Vill

Wally, 34, vill göra cannabis lagligt

Avkriminalisera cannabis – det är Wally Johnssons hjärtefråga.På lördagen anordnade han därför Nordic Cannabis Conference i Malmö, en konferens med cannabis i centrum.– Genom att legalisera cannabis finns det möjligheter att få bort det från gatan, säger Wally Johnsson.
Läs mer om Malmö och Wally Johnsson.

Affärspartnern slår tillbaka mot Schollin

Christina Schollin gick ut i sin blogg och anklagade sin före detta affärspartner för att ha orsakat att hon förlorade ett hyreskontrakt.Dottern Pernilla Wahlgren gav sig också in i bråket, och använde sin blogg för att backa upp sin mamma i kritiken mot kvinnan.Nu vill den före detta affärspartnern, Minette Tigerfalk, ge sin sida av saken.– Jag har inte som det påståtts från vissa håll gått bakom ryggen på Christina Schollin, eller lurat henne, säger hon.
Fyra sätt för dig som vill spara långsiktigt
Det är alltid bra att spara på längre sikt, kanske till ett speciellt sparmål som en lägenhet eller till pensionen. Här är fyra tips på hur du kan stärka kassan i framtiden.
Gnäll, tvivla och få panik – så lyckas du med skrivandet
SvD:s prisbelönta Negra Efendi lär dig skriva som en vinnare: Skjut upp, få panik och ifrågasätt din egen förmåga. Om du vill skriva som jag måste du plåga dig själv igenom processen. Och när du är klar med din text ska du först hoppas att ingen läser den.
Läs mer om Negra Efendi.

