Vill

Polisen söker tips efter bilbränderna

Polisen har inga misstänkta för de bilbränder som härjade i Borås under helgen.Nu vill man ha tips från allmänheten, för att komma vidare i utredningen.– Det här är ett högprioriterat fall och alla tips och iakttagelser kring den här händelsen är välkomna, säger Emilia Holmesten, tillförordnad gruppchef för ungdomsutredningen vid Boråspolisen.

Rallykurs ska ge bättre bilkontroll

Tekniken i moderna bilar gör bilförare passiva, enligt tävlingsföraren Annie Seel. Med en grundkurs i rally vill hon hjälpa förare att få bättre kontroll.
Läs mer om Annie Seel.
Sara Stridsberg: Samtalen var förtvivlade
Anklagelserna mot Kulturprofilen har varit kända under lång tid. Men trots att även ledamöternas familjemedlemmar varit utsatta har samarbetet med Svenska Akademien inte stoppats. Ledamoten Sara Stridsberg vill att processen nu ska bli öppnare och ärligare.
Idol-deltagarens ilska mot Bagge
Idol-Jemima anklagar juryn för att ge dubbla budskap.Detta efter att Anders Bagge först uppmuntrat henne att sjunga upptempo, för att senare kritisera henne för just det.– Kan du snälla bestämma dig vad fan du vill? Juryn vet inte vad de pratar om!
Läs mer om Bagge.

