Victoria

Victoria Park tecknar 10-åriga hyresavtal i Karlskrona

Victoria Park har tecknat nya hyresavtal med Coop och Wellness i Karlskrona. Båda avtalen, som tillträds under tredje kvartalet 2018, löper över tio år och omfattar totalt drygt 1 600 kvadratmeter. Det totala årshyresvärdet uppgår till cirka 2 miljoner kronor. – Vi är mycket glada över att ha förlängt hyresavtalet med Coop med ytterligare 10 år och dessutom tecknat ett utökat kontrakt med Wellness som löper under samma tidshorisont.
Läs mer om Coop och Karlskrona.

Skogsbränder härjar i Australien

Flera stora skogsbränder härjar i delstaten Victoria i södra Australien, skriver australiska medier. Ett stort antal hus har förstörts, rapporterar ABC News. Bränderna började under lördagskvällen lokal tid och växte snabbt bortom kontroll.
Läs mer om Australien och Victoria.
Här brister det för Victoria – gör det förbjudna
Kungen kallade till sig regeringen för ett formellt möte.Med på mötet var kronprinsessan Victoria –som till slut inte kunde hålla sig.När pappa kungen svävade ut lite väl mycket brast det för henne.
Läs mer om Victoria.
Makarna Schumann hyllas i utlevande pianodrama
Tonsättarparet Robert och Clara Schumann hyllas i den tredje konserten med Victoria Borisova-Ollas musik. Ett pianodrama med modernistiska utbrott kring öar av senempir.
Läs mer om Clara Schumann.

