Visby

Viktig pjäs klar för Visbys lagbygge

Visby missade kvalet till SSL i sista omgången nu håller man på att rusta upp inför nästa säsong. Tommy Bolin (99) blir omklappade efter ett av sina 31 mål denna säsong.
Läs mer om SSL.

Adelsgatans revival

Alla städer har sin paradgata. Stockholm har Drottninggatan, New York har 5th Avenue och Paris har Champs-Élysées. Visby är inte sämre. Nu reser sig Adelsgatan ur sitt oförtjänt dåliga rykte. Det är här det händer i vår.
Pappan till utsatt flicka: Förstår inte kyrkans beslut
Pappan till en av flickorna som utsattes av prästen i Visby församling berättar nu för första gången om vad som hände. Han har svårt att förstå att prästen återigen fått jobb i en ny församling. – Det känns fruktansvärt, säger han till SvD.
Läs mer om SvD och Visby.

Präst pressade flickor till sex – får jobba med konfirmander

En präst som tidigare erkänt att han haft sex med flickor i kyrkans lokaler i Visby har nu fått nytt jobb – som konfirmandpräst i en annan församling. Föräldrar kallades till krismöte förra månaden. – Jag känner mig arg och orolig, säger en förälder till SvD.
Läs mer om SvD och Visby.
Karlstad: Vår förstaformation är seriens bästa
Karlstad har kvalplatsen i egna händer inför sista omgången i Allsvenskan Södra idag. Visby är dock hack i häl, och inför mötet med Fagerhult menar tränare Henrik Flognman att man bara har tre poäng i tankarna.
Visbys varning: Då tar vi deras plats
Idag avgörs det vilka som tar kvalplatserna till SSL från Allsvenskan Södra. Niklas Hovivuoris Visby står utanför inför dagens match mot Warberg, men skickar en tydlig varning till konkurrenterna.
Läs mer om Allsvenskan Södra, SSL och Warberg.
Att möta serieledarna kan vara räddningen
Visby måste vinna över serieledarna i sista omgången för att ha en chans på en kvalplats. Gotlänningarnas facit mot topplagen kan bli nyckeln som öppnar dörren till ett kval. Kan Visby få serieledadrna Warberg på fall en gång till?
Läs mer om Warberg.
Inför sista omgången i allsvenskan södra
Det är bara en omgång kvar av allsvenskan 2017/18 och den kommer bli avgörande för vilka lag som kommer att få kvala till SSL. Kan Visby återupprepa bedriften att slå serieledarna Warberg denna säsong?
Läs mer om SSL och Warberg.
Visby om kvalchanserna: Klart att läget är tufft
Med två matcher kvar att spela i Allsvenskan Södra står Visby utanför kvalplatserna till SSL. Dock är man bara en poäng ifrån inför dagens match mot Onyx. Kasper Broby delar sina tankar inför matchstart.
Läs mer om Allsvenskan Södra, Onyx, SSL och Visby.
Måste vinna för att inte åka ur allsvenskan
Skoghalls IBK står inför en tuff uppgift i eftermiddag. Man måste vinna över topplaget Visby på bortaplan annars åker man ur allsvenskan.
Läs mer om Visby.
Då: I gärdesgårdsserierna Nu: På tröskeln till världens bästa liga
För åtta år sedan spelade Craftstaden i division 3. I vår kan de kvala sig upp i Svenska superligan. Sporten har kartlagt resan mot framgången. På lördag tar Craftstadens herrlag båten till Gotland för toppmöte mot Visby IBK.
Två till sjukhus med splitterskador efter trafikolycka
Två personer har förts till sjukhus med ambulans med befarade splitterskador efter en trafikolycka på Gotland.– Det var en bil som körde av vägen i Visby, säger Nils-Inge Karlsson vid Räddningstjänsten.
Stor skräll i allsvenskan
Östra stod för en stor skräll när man besegrade kvalförstärkta Visby på bortaplan i den södra allsvenskan. Emil Skog och Gustaf Ihrman bär Östras allsvenska framtid på sina axlar.
Läs mer om Gustaf Ihrman och Visby.
Visby värvar SSL-spelare
Backen Adam Kimström ansluter från Team Thorengruppen. Senast Adam Kimström spelade i allsvenskan gjorde han 46 poäng på 21 matcher.
Läs mer om Team Thorengruppen.
Deadline day är här!
Deadline day är här - dagen då landets alla sportchefer jobbar på högvarv för att kunna presentera de sista nyförvärven inför resten av säsongen Visby, Falun och Dalen har samtliga värvat under transferfönstret.
Läs mer om Dalen, Falun och Visby.
Minnesord: Gösta Nordenbrink
För detta fastighetsdirektören Gösta Nordenbrink, Oskarshamn, har avlidit 93 år gammal. Närmast anhörig är sonen Nils, Visby och Oskarshamn, med familj.
Minnesord: Lars Tydn
Som tidigare meddelats har Lars Arne Tydn, Visby, somnat in i en ålder av 61 år. Närmast anhöriga är hustrun Anna-Lena, barnen Joakim, Robin och Love med familjer.
Läs mer om Anna-Lena, Joakim, Love, Robin och Visby.
Minnesord: Lars Arne Tydn
Lars Arne Tydn, Visby, har avlidit i en ålder av 61år. Han efterlämnar sin älskade hustru Anna-Lena och barnen Joakim, Robin och Love med familjer.
Läs mer om Anna-Lena, Joakim, Love, Robin och Visby.
Han satt som en katt på presskonferensen
Malmö Redhawks-ikonen Mats Lusth skördar stora framgångar som tränare för sitt Kristianstad IK och på fredagskvällen prickade man in en 6-0-seger mot Visby/Roma.Trots det vägrade Lusth ta motståndartränaren i hand efter matchen.– Han satt som en katt på presskonferensen, säger Lusth till Kristianstadsbladet.
Minnesord: Erik Nyln
Professor Erik Nyln, Visby, har gått bort i en ålder av 99 år. Närmast anhöriga är hustrun och kollegan Lena Thunmark-Nyln, hans barn Anna och Anders med familjer.
Läs mer om Anna, Lena Thunmark-Nyln och Visby.
Gröt och macka för 50 kronor till jularbetande ett hån
Ett erbjudande från arbetsgivaren till dem som arbetar på julafton får personalen på Visby lasarett att surna till. Det känns som ett hån, säger undersköterskan Christer Hedström om att om att få betala för lite kall julmat.
Läs mer om Christer Hedström och Visby.
Polisen agerar – efter filmen där en katt plågas
En person har identifierats efter ett omtalat videoklipp där en katt plågas och får en kondom överdragen över huvudet.– Vi har upprättat en anmälan om djurplågeri, säger Fredrik Norman, stationsbefäl i Visby, till Gotlands-Tidningen.Samtidigt har en oskyldig man blivit felaktigt utpekad som den misstänkte djurplågaren i sociala medier – och fått motta både hatmeddelanden och anonyma telefonsamtal.
Sveriges 10 tråkigaste resmål
Semesterparadis som Visby, Smögen och Österlen i alla ära, men den som vill uppleva det verkliga Sverige ska välja helt andra resmål. Här är tio platser som ger dig helt nya upplevelser på din semester.
Läs mer om Smögen, Sverige, Visby och Österlen.
Polis misshandlades av två män
En polis i Visby misshandlades när han skulle ingripa mot en man anmäld för sexuellt ofredande.Den misstänktes vän kom fram och deltog i misshandeln genom att ta stryptag på polisen.De två männen misstänks nu för våldsamt motstånd, skriver Helagotland.se.
Läs mer om Helagotland.se och Visby.