S-ministern ville inte skatta för EU-inkomster

Migrationsminister Helne Fritzon, S, vill inte skatta för inkomster från EU.Men hon får bakläxa från skattemyndigheten – som nu tar upp ytterligare 142 704 kronor till beskattning.Skatteverkets uppfattning är att sedvanliga privilegier, immunitet och lättnader inte innebär befrielse från nationell beskattning. skriver myndigheten i sitt beslut.
Läs mer om EU-inkomster.
SD-ilska mot medier – trots positiv rapportering
SD har mognat, spelar det politiska spelet som alla andra och företrädarna frotterar sig gärna med journalister. Samtidigt blossar partiets ilska mot medierna upp under landsdagarna när partiet vill framstå som en outsider. Trots att SD skildras mer positivt än andra.
Sofia våldtogs under träningsläger: Folk visste, men det tystades ner
När Sofia Billger var 14 år och tränade jujutsu våldtogs hon av en manlig 26-årig kampsportare i samband med en fest. Många visste vad som hänt, men ingen sa något. Två år senare gjordes en polisanmälan, men utredningen lades ner. Nu berättar 25-åriga Sofia om händelsen. Och hon gör det för sin ofödda dotters skull. – Jag vill att idrotten ska vara en plats där hon är trygg.
Läs mer om Sofia.
Rektorns skarpa brev – efter stöket
En del elever som åker skolbuss till skolan i Bengtsfors har uppfört sig illa.Därför har ansvariga skickat ut ett brev till föräldrarna om problemet.– Vi vill sätta ner foten för att resorna ska vara säkra. Vi kräver inget mer än normalt hyfs av våra elever. De som inte rättar sig efter det ta sig till skolan på annat sätt, säger Patrik Edvardsson, biträdande rektor.
Läs mer om Patrik Edvardsson.
Påvestaty i Frankrike i bokstavlig korseld
En staty av påven Johannes Paulus II i en fransk stad i Bretagne har hamnat i en bokstavlig korseld mellan fransk lagstiftning, troende och icke-troende fransmän samt Polens inrikesminister. Franska staten har bestämt att korset på statyn måste bort – Polen vill rädda statyn undan censur.
Läs mer om Bretagne, Frankrike och Polen.
5 alternativ för utvecklare som vill jobba med blockchain
Blockkedjan är ett hajpat område som börjar göra sig gällande på allvar för rekrytering. Om du är utvecklare som är sugen på något nytt så finns det gott om alternativ.
Misstänkte mördarens liv: Droger, datorspel och utbrott
En politiskt missnöjd, alltmer ensam snickare som vill att samhället ska brinna i helvetet.Han ägnar dagarna åt datorspel och droger.Humöret har han svårt att styra.Den bilden träder fram i polisens kartläggning av 31-åringen som misstänks för mordet på Elena Åsberg.
Läs mer om Elena Åsberg.
5 alternativ för utvecklare som vill jobba med blockchain
Blockkedjan är ett hajpat område som börjar göra sig gällande på allvar för rekrytering. Om du är utvecklare som är sugen på något nytt så finns det gott om alternativ.
Therese Lindgrens hemliga bebisbesked
Youtube-stjärnan Therese Lindgren vill bli mamma – inom de kommande åren.Något som påverkar hur hon renoverar sitt hem med kärleken Anders, när de flyttar ihop.Planeras att göras om till ett baby-rum om, jag vet inte, 4-5 år kanske skriver Therese Lindgren på Youtube.
Läs mer om Therese Lindgren och Youtube.
SD vill stoppa nya religiösa friskolor
NORRKÖPING. Sverigedemokraterna vill i likhet med Liberalerna sätta stopp för nyetableringen av religiösa friskolor. Det sade Mattias Karlsson, gruppledare i riksdagen, när han höll tal på partiets landsdagar på fredagen. Därmed finns en majoritet i riksdagen mot nyetableringen av friskolor med konfessionella inslag.
Läs mer om Liberalerna.
Friidrottsförbundet vill anmäla våldtäkten
Svenska friidrottsförbundet vill polisanmäla våldtäkten mot Moa Hjelmer. – Vi vill göra en polisanmälan tillsammans med Moa Hjelmer, vi vill tillsätta en extern utredning för att förstå vad som hänt och om det finns ett mönster i svensk friidrott, säger förbundets generalsekreterare Stefan Olsson till SVT.
Läs mer om Moa Hjelmer, SVT och Stefan Olsson.
Icta föreslår nyemission
Icta, som förut hette Intellecta, vill ta in 61,3 miljoner kronor i en företrädesemission. Efter emissionskostnader beräknas Icta tillföras 54,6 miljoner kronor.
Läs mer om Icta och Intellecta.
Så ska regeringen stoppa de skyhöga låneräntorna
Nu ska det bli svårare att ta blancolån med skyhöga räntor.Regeringen vill att färre personer hamnar i en ond skuldspiral – och fattar beslut om bättre villkor för snabblån.– Det är oacceptabelt att konsumenter utnyttjas, säger biträdande justitieminister Helne Fritzon.
Läs mer om Helne Fritzon.
Lagerbäck fundersam över norsk framtid
Norska landslagets förbundskapten Lars Lagerbäck säger att han vill fundera på sin egen framtid som norsk förbundskapten om lagets svaga resultat fortsätter.
Regeringen vill ha räntetak för snabblån
Färre personer ska riskera att fastna i en skuldspiral. Regeringen vill införa ett räntetak och ett kostnadstak för snabblån.
Jimmie Åkesson: M har kopierat våra förslag
SD:s lansdagar drar i gång under fredagen och där väntas partiets politik inför det kommande valåret spikas.– Moderaterna har kopierat våra förslag när det kommer till retoriken, men i praktiken vill man gå tillbaka till de nivåer av invandring som under Fredrik Reinfeldts tid, säger Jimmie Åkesson till TV4.
Läs mer om Jimmie Åkesson och TV4.
SD-ledamöternas bråk: Efterblivna och vidriga
Sverigedemokraternas viktiga Skånedistrikt har varit ett problemområde i flera mandatperioder.Expressen kan nu avslöja hur SD-riksdagsledamöter krävt varandras avgång, avfärdat varandra som efterblivna och vidriga - och inte ens vill bo på samma hotell som den interna fienden.– Jag har väl tyckt att hans sätt att agera och styra har varit olämpligt, att han haft översittarfasoner, förminskar andra, säger riksdagsledamoten Carina Herrstedt om riksdagskollegan Mikael Eskilandersson.
Regeringen vill ha räntetak för snabblån
Färre personer ska riskera att fastna i en skuldspiral. Regeringen vill införa ett räntetak och ett kostnadstak för snabblån.