Venezuela

Borgmästaren har flytt Venezuela och välkomnas till Colombia

Borgmästaren i Caracas, Venezuela, har flytt från sin husarrest i landet över gränsen till grannlandet Colombia, rapporterar BBC. Enligt uppgifter i spanska medier ska även hans familj ha lyckats fly från landet.
Läs mer om BBC, Colombia och Venezuela.

Borgmästaren har flytt Venezuela och välkomnas till friheten i Colombia

Borgmästaren i Caracas, Venezuela, har flytt från sin husarrest i landet över gränsen till grannlandet Colombia, rapporterar BBC. Enligt uppgifter i spanska medier ska även hans familj ha lyckats fly från landet.
Läs mer om BBC, Colombia och Venezuela.
Nio gruvarbetare dödade i Venezuela
Läs mer om Venezuela.
EU:s sanktioner rubbar inte regimen i Venezuela
EU:s riktade sanktioner mot Venezuela väntas inte rubba regimen. Så länge Kina och Ryssland fortsätter att låna ut pengar i utbyte mot oljereserver kommer regimen fortsätta att styra landet.
Läs mer om Kina, Ryssland och Venezuela.

Med socialismen mot ruinens brant

Egentligen borde ett land med världens största oljereserver inte kunna gå i konkurs. Men socialistregimen i Venezuela är inte bara moraliskt och politiskt bankrutt, utan i princip även ekonomiskt.
Läs mer om Venezuela.
Doldis kan utses till världens bästa av Fifa
Fifa delar ut pris till världens bästa fotbollsspelare. En av nomineringarna sticker ut. 18-åriga Deyna Castellanos från Venezuela utmanar Europamästaren Lieke Martens, Nederländerna, och USA:s stjärna Carli Lloyd.
Henrik Brando Jönsson: Krav på omröstning kan förvärra Venezuelas kris
Regimen har nått sitt mål och tagit kontroll över 75 procent av Venezuelas delstater. Det visar valresultatet efter söndagens regionval. Oppositionen erkänner inte resultatet och kräver att rösterna räknas om. Därmed väntas krisen i Venezuela bli ännu värre.
Läs mer om Venezuela.
Tydlig seger för Maduros vänsterregering
President Nicols Maduros vänsterregering har vunnit i 17 av landets 23 delstater i söndagens regionalval i Venezuela, meddelar landets valmyndighet. Maduro säger att hans regering vunnit en tydlig seger.
Läs mer om Venezuela.
Johan Schück: Vanstyre bakom katastrofen i Venezuela
Ekonomiskt vanstyre kan leda till att hela samhället kollapsar. Venezuela är ett tragiskt exempel på hur bortslarvade möjligheter leder mot undergång.
Läs mer om Venezuela.
Till Venezuela får stjärnorna ta med sin egen mat
San Cristobal. Krisen i Venezuela har gjort landskamperna i landet till en mardröm. Brist på mat, hög säkerhetsrisk och stängda flygplatser är ovanliga delar av matchuppladdningen för Sydamerikas världsstjärnor. DN följde med Luis Surez Uruguay till bortamatchen mot Venezuela i VM-kvalet.
Läs mer om VM-kvalet och Venezuela.
Korrupta länderna som är svenska bolagens favoriter
Krisande Venezuela och diktaturen Uzbekistan är två mycket korrupta länder där flera svenska storbolag gör affärer. Men ett land mycket närmare oss är svenska börsjättars favorit på korruptionstoppen.
Läs mer om Uzbekistan.
Svenska börsjättar i korrupta länder: Extremt naiva
SvD Näringslivs kartläggning visar att svenska storbolag gör affärer i nästan alla av världens mest korrupta länder, som Sudan, Venezuela och Irak. Det innebär en stor utmaning för antikorruptionsarbetet. Ericsson toppar listan med försäljning till 40 korrupta länder.
Läs mer om Irak, Sudan och Venezuela.
Världsledarna tysta om polisvåldet i Katalonien
Få världsledare har uttalat sig om folkomröstningen i Katalonien och de våldsamma sammandrabbningarna som skadade hundratals.Utrikesminister Margot Wallström uttrycker sig försiktigt – och möts av hård kritik.Däremot uttalar sig den omstridde presidenten i Venezuela kritiskt.– Det är ett brutalt förtryck. Rajoy måste ställas till svars inför det som hänt, säger Nicols Maduro enligt AP.
Läs mer om Katalonien och Venezuela.
Nordkorea och Venezuela i nytt inreseförbud
Nordkorea läggs till på listan över länder där medborgarna omfattas av inreseförbud till USA. Åtta länder finns med i den nya versionen som inte längre bara riktar in sig på muslimskt dominerade länder.
Läs mer om USA och Venezuela.
USA: Fler länder i nytt inreseförbud
Det nya inreseförbudet till USA omfattar invånare från Nordkorea, Tchad, Iran, Libyen, Somalia, Syrien, Venezuela och Jemen.
18-åring kan bli årets spelare i världen
Deyna Castellanos, det 18-åriga stjärnskottet från Venezuela är en av årets tre bästa spelare i världen. Castellanos är en av tre nominerade till Fifas pris årets spelare som delas ut vid en gala i London den 23 oktober.
Läs mer om London och Venezuela.
Stor oenighet i krisens Venezuela
Regimen och oppositionen i Venezuela har träffats i Dominikanska republiken för att hålla samtal om hur krisen i oljelandet ska lösas. Men än står parterna långt ifrån varandra. De är inte ens överens hur samtalen ska hållas.
Läs mer om Dominikanska och Venezuela.
Ovanliga frieriet - gick ner på knä framför påven
Ett möte med påven slutade i rena kärleksfesten.Dario Ramirez från Venezuela chockade både sin flickvän och Franciskus när han plötsligt gick ner på knä mitt under en audiens.– Jag var orolig att han skulle ta en selfie med påven, säger den nyblivna fästmön Maryangel Espinal.
Läs mer om Maryangel Espinal och Venezuela.
USA-varning får Venezuela att mana civila göra militärtjänst
På lördagen hölls militära övningar runtom i hela Venezuela. Civila manades att ansluta sig till försvarets reservstyrkor och göra en insats för att försvara sitt land mot en möjlig attack från USA.
Läs mer om USA och Venezuela.
Venezuela: 37 döda i fängelseräd
37 fångar har dödats i en nattlig räd genomförd av säkerhetsstyrkor i ett fängelse i södra Venezuela, uppger delstaten Amazonas guvernör. Det var en massaker, twittrar guvernören Liborio Guarulla.
Läs mer om Liborio Guarulla och Venezuela.
Venezuela: 37 döda i fängelseräd
37 fångar har dödats i en nattlig räd genomförd av säkerhetsstyrkor i ett fängelse i södra Venezuela, uppger delstatens Amazonas guvernör.
Läs mer om Venezuela.
36 döda i fängelse i Venezuela
Minst 36 personer har dött efter bråk på ett fängelse i Venezuela.
Läs mer om Venezuela.