Visby

Så vill de stoppa NMR från att hyra mark under Almedalsveckan

Nordiska motståndsrörelsen (NMR) ska inte få hyra mark under Almedalsveckan nästa år med hänvisning till ordningslagen. Det är de åtta riksdagspartier som arrangerar politikerveckan i Visby överens om, säger moderaten Patrik Thored till DN. Men det beslutet kan komma att strida mot grundlagen.

Riksdagspartierna vill stoppa NMR från att hyra mark under Almedalsveckan

Nordiska motståndsrörelsen (NMR) ska inte få hyra mark under Almedalsveckan nästa år med hänvisning till ordningslagen. Det är de åtta riksdagspartier som arrangerar politikerveckan i Visby överens om, säger moderaten Patrik Thored till DN. Men det beslutet kan komma att strida mot grundlagen.
Kvinna överfallen – förd till sjukhus
En kvinna har överfallits i Visby och utsatts för ett grövre brott, skriver Helagotland.se.– Hon anträffades med blånader och svullnader på ansikte och kropp, säger stationsbefäl Thomas Rasch till tidningen.
Läs mer om Helagotland.se och Visby.
Nya listan: Sveriges 15 vackraste städer 2017
Sverige har många vackra städer.Visby, Lund och Ystad är några som ofta hyllas.Men den senaste omröstningen i frågan fick en riktig uppstickare som vinnare.Här är Sveriges 15 vackraste städer.
Läs mer om Lund och Ystad.

