Virginia

Överdoslarm ökar kraftigt i USA: Det är en epidemi

USA:s drogepidemi skördar fler liv än någonsin. I Martinsburg i West Virginia riskerar ambulanspersonal att få en överdos bara genom hudkontakt med heroin som blandats med fentanyl. Samhället ser nu syfilis återvända och risken för omfattande hiv-spridning är överhängande.
Läs mer om USA och West Virginia.

Skjutning på universitet i Virginia

En skjutning har inträffat på Virginia State University i USA. Enligt tv-kanalen WTVR är en person skjuten.
Skottlossning på universitet i Virginia
En stor polisinsats pågår just nu på Virginia State University i USA, enligt AP. Enligt universitetets hemsida så pågår det en skottlossning, och personer uppmanas hålla sig borta från området.
Scenrecension: Lena Olins återkomst en triumf i Vem är rädd för Virginia Woolf?
Komiskt, teatralt och infamt. Regissören Thommy Berggren har återvänt till Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf?. Leif Zern beskriver Lena Olins återkomst till teaterscenen som en triumf och Peter Andersson har aldrig varit bättre.

Albees drama som exorcism och sorgespel

Tommy Berggren håller fram en annorlunda Vem är rädd för Virginia Woolf? - fylld av smärta och nedtonad tragedi. Det är väl spelat och modigt.
Läs mer om Vem och Virginia Woolf.
Svensk tonåring gripen för kidnappning i USA
En svensk 19-årig man har gripits i West Virginia. Enligt polisen har han kidnappat en 12-årig flicka som han inledde ett förhållande med över internet, rapporterar Bluefield Daily Telegraph.
Lena Olin: Backar jag tar ångesten över ännu mer
Det är 26 år sedan hon sist stod på en svensk teaterscen. Men nu lämnar Lena Olin filmduken och möter publiken i Vem är rädd för Virginia Woolf i regi av Tommy Berggren. – Det är som att befinna sig i ett vansinnesbad där Tommy själv är med och badar.
Toys R Us ansöker om konkursskydd
Leksakskedjan Toys R Us har lämnat in en ansökan om konkursskydd i Richmond, Virginia, rapporterar Wall Street Journal.
Olin: I vårt behov av att bli älskade kan vi bli som rovdjur
Lena Olin lämnade Dramaten för 26 år sedan, övertygad om att hon aldrig skulle stå på en svensk scen igen. Nu repeterar hon Vem är rädd för Virginia Woolf? på Stadsteatern i Stockholm. Betty Skawonius har mött henne för ett samtal om skådespeleri och kärlek.
Nytt miljarduppdrag för Skanska i USA
Svenska byggbolaget Skanska har fått en order på runt 1,5 miljarder kronor för att bygga kontorsbyggnader i Virginia, USA, uppges i ett pressmeddelande.Samtidigt hoppas företaget kunna göra ännu större affärer i Donald Trumps USA om löften om infrastruktursatsningar fortsätter att blir verklighet.
Läs mer om Skanska, USA och Virginia.
Tusentals vill ersätta sydstatsmonument med Missy Elliot-staty
Över 20 000 namnunderskrifter har samlats in för att ersätta ett sydstatsmonument i Virginia med en staty av rapparen Missy Elliot.
Näringslivet och politiker vänder Trump ryggen
Den amerikanske presidenten Donald Trumps kontroversiella utspel efter den blodiga demonstrationen i Charlottesville i Virginia i helgen har gjort presidenten mer isolerad. Kritik riktas nu mot Donald Trump från näringslivet, högt uppsatta militärer, ex-presidenter och det republikanska partiet.
Kongressen tar upp högerextremister
Hundratals samlades för att visa sitt stöd mot våldet och hotet i Virginia.
Läs mer om Virginia.
Hård kritik mot Trump – från de egna leden
Donald Trump är inte rädd för att uppröra – men hans kommentarer om de högerextrema demonstranterna i Charlottesville, Virginia verkar ha gått för långt för vissa i hans närmaste krets.Den ekonomiske rådgivaren Gary Cohn blev äcklad av presidentens kommentarer efter helgens kravaller, uppger personer i hans närhet till New York Times.Flera republikaner och tidigare bundsförvanter till Trump går nu till hård kritik mot presidenten.
