Vildsvinsjakt


Friherre vill anlita soldater till vildsvinsjakt

Björnsrorp (JJ) En hemvärnsmajor och en skånsk friherre föreslår att soldater ska jaga vildsvin med automatvapen, skriver Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten.

`Sätt in hemvärnet mot vildsvin`

Vanlig jakt räcker inte för att få bukt med vildsvinen. En hemvärnsmajor och en skånsk markförvaltare föreslår nu att hemvärnssoldater ska ägna sig åt vildsvinsjakt med automatvapen,

Tre verktyg ger effektivare grisjakt

I Svenska Dagbladet publiceras en debattartikel skriven av JRF-ordförande Solveig Larsson. Ämnet är vildsvinsjakt och hur den kan effektiviseras. Vildsvinen blir fler och fler i Sverige

Läs mer om Sverige.
Sköt två hundar, med ett skott

En jägare i Sörmland vådasköt två hundar till döds med ett skott, skriver Expressen. Olyckan ska ha inträffade tidigare i januari vid vildsvinsjakt mellan Eskilstuna och Strängnäs. Han hade maximal otur.

Läs mer om Eskilstuna, Expressen och Sörmland.

Dödade två hundar - med bara ett skott

rapporterar Eskilstuna Kuriren. Hundarna ska ha dödats i samband med vildsvinsjakt mellan Eskilstuna och Strängnäs. – Om han sköt två hundar i samma skott så låter det som att det varit en väldigt kaotiskt situation, säger Daniel Lign, riksjaktsvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet till Expressen.se.

Hundar ihjälskjutna under vildsvinsjakt

Jägaren ignorerade varningarna och sköt. Han dödade två jakthundar med samma skott.

Plotthund återfunnen efter stöld

Tierp (JJ) I lördags blev plotthunden Kato stulen i samband med vildsvinsjakt. Även hund-GPS:n stals och Kato blev ivägkörd cirka 6 mil där den första synobsen gjordes av hunden två

Läs mer om Kato.
Akito dog av narkosen

Jägaren och jaktfilmaren Manollo Rodriguez har förlorat en av sina bästa hundar. Gråhunden Akito dog på operationsbordet när veterinärerna behandlade honom för skador han fått vid vildsvinsjakt.

Läs mer om Manollo Rodriguez.
Vildsvinsjakt gav pengar till barncancerfonden

Värnamo (JJ) I lördags sköts fem vildsvin vid golfbanan i Näsbyholm efter att fem jaktlag jagade tillsammans. Pengarna från försäljningen av köttet ska gå till Barncancerfonden.

Läs mer om Barncancerfonden och Näsbyholm.
Omedelbar vildsvinsjakt föreslås på Åland

Den senaste tiden har allt fler vildsvin siktats på Åland och nu sprider sig oron för vad de bökiga grisarna ska ställa till.

Läs mer om Åland.
Vildsvinsjakt i naturreservat

Jönköping (JJ) Vildsvinen ökar i Strömsbergsskogen och nu vill jaktarrendatorerna utöka jaktområdet i naturreservatet. Strömsbergs naturreservat ägs och förvaltas av Jönköpings kommun.

Läs mer om Strömsbergsskogen.
Vildsvinsjakt i Söderåsens Nationalpark

Skäralid (JJ) För andra gången i höst har det arrangerats skyddsjakt på vildsvin i Söderåsens Nationalpark. Vildsvinsstammen i området i och kring parken har ökat så mycket att det påverkar växt- och djurliv negativt.

Ja till vildsvinsjakt i naturreservat

Norrköping (JJ) Länsstyrelsen har gett ett jaktlag klartecken till jakt på vildsvin på öar i Kvädöfjärdens naturreservat. Ett jaktlag har sedan en tid tillbaka arrende på jakten i Kvädöfjärdens

LRF får bidrag till vildsvinsjakt

Projektet Nya vildsvinsjägare, vars mål är att begränsa vildsvinens negativa inverkan, får statligt stöd. Totalt beviljar länsstyrelsen i Kronobergs län 370 000 kronor i företagsstöd,

LRF Sydost får bidrag till vildsvinsjakt

Projektet Nya vildsvinsjägare, vars mål är att begränsa vildsvinens negativa inverkan, får statligt stöd. Totalt beviljar länsstyrelsen i Kronobergs län 370 000 kronor i företagsstöd.

Omkring 200 vildsvinsjägare går ut i Vånga

Vånga(JJ) I dag deltar omkring 200 jägare i vildsvinsjakt i Vånga. Vildsvinen förstör marken och i trakten finns det nu många vildsvin.

Läs mer om Vånga.
Två hundra på vildsvinsjakt

I dag, lördag, arrangeras en stor vildsvinsjakt i Vånga utanför Norrköping. Omkring två hundra jägare samlas vid hembygdsgården och målet är att ett femtiotal vildsvin ska fällas.

Läs mer om Norrköping och Vånga.
Jägare sjuk av vildsvinskött

Karlstad (JJ) En jägare från Värmland har troligen smittats av vildsvinskött och drabbats av parasitsjukdomen trikinos. Den smittade jägaren hade varit på vildsvinsjakt och skjutit vildsvin, sedan styckade han och tillagade vildsvinsköttet.

Läs mer om Värmland.
Vildsvinsjakt på TV

I kvällens Jaktlust på TV4 Sport jagar Thomas Ekberg vildsvin. Yrkesjägaren Thomas Ekberg och fotografen Mikael Jägare bjuder ikväll jägarna på spännande vildsvinsjakt i mjölkmogna fält.

Läs mer om Jaktlust och Mikael Jägare.
Fällde 200 kilos-galt

I förra veckan var Jerry Ahlstrand på vildsvinsjakt utanför Fåglum i Essunga, Västra Götalands län. Då fällde han en ståtlig vildsvinsgalt. Den var stor, riktigt stor. Cirka 200 kilo

Läs mer om Essunga, Fåglum och Jerry Ahlstrand.
Många besökare på Fäviken Gamefair

Jämtland(JJ) Det kom 29 000 besökare till Fäviken Gamefair i helgen. Caroline Hagström var på plats för att berätta om vildsvinsjakt med hund.

Läs mer om Fäviken Gamefair.
Ny vildsvinsfälla godkänd

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket har godkänt ytterligare en fälla för vildsvin - Panthera Enkel. Det är den sjätte fällan Naturvårdsverket godkänt hittills för vildsvinsjakt.

Dispens vid vildsvinsjakt

Jönköping(JJ) En jägare har beviljats dispens för att använda rörligt ljus under vildsvinsjakt. Belysningen får monteras på vapnet. Länsstyrelsen beviljar dispensen på grund av att vildsvinen orsakat stora skador på grödor.

Ingen kortare vildsvinsjakt

Kronoberg(JJ) Det blir ingen kortare vildsvinsjakt i Kronoberg, förslaget gick inte igenom på Jägareförbundet Kronobergs årsstämma. Så är det i en demokrati.

Läs mer om Kronoberg.
Effektivare vildsvinsjakt

KALMAR LÄN Nu beslutar länsstyrelsen att elektronisk bildförstärkare och belysning får användas vid vildsvinsjakt.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10