezuela har träffats i Dominikanska republiken för att hålla samtal om hur krisen i oljelandet ska lösas. Men än står parterna långt ifrån varandra. De är inte ens överens hur samtalen ska hållas.
Läs mer om Dominikanska och Venezuela.
Ovanliga frieriet - gick ner på knä framför påven
Ett möte med påven slutade i rena kärleksfesten.Dario Ramirez från Venezuela chockade både sin flickvän och Franciskus när han plötsligt gick ner på knä mitt under en audiens.– Jag var orolig att han skulle ta en selfie med påven, säger den nyblivna fästmön Maryangel Espinal.
Läs mer om Maryangel Espinal och Venezuela.
USA-varning får Venezuela att mana civila göra militärtjänst
På lördagen hölls militära övningar runtom i hela Venezuela. Civila manades att ansluta sig till försvarets reservstyrkor och göra en insats för att försvara sitt land mot en möjlig attack från USA.
Läs mer om USA och Venezuela.
Venezuela: 37 döda i fängelseräd
37 fångar har dödats i en nattlig räd genomförd av säkerhetsstyrkor i ett fängelse i södra Venezuela, uppger delstaten Amazonas guvernör. Det var en massaker, twittrar guvernören Liborio Guarulla.
Läs mer om Liborio Guarulla och Venezuela.
Venezuela: 37 döda i fängelseräd
37 fångar har dödats i en nattlig räd genomförd av säkerhetsstyrkor i ett fängelse i södra Venezuela, uppger delstatens Amazonas guvernör.
Läs mer om Venezuela.
36 döda i fängelse i Venezuela
Minst 36 personer har dött efter bråk på ett fängelse i Venezuela.
Läs mer om Venezuela.
Martin Liby Alonso: Vänsterpartiets blodröda skam
Det demokratiska förfallet i Venezuela har varit tydligt länge. Men delar av vänstern har inget velat se.
Läs mer om Venezuela.
Trump hotar Venezuela med militär insats
USA:s president Donald Trump hotar regeringen i det krisande Venezuela. Under flera månader av gatuprotester mot socialistregeringen i Venezuela har tusentals personer gripits och över 120 har dödats. Trump sa på fredagen att han har diskuterat läget med utrikesminister Rex Tillerson och USA:s FN-ambassadör Nikki Haley.
Trump hotar Venezuela med militär insats
USA:s president Donald Trump överväger en militär insats i det krisande Venezuela. – Vi har många alternativ för Venezuela, inklusive en militär insats om det behövs, säger han.
Läs mer om Donald Trump och Venezuela.
Maduro: Här är min hand, Trump
Venezuelas president Nicolas Maduro vill ha ett personligt möte med Donald Trump.Det sade han under ett maratontal inför landets nyvalda författningsförsamling, enligt BBC.– Om han är så intresserad av Venezuela så finns jag här, sade Maduro.
USA trappar upp sanktionerna mot Venezuela
Venezuelas regering blir allt mer internationellt isolerad. USA utökar sanktionerna och FN kräver att brott mot mänskliga rättigheter utreds. Flera grannationer fördömer landet.
Läs mer om Venezuela.
FN anklagar Venezuela för systematiska människorättsbrott
FN:s organ för mänskliga rättigheter, OHCHR, rapporterar omfattande och systematisk bruk av övervåld samt godtyckliga frihetsberövanden av demonstranter i Venezuela. 124 människor har dödats och 1.958 skadats i samband med protester under de två månader som granskningen täcker.
Läs mer om Venezuela.
Hackare slog till mot myndigheter i Venezuela
En grupp hackare stödjer de beväpnade rebellerna i Venezuela, och har genomfört en attack mot myndigheter och företag. Under tisdagen träffas utrikesministrar från grannländerna i Peru för att diskutera krisen.
Läs mer om Peru och Venezuela.
Hackare angriper Venezuelas regeringssajter
En grupp hackare har angripit venezolanska regeringssajter i en operation som riktas mot landets president Nicols Maduros diktatur. Under namnet De binära väktarna har gruppen meddelat att den stöder en beväpnad styrka som i söndags attackerade en militärbas i Valencia, en stad i centrala Venezuela.
Läs mer om Valencia och Venezuela.
Stenhård duell om trestegsguldet
Damernas trestegsfinal blev en stenhård duell mellan 21-åriga Yulimar Rojas från Venezuela och den dubbla världsmästarinnan och OS-mästaren Caterine Ibarguen, Colombia. Ledningen mellan de båda skiftade flera gånger under finalen.
Maduros regim jagar legosoldater
I Venezuela jagar regeringsstyrkor nu legosoldater som är på fri fot med vapen efter händelserna på en militärförläggning i helgen.
Just nu: Revoltförsök rapporteras i Venezuela
I staden Valencia väster om Caracas uppger ett vittne att det har pågått skottlossning under natten. En grupp män i uniform säger sig ha inlett en revolt för att återupprätta demokratin i Venezuela.
Läs mer om Valencia och Venezuela.
Misstänkt terroristattack i Venezuela
Enligt AP ska en terroristattack ha ägt rum i Venezuela. Enligt källor ska ett flertal arresteringar gjorts.
Läs mer om Venezuela.