Villa

Kronofogden slog till mot Ernstbergers villa

Razzian mot Alexander Ernstbergers lyxvilla på Lidingö har inletts.Det är Kronofogden som söker igenom egendomen i jakt efter värdeföremål som kan tas i beslag för att täcka kvarstadskravet på 242 miljoner kronor.
Läs mer om Kronofogden och Lidingö.

Brand i villa – familj vaknade av svart rök

Det brinner i en villa i Vaggeryds kommun.Familjen vaknade tidigt på tisdagsmorgonen av brandlarmet.– Villan är rökfylld, uppger Gustav Hultegård, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.Två enheter från räddningstjänsten är på plats.
Kronprinsessan Victoria tog med familjen på utflykt
Kronprinsessan Victoria och familjen lämnade Haga i helgen för en familjeutflykt.Tillsammans tog kronprinsessfamiljen sig till Villa Fridhem i Östergötland på lördagen – där åt de middag ihop i en avskild del av matsalen.På menyn: Hummersoppa, vilt från Östergötland, utvalda ostar – och trippelefterrätt.
En personbil körde in i villa
En personbil körde under natten rätt in i en villa. Sedan lämnade personen platsen.– Ingen har skadats men familjen vaknade av händelsen och är väldigt chockade, säger Robin Linde, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Sölvesborg.
Läs mer om Robin Linde och Sölvesborg.

