Visade

Kvinna skjuten i natt - man anhållen

Inrikes. En kvinna som kom till akuten på sjukhuset i Västerås i natt visade sig ha blivit skjuten, uppger polisen. Hon har opererats under natten.

Kvinna skjuten i natt - man anhållen

En kvinna som kom till akuten på sjukhuset i Västerås i natt visade sig ha blivit skjuten, uppger polisen. Hon har opererats under natten. En man i 30-årsåldern har gripits och anhållits, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.
Så förändrade Stephen Hawking vår syn på verkligheten
Han visade att svarta hål dunstar bort, att fysikens lagar kan bryta samman och att universum är ojämnt. Stephen Hawking förtjänade sin position som vår tids mest kände forskare.
Läs mer om Stephen Hawking.
Ex-MFF:are lyftet för Trelleborgs FF
Seger utan att övertyga.Men Trelleborgs FF visade skärpa i den svinkalla träningsmatchen i Halmstad.Och ex-MFF:aren Deniz Hümmet behöll kylan när han slog in segermålet i sista minuten.
Läs mer om Halmstad.Och.

Spielberg fick inte låna från "Star Wars"

Inte ens en Hollywood-gigant som Steven Spielberg kan få allt han pekar på. Snart aktuell med nostalgibomben "Ready Player One" har regissören avslöjat vilka rättigheter som visade sig mest knepiga. - Vi kunde inte få Star Wars-rättigheterna.
Därför försvann TV4-profilen från tv-rutan
Som väderpresentatör och lekprogramledare visade Anki Edvinsson upp en glättig sida av sig själv.Men efter att ha blivit av med TV4-jobbet, satsade tv-profilen allt på sitt hemliga drömprojekt - nu lanseras krimromanen Lust att döda.– Man får man se en helt annan sida av mig som är ganska mörk, det händer rätt brutala grejer, säger hon.
Läs mer om Anki Edvinsson och Lust.
Europabörser: Volkswagen vinnare
Europabörserna visade varierande dagsform på torsdagen, men en stark inledning av handeln i USA bidrog till att lyfta index även på andra sidan Atlanten. Det breda regionala Europaindexet Stoxx 600 noterades vid 17.30-tiden 0,6 procent högre. Finans, verkstad och sällanköpsvaror var vinnarsektorer i Stoxx 600, medan energi och telekom noterade små minus.
Trump hittade på under möte med Trudeau
I ett tal på onsdagen berättar Donald Trump att han har hittat på saker under ett möte med Kanadas premiärminister Justin Trudeau.Under mötet ska han ha sagt att USA har ett handelsunderskott med Kanada, fast han egentligen inte visste ens.Informationen visade sig vara fel, enligt Washington Post.
Polisen försvarar sig: Vapnet avfyrades inte
Efter nazistiska NMR:s demonstration på Sergels torg i lördags spreds ett uppmärksammat klipp på sociala medier som visade en polisman, som sades använda en elchockpistol på en motdemonstrant.Nu går polisen ut och försvarar händelsen.– Vi har ju viss befogenhet att använda den här typen av våld i samband med sådana här situationer, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson till SVT Nyheter.
Läs mer om Per Fahlström.
Erstaläkare: Löftet om att rädda mottagning sviks
Först skulle den speciella stressmottagningen för utsliten vårdpersonal bort från Ersta sjukhus. Sedan lovade den styrande Alliansen att den skulle vara kvar. Men beslutet visade sig inte vara helt tydligt och nu rasar de vårdansvariga på Ersta. – Det alternativ man erbjuder är ett lövtunt maskerat bedrägeri, säger överläkare Alexander Wilczek.
Rasmus visade vägen till ny BIF-seger
FOTBOLL: Stabil seger igen när Bengtsfors herrar träningsmatchade mot Brålanda Bengtsfors herrar svarade för en ny stabil insats när de besegrade Brålanda i onsdagskvällens träningsmatch på Sörbyvallens konstgräs.
Läs mer om Brålanda.
Knapp seger för överlägset Bayern München
Bayern Münchens åttondelsfinalmöte med Besiktas i Champions League var redan avgjort efter tyskarnas 5–0-seger på hemmaplan för tre veckor sedan. Men Bayern visade ändå ett nytt styrkebesked inför kvartsfinalspelet och besegrade det turkiska storlaget med 3–1 i onsdagens retur i Istanbul.
