Victoria

Jag tänker på Kim hela tiden

Frilansjournalisten Kim Wall saknas efter en reportageresa med en ubåt i Danmark förra torsdagen.Victoria Greve skriver om vännen och kollegan som hon lärde känna i New York.
Läs mer om Danmark, Kim och New York.

Fräcka tjuvknepet – slår till under semesterresan

Under solsemestern, storstadsresan eller kanske jobbresan. Då kan tjuvarna rensa din bil på värdesaker, eller kanske till och med ta bilen.Landvetter flygplats är ett av de mest utsatta områdena i regionen för bilinbrott, enligt polisen.– Det här går i vågor och etapper, säger Victoria Ström, pressinformatör vid Swedavia.Efter förra årets inbrottsvåg har Landvetter tagit till kraftåtgärder för att stoppa inbrotten.
Idag anses det värre att vara rasist än sexist
Victoria Benedictsson var en av sin tids största författare och gick under av skammen av att vara född kvinna.Ebba Witt-Brattström gör i kulturens sommarserie Skam upp med det kvardröjande kvinnoföraktet.
Läs mer om Skam.
Silvia och Victoria på släktbröllop på Mallorca
Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria var på släktbröllop på Mallorca i helgen.Helena Christina Sommerlath gifte sig med Ian Martin i katedralen i Palma.Bruden är både brors- och guddotter till Silvia samt kusin till Victoria.