Radikal förändring av M:s skolpolitik behövs

Jag vill att fler ska få möjlighet att göra den klassresa jag själv har gjort. En sådan klassresa ska börja i klassrummet – och för alla medborgare, oavsett bakgrund eller etnicitet. Moderaternas politik för skolan måste ändras i grunden, skriver Benjamin Dousa, förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet.
Läs mer om Benjamin Dousa och Moderata.
Affärspartnern slår tillbaka mot Schollin
Christina Schollin gick ut i sin blogg och anklagade sin före detta affärspartner för att ha orsakat att hon förlorade ett hyreskontrakt. Dottern Pernilla Wahlgren gav sig också in i bråket, och använde sin blogg för att backa upp sin mamma i kritiken mot kvinnan. Nu vill den före detta affärspartnern, Minette Tigerfalk, ge sin sida av saken. – Jag har inte som det påståtts från vissa håll gått bakom ryggen på Christina Schollin, eller lurat henne, säger hon.
Haag: Jag vill inte hamna där
VILLARD DE LANS. Ni känner henne redan sedan många år tillbaka som skidåkaren Anna Haag.Men lika bekant är möjligen inte affärskvinnan Anna Haag. 31-åringen som är delägare i en klädfirma och sitter i flera fastighetsstyrelser.– Jag är lika hård i båda rollerna, säger Haag.
Läs mer om Anna Haag, Anna Haag.Men och Haag.
Allt fler upplever att de blir orättvist bedömda
Regeringen vill dämpa kostnadsutvecklingen för assistansersättning. Försäkringskassan försöker stoppa fusk. Men allt fler kontaktar Neuroförbundet för att de upplever att de får fel vård när Försäkringskassan arbetar under nya riktlinjer. – De ägnar sig åt någon slags kollektiv bestraffning på den personliga assistansen för att man hittat fuskare, säger den socialdemokratiska politikern Anki Foss.
Melkemichel vill hålla vad han lovat
När Özcan Melkemichel tog över i Djurgården lovade han supportrarna att vinna ett Stockholmsderby i år. – Det kommer du ihåg? Jo, det gjorde jag. Och jag tror fortfarande på det, säger han.
Läs mer om Djurgården och Stockholmsderby.
Då begravs Hasse Alfredson – familjens hälsning i dödsannonsen
Hasse Alfredsons dödsannons publiceras i söndagens Dagens Nyheter.I dödsannonsen finns en dikt av vännen Tage Danielsson. I texten står bland annat: Du vill att natten ska bli dag / Du hatar denna svarta natt / Men natten bidar lugnt sin tid.Begravningen sker den 13 oktober i Stockholm.
Ingen politiker vill röra hemmafrun
I tolv år har Tyskland styrts av en kvinnlig superkarriärist som valt jobbet framför familjen. Angela Merkels eget liv står i själva verket i kontrast till de värderingar som råder i Tyskland – ett land där hemmafrun fortfarande är ett familjeideal för många.
Läs mer om Tyskland.
Paljetter och klackar vapnet mot tyska högerpopulister
Högerpopulistiska Alternativ för Tyskland väntas komma in i parlamentet i helgens tyska val. Det vill medlemmarna bakom konstprojektet Travesti för Tyskland sätta stopp för – med paljetter, klackar och kreativa valaffischer.
Läs mer om Travesti och Tyskland.
Varför vill en engelsk lord med plastklocka köpa Trustor?
Ett av landets mest spektakulära ekobrott någonsin avslöjades i Svenska Dagbladet 1997. 20 år senare skriver journalisten Gunnar Lindstedt om sitt prisbelönta grävjobb om skandalen kring Trustoraffären – och vad som hänt sedan dess. De försvunna pengarna är till största delen återfunna, men de flesta misstänkta gick fria.
Trump stoppar basketstjärna från att komma till Vita huset
Nu är president Donald Trump i bråk på Twitter igen. Basketstjärnan Stephen Curry från mästarlaget Golden State Warriors har sagt att han inte vill delta i det traditionella besök som NBA:s mästarlag gör i Vita huset – så därför blir det inget besök, enligt Trump.
Läs mer om Donald Trump, Trump, Twitter och Vita.
Lärare blev anklagad för våldtäkt – vill ha 190 000
Den kvinnliga läraren anklagades för grov våldtäkt mot en 14-årig skolflicka, men friades av rätten.Nu vill hon ha 190 000 kronor i ersättning för lidande och förlorad arbetsinkomst.
Så vill myndigheterna sätta stopp för svartjobb på byggplatser
På villatomten i västra Stockholm arbetar romska stensättare som bor i tält och vars fruar tigger. Några kvarter därifrån sliter ukrainska byggnadsarbetare för 30 kronor i timmen utan att följa skyddslagarna. DN var med när arbetsmarknadsministern följde med på inspektionsrunda för att motverka de växande svartjobben.
Läs mer om Stockholm.
Mc-gängens taktik: Vill värva vilsna unga män
Genom att sikta in sig på vilsna, unga män i de medelstora städerna blir mc-gängen fler i Västsverige.Nu har ännu en, enligt polisen, Bandidos-anknuten organisation etablerat sig i området.Den här gången i Vänersborg.– Det följer ett mönster, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Flyktingmiljonärens dotter på flykt efter stora tragedin
Tv-kändisen Angelica Karlsson har flyttat till hemlig ort.Pressen från kändisskapet efter hennes medverkan i realityserien Karlssons blev för stort.– Vi vill inte gå in på var vi bor nu, säger Angelica Karlsson.
Läs mer om Angelica Karlsson.
Plocka svamp som expert – glöm hyllade mjöltricket
Potatismjölknepet imponerar inte på experterna – det gör däremot den oöverträffade investeringen torkmaskin. Svampkonsulenterna Cecilia Hultqvist och Rut Folke delar med sig av sina bästa tips till den som vill lära sig plocka som en expert.
Läs mer om Rut Folke.
Bose släpper högtalare till din nacke
Företaget vill ge dig bra ljud utan att avskärma dig från världen. Än så länge är det oklart vad stilpolisen säger.
Cannabisförespråkare samlas i Malmö
Legalisera cannabis. Så lyder budskapet under Nordic Cannabis Conference 2017 som väntas samla hundratals förespråkare för drogen i Malmö.–Vi vill visa att vi är vanliga människor.–Jag tror att det är avkriminaliserat inom fyra år, säger arrangören Wally Johnson.
Läs mer om Malmö, Malmö.Vi och Wally Johnson.
Flyktingmiljonärens dotter på flykt efter stora tragedin
Tv-kändisen Angelica Karlsson har flyttat till hemlig ort. Pressen från kändisskapet efter hennes medverkan i realityserien Karlssons blev för stor. – Vi vill inte gå in på var vi bor nu, säger Angelica Karlsson.
Läs mer om Angelica Karlsson.
Möter varandra – igen: Nu ska han få jobba
Tillbaka i SHL har Dick Axelsson, 30, öppnat starkt med ett mål och två assist på två matcher.Men nu vill Joel Lundqvist, 35, se till att få stopp på sin gamla lagkamrat.– Man ska gå in på kroppen på honom, säger kaptenen.
Läs mer om Dick Axelsson, Joel Lundqvist och SHL.
Nilsson: Det är jättekänsligt
VILLARD DE LANS. För tio år sedan läste Stina Nilsson en artikel om att Charlotte Kalla tränade 30 timmar under en lägervecka.14-åriga Nilsson gjorde detsamma.Och fick betala priset.– Jag var helt död efteråt, säger Nilsson.I dag är det Stina Nilsson själv som är en förebild för många unga - och ytterst försiktig med de signaler hon vill sända ut.Som i den fråga hon nu själv beskriver som jättekänslig.