Därför kunde Victoria inte skrika under tävlingen

Kronprinsessan Victoria landade mitt i den rafflande upplösningen av sprintfinalen.Hon stod med silvermedaljören Zebastian Modins föräldrar och kände deras nervositet –men tvingades hålla tillbaka jubel och skrik.–Det är ju en liten utmaning, säger kronprinsessan Victoria.
Läs mer om Victoria.
Uppgift: Dottern kan ha varit måltavla för nervgiftattacken
Måltavlan för giftattacken i Salisbury var kanske inte den före detta spionen Sergej Skripal utan hans dotter.Yulia Skripal är förlovad med en högt rankad anställd inom den ryska säkerhetstjänsten och hans familj ser på henne som dottern till en förrädare.– Min åsikt är att det här inte var riktat mot morbror Sergej, utan mot hans dotter, säger kusinen Victoria till The Mirror.
Victorias udda modedetalj när hon hejade i Paralympics
Kronprinsessan Victoria landade i Pyeongchang – och firade Sveriges första medalj med Zebastian Modin, 23.Men en udda modedetalj hos kronprinsessan Victoria förvirrar.–Det här är nog ingenting som hon har tänkt på, säger Magda Omerspahic, Expressens modeexpert.
Har nått målet – men Modin går för fler medaljer
Kronprinsessan Victoria gav honom en kram och silvermedaljen glänste runt halsen. – Jag har nått mitt mål men kommer ändå göra allt för att ta en medalj till på lördag, säger Zebastian Modin efter andraplatsen i sprint i Paralympics.
Läs mer om Modin och Zebastian Modin.
Så hedrar kungafamiljen Stephen Hawkings minne
Stephen Hawking spelade in en kampanjfilm för kronprinsessan Victoria och prins Daniel.Och träffade kungen på Slottet.– Kungafamiljen informerades tidigt i morse om den tråkiga nyheten, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Modin firade silvret med kronprinsessan
Skidåkaren Zebastian Modin fick sin revansch efter missen på 20 kilometer. I natt tog han Sveriges första medalj i Paralympics och gratulerades på plats av kronprinsessan Victoria. – Skönt att man vänt tillbaka, säger Modin till SVT efter silvret i sprint.
Läs mer om Modin, SVT och Victoria.
Rosengård mot Djurgården i cupsemifinal
Förra storstjärnan Victoria Sandell var med och lottade semifinalerna i Svenska cupen i fotboll. De regerande cupmästarna Rosengård ställs mot Djurgården. Och svenska mästarna Linköping möter Eskilstuna.
Rosengård mot Djurgården i cupsemifinal
Förra storstjärnan Victoria Sandell var med och lottade semifinalerna i Svenska cupen i fotboll. De regerande cupmästarna Rosengård ställs mot Djurgården. Svenska mästarna Linköping möter Eskilstuna.
Släng nyckeln och tänk vadsomhelst
Somlig musik behöver ingen förklaring alls.Lars Sjöberg hör att Victoria Borisova-Ollas andra symfoni är ett exempel på det.
Ny unik svensk dokumentär följer Robyn och andra kvinnliga producenter
I dag, på Internationella kvinnodagen, har dokumentären Wild Dogs: A Herstory of the music producer världspremiär på på Biograf Victoria under Tempo Dokumentärfestival.
Här tar Victoria över fartyget – börjar styra
Kronprinsessa eller kapten?Under sitt besök i Sotenäs fick Victoria i alla fall chansen att provköra fartyget Fatboy för att lära sig hur kommunen jobbar med hållbarhet.– Besöket kopplar an till kronprinsessans engagemang för att belysa vikten av ett hållbart fiske, vatten- och havsfrågor, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.
Läs mer om Fatboy, Ulrika Näsholm och Victoria.
Radon hemma hos prinsessan Victoria – kan ge hälsoproblem
Höga radonhalter bekymrar kungafamiljen och de anställda vid slotten.På Stockholms och Haga slott är nivåerna av det radioaktiva ämnet så höga att det kan leda till hälsoproblem, skriver VVS-Forum.
Läs mer om Haga och Victoria.
Victorias markering i skidbacken på sportlovet
Kronprinsessan Victoria är känd för att klä sig i svensk design när hon är ute och jobbar.Men även när hon har sportlov och står i skidbacken lyser engagemanget igenom.När hon och familjen semestrade i schweiziska Alperna syntes hon bära en ryggsäck från svenska Fjällräven.
Läs mer om Alperna och Fjällräven.
Victoria och Daniels sportlov i lyxiga skidorten med barnen
Här bygger kronprinsessan Victoria snöborg under semestern.Tillsammans med prins Daniel och barnen Estelle och Oscar njuter hon av en sportlovsresa i en lyxig skidort i schweiziska Alperna.Familjen blir borta i ungefär en vecka innan jobb väntar för mamma och pappa – och förskola för barnen.
Beskedet: Hon diskas efter otäcka bilderna
Stina Nilsson var först över mållinjen i kvartsfinalen i sprintvärldscupen i Lahtis.Krista Pärmäkoski var också favorit, men föll otäckt och drog med sig tyskan Victoria Carl.Carl gick i mål nästa en minut efter Nilsson och höll sig för huvudet i målgången.
Köp 1700-talshuset – och bli granne med kronprinsessan
Nu finns ett mycket ovanligt och unikt hus från 1700-talet till salu.Ett slottsliknande boende i kungliga Hagaparken som kan bli ditt.Bor du här blir du dessutom granne med kronprinsessan Victoria!
Läs mer om Hagaparken och Victoria.
Supermodellen Silvstedt går in i finansbranschen - engageras i ny pensionsfond
Victoria Silvstedt, 43, brinner för affärer.Hon handlar med aktier och valutor varje dag och uppmanar ungdomar att spara långsiktigt. Den tidigare fotomodellen är inblandad ett nytt projekt – som hon dock är mycket förtegen om.– Jag kan nämna att jag är involverad i en pensionsfond som ska lanseras till hösten.
David Beckhams film med dottern får fansen att häpna
David Beckham bjuder på en sång tillsammans med dottern Harper medan frun Victoria smygfilmar i badrummet.– Jag kan inte komma över hur sött det här är, säger en av kommentarerna på Instagram.
Läs mer om Harper, Instagram och Victoria.
Men – är det en liten Victoria?
Läs mer om Victoria.
Estelle och Oscar på utflykt med mamma Victoria
Här är prinsessan Estelle och prins Oscar på utflykt – med mamma Victoria.Hovet publicerar själva en bild från när familjen besökte en utställning i Storkyrkan.