Vidare

Jag vet inte riktigt varför det blir så här

TOBLACH/STOCKHOLM. Det blev en dyster svenskafton i herrarnas 15 kilometer fritt i Toblach.Daniel Rickardsson blev bästa svensk först på 19:e plats - och Marcus Hellner missade världscuppoäng sedan han slutat 33:a.– Det är inget vidare just nu, säger Marcus Hellner.
Läs mer om Toblach.Daniel.

Efter Bragdguldet – nu jagar Sjöström guld i Köpenhamn

Efter tre silver är Sarah Sjöström på guldjakt i kortbane-EM. Frågan är vem som ska rå på Sjöström på 100 meter fjäril. Den svenska superstjärnan gick vidare till kvällens semifinal i Köpenhamn med bästa försökstiden 56,05.
Sjöström: Var kul att visa vad jag går för...
Efter tre silver är Sarah Sjöström på guldjakt i kortbane-EM. Frågan är vem som ska rå på Sjöström på 100 meter fjäril.Den svenska superstjärnan gick vidare till kvällens semifinal i Köpenhamn med bästa försökstiden 56,05.
19-åriga bronsmedaljören vidare till en ny final
Fredagskvällen i Royal arena i Köpenhamn bjöd på bra simningar och mycket folk på läktaren. Här är DN:s Malin Franssons rapport från kortbane-EM.
Läs mer om Köpenhamn och Royal.

