Virginia

Rom vill införa dieselförbud

Italiens huvudstad Rom planerar att införa förbud för dieselbilar i de centrala stadsdelarna år 2024, meddelar stadens borgmästare Virginia Raggi på Facebook. Om vi vill göra ett seriöst ingripande måste vi ha modet att ta till kraftfulla åtgärder, skriver hon.
Läs mer om Facebook, Rom och Virginia Raggi.

Vapenlobbyn förväntar sig något tillbaka

Jag sitter i en bil på väg genom Appalacherna när det händer, på väg hem till Blacksburg, Virginia. Täckningen är dålig, men en vän får till slut tag på min man. Vi slår på radion, försöker ratta in nyhetskanaler.
Läs mer om Appalacherna, Blacksburg och Virginia.
Politikers tåg kolliderade med lastbil – en omkommen
Ett tåg fyllt med ledamöter från USA-kongressen kolliderade på onsdagen med en lastbil vid en järnvägsövergång i delstaten West Virginia. Inledande uppgifter anger att en person omkommit, rapporterar nyhetsbyrån AFP på Twitter, med hänvisning till Vita huset.
Läs mer om AFP, Twitter, Vita och West Virginia.
Tågkrasch i USA – topprepublikaner bland resenärerna
Ett tåg har kraschat in i en sopbil i USA, rapporterar MSNBC.Tåget var chartrad av republikanska kongressledamöter på väg till en tredagarskonferens i West Virginia.President Donald Trump är informerad om olyckan.Senatorn Jeff Flake uppger för MSNBC att en av de tre personerna i lastbilen avlidit.
Läs mer om USA och West Virginia.President.