Läs mer om Bayern München och Istanbul.
Europabörser: Adidas tar fart
Europabörserna visade blandade rörelser i onsdagshandeln och det breda regionala Europaindexet Stoxx 600 noterades vid 17-tiden drygt 0,1 procent lägre. Tyska DAX 30 steg 0,1 procent.
Läs mer om Europaindexet Stoxx.
Poängkungen bekräftar SHL-klubbens intresse
ÖRNSKÖLDSVIK. Han vann poängligan i Hockeyallsvenskan i överlägsen stil.Men till nästa säsong ser Emil Molin ut att vara förlorad för Modo Hockey.Intresset från SHL är stort - och Djurgården är klubben som ligger på hårdast för hans underskrift.– Ja. Djurgården visade tidigt att de var intresserade sen är det ett av lagen som gett mig konkreta förslag, säger Molin.
New York-börser: Smyckessmocka på börsen
USA-börserna öppnade på plus på onsdagen efter att den senaste statistiken på inflation och konsumtion visade på en fortsatt ekonomisk tillväxt, men utan en direkt risk för överhettning av ekonomin. Sektorsvis gick verktygsbolagen bäst inom S&P 500 med en uppgång på cirka 1 procent, medan dagligvaror backade mest och sjönk 0,1 procent.
Norden: Surt humör på börserna efter Tillersons avsked
De nordiska börserna backade i handeln på tisdagen. Vinx 30-index, där de största och mest handlade aktierna i Norden ingår, var ned 0,8 procent till 947. Råoljepriset visade stora rörelser under eftermiddagen, då den först steg brant och sedan föll lika tvärt för att parkera på minus.
Läs mer om Norden.
Nu berättar Lia Boysen om dödliga sjukdomen
Hjärtklappningarna och stressen visade sig vara en dödlig sjukdom.I Malou efter tio berättar skådespelaren Lia Boysen om när hon drabbades av giftstruma.– När jag var förtvivlad sade jag till en vän: hur ska jag kunna skådespela nu?, säger hon i programmet.
Läs mer om Lia Boysen.
Två skrällar – en perfekt start på SHL-slutspelet
Brynäs avslutade grundserien pinsamt uselt.Sen började slutspelet.Då visade Brynäs äntligen stolthet och vann direkt.Sen skrällde även Linköping mot HV 71.Vi fick en perfekt start på slutspelet.
Läs mer om Linköping.
Här testas Mercedes nya el-suv på svensk vinterväg
Jaguar visade sin nya elbil I-Pace i Genève i förra veckan och framåt sommaren är det dags för konkurrerande Audi e-tron Quattro.Men det slutar inte där. Nästa år ska både Volvo och Mercedes visa upp sina el-suvar. Här testas Mercedes EQC i svenska Arjeplog.
Läs mer om Arjeplog, Audi, I-Pace, Quattro.Men och Volvo.
Årets frilans: "Vi visade musklerna lite"
Samtal med "Han har som enskild medlem arbetat hårt för kollektivet på Sydsvenskan/HD.
Läs mer om Han.
NEW YORK: UPP I VECKOSLUTET EFTER JOBBRAPPORT, S&P500 +1,8%(OMS)
Omsändning: sändes första gången på fredagskvällen) STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna steg på fredagen efter en jobbrapport som visade på stark jobbtillväxt men lägre löneökningar än väntat.
Tiger Woods andraplats höjer golftempen inför US Masters
Tampa. Efter 1 680 dagar var åter Tiger Woods i läge att vinna på PGA-touren i golf. Men trots att han var ett slag efter vinnaren Paul Casey visade amerikanen att han på allvar är tillbaka för att slåss om segrer igen.
Läs mer om Paul Casey.
Putin gav order om att skjuta ner passagerarplan
Rysslands president Vladimir Putin fick uppgifter om att ett turkiskt passagerarplan kapats inför OS-invigningen i Sotji. Presidenten beordrade att planet skulle skjutas ner. Ordern drogs tillbaka när det visade sig vara frågan om ett falsklarm, skriver Reuters.
Sångglädje för välgörande ändamål
Musik, välgörenhet, men framförallt glädje. Det visade deltagarna när Duran och Mollan arrangerade körgala i Kalmarsalen.
Läs mer om Duran, Kalmarsalen och Mollan.
Se videon Vita Huset visade på mötet om våldsamma spel
Efter skolskjutningen på Stoneman Douglas High School i Florida som berövade 17 människor livet, blossade debatten om våldsamma spel upp än en gång.
Läs mer om Florida och Vita Huset.