Viasat

Svensken tog ny seger – försvarade sitt bälte

Sven Fornling försvarade sitt baltiska IBF-bälte.Malmösonen besegrade tjecken Karel Horesjek på poäng.– Vad ska man säga, jag gav honom en omgång, säger Fornling till Viasat.
Läs mer om Fornling, Karel Horesjek och Viasat.

Som att det är rätt köra på en felparkerad bil...

Sebastian Vettel jagade tredje raka segern i formel 1-cirkusen.Det slutade med en dramatisk krasch - och ett ordentligt ras för den VM-ledande tysken.- Det är som att det är rätt att köra på en felparkerad bil, säger Viasat-experten Eje Elgh.I stället blev det en något oväntad segrare i Kinas grand prix.
Real vidare – efter osannolikt drama
Real Madrid är vidare till semifinal i Champions League.Detta efter en osannolik avslutning – där Gianluigi Buffon visades ut i slutsekunderna.– Det blir inte mer dramatisk än så här, säger kommentatorn Glenn Strömberg i Viasat.
Ett av karriärens allra bästa lopp av Ericsson
Massor av stora vinnare och fina genombrott.En exemplarisk tv-sändning av Viasat och VM-poäng till Marcus Ericsson.Men. Framför allt. Undrar du vad formel 1 är för något så titta på Bahrains Grand Prix 2018.
Läs mer om Ericsson, VM-poäng och Viasat.