Trump har varit bättre än jag trodde

I Grundy i Virginia röstade 80 procent på Trump. Och de är nöjda med det jobb han gjort under året.
Läs mer om Trump och Virginia.
Det lilla förlaget som vidgade det stora imperiet
Bloomsburygruppen, där Virginia Woolf ingick, brukar anklagas för att vara en samling överklassesteter som romantiserade good old England. Men sanningen är att de tidigt skapade en dialog med koloniernas författare, skriver Ingela Lind.
Skolor stänger i USA när snöstormen drar fram
Katastroftillstånd är utlyst i de amerikanska delstaterna Florida, Georgia, North Carolina och Virginia efter en snabb lågtrycksutveckling slagit till mot den amerikanska östkusten – efter ett väderfenomen som är ovanligt, rapporterar The Guardian.
Roms döende julgran har blivit politiskt slagträ
En stormskadad och ful julgran har förvandlats till politiskt sprängstoff. I alla sociala medier kritiseras granen våldsamt. Den anses ovärdig att vara huvudstadens julgran, en kritik som direkt spiller över på borgmästaren Virginia Raggi.
Läs mer om Virginia Raggi.
Rose McGowan gripen för droginnehav
Den amerikanska skådespelaren Rose McGowan har överlämnat sig själv till polisen Virginia i USA, där hon misstänks för innehav av kokain, skriver TMZ.
Läs mer om Rose McGowan, TMZ, USA och Virginia.
Demokraterna vinner i New Jersey och Virginia
Demokraterna tar hem segern i guvernörsvalen i USA, i de viktiga delstaterna Virginia och New Jersey. Valresultatet anses vara ett hårt slag mot president Donald Trumps republikaner.
Läs mer om New Jersey, USA och Virginia.
Vardag i USA: Nyfödda barn får morfin för att tända av
Bebisar med abstinens ges morfin i veckor för att dämpa symptomen så att de ska klara av att äta, sova och växa. Nyfödda barn som tänder av från sin mammas drogmissbruk har blivit vardag i West Virginia.
Läs mer om USA och West Virginia.
Erin, 23, kämpar för sin son: Heroinet förstörde mitt liv
Utbredda drogproblem i West Virginia gör att missbrukare sätts i redan överfulla fängelser utan behandlingar. I Martinsburg försöker man erbjuda alternativ i form av obligatoriska drogtester och terapi. En av deltagarna är 23-åriga Erin som kämpar för vårdnaden av sin son.
Läs mer om Erin och West Virginia.
Björn af Kleen: Spencer levererar rasistiska budskap med leende läppar
GAINESVILLE, FLORIDA. Högerextremisten Richard Spencer gjorde igår sitt första offentliga framträdande sedan kravallerna i Charlottesville, Virginia i augusti. Spencer betraktas som ledare för den rasistiska amerikanska alternativhögern och ledde ett fackeltåg i Charlottesville. I samband med dessa demonstrationer dödades en motdemonstrant av en högerextremist.
Läs mer om Charlottesville, Kleen och Virginia.
Överdoslarm ökar kraftigt i USA: Det är en epidemi
USA:s drogepidemi skördar fler liv än någonsin. I Martinsburg i West Virginia riskerar ambulanspersonal att få en överdos bara genom hudkontakt med heroin som blandats med fentanyl. Samhället ser nu syfilis återvända och risken för omfattande hiv-spridning är överhängande.
Läs mer om USA och West Virginia.
Skjutning på universitet i Virginia
En skjutning har inträffat på Virginia State University i USA. Enligt tv-kanalen WTVR är en person skjuten.
Skottlossning på universitet i Virginia
En stor polisinsats pågår just nu på Virginia State University i USA, enligt AP. Enligt universitetets hemsida så pågår det en skottlossning, och personer uppmanas hålla sig borta från området.
Scenrecension: Lena Olins återkomst en triumf i Vem är rädd för Virginia Woolf?
Komiskt, teatralt och infamt. Regissören Thommy Berggren har återvänt till Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf?. Leif Zern beskriver Lena Olins återkomst till teaterscenen som en triumf och Peter Andersson har aldrig varit bättre.
Albees drama som exorcism och sorgespel
Tommy Berggren håller fram en annorlunda Vem är rädd för Virginia Woolf? - fylld av smärta och nedtonad tragedi. Det är väl spelat och modigt.
Läs mer om Vem och Virginia Woolf.
Svensk tonåring gripen för kidnappning i USA
En svensk 19-årig man har gripits i West Virginia. Enligt polisen har han kidnappat en 12-årig flicka som han inledde ett förhållande med över internet, rapporterar Bluefield Daily Telegraph.
Lena Olin: Backar jag tar ångesten över ännu mer
Det är 26 år sedan hon sist stod på en svensk teaterscen. Men nu lämnar Lena Olin filmduken och möter publiken i Vem är rädd för Virginia Woolf i regi av Tommy Berggren. – Det är som att befinna sig i ett vansinnesbad där Tommy själv är med och badar.
Toys R Us ansöker om konkursskydd
Leksakskedjan Toys R Us har lämnat in en ansökan om konkursskydd i Richmond, Virginia, rapporterar Wall Street Journal.
Olin: I vårt behov av att bli älskade kan vi bli som rovdjur
Lena Olin lämnade Dramaten för 26 år sedan, övertygad om att hon aldrig skulle stå på en svensk scen igen. Nu repeterar hon Vem är rädd för Virginia Woolf? på Stadsteatern i Stockholm. Betty Skawonius har mött henne för ett samtal om skådespeleri och kärlek.
Nytt miljarduppdrag för Skanska i USA
Svenska byggbolaget Skanska har fått en order på runt 1,5 miljarder kronor för att bygga kontorsbyggnader i Virginia, USA, uppges i ett pressmeddelande.Samtidigt hoppas företaget kunna göra ännu större affärer i Donald Trumps USA om löften om infrastruktursatsningar fortsätter att blir verklighet.
Läs mer om Skanska, USA och Virginia.
Tusentals vill ersätta sydstatsmonument med Missy Elliot-staty
Över 20 000 namnunderskrifter har samlats in för att ersätta ett sydstatsmonument i Virginia med en staty av rapparen Missy Elliot.
Näringslivet och politiker vänder Trump ryggen
Den amerikanske presidenten Donald Trumps kontroversiella utspel efter den blodiga demonstrationen i Charlottesville i Virginia i helgen har gjort presidenten mer isolerad. Kritik riktas nu mot Donald Trump från näringslivet, högt uppsatta militärer, ex-presidenter och det republikanska partiet.