Personbil körde in i villa

En personbil körde under natten rätt in i en villa. Sedan lämnade personen platsen.– Ingen har skadats men familjen vaknade av händelsen och är väldigt chockade, säger Robin Linde, räddningschef beredskap vid räddningstjänsten i Sölvesborg.
Läs mer om Robin Linde och Sölvesborg.
Detonation utanför villa i Helsingborg
Ett föremål har detonerat utanför en villa i Ramlösa i Helsingborg. Inga personer ska dock ha skadats, enligt polisen.
Läs mer om Helsingborg och Ramlösa.
Ernstberger köpte Sveriges dyraste villa
Huvudpersonen i härvan kring pensionsbolaget Allra köpte Sveriges dyraste villa i fjol: 50 miljoner kronor för 250 kvadratmeter med havsutsikt på Lidingö.Alexander Ernstberger, 31, levde liv i lyx på pensionsspararnas bekostnad. När han inte körde runt i en av sina två Porsche-bilar flög han sin egen helikopter.Men kort före en börsnotering i miljardklassen kraschlandade affärsidn.
Stämpeln som kostade kändis-vd:n 35 miljoner
Byggritningarna var stämplade Villa Rolln.Märkningen kostade toppdirektören Ola Rolln 35 miljoner kronor när Skatteverkets granskare dammsög efter bevis på att han bodde i Sverige.– Jag har inte bestämt mig om jag kommer att överklaga eller inte, säger Mätteknikföretaget Hexagons vd till Dina Pengar.
Tydlig trend: Allt färre svenskar köper villa
Husmarknaden är fortsatt kall.Allt färre villor säljs i nästan alla län, enligt färska siffror från Lantmäteriet.Men det har sin förklaring:– Nedgången beror på att utbudet av villor är ännu lägre än tidigare, säger Johan Bäckström på Lantmäteriet.
Förlorade vårdnadstvist – hämnades med eldattack
Efter att mannen gått förlorande ur en vårdnadstvist utsåg han syndabocken: en handläggare på socialtjänsten.I två och ett halvt år planerade han sin hämnd – sedan skred han till verket.Om inte en uppmärksam granne cyklat förbi vid precis rätt tidpunkt hade det kunnat sluta med stor förödelse och att handläggaren fått hela sin villa nedbränd.
Strömmen gick – parets källare svämmades över helt
Det kraftiga regnvädret i Gävle har gjort att flera fastigheter blivit översvämmade. En av dem är David Gidlunds och Fanny Blombergs villa i området Forsby. – Sådant här går inte att skydda sig emot, säger David Gidlund.
Läs mer om David Gidlund, Forsby och Gävle.
Misstänkt mordbrand i Gällivare inatt
En villa i Hakkas i Gällivare brann ner till grunden under natten mot måndagen.Polisen misstänker att branden var anlagd.– Vi har spärrat av platsen och upprättat en anmälan om mordbrand, säger Björn Pettersson, vakthavande befäl i polisregion Nord, till NSD.
Ung man hittad död i villa i Surahammar
En ung man död hittades död i en villa i Surahammar. Villan har spärrats av och polisen undersöker om ett brott har begåtts, enligt VLT.
Läs mer om Surahammar och VLT.
Polistekniker undersöker villa i Surahammar
En villa i Surahammar är avspärrad och undersöks av polisens tekniker.Polisen är förtegen om insatsen.– Vi utreder ett brott men kommer inte att kommentera det mer än så, säger Per Andersson vid polisen till VLT.
Läs mer om Per Andersson, Surahammar och VLT.
De lyxigaste husen – som kan bli dina
Havsnära läge, gästhus, egen brygga och stora ytor för representation och middagar.Så ser ofta kravlistan ut när kräsna kunder letar exklusiva boenden.Just nu finns en rad fastigheter till salu för mångmiljonbelopp. Bland annat en villa på Särö där kung Gustav V höll till på somrarna – och en välbevarad herrgård med anor från 1500-talet.
Läs mer om Gustav V och Särö.
Villa brinner i centrala Kalmar
En villafastighet i centrala Kalmar eldhärjades under lördagsförmiddagen.Det finns inga uppgifter om att någon person kommit till skada.
Läs mer om Kalmar.
Ett barn saknas efter brand i villa
Ett barn befaras ha omkommit i en villabrand i Halmstad. – Barnet är i grundskoleåldern, säger Magnus Wijk, pressansvarig vid räddningstjänsten, till TT.
Läs mer om Halmstad.
Larm om övertänd villa
Vid 23.39 larmades polisen om en brand i ett familjehus i Norra utmarken i Halmstad.– Vi fick det som att det är en övertänd villa, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen Halland.Förutom polisen är räddningstjänst och ambulans på plats.Övriga omständigheter är initialt oklara.
Här är huset – som fick Hemnet att koka
Låter en pampig villa som andas nationalromantik och lyx mitt i centrala Göteborg som något för dig? Du är inte ensam.Carlanderska Villan i Lorensberg har väckt stor uppståndelse på Sveriges största bostadssajt Hemnet. Nu har de 242 kvadratmetrarna lyx sålts till en mystisk köpare. Priset: Minst 20 miljoner kronor.– Det har varit jättestort intresse, både från Sverige och utomlands, säger Charlotta Lenhammar, mäklare på mäklarfirman Bjurfors.
Läckberg säljer sitt hus för mångmiljonbelopp
Camilla Läckberg och maken Simon Sköld ska flytta från sin villa.I stället ska de flytta till en lyxig våning på Södermalm.Nu lägger Camilla Läckberg ut huset till försäljning – med ett utgångspris på 12 950 000 miljoner kronor.Älskar detta hus oändligt men dags för en förändring skriver Camilla Läckberg på Instagram.
Villa övertänd vid våldsam storbrand
En villa i Emmaboda började brinna sent på torsdagskvällen.Enligt polisen är villan övertänd.– Räddningstjänsten försöker förhindra spridning, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Emmaboda, Stephan Söderholm och Syd.
Sveriges rikaste fyller 70 – Stefan Persson flyttar in i villa för 135 miljoner
Sveriges rikaste person fyller 70 år på onsdagen.HM:s huvudägare Stefan Persson har flyttat in i ett av Stockholms dyraste hus, enligt uppgifter till Expressen.Han har genom ett av sina bolag köpt en villa på Östermalm för 135 miljoner kronor.
JUST NU: Våldsam brand rasar i villa
Det brinner i en en villa i Trollhättan.Polis, räddningstjänst och ambulans är kallade till platsen.– Det brinner rejält tror vi, säger Jonas Gustavsson på räddningstjänsten Norra Älvsborg.
Läs mer om Norra Älvsborg.