Yngre man skadad i våldsdåd i centrala Uppsala

En yngre man utsattes för våld på fredagskvällen vid resecentrum i centrala Uppsala. Mannen är förd till sjukhus med okända skador. Polisen larmades om en knivskärning. Tills vidare vill man dock inte bekräfta att det rör sig om ett knivdåd.
Läs mer om Uppsala.
OS-biljetten lyfte inte skidskytteherrarna
I onsdags blev herrstafettlaget uttaget till OS. Individuellt tackade skidskyttarna knappast för förtroendet i fredagens världscupsprint i Le Grand Bornand. Sebastian Samuelsson gick visserligen vidare till lördagens jaktstart som 23:a, men veteranen Fredrik Lindström var näst bäste svensk som 58:a.
JM köper mark för 225 miljoner
Byggbolaget JM satsar vidare i Stockholm. Köpt mark för 225 miljoner kronor.
Läs mer om Stockholm.
Greta Thurfjell: Ett år utan Kent
I dagarna är det ett år sedan Sveriges största rockband lade ner. Greta Thurfjell skriver om hur man egentligen går vidare från sitt livs stora musikaliska kärlek.
Läs mer om Kent.
DN:s kritiker väljer: Här är årets bästa böcker
En jul utan böcker är ingen vidare jul. DN:s litteraturkritiker tipsar om årets bästa böcker – om allt ifrån spioner och mörkrum till sorgsna kafer och dagsedlar.
Sprider viktiga budskapet med klockrena vägskylten
Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln.Det vill Sveriges Radio ändra på med årets upplaga av Musikhjälpen.Och företaget Saferoad Traffic var inte sena med att föra budskapet vidare.– Vi tycker att det är viktigt och använder de kanalerna vi har, säger Jörn Jönsson, vd för företaget.
Uppmanas att koka vattnet efter läcka
Under lagningsarbetet med en vattenläcka i Vålberg i Värmland natten till fredag kan det kommunala vattnet ha blivit förorenat. Nu uppmanar Karlstad kommun alla invånare i Grums och Vålberg att för säkerhets skull tills vidare koka sitt vatten. Boende i Norsbron berörs inte.
Läs mer om Karlstad, Norsbron, Värmland och Vålberg.
Stor brand i Teslas nyöppnade servicecenter i Malmö – tog timmar att släcka
Igår torsdag invigde Tesla sitt nya servicecenter i Fosieby, Malmö. Men under eftermiddagen utbröt en kraftig brand i anläggningen som brandkåren kämpade med i flera timmar. När brandkåren kom till platsen kom det kraftig rök från två våningsplan i Teslas servicecenter. Branden hade troligen utbrutit i en verkstadslokal. Hela lokalen var rökfylld och som vi kan se i videon nedan blev både byggnaden och bilarna skadade. Brandpersonal från tre olika kommuner kämpade med att släcka branden. Under fredagen inleds polisens undersökning av branden i Teslas nyöppnade servicecenter. Händelsen rubricer
Läs mer om Fosieby, Malmö och Tesla.
Stor brand i Teslas nyöppnade servicecenter i Malmö – tog timmar att släcka
Igår torsdag invigde Tesla sitt nya servicecenter i Fosieby, Malmö. Men under eftermiddagen utbröt en kraftig brand i anläggningen som brandkåren kämpade med i flera timmar. När brandkåren kom till platsen kom det kraftig rök från två våningsplan i Teslas servicecenter. Branden hade troligen utbrutit i en verkstadslokal. Hela lokalen var rökfylld och som vi kan se i videon nedan blev både byggnaden och bilarna skadade. Brandpersonal från tre olika kommuner kämpade med att släcka branden. Under fredagen inleds polisens undersökning av branden i Teslas nyöppnade servicecenter. Händelsen rubricer
Läs mer om Fosieby, Malmö och Tesla.
Guldbutiker stänger efter ökad rånrisk
Rånrisken blir allt mer påtaglig i ett mer kontantlöst samhälle. Efter kontanter är guld det mest attraktiva rånbytet eftersom det både är lätt att sälja vidare och smälta ner till oigenkännlighet vilket också gör att försäkringsbolag väljer att inte försäkra guldsmedsbutiker.
Sjöström vidare på alla tre distanserna
Sarah Sjöström gick som väntat vidare från försöken i alla tre loppen vid kortbane-EM i Köpenhamn – 50 meter fjäril, 100 meter fritt och 100 meter medley.– Det känns bra, jag försöker spara energi, säger hon till SVT.
Läs mer om Köpenhamn och SVT.
Lia Boysen kränktes – av mäktig man i svensk film
Lia Boysen kränktes av en mäktig man i den svenska filmbranschen.Det berättar skådespelaren i boken Me too – så går vi vidare.Plotsligt har jag hamnat i ett skymt horn och kanner mig intryckt och upptryckt nar han kommer allt narmare, skriver hon.
Personligt rekord av talangen som saknar nerver
Köpenhamn. Talangen Sara Junevik levererade direkt i kortbane-EM i Köpenhamn. I försöken på 50 meter fjärilsim sänkte Sara sitt eget personbästa när hon tog sig vidare till semifinalen med den sjunde bästa tiden. – Jag har känt att formen har kommit krypande så jag hade på känn att det kunde gå fort, säger 17-åringen.
Läs mer om Köpenhamn och Sara.
Handelsstopp i HQ tills vidare
Aktietorget har i samråd med HQ AB beslutat att stoppa handeln i bolagets aktie under torsdagen och tills vidare.
Osannolika krossen när Norge gick vidare
Norge visade återigen på ett styrkeprov i handbolls-VM.I kvartfinalen mot Ryssland var det fullständig dominans.Norskorna vann med 34-17.
Läs mer om Norge och Ryssland.
Real Madrid vidare till VM-finalen – till slut
Real Madrid kom med sitt stjärnspäckade lag och rätt många ville nog tro att det skulle bli en rätt enkel seger mot Al Jazira. Det blev allt annat än så.
Läs mer om Al Jazira och VM-finalen.
Victor Johansson slog äldsta svenska rekordet
Köpenhamn. Victor Johanssons mål i EM var en finalplats. Den målsättningen fixade han redan under det första försökspasset. 19-årige Victor Johansson satte nytt svenskt rekord på 400 meter frisim när han tog sig vidare till onsdagskvällens final med tredje bästa tiden.
Läs mer om Victor Johansson.
Victoria och Claudia mördades på lucia – av sina pojkvänner
Victoria, 19, och Claudia, 29, mördades av sina pojkvänner på lucia.Samtidigt som familjerna kämpar för att komma vidare vägrar mördarna Timothy Kombrecht och Omar Ali Abdalsalam att acceptera sina straff.– Vi hoppas innerligt att han lider, säger Claudias syster Patricia.
Svenska stjärnan utsatt för våldtäktsförsök på gatan
Sofia Eng är svenskan som spelade spion i Hollywoodfilmen The wild wild west.Nu berättar skådespelaren både om hur hon utsattes för ett våldtäktsförsök med pistol mot huvudet i New York och om hur hon antastades av en överläkare när hon bara var 18 år.– Jag vill spy, är så äcklad, skriver Eng om minnet i boken Metoo – så går vi vidare.
Ulf Malmros anklagas för våldtäkt – begär åtal för förtal
Regissören Ulf Malmros anklagas för att ha våldtagit en kvinna för 25 år sen.Malmros anmälde kvinnan för förtal men förundersökningen lades ner – nu går han vidare och begär att åtal ska väckas.Uppgiftslämnaren har i fallet med Malmros på ett mycket utstuderat sätt sökt vägar att skada honom, skriver regissörens advokat Sargon De Basso i ett mejl.– Jag har aldrig gått ut med namn. De som visste visste, säger kvinnan till DN.
Läs mer om Sargon De Basso.