Victoria

Andra fallet av Wannacry på kort tid – trafikkameror i Australien infekterade

55 trafikkameror infekterade i Victoria.
Läs mer om Australien, Victoria och Wannacry.

Kungen och Silvia åker på kärlekssemester i sommar

Sommarplanerna börjar arta sig för kungen och Silvia.Efter 40-årsfirande av kronprinsessan Victoria åker kungaparet på semester till staden där de träffades för första gången: München.– Det stämmer. Det är en privat resa, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Prinsessornas hyllning till det svenska modet
Här är prinsessornas hyllning till svenskt mode.Både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine bar klänningar av svenska designers på utdelningen av Polarpriset 2017 i Stockholm.
Piken om kronprinsessan Victorias val av klänning
Kronprinsessan Victoria anlände till Eat Forum i Stockholm i en röd klänning med svart rosett.Något som moderatorn för programmet passade på att pika om strax innan Victoria höll tal.– Kronprinsessan återvinner allt från mat till kläder, utbrast hon.
Läs mer om Eat Forum, Stockholm och Victoria.

Gunhild Stordalens brandtal inför kronprinsessan Victoria

EAT Stockholm Food Forum inleddes i dag av Gunhild Stordalen.Framför kungligheter, innovatörer och företagsledare inledde hon konferensen med ett brandtal om jämlikhet och hållbarhet.– Vi är inte längre motståndare eller konkurrenter. Vi är alla lagspelare och tillsammans kan vi ändra systemet, sa Gunhild Stordalen.
Victoria bar Silvias 33 år gamla klänning
Kronprinsessan Victoria talade i veckan på FN:s havskonferens i New York.På sig hade hon sin mammas gamla rosa- och vitrandiga klänning från 1984.– Det finns en hållbarhetstanke rakt igenom prinsessan, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Jag tycker att det är ett jätteroligt initiativ
Under lördagen inleddes politikerveckan i Järva.Victoria Kawesa, Fi, var först ut av partiledarna att tala.Expressen – och Getingen – var på plats för att surra med de som kommit för att lyssna på politikernas tal och samtal.
Läs mer om Getingen och Järva.Victoria.
FI uppmanar övriga partier att bojkotta Almedalen
I sitt tal under politikerveckan i Järva på lördagskvällen uppmanade Feministiskt initiativs partiledare Victoria Kawesa riksdagspartierna att bojkotta Almedalen i år.– Det är en skam att de etablerade partierna minglar med nazisterna i stället för att sätta press på polisen, säger hon.
Fi-ledaren inleder i sina hemkvarter
Victoria Kawesa (Fi) är första partiledare att tala på politikerveckan i Järva. Hon är själv uppvuxen i Tensta och tror att veckan kan bli ett lyft för förorterna. – Det är ett väldigt bra initiativ som kan väcka tilltro till politiken, säger hon.
Läs mer om Järva och Tensta.
Kronprinsessan Victoria talar om miljön i FN
Hon kom direkt från nationaldagsfirandet i Sverige till New York.Nu är kronprinsessan i den amerikanska storstaden för att vara med på FN:s havskonferens. – Det är något vi ofta diskuterar hemma vid middagsbordet. Det är viktigt att lära sig om miljön, säger kronprinsessan.
Läs mer om New York.Nu och Sverige.
Här är Estelles sommarparadis
Här är prinsessan Estelles sommarparadis.Tillsammans med mamma Victoria, pappa Daniel och lillebror Oscar tillbringar hon sommarmånaderna i Villa Skönvik på Öland.Expressen TV:s Kungafamiljen kan nu visa unika flygbilder över kronprinsessfamiljens 328 kvadratmeter stora hus.
Victorias viktiga resa till New York
Direkt från nationaldagsfirande – till New York.Kronprinsessan Victoria är i den amerikanska storstaden för att vara med på FN:s havskonferens – dessutom berättar hon om sitt möte med Donald Trump.– Vi har träffats, men det var innan han blev president. Vi skakade bara hand, säger Victoria.
Kawesa först ut under politikerveckan i Järva
