Virginia

Kongressen tar upp högerextremister

Hundratals samlades för att visa sitt stöd mot våldet och hotet i Virginia.
Läs mer om Virginia.

Hård kritik mot Trump – från de egna leden

Donald Trump är inte rädd för att uppröra – men hans kommentarer om de högerextrema demonstranterna i Charlottesville, Virginia verkar ha gått för långt för vissa i hans närmaste krets.Den ekonomiske rådgivaren Gary Cohn blev äcklad av presidentens kommentarer efter helgens kravaller, uppger personer i hans närhet till New York Times.Flera republikaner och tidigare bundsförvanter till Trump går nu till hård kritik mot presidenten.
Kongressen tar upp högerextremister
Ett utskott i den amerikanska kongressen kommer att hålla en utfrågning nästa månad om våldsbejakande extremism, efter den våldsamma demonstrationen i Virginia förra helgen då en kvinna dödades i en bilattack.
Läs mer om Virginia.
Nazister hyllar Trump
President Donald Trumps senaste utspel då han hävdade att båda sidor gjorde sig skyldiga till våldet i Charlottesville i Virginia hyllas av nazister och högerextremister i USA.
Läs mer om Charlottesville, Trump, USA och Virginia.

Detta har hänt efter våldsamheterna i Virginia

USA:s president Donald Trump har kritiserats för att både vara långsam och vag i sina fördömanden av vit-makt-rörelsen och våldsamheterna i Charlottesville, Virginia, då en kvinna, som deltog i en antirasistisk demonstration, dödades och 19 skadades
Michael Winiarski: Trump framstår som allt mer isolerad
WASHINGTON. Donald Trump har alltså återgått till sin ursprungliga beskrivning av helgens våldsutbrott i Charlottesville, Virginia: Att båda sidor bar skulden för det tragiska som inträffade.
Läs mer om Charlottesville och Virginia.
Demonstrationer när Trump återvände till New York
När Donald Trump anlände till sin hemstad New York sent på måndagskvällen möttes han av tusentals demonstranter som skanderade New York hatar dig. Efter attentatet i Virginia har hundratals stora demonstrationer mot högerextremism ägt rum i USA.
Läs mer om New York, Trump, USA och Virginia.
Mammans skräck under larmsamtalen om sonen
20-årige James Alex Fields Jr. körde in i en folkmassa som demonstrerade mot vit makt-anhängare i Charlottesville i den amerikanska delstaten Virginia i helgen.En person dog och 19 skadades.Nu berättar Fields mamma att hon två gånger tidigare hade ringt larmsamtal om att hennes son hade våldsamma tendenser, skriver Washington Post.
Trump fördömde våld orsakat av KKK och nazister
USA:s president Donald Trump tvingades på måndagen förtydliga sitt mycket kritiserade uttalande i samband med den dödliga terrorattacken i Charlottesville i Virginia i helgen.
Martin Gelin: Trump tycks medvetet ha uppmuntrat den här utvecklingen
Helgens tragedi i Virginia uppstod inte ur ett vakuum. Jag har under de senaste åren gjort en rad intervjuer med flera av nyckelpersonerna bakom demonstrationen. Dessa högerextremister bär sedan länge på en övertygelse om att människor med olika etniskt ursprung inte kan leva tillsammans. Många av dem ser det som ett självändamål att skapa kaos och våld för att bekräfta denna dystra profetia.
Läs mer om Virginia.
Heather, 32, dog efter att bilen plöjde in i folkmassan
Heather Heyer, 32, blev ihjälkörd då hon protesterade mot ett högerextremistiskt fackeltåg i USA-delstaten Virginia på lördagen.Hennes identitet bekräftas av den lokala polisstyrkan i staden Charlottesville på söndagen. En 20-åring är gripen misstänkt för mord.Samtidigt kallar Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare i en tv-intervju dådet för en terroristattack.
Läs mer om Charlottesville.
Vit makt-grupper i våldsamma sammandrabbningar i Virginia
Guvernören i Virginia har infört undantagstillstånd i delstaten sedan Vit makt-grupper drabbat samman med antifascistiska motdemonstranter i staden Charlottesville på lördagen.
Läs mer om Charlottesville, Virginia och Vit.
Undantagstillstånd i Virginia efter vit makt-protester