Bara en hög av känslor

När historierna intar varumärkena vita duken.Victoria Greve ser en film utan handling –men full av glada mobilgubbar.
Försvunna Victoria, 16, har hört av sig – har det bra
Danska Victoria har hört av sig, meddelar polisen.Den 16-åriga flickan har varit försvunnen sedan maj.Nu har hon kontaktat polisen och uppger att hon mår bra.
Familjen Gustafsson om frisläppandet: Det är helt underbart
Sydafrikanen Stephen McGowan hölls som gisslan med Johan Gustafsson hos terrornätverket al-Qaida i Mali. Nu uttalar sig familjen Gustafsson om frisläppandet av medfången. – Vi är fantastiskt lyckliga över att det äntligen är över, säger Johan Gustafssons syster Victoria Gustafsson.
Charley, 1, gör sötsucc – är Sveriges yngsta ryttare
Han är troligtvis Sveriges yngsta hästägare och Charley, 1,5 år gammal, pysslar dagligen om sin kompanjon Magic.Videon på när de bästa vännerna traskar runt i ridhuset har spridits som en löpeld på internet.– Han vet själv när det är dags att gå till ridhuset, då plockar han fram sina små ridbyxor, säger mamma Victoria Eylis.
Läs mer om Charley och Magic.Videon.
Kronprinsessbesök när kungen av sommar spelade
Sommartider hej hej, sommartider!Här njuter Victoria och Daniel av Per Gessles konsert på Öland.Kronprinsessparet var på strålande humör och Victoria dansade med till musiken.
Falkenbergs mansfria festival – bara början
Falkenbergs kommun vill ordna en musikfestival helt utan män.Victoria Greve uppmanar andra kommuner att tänka ännu större.
Pojkvännen får sin dom efter mordet på Victoria
21-åringens liv hade präglats av missbruk, tvångstankar och vredesutbrott.Vändningen kom – enligt den rättspsykiatriska undersökningen – när han träffade Victoria Örnberg, 19.Men kärleksrelationen slutade med att han knivmördade Victoria och brände kvarlevorna, enligt tingsrätten.I dag faller domen.
Uppgifter: Spricka mellan Beckhams
David Beckhams avsked till fotbollen kan innebära slutet på hans äktenskap.Det hävdar den brittiska tabloiden The Sun – som menar att Victoria Beckham blir alltmer irriterad på legendarens beteende.– Han har inte lyckats få till ett ordentligt liv när han inte har fotbollsrutinerna kvar, säger en källa till The Sun.
Läs mer om The Sun och Victoria Beckham.
Kungafamiljen och tyska tidningar
MÜNCHEN. Sverige jublar!, Victoria – vad hon vill förändra som drottning och Drottning Silvia – en sådan förnedring!.Det är bara några av veckans rubriker i de tyska veckotidningarna som hårdbevakar svenska kungafamiljen.–Folk vill läsa glada, lyckliga saker om Victoria och Silvia, säger Roland Hag, chefredaktör för Neue Post.Efter flera övertramp är relationen mellan tysk press och det svenska hovet bitvis frostig – och kungafamiljen följer noga allt som skrivs.
Victorias fina ord – tackar det svenska folket
Den storslagna Victoriadagen lämnade inte ett öga torrt.Kronprinsessan fyllde 40 år och firades traditionsenligt på Sollidens slott på Öland den 14 juli.Nu riktar Victoria ett tack till alla som gratulerat henne – och berättar om den egna stiftelsens viktiga arbete.Tack för den värme ni visade, både på plats i Stockholm och på Öland och i många vänliga hälsningar, skriver kronprinsessan på Instagram.
Polisens desperata jakt på spår efter Victoria, 16
Sedan mitten av maj har 16-åriga Victoria varit försvunnen.Under gårdagen gick danska polisen ut med en efterlysning och nu uppmanar polisen allmänheten att våga reagera.– Om någon ser en ung tjej som plötsligt har flyttat in i kvarteret och passar in på Victorias beskrivning så hör av er, Lau Cristensen, poliskommisarie vid Østjyllands polis.
Läs mer om Lau Cristensen och Victoria.
Victoria Silvstedt avslöjar Melania Trumps plan
Playboymodellen Victoria Silvstedt delade tidigare i karriären lägenhet med Melania Trump, president Donald Trumps hustru.Och redan då hade den blivande presidentfrun siktet högt.– Hon sa till och med: One day I will be more famous than Sophia Loren. Det var hennes stora idol. Och look at her now. Go girl! säger Victoria Silvstedt i Cancerpodden.
Victoria, 16, är försvunnen – polisen efterlyser tips
Sextonåriga Victoria har varit försvunnen sedan den 12 maj i år.Förutom några mejl, som polisen inte tror är äkta, har ingen hört något från Victoria.Nu går polisen ut med en efterlysning.Victoria har tidigare lämnat boendet men alltid kommit tillbaka, men inte denna gång, skriver polisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Victoria.Nu.
Mördade Victorias pojkvän inte psykiskt sjuk
Pojkvännen misstänks ha knivhuggit Victoria Örnberg, 19, till döds innan han tände eld på lägenheten.Den 21-årige mannen lider inte av någon allvarlig psykisk störning, visar den större rättspsykiatriska undersökning som han nu genomgått.Tingsrättsförhandlingarna mot den mordmisstänkte mannen kommer att återupptas under tisdagen.
Läs mer om Victoria Örnberg.
Doctor Who-stjärnan Deborah Watling död
Doctor Who-stjärnan Deborah Watling är död.Hon spelade kompanjonen Victoria bredvid Patrick Troughton.Hon blev 69 år, skriver The Mirror.
Ford F-150 Police Responder är sheriffens nya drömbil
Många amerikanska poliser är säkert känslosamma över att den klassiska polisbilen Ford Crown Victoria nu håller på att pensioneras för gott. Vilken tur då att Ford förbereder något nytt, i form av pickupen F-150. Polisversionen av Ford F-150 är nu redo för action och den ska klara alla tuffa påfrestningar som det dagliga polisarbetet ställs inför. Några av detaljerna som sticker ut är stålhjulen, rampen i fronten, vinylklädseln och en generator som kan driva polisens prylar. Vissa är kanske tveksamma till all ny teknik som finns i Fords 3,5-liters V6-motor med dubbla turbo och inte minst
Då återkommer prinsessan Birgitta till Sverige
Hon var nyligen i Sverige för att vara med och fira Victoria som fyllde 40 år förra veckan.Nu är prinsessan Birgitta tillbaka på Mallorca och njuter av värmen - och golfspelande.Men det dröjer inte länge förrän hon kommer tillbaka till Sverige igen.– Jag kommer i september, säger prinsessan Birgitta.
Läs mer om Birgitta, Mallorca, Sverige och Victoria.
Här är prinsessan Sofia på Gothia Cup
Efter helgens firande av Victoria har prinsessan Sofia tagit sig till Göteborg.Anledningen: Fotbollscupen Gothia Cup där Project Playgrounds lag från Sydafrika spelar.Däremot fick hon inte sällskap av Carl Philip och sonen Alexander som var kvar på Solliden.– Jag saknar dem, säger prinsessan till Svensk Damtidning.