Almedalen fick nobben av statsministern – men när politikerveckan i Järva kallade tackade han ja.På lördag invigs evenemanget av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.Först ut av talarna: Fi-ledaren Victoria Kawesa.
Dolda hyllningen i Victorias klänning
På nationaldagen firar vi Sverige och det svenska samhället.Kronprinsessan Victoria gjorde det i sitt tal –men också i det subtila genom sitt klädval.
Läs mer om Sverige.
Victorias fina hyllning av svenskarna: 'Stolta'
JÄRFÄLLA. Tusentals glada nationaldagsfirare välkomnade kronprinsessan Victoria och prins Daniel till Järfälla.Det bjöds på nationalsång, syrisk musik och kronprinsessan talade från scenen – bland annat om hur Sverige hanterade terrordådet på Drottninggatan.– Svenskarna svarade med att visa mod och sammanhållning. Det ska vi komma ihåg och vara stolta över, sa Victoria.
Elfsbergs tårar – för sina svårt sjuka barn
Han vill jobba i många år till och har lovat sin yngre hustru att bli 120 år, minst. Nu berättar Claes Elfsberg om hur han lyckats så bra med att hålla ihop sitt tredje äktenskap. - Monica och jag trivs väldigt bra tillsammans och man växer samman ännu mer i motgångar. Vi har tillsammans fyra barn. Två av fyra barn har drabbats av svåra sjukdomar och det är för mycket när två av fyra hotas till livet, säger den populäre programledaren som just nu redigerar det sista i sin stora tv-intervju med kronprinsessan Victoria.
Läs mer om Victoria.
Chans att se småprinsessor i kortegen på nationaldagen
Nationaldagen kommer att firas med pompa och ståt – i alla fall av kungafamiljen. Kungen själv kommer resa till Växjö och kronprinsessan Victoria kommer befinna sig i Järfälla, innan de samlas för den traditionella kortegen genom Stockholm till Skansen. Och kanske kan man få en glimt av de små prinsessorna och prinsarna under kortegen. – Det är möjligt att någon eller några av de yngsta medlemmarna i kungafamiljen kommer att vara med i kortegen. Det beror oftast på ålder, säger hovets informationschef Margareta Thorngren.
The Pink Floyd exhibition - på Victoria and Albert Museum, London
Efter succn med David Bowie-utställningen satsar Victoria & Albert museum på Pink Floyd. De bröt ny mark med häftiga scenlösningar och ljusshower, skriver Lotta Jonson.
Efter storstadsäventyret – nu är lilla Getrud hemma
Hon är brun, vit och svart och älskar att kela.Nu har geten Getrud äntligen kommit hem efter att ha varit kidnappad sedan förra veckan.– Det känns jätteroligt, säger Victoria Mårtensson Winberg, 41, från Glada geten gårdsmejeri utanför Hässleholm.
Fi:s partiledare delges brottsmisstanke
Feministiskt initiativs partiledare Victoria Kawesa delges misstanke om brott mot upphovsrätten. Själv slår hon i från sig brottsmisstankarna.
Läs mer om Victoria Kawesa.
Fi:s partiledare är misstänkt för brott
Feministiskt initiativs partiledare, Victoria Kawesa, har blivit delgiven misstanke om brott mot upphovsrättslagen, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Victoria Kawesa.
Fi-ledaren delgiven misstanke om brott
Victoria Kawesa, partiledare för Feministiskt initiativ, har blivit delgiven misstanke om brott, skriver Aftonbladet.Det gäller brott mot upphovsrättslagen, en anklagelse som det skrivits om tidigare.
Läs mer om Aftonbladet.Det och Feministiskt.
Ewalds känslostorm på bröllopet: Rörd
Melodifestival-artisten Anton Ewald sa ja till sin Victoria Fajardo för en vecka sedan.Men på bröllopet hade han svårt att hålla känslorna tillbaka.– Jag fällde en liten tår i kyrkan. Eller inte en, några stycken faktiskt. Jag blev så rörd, säger Anton Ewald till Aftonbladet.
Nu får kidnappade Getrud komma hem
I slutet av maj räddade Stockholmspolisen en get som satt inlåst i en varm bil vid Skanstull. På fredagen får den bortrövade geten Getrud komma hem till mejeriet söder om Hässleholm. – Hennes getkompisar har verkligen saknat henne. Kola, hennes bästis, har varit jätteledsen, säger Victoria Mårtensson Winberg, ägare till Glada getens gårdsmejeri.