Vidare

Studie: Högre utbildning guld värt för idrotten

Att plugga och syssla med idrott på elitnivå har inte alltid varit självklart. Men nu visar en dansk undersökning att akademiska studier och idrott är en utmärkt kombination för framgång. I Sverige välkomnar Riksidrottsförbundet studien och uppmuntrar fler elitidrottare att studera vidare

Hoppet lever för Halmstad efter vinst mot Örebro

Halmstad var piskat att vinna på bortaplan – och hade inte gjort det på 29 matcher. Men efter 1–0 mot Örebro lever hoppet vidare om ett allsvenskt kontrakt.
Läs mer om Halmstad och Örebro.
Supertalangens pik: Känner mig gammal
Timrås segertåg tuffar vidare.Serieledarna Timrå slog Modo i länsderbyt med 4-1, efter en show av de unga talangerna.– Jag känner mig som en gamling med dem. De är ju 00:or. Tre år yngre än mig, säger Jonathan Dahln till C More.
Läs mer om C More, Jonathan Dahln och Modo.
Dags för fredagsfinalen i Idol 20/10 – följ allting här
Dags för fredagsfinalen i Idol 20/10 på TV4 – följ allting här. Vem ska åka ut och vilka går vidare?
Läs mer om Idol och TV4.

Volvo gasar vidare: Starkast någonsin

Volvo fortsätter att gasa.Lastbilskoncernen gör ett betydligt bättre resultat än väntat – och ökar även sin omsättning.– Det är det bästa tredje kvartalet för Volvokoncernen någonsin, säger Martin Lundstedt, vd på Volvo, till TT.
Forskare: Tinder förvandlar oss till grottmänniskor
Det går snabbt och kräver ingen vidare ansträngning.Att svepa på Tinder är ett ytterst populärt sätt att dejta.Men nu hävdar forskare att det inte alls är sofistikerat som vi tror.
Läs mer om Tinder.
Katalanska separatister kör vidare mot stupet
Självständighet, njaej. Den katalanske regionledaren Carles Puigdemont gav på torsdagen ett nytt svävande svar på frågorna från Madrid. Men hotet kvarstår: om separatisterna inte får som de vill, så separerar de ändå.
Läs mer om Madrid.
Leg till undersköterskor ska utredas vidare
Regeringen tillsätter en utredning som ska se över regleringen av landets största yrkesgrupp: undersjuksköterskor. – Det finns i dag ingen enhetlig utbildning för undersköterskor, säger socialminister Annika Strandhäll på en pressträff.
Läs mer om Annika Strandhäll.
Ghoddos hoppas på Tyskland
För Saman Ghoddos är matchen mot Athletic Bilbao ett fönster mot Europa. Efter succn i Östersund vill han till en större klubb i utlandet. – Det är en dröm. Jag gör allt för att ta kunna ta mig vidare en vacker dag, säger Ghoddos.
Tittarnas stora ilska – efter händelsen i bakningsprogrammet
Den brittiska föregångaren till Hela Sverige bakar möter en tittarstorm.Fansen är rasande över att deltagaren Stacey Hart går vidare i programmet – efter att bland annat ha slitit loss en ugnsdörr, skriver Daily Mail.Stacy har: gjort sönder en ugn, glömt hur man räknar, lämnat papper i en kaka. Och det här är semifinalen? skriver en person på Twitter.
DN Sthlm testar: Stans snabbaste färdmedel
Tour de Stockholm går vidare med etapp 2. DN Sthlms reportrar tävlar om vem som snabbast tar sig mellan Huddinge och Slussen: Kollektivt, bil eller elhoj.
Läs mer om Huddinge, Slussen och Stockholm.
Blixthalka på vägarna – SMHI klass 1-varnar
Ett nederbördsområde drar in över mellersta Sverige.Då varnar SMHI för ishalka – när regnet drar vidare söderut och vädret klarnar upp.SMHI har utfärdat varning för plötslig ishalka i tre olika län.– Jag skulle uppmana folk att verkligen hålla avstånd om det blir blixthalka, säger Johan Thalberg, presstalesperson vid region Mitt.
Läs mer om Johan Thalberg, Mitt och Sverige.Då.
Adam Johansson: Vill spela vidare på elitnivå
Sista hemmamatchen för Blåvitt: Blev väldigt bra
Läs mer om Blåvitt.
Shirin Ebadi: Demokrati har ett pris som vi måste betala