Kongressen tar upp högerextremister
Ett utskott i den amerikanska kongressen kommer att hålla en utfrågning nästa månad om våldsbejakande extremism, efter den våldsamma demonstrationen i Virginia förra helgen då en kvinna dödades i en bilattack.
Läs mer om Virginia.
Nazister hyllar Trump
President Donald Trumps senaste utspel då han hävdade att båda sidor gjorde sig skyldiga till våldet i Charlottesville i Virginia hyllas av nazister och högerextremister i USA.
Läs mer om Charlottesville, Trump, USA och Virginia.
Detta har hänt efter våldsamheterna i Virginia
USA:s president Donald Trump har kritiserats för att både vara långsam och vag i sina fördömanden av vit-makt-rörelsen och våldsamheterna i Charlottesville, Virginia, då en kvinna, som deltog i en antirasistisk demonstration, dödades och 19 skadades
Michael Winiarski: Trump framstår som allt mer isolerad
WASHINGTON. Donald Trump har alltså återgått till sin ursprungliga beskrivning av helgens våldsutbrott i Charlottesville, Virginia: Att båda sidor bar skulden för det tragiska som inträffade.
Läs mer om Charlottesville och Virginia.
Demonstrationer när Trump återvände till New York
När Donald Trump anlände till sin hemstad New York sent på måndagskvällen möttes han av tusentals demonstranter som skanderade New York hatar dig. Efter attentatet i Virginia har hundratals stora demonstrationer mot högerextremism ägt rum i USA.
Läs mer om New York, Trump, USA och Virginia.
Mammans skräck under larmsamtalen om sonen
20-årige James Alex Fields Jr. körde in i en folkmassa som demonstrerade mot vit makt-anhängare i Charlottesville i den amerikanska delstaten Virginia i helgen.En person dog och 19 skadades.Nu berättar Fields mamma att hon två gånger tidigare hade ringt larmsamtal om att hennes son hade våldsamma tendenser, skriver Washington Post.
Trump fördömde våld orsakat av KKK och nazister
USA:s president Donald Trump tvingades på måndagen förtydliga sitt mycket kritiserade uttalande i samband med den dödliga terrorattacken i Charlottesville i Virginia i helgen.
Martin Gelin: Trump tycks medvetet ha uppmuntrat den här utvecklingen
Helgens tragedi i Virginia uppstod inte ur ett vakuum. Jag har under de senaste åren gjort en rad intervjuer med flera av nyckelpersonerna bakom demonstrationen. Dessa högerextremister bär sedan länge på en övertygelse om att människor med olika etniskt ursprung inte kan leva tillsammans. Många av dem ser det som ett självändamål att skapa kaos och våld för att bekräfta denna dystra profetia.
Läs mer om Virginia.
Heather, 32, dog efter att bilen plöjde in i folkmassan
Heather Heyer, 32, blev ihjälkörd då hon protesterade mot ett högerextremistiskt fackeltåg i USA-delstaten Virginia på lördagen.Hennes identitet bekräftas av den lokala polisstyrkan i staden Charlottesville på söndagen. En 20-åring är gripen misstänkt för mord.Samtidigt kallar Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare i en tv-intervju dådet för en terroristattack.
Läs mer om Charlottesville.
Vit makt-grupper i våldsamma sammandrabbningar i Virginia
Guvernören i Virginia har infört undantagstillstånd i delstaten sedan Vit makt-grupper drabbat samman med antifascistiska motdemonstranter i staden Charlottesville på lördagen.
Läs mer om Charlottesville, Virginia och Vit.
Undantagstillstånd i Virginia efter vit makt-protester
Ett lokalt undantagstillstånd har utropats i den amerikanska delstaten Virginia efter att hundratals vit makt-anhängare drabbats samman med motdemonstranter i Charlottesville, rapporterar CNN.Två personer har skadats i sammandrabbningarna, enligt BBC.Hundratals vit makt-aktivister marscherade i staden Charlottesville i USA under fredagen.Med brinnande facklor gick demonstranterna genom campus på University of Virginia, samtidigt som de skrek nazistiska slagord, rapporterar Washington Post.