Unik chans – köp en gammal charmig brandstation

Nu finns en unik chans till ett mycket annorlunda husköp.En charmig brandstation från 1905 i Visby stad är till salu.Högt historiskt och kulturellt värde med utsikt över ringmuren!
Läs mer om Visby.
10 främsta pärlorna i Sveriges vackraste stad
Sundsvall körde över favoriter som Visby och Lund och vann omröstningen om Sveriges vackraste stad.Här är de tio främsta pärlorna bland allt ögongodis i den norrländska metropolen.
Läs mer om Lund och Visby.
Här är staden som är vackrast i Sverige
Sveriges vackraste stad heter inte vare sig Visby, Lund eller Sollefteå.Nej, Sundsvall är klar etta – åtminstone enligt Föreningen Arkitekturuppropets medlemmar.Staden som ligger vackert mellan två kullar är fylld av arkitektur som får dig att tro att du befinner dig på Östermalms unika Strandvägen i Stockholm, står det i motiveringen.
Nattsvart för Alvik – premiärmatch inställd
Damernas basketpremiär i Alvik mot gästande VIsby kunde inte spelas på grund av bristande belysning, uppger Svenska basketbollförbundet på Facebook.
Läs mer om Alvik, Facebook, Svenska och VIsby.
Polis använde pepparsprej vid tillslag mot fest i natt – blev själva sprejade
En fest med över hundra besökare utanför Visby på Gotland urartade under natten mot söndagen.Polisen som skulle ingripa fick använda OC-sprej – men råkade då själva bli träffade:– Olyckligtvis var det några som själva fick pepparsprej på sig, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen
Gotland får eget regemente
Gotland ska få ett eget regemente från 2018, med lokalisering i Visby. Det föreslår regeringen i budgetpropositionen. Några ökade militära resurser i form av soldater eller materiel handlar det inte om utan det är i första hand en organisatorisk förändring.
Läs mer om Visby.
Hultqvist om kungens närvaro: En markering
VISBY. Försvarsminister Peter Hultqvist har bevakat militärövningen Aurora på nära håll.Att kungen och prins Carl Philip gör samma sak är han glad över.– Det här är en markering att den yttersta ledningen i landet tycker att det här är viktigt.
Läs mer om Aurora och Carl Philip.
Fåglar sögs in i motorn – jätteplan tvingades landa
På fredagseftermiddagen skulle ett drygt 50 meter långt transportflygplan hämta 250 militärer från Finland till Aurora-övningen – men kort efter starten tvingades planet vända tillbaka till Visby flygplats.En skock fåglar sögs nämligen in i planets motor.– Sammanlagt var vi i luften fyra minuter, säger Henrik Gebhart, informationsansvarig vid den flygflottilj som planet tillhör.
Allmändalen i Fittja är ett alternativ till Almedalen
Fittja. Det ställs i ordning och pyntas i lokalerna inför helgens stora händelse. På lördag anordnar Mångkulturellt centrum i Fittja Allmändalen, som ett alternativ till den politiska Almedalsveckan i Visby.
Svenska skolan som stoppar energidryck
Här är den svenska skolan som stoppar energidrycker.Solbergaskolan i Visby har infört ett förbud för eleverna, skriver Hela Gotland.– Det finns en massa saker i energidrycker som inte är nyttiga, säger, Ted Kahlbom, biträdande rektor på skolan.
Läs mer om Hela Gotland, Ted Kahlbom och Visby.
Jätteövningen Aurora – en markering mot Putin
Plötsligt nödlandar ett ryskt plan i Visby. Eller får en rysk båt maskinfel i Slite hamn.Hundratals elitsoldater väller ut och etablerar ett brohuvud, fallskärmstrupper följer och inom några timmar har Ryssland besatt Gotland.Det är ett högst realistiskt krigsscenario, enligt svenska försvaret – som nu genomför den stora militärövningen Aurora 17 för att visa Putin att det kan bli match.
Man omkom i bilolycka på Gotland
En man i 30-årsåldern omkom på onsdagskvällen i en singelolycka med bil utanför Visby. Bilen hamnade 200 meter in i skogen och föraren har slugats ut ur fordonet, enligt vad Emil Skoglund vid Storstockholms räddningscentral uppger för nyhetssajten Hela Gotland.
Singelolycka på Gotland
En singelolycka har inträffat utanför Visby.– Det är oklart skadeläge men det verkar allvarligt, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid polisen i region Stockholm och Gotland.
Läs mer om Gotland, Stockholm och Visby.
Rikspolischefen i gotländskt bastudrama
Rikspolischef Dan Eliasson hamnade mitt i en något udda polisutryckning på Gotland på tisdagskvällen, rapporterar Gotlands Allehanda. Strax före klockan halv sju larmades polisen till Solbergabadet i Visby.
Läs mer om Gotland, Solbergabadet och Visby.
Liten brand blev stor sak när SOS Alarm inte visste var Visby lasarett låg
Diskmaskinsbranden i förra veckan har följts av kritik och självkritik. Först ut var en överläkare vid sjukhuset som – möjligen självkritiskt – konstaterade att rutinerna vid brand var obefintliga när det väl gällde. Personalens insats när eldsvådan upptäcktes blev uppenbarligen en missräkning, att döma av andemeningen i en artikel på nyhetssajten Hela Gotland.
Läs mer om Hela Gotland och Visby.
Liten brand blev stor sak när SOS Alarm inte visste var Visby lasarett ligger
Diskmaskinsbranden i förra veckan har följts av kritik och självkritik. Först ut var en överläkare vid sjukhuset som – möjligen självkritiskt – konstaterade att rutinerna vid brand var obefintliga när det väl gällde. Personalens insats när eldsvådan upptäcktes blev uppenbarligen en missräkning, att döma av andemeningen i en artikel på nyhetssajten Hela Gotland.
Läs mer om Hela Gotland och Visby.
Hemliga festen innan stora kändisbröllopet
Årets kändisbröllop står för dörren när PR-drottningen Lili Assefa på lördag gifter sig med tidigare Swedbank-vd:n Michael Wolf på Gotland.Men redan på fredagen hölls en hemlig kändisfest i Visby - där många ur den svenska kändiseliten deltog.Jag är glad att ha träffat Lili, hon är en smart kvinna, har Michael Wolf tidigare sagt.
Riddare skadad av sitt spjuts trubbiga ände
En riddare skadades av ett spjut under tornerspel på onsdagen i Visby. Men inte av annan riddares spjut, utan av sitt eget. Vid ett moment fastnade riddaren Tvenne Pilars spjut i marken, varpå den bakre änden – betydligt trubbigare än den främre – trycktes in i mannens mage.
Läs mer om Visby.
Margit Silberstein: Jag mötte en vålnad i Almedalen
KOLUMNEN. Margit Silberstein är journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Hon har tidigare varit inrikespolitisk kommentator i SVT. Att nazister var aktiva på politikerveckan i Visby sågs av somliga som en bagatell. Hos mig väckte de djup fasa. När ska vi skrika ut vår vrede om inte mot antisemitism och rasism?
Läs mer om Almedalen, SVT och Visby.
Lotta Olsson: I Visby sneglar man oroligt efter mördare
Det är något med skönlitteratur som gör att åtminstone jag tappar bort verkligheten.
En kriminaltekniker visar hur man läser en brottsplats
För tredje året i rad hålls Crimetime Gotland, en tre dagar lång deckarfestival i Visby. Carina Nunstedt är arrangör för festivalen som inleds på torsdagen.
Läs mer om Crimetime Gotland och Visby.