Ett lokalt undantagstillstånd har utropats i den amerikanska delstaten Virginia efter att hundratals vit makt-anhängare drabbats samman med motdemonstranter i Charlottesville, rapporterar CNN.Två personer har skadats i sammandrabbningarna, enligt BBC.Hundratals vit makt-aktivister marscherade i staden Charlottesville i USA under fredagen.Med brinnande facklor gick demonstranterna genom campus på University of Virginia, samtidigt som de skrek nazistiska slagord, rapporterar Washington Post.
Demokratisk guvernör tar rygg på Trump – blir republikan
För ett halvår sedan valdes demokraten Jim Justice till guvernör i West Virginia. Nu säger han att han tänker byta till Donald Trumps republikanska parti. Bytet skulle innebära att Republikanerna regerar 34 av 50 delstater, vilket skulle tangera partiets tidigare rekord.
Guvernör lämnar Demokraterna och ansluter till Trump
Guvernören i West Virginia, Jim Justice, meddelade under torsdagen att han lämmar Demokraterna och blir Republikan. Han gick tydligt ut med sitt starka stöd för Donald Trump – och fick mothugg av sitt förra parti.– Demokraterna övergav mig, jag kan inte göra något som demokratisk guvernör, sa han enligt Washington Post.
Agnes Lidbeck: Vi slåss därför att vi står varandra så nära
Vi lever i en tid av polarisering, av politiska motsättningar och svartvita världsbilder. Boksommars artikelserie Motpoler kretsar kring konflikter i litteraturen. I dag skriver Agnes Lidbeck om striden mellan mor och far: bland mumintroll, hos Virginia Woolf och vid köksborden. Stina Wirsn har illustrerat.
Läs mer om Motpoler och Virginia Woolf.
Ku Klux Klan demonstration drog stora motprotester
På lördagen samlades drygt 50 Ku Klux Klan medlemmar i Charlottesville i delstaten Virginia för att demonstrera. De möttes av tusentals motdemonstranter.Klanmedlemmarna fick poliseskort för att ta sig genom folkmassorna.
Lingmerth kunde inte studsa tillbaka
Efter raset på andra rundan hamnade David Lingmerth över par även på den tredje dagens spel i USA-tourtävlingen i West Virginia. Två över par närmare bestämt.
Lingmerth rasade andra dagen
David Lingmerth låg trea efter första dagen av USA-tourtävlingen i golf i West Virginia efter att ha gått sex under par, 64 slag.
Läs mer om West Virginia.
Bra start av David Lingmerth i USA
David Lingmerth fortsätter att visa fin form och fick en bra start på USA-tourtävlingen i West Virginia.
Bra start av Lingmerth
David Lingmerth fortsätter att visa fin form och fick en bra start på USA-tourtävlingen i West Virginia. Han gick första rundan på White Sulphur Springs golfbana på sex under par efter sex birdies. Senaste helgen var Lingmerth med och slogs om segern i Maryland men slutade femma.
Läs mer om Lingmerth, Maryland och West Virginia.
Skjuten toppolitiker har opererats tre gånger
Den republikanske toppolitikern Steve Scalise har under torsdagen opererats en tredje gång för de livshotande skottskadorna han fick i dådet i Virginia. Hans tillstånd är fortfarande kritiskt och han kommer att behöva ytterligare operationer.
Läs mer om Steve Scalise och Virginia.
Skjuten toppolitiker behöver opereras igen
Den republikanske toppolitikern Steve Scalise vårdas för livshotande skottskador efter dådet i Virginia. Hans tillstånd är fortfarande kritiskt och han kommer att behöva ytterligare operationer.
Läs mer om Steve Scalise och Virginia.
Skjuten toppolitiker behöver opereras igen
Den republikanske toppolitikern Steve Scalise vårdas för livshotande skottskador efter dådet i Virginia. Hans tillstånd är fortfarande kritiskt och han kommer att behöva ytterligare operationer.
Läs mer om Steve Scalise och Virginia.
Trump om den skjutne politikern: En sann vän
Donald Trump kallar den skjutne republikanske politikern Steve Scalise för en sann vän och patriot på Twitter efter skottlossningen på en baseballträning i Virginia. Flera andra politiker har också uttalat sig om händelsen.
Läs mer om Steve Scalise, Twitter och Virginia.