Vill

Bristande samhällsansvar på elevers bekostnad

Skolan Jag vill berätta en historia om ett skolsystem som blivit skevt. Det är en berättelse om en ekonomisk fördelning som i många av våra kommuner skapar stora problem. Grunden till problemet ligger i elevpengen och vad den ska betala.

Leif-Ivans hemliga maktplan

Entreprenören Leif-Ivan Karlsson är tillbaka i Florida.Med dyrare båt, fler lyxbilar – och ett nytt stort karriärsmål.– Jag vill göra affärer med president Trump och vet att det snart händer, berättar han i en stor intervju.
Läs mer om Florida.Med och Trump.
Vår son är blyg och drar sig undan – kommer han att bli utanför?
Deras pojke är snart nio år och går i andra klass. Han vill inte vara med på kalas hos klasskamrater eller på sportaktiviteter, och ibland gråter han när han blir lämnad i skolan. Hur kan föräldrarna hjälpa honom?
Insändare: Låt inte Svenljunga kommun klyvas
Centerpartiet är en pålitlig kraft som vågar ta ansvar och visa handlingskraft inom lokalpolitiken. Vi vill ta hela kommunen i bruk för att skapa en levande och växande landsbygd.
Läs mer om Svenljunga.

Vi vill främja gränspendling. Därför införs nya regler som s...

Idag pendlar cirka 15 000 personer i Skåne till arbete i Danmark. Det är en siff...
Läs mer om Danmark och Skåne.
Om EU ska göra mer kostar det också mer
Foto: Wiktor Nummelin / TT Snålast i EU-kretsen: finansminister Magdalena Andersson. Den svenska regeringen vill trots sin snålhet satsa på dyra EU-projekt.
Ivo vill att läkare fråntas legitimation
Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) rekommenderar att en läkare som dömdes för grov kvinnofridskränkning förra året ska bli av med sin läkarlegitimation.
Jack White - Boarding House Reach
Att skapa sin egen låda innebär att inte behöva lyssna på den som vill sätta etiketter på dig, förklarar Jack White i Ice Station Zebra, och så blandar han funk, rap (jo,
Maritha vill förbättra sjukhusmaten för allergiker
Sjukhusen saknar ofta mat till allergiker som kommer in akut och kunskapen om allergier brister på sjukhusen, enligt Astma- och allergiförbundet. – Om man råkar få i sig mat som man inte tål så kan det ju leda till katastrofala konsekvenser, säger förbundets ordförande Maritha Sedvallson.
Läs mer om Astmaoch och Maritha Sedvallson.
Här vill studenterna jobba
Google är fortfarande dominerande som den mest attraktiva arbetsgivaren bland studenter. Det visar undersökningen Företagsbarometern 2018. Men att informationsjätten fortsätter att ligga i topp på listan är ingen självklarhet.
Läs mer om Företagsbarometern.
De vill få Gnestabor att mötas
Mat från världens alla hörn och massor av musik ska locka Gnestaborna till fredagskvällens fest på Elektron. - Kom och dansa eller bara ta en fika, säger initiativtagarna. Föreberedelserna är i full gång inför fredagskvällens fest.
Läs mer om Elektron, Gnestabor och Gnestaborna.
Transportstyrelsens chef: Det kan vi lära oss av dödsolyckan
Dödsolyckan med Ubers självkörande Volvobil i Arizona har riktat intresset mot de säkerhetsmässiga aspekterna. Jonas Bjelfvenstam, chef för Transportstyrelsen, vill nu se mer försöksverksamhet under kontrollerade former. Det säger han i Di TV:s Ekonomistudion.
Test: Sex moderna ministereor som smälter in i bokhyllan
Om man bara vill ha bra ljud, utan massor av sladdar och krångel, så kan ett kompakt allt i ett-system passa bra. Då har man allt på ett ställe, i en anläggning som alla kan använda utan att behöva göra avkall på modern teknik.
Strandhäll: Rätt personer ska vara på rätt plats
I dag är det väldigt få personer som beviljas sjukersättning.Försäkringskassan vill se lagändringar som gör att fler ska få den möjligheten – och regeringen ser över om regelverket verkligen fungerar som det är tänkt.Men det är ännu oklart om lagen ändras innan valet.
Nästan jämnt mellan Löfven och Kristersson i ny mätning
Vem är den hetaste kandidaten? Enligt DN/Ipsos marsmätning är det nästan jämt lopp mellan Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M). S-ledaren får 25 procent och M-ledaren 21 procent när väljare får svara på frågan om vem som de helst vill se som nästa statsminister, rapporterar Dagens Nyheter.
De politiska tullarna
Trump vill behålla greppet om väljarna i "Rostbältet". Trumps stål- och aluminiumtullar hade redan efter en vecka förvandlats till ett allmänt utpressningsförsök mot omvärlden. Tre länder har när detta skrivs undantagits från tullarna.
Läs mer om Rostbältet.
Torpederna är bättre än någonsin
Torpederna är en serie som med fingertoppskänsla mixar drama och komedi. Efter andra säsongen vill man ha mer. Mycket mer.
C kräver enklare skatteregler
Även skatterna måste ingå i regelförenklingsarbetet. Det kräver Centerpartiet, som vill att arbetet för att minska byråkratin får högsta prioritet efter ett maktskifte i höst.
Läs mer om Centerpartiet.
Lyxigt tonårsrum på liten yta - titta in hos William Emanuelz, 17: "Jag är supernöjd"
William är 17 år och har allt han behöver på cirka tolv kvadrat. - Det är min mamma Annelie och jag som har fixat här och jag är supernöjd, säger han. TV: "Jag vill kunna se mina snygga kläder" säger William Emanuelz.
Läs mer om Annelie och William Emanuelz.
Bra integration i kristna skolor
De kristna skolorna har en högre andel elever med utländsk bakgrund" Socialdemokraterna vill lösa landets integrationsproblem genom att förbjuda religiösa skolor.
Läs mer om Socialdemokraterna.
Test: Ekologisk sirap och sötning - här är vinnaren
Sött behöver inte alltid betyda onyttigt, Hälsoliv har testat ekologisk sirap och sötning som kan vara ett nyttigare alternativ till socker.Så om du vill sätta guldkant på bär, pannkakor, bakning, te eller morgonyoghurten så får du här några tips!
Läs mer om Hälsoliv.
Ny trend: Kvinnor testar om pojkvännen vill vara otrogen
I slutna Facebook-grupper söker danska kvinnor efter förförerskor som ska flörta med deras pojkvänner.Syftet är att testa om partnern vill vara otrogen, skriver danska TV2.– Om det förstör ett förhållande så var de ändå inte tänkta att vara tillsammans, säger Sabrine Olsen, som själv har agerat lockbete, till TV2.
Bekräftat: Bryter Zlatans kontrakt
LOS ANGELES/STOCKHOLM. Manchester United bryter kontraktet med Zlatan Ibrahimovic.Det bekräftar klubben på sin hemsida.Alla i klubben vill tacka Zlatan för hans bidrag till laget, skriver de.
Filmrecension: Maria Magdalena bleknar i skuggan av hipster-Jesus
Påskfilmen Maria Magdalena vill väl men lider av en skriande brist på andlighet.