Shirin Ebadi var den första muslimska kvinnan att få Nobels fredspris. Nästan 15 år senare kämpar den iranska människorättsadvokaten vidare, trots dödshot och ett liv i exil. – Allting har ett pris. Det gäller även demokrati och mänskliga rättigheter, säger Shirin Ebadi.
Läs mer om Shirin Ebadi.
IOS-utveckling – den sista Sovjetstaten?
Drömmen om plattformsoberoende utveckling lever vidare, tack vare nya lovande lösningar. Just nu är det IOS-utvecklare som har nya alternativ att fundera på.
Läs mer om Sovjetstaten.
Varningen: Överraskat hela hockey-Sverige
Säsongens främsta insats i två perioder senast.Nu vill Frölunda och Roger Rönnberg bygga vidare på framgången mot Örebro.Ett lag som överraskat Frölundatränaren så här långt.– De har förändrat sitt spelsätt, säger han.
Fotbollsstjärna kan bli president i Libyen
Efter att nästan samtliga röster har räknats står det klart att det liberianska presidentvalet kommer att avgöras i en andra runda i början av november. De två kandidater som går vidare är den sittande vicepresidenten Joseph Boakai som utmanas av den tidigare fotbollsstjärnan George Weah.
Läs mer om George Weah, Joseph Boakai och Libyen.
Bränderna rasar vidare i Kalifornien
De våldsamma skogsbränderna i Kalifornien rasar vidare – på måndagen är dödssiffran uppe i 40.Omkring 250 personer saknas fortfarande, rapporterar Los Angeles Times.
Läs mer om Kalifornien.
Domstol söker stöd efter skarp kritik mot Nobelcentret
Efter Riksantikvarieämbetets skarpa yttrande söker nu Mark- och miljödomstolen stöd hos kommunstyrelsen för sitt beslut gällande Nobelcentret på Blasieholmen. – Vi har ansett det nödvändigt att skicka yttrandet vidare, säger Julia Jourak, beredningsjurist på Mark- och miljödomstolen.
Orkan slår till mot Irland – kan närma sig Sverige
Den hårda orkanen Ophelia drar in över Irland och de brittiska öarna.Ovädret har ökat i kraft – nu gör irländarna sig redo för att skydda sina liv, uppger CNN.När stormen drar vidare kan den komma nära Sverige och röra om i grytan, befarar meteorologer.
Läs mer om Irland, Ophelia och Sverige.
Philadelphias kross – körde över Capitals
LOS ANGELES. Usch, vilken kalldusch Washington.Efter fredagskvällens 5-2-seger borta över New Jersey och mästerligt spel åkte Capitals vidare till Philadelphia.Och åkte där på en stjärnsmäll 24 timmar senare.2-8 i baken och de ryska anfallsstjärnorna Alexander Ovetjkin och Jevgeni Kuznetsov lämnade rinken med -4 i plus- och minusstatistiken.
Donald Trump skärper tonen mot Iran
Donald Trump inför sanktioner mot Iran. Men det internationella avtalet om landets kärnenergiprogram behåller han tills vidare. Det sade han under ett tal på fredagen som fick Irans president att se rött.
Läs mer om Iran.
Misstänkt rattfyllerist kraschade bil mot kök
En bil kraschade sent i natt rakt in i en villaträdgård och vidare in mot villans kök.Ingen människa skadades fysiskt men spåren efter vansinnesfärden är tydliga.– En häck, ett staket och en torkvinda har fått skador, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Kim Hild och Syd.
Sopkaos i Stockholm – efter nyckel-kuppen
Stockholmarna är drabbade av ett nytt sopkaos.De nya sopgubbarna kommer inte in i flera soprum – efter att ha fått omärkta nycklar, enligt egen utsago.Staden kommer polisanmäla det man beskriver som ett sabotage från förra entreprenören.Tills vidare har man ställt upp sopkärl och erbjuder ambulerande sopbilar i de områden som är värst drabbade.– Vi arbetar intensivt med att lösa sophanteringen, säger Alexandra Fleetwood vid Stockholm vatten och avfall.
Michael Winiarski: Trumps utträdespolitik försvagar USA:s ställning
Iran styrs av diktatorer, kärnteknikavtalet med landet är uselt och ligger inte i USA:s intresse. Men det kommer tills vidare inte att rivas upp. Inte heller blir det omedelbara nya sanktioner mot Iran. Det var budskapet i president Donald Trumps linjetal om Iran på fredagskvällen.
Läs mer om Iran.