Gör mål på Tottenham – sen kollapsar stjärnan

Otäcka bilder i Premier League.Stoke-anfallaren Mame Biram Diouf kvitterade mot Tottenham.Sen föll han ihop i straffområdet.– Han är däckad, säger kommentatorn Henrik Strömblad i Viasat.
Missarna – som ingen kan förstå
Everton hade inte vunnit ett derby mot Liverpool på drygt sju år.I slutminuterna fick de ett gyllene läge att bryta sviten – men Dominic Calvert-Lewin brände superläget.– Han missar! Sam Allardyce kan inte tro sina ögon, säger kommentatorn Robert Tennisberg i Viasat.
Första majortiteln för Pernilla Lindberg
Hon har bara vunnit en stor internationell tävling. Men hon valde den med största omsorg. Pernilla Lindberg satte en magisk birdieputt och blev därmed den senaste svenska majorvinnaren i golf. – Det är så häftigt, säger hon till Viasat Golf.
Filippa Wallenstam blir MTG Sveriges nya vd
Den första april gör Filippa Wallenstam sin första dag som MTG Sveriges nya vd, med ansvar för TV3, TV6, TV8 och TV10 samt Viasat, Viafree och mediebolaget radioverksamhet i Sverige.
Filippa Wallestam ny vd för MTG Sverige
Filippa Wallestam har utsetts till ny vd för MTG Sverige, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Filippa Wallestam blir därmed ansvarig för TV3, TV6, TV8 och TV10 samt Viasat, Viafree och radioverksamheten i Sverige.
Läs mer om Sverige, TV3, TV6, TV8, Viafree och Viasat.
MTG-chefen: Hälsosamt om Facebook reglerades
Det som skrämmer Filippa Wallestam mest är att bli för bekväm. När hon i dag tar över som Sverige-vd för mediejätten MTG – som äger bland annat Viasat, TV3 och Rix FM – är det vare sig Facebook eller Netflix som hon ser som det största hotet. Det är om hon själv blir lat.
När man tänker efter är det inte riktigt klokt
Formel 1 tog hennes pappas liv.Ronnie Petersons dotter Nina Kennedy har ändå en livslång kärlek till sporten - och snart gör hon debut som tv-reporter i Viasat.– Jag har aldrig tyckt illa om sporten. Pappa var lycklig med det han gjorde, säger Nina.
Läs mer om Nina Kennedy, Nina och Viasat.
Marcus Ericsson oväntat stark i formel 1-kvalet
Marcus Ericsson slutade på 17:e plats i säsongens första formel 1-kval.Svensken var dock bara en tiondel ifrån att ta sig vidare till Q2.– Vi har förbättrat oss jättemycket i jämförelse med hur vi såg ut i går, säger Marcus Ericsson till Viasat.
Läs mer om Viasat.
Oron: Kan tvingas ställa in F1-festen
Kvalet till helgens grand prix-tävling i Melbourne riskerar att ställas in.Nu får Marcus Ericsson och de andra förarna sätta sin tilltro till vädergudarna.– Är det så mycket regn tror jag inte det blir någon körning överhuvudtaget, men vi får hoppas att det inte blir så, säger expertkommentatorn Björn Wirdheim i Viasat Motor.
Stor förvirring: Vad i hela världen händer?
Norge besegrade Kroatien i EM-kvalet.Men det var förvirrande scener i inledningen av matchen som stal rubrikerna efteråt.–Vad i hela världen händer? frågade sig experten Gunnar Pettersen i norska Viasat.
Peter Jihde ersätter lillebror på Viasat
Den folkkära TV4-profilen Peter Jihdes övergång till Viasat har trätt i kraft. Nu ersätter han lillebror Niklas Jihde i hockeypodden.– Att ersätta Niklas i sportsammanhang har alltid varit svårt, säger Peter Jihde till Viasat Sport.
Anmärkningsvärt – jag förstår inte
Tystnaden kring Zlatan Ibrahimovics knä är total.Något som får den förre storspelaren Patrik Andersson att höja på ögonbrynen.– Det är anmärkningsvärt, säger han i Viasat.
Läs mer om Patrik Andersson och Viasat.
Jag vill avslöja personerna som jobbar med formel 1
Nina Kennedy blir ett av de nya ansiktena på Viasat i vår, då hon blir en del av det team som arbetar med kanalens formel 1-sändningar.– Det känns jättekul, säger Nina Kennedy.
Läs mer om Nina Kennedy och Viasat.
Messi skrev dubbel historia: Stor bedrift
Fotbollskarriärens snabbaste mål och den 100:e fullträffen i Champions League. Tvåmålsskytten Lionel Messi hade stor show när Barcelona hemmabesegrade Chelsea med 3–0 och är vidare till kvartsfinal. – Det är en stor bedrift, säger Baras målvakt Marc-Andr ter Stegen till Viasat.
Messi skrev dubbel historia: Stor bedrift
Fotbollskarriärens snabbaste mål och den 100:e fullträffen i Champions League. Tvåmålsskytten Lionel Messi hade stor show när Barcelona hemmabesegrade Chelsea med 3–0 och är vidare till kvartsfinal. – Det är en stor bedrift, säger Baras målvakt Marc-Andr ter Stegen till Viasat.
Ser jag att något är fel så säger jag det
Egentligen har han fått nog av att synas.Men längtan till Sverige gjorde att Fredrik Ljungberg tackade ja till tv-jobbet på Viasat.– Efter alla år utomlands känner jag att jag ville göra något här och inte tappa kontakten helt med Sverige, säger Ljungberg.
Ljungberg – experten som vill träna ett lag
Han har i åratal haft en Greta Garbo-liknande attityd till medier och om privatlivet vägrar han prata. Det går bättre med fotboll. Fredrik Ljungberg snackar löpvägar om kvällarna i Viasat-studion men hellre skulle han stå på planen och instruera spelare. – Vi får se vad som händer, säger han hemlighetsfullt.
Beslutet: Carragher återvänder till Viasat
Jamie Carragher får återvända till svensk tv.Den skandalomsusade Premier League-ikonen har fått ett datum för när han dyker upp i Viasat igen.– Carragher gjorde bort sig, det är vi alla överens om, men vi tycker inte att det diskvalificerar honom att fortsätta sitt arbete med oss, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett uttalande.
Ursäkten: Det var galenskap
Efter att ha spottat mot en fjortonårig flicka blev Jamie Carragher avstängd från sina expertuppdrag på Viasat och Sky.Nu ber han om ursäkt.– Det var galenskap. Vidrigt. Hade någon gjort så mot min dotter hade jag blivit vansinnig, säger Jamie Carragher i Sky News.
Läs mer om Jamie Carragher, Sky.Nu och Viasat.
Spottade på 14-åring – stängs av i Sverige
Jamie Carragher skapade skandalrubriker när han spottade mot en fjortonårig flicka. Nu har han blivit tillfälligt avstängd från sitt jobb som expert på svenska Viasat.– Det är totalt oacceptabelt beteende, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.
Läs mer om Per Nunstedt, Sverige och Viasat.
Nära att skaka storklubben: Fin insats av talangfulla Lugi
Lugi var på nytt mycket nära att skaka franska storklubben St Raphaël.Det svenska laget ledde med sju måls marginal, men tappade ledningen i andra halvlek.– Talangfulla Lugi visar trots allt att man är på rätt väg, säger Viasat-experten Martin Frändesjö.