Vit

Jag drog en vit lögn eller två...

Under torsdagen bekräftades det att det blir Gry Forssell som leder Årets Häst-galan.Nu berättar hon om sin bakgrund som travreporter. Och att hon ser fram emot att leda galan tillsammans med Per Skoglund.– Jag ser fram emot att få jobba med ett sådant superproffs, säger hon.
Läs mer om Gry Forssell och Per Skoglund.

Nyhet! Världen är inte bara vit

Därför är en superhjältefilm med nästan bara svarta skådespelare det bästa som hänt dig.
Bengt Ohlsson: Vad får man egentligen säga nu för tiden?
Alla har blivit räddare. Och tystare. Och mer samstämmiga. I dagens debattklimat törs ingen sticka ut av skräck för att bli lynchad. Nu tar författaren Bengt Ohlsson bladet från munnen: Får en vit medelålders man skriva en pjäs om kvinnor i burka?
Läs mer om Bengt Ohlsson.
19-åringen var medlem av vit nationalistmilis
19-årige Nikolas Cruz var medlem av en en milisgrupp med vita nationalister. Det bekräftar ledaren för gruppen för nyhetsbyrån AP.
Rånare med vit maskering jagas
En kvinna i 45-årsåldern blev, natten mot onsdag, rånad vid badhuset i Trelleborg.Kvinnan ska ha blivit av med sin mobiltelefon när en man – med någon typ av vit maskering – jagade ikapp kvinnan på cykeln.Polisen utreder händelsen under onsdagen.
Läs mer om Trelleborg.Kvinnan.
Varför har LO lånat SD:s bildspråk?
LO:s nya valfilm som kritiseras för att vara för vit står som tydlig kontrast till Volvo Cars reklamfilm som kom för ett par år sedan. Johan Wennström anar en strategi från arbetarrörelsen som knappast handlar om omsorg om svenska arbetare.
Mercedes raderar citat av Dalai lama och ber kinesiska folket om ursäkt
Biltillverkaren Mercedes-Benz har bett om ursäkt i Kina för att på Instagram ha publicerat en bild av en av en vit lyxbil på en strand tillsammans med ett citat av Tibets andlige ledare Dalai lama.
Läs mer om Dalai, Instagram och Kina.
Färgval – en omstridd faktor för bra UX
Svart eller vit bakgrund, eller något mer färgglatt? Teorierna går isär om användargränssnitt och frågan är hur stor frihet designers har att bestämma färger.
"Helmerson har ingen aning om vem jag är"
LO:s nya valfilm har fått kritik för att den är "för vit". DN:s ledarskribent Erik Helmerson skrev i en text i fredags att "allt är vitt" och "inte en synligt rasifierad deltagare på två och en halv minut".
Läs mer om Erik Helmerson.
Abdeslam tänker tiga i Bryssel
I skägg och vit polotröja har terroranklagade Salah Abdeslam ställts inför rätta i Bryssel, anklagad för ett skottdrama strax innan han greps i mars 2016. 28-åringen, ende överlevande gärningsmannen från dåden i Paris, tänker inte svara på några frågor.
Läs mer om Bryssel och Salah Abdeslam.
SVT stoppade Samir – efter kuppen i sändning
Samir Badran reklamkuppade i Melodifestivalen 2018.I direktsändningen från Karlstad höll artisten upp en skylt som innehöll namnet på ett hotell i Thailand.Då tvingades SVT agera.Vi klistrade över hotellnamnet med vit tejp, skriver Jan-Erik Westman, pressansvarig för Melodifestivalen, i ett sms.
Efter succn – här är AIK:s nya tröja
AIK spelade i en splitterny svart försäsongströja mot IK Frej den 20 januari, som en hyllning till klubbens historia. Nu väljer klubben att bjuda supportrarna på ännu en nyhet.SportExpressen kan visa upp AIK:s nya borta försäsongströja - först av alla. Matchstället är i vit färg med svarta detaljer.– 2018 tittar AIK Fotboll tillbaka i sin minnesvärda historia samtidigt som klubben startar en ny era, säger Stefan Jonasson, kommersiell chef i AIK Fotboll.
Läs mer om Stefan Jonasson.
Miljontals larver intar stadens stränder
Det såg ut som en stor vit matta guppande närmade sig stranden.När den nådde fram skrek nyfikna badare till av fasa:Den vita mattan var miljontals vita fluglarver.
Marcus Berggren: DN Kultur är trökig vit medelklass
I morgon hålls Manifestgalan, till förmån för det oberoende musiklivet. Komikern Marcus Berggren leder prisutdelningen med kollegan Moa Lundqvist, och lovar att de kommer att vara jävligt proffsiga.
Läs mer om Manifestgalan och Moa Lundqvist.
Världens 3 vackraste paradisöar – vilken passar dig?
Intresset för öarna i Indiska Oceanen ökar stadigt. Alla lockar med palmkantad, vit korallsand. Och alla ser ut som skärmsläckar-bilder. Men i verkligheten är skillnaderna stora. Allt om Resor reder ut begreppen och hjälper i valet mellan Indiska Oceanens paradisöar.
Läs mer om Indiska Oceanen och Resor.
Bilderna inifrån Hells Angels övergivna näste
Härifrån, från sitt risiga gamla näste i Härtsöga, tvingades Hells Angels i Karlstad bort i fjol.Deras nya hem: En sliten vit villa som är närmsta granne med ett reningsverk.Men ett brutalt mord har stoppat upp renoveringsprojektet.– Går man in i huset är det en ren byggarbetsplats, säger åklagaren Stefan Wessberg.
En teaterupplevelse värd att underkasta sig
Fredrik Evers övertygar som vit, ensam och lite komisk porrsurfande man.Isa Andersson ser Michel Houllebecqs Underkastelse på Göteborgs stadsteater.
Björn Wiman: Glöm den vita julen – men glöm inte judarna som skapade den
Julen är slut för i år – men berättelsen om de människor som skapade våra drömmar om en vit jul lever vidare. Och deras budskap är universellt, skriver Björn Wiman.
Läs mer om Björn Wiman.
Barnfamiljen hade knark och vit makt-material
Ett föräldrapar med småbarn misstänks ha förvarat en okänd mängd knark i sin bostad.Dessutom hittades material på temat vit makt i familjens hem.Men justitiekanslern kommer inte att utreda misstankar om hets mot folkgrupp, skriver Smålandsposten.
Läs mer om Smålandsposten.
En person skjuten söder om Stockholm
En person har blivit skjuten i Brandbergen söder om Stockholm.Enligt uppgift till Aftonbladet ska den misstänkta skytten ha flytt i en vit kombi.– Det har jag ingen uppgift om, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen till Expressen.
En person skjuten söder om Stockholm
En person har blivit skjuten söder om Stockholm.Enligt uppgift till Aftonbladet ska den misstänkta skytten ha flytt i en vit kombi.
Man knivskuren – vit bil jagas
En man blev på måndagsmorgonen knivskuren i Majorna i Göteborg.Flera vittnen ska ha sett hur två personer hoppade ur en vit bil och gick till attack mot mannen.– Har någon uppgifter vill vi gärna ha i dessa, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.