Vita

Trumps telefon har bara en app

Donald Trump har bara en enda app installerad på sin telefon: Twitter. Anledningen är att begränsa hans skärmtid, uppger Vita huset-tjänstemän.
Läs mer om Vita.

Mallorca har fått en ny lyxig strandklubb

En ny strandklubb har öppnat på Mallorca. Det är ytterligare en Purobeach-klubb, men nu vid stranden i Illetas. Här finns vita, gigantiska solsängar, en sandstrand och en krog som serverar lätt och fräsch mat, drinkar och smoothies.
Läs mer om Mallorca och Purobeach-klubb.
Så ska BMW vinna framtidsracet
Bilindustrin är mitt uppe i den största och mest kritiska omställningen sedan förbränningsmotorn uppfanns. DN har träffat BMW-chefen Harald Krüger för en exklusiv intervju om framtidens bilar, om att ha blivit omsprungen av Mercedes – och om besöket hos Donald Trump i Vita huset.
Läs mer om BMW, Donald Trump och Vita.
Så ska BMV vinna framtidsracet
Bilindustrin är mitt uppe i den största och mest kritiska omställningen sedan förbränningsmotorn uppfanns. DN har träffat BMW-chefen Harald Krüger för en exklusiv intervju om framtidens bilar, om att ha blivit omsprungen av Mercedes – och om besöket hos Donald Trump i Vita huset.
Läs mer om BMV, Donald Trump och Vita.
Maskin–människa 2–0 i världens äldsta spel
Googles program Alpha Go har segrat mot kinesen Ke Jie, rankad världsetta, i det uråldriga brädspelet go. Förra året tyckte jag att Alpha Go spelade ganska likt människor. I dag spelar den som en go-gud, säger Ke. Go utkämpas med svarta och vita brickor eller stenar på ett bräde med 19 gånger 19 rutor.
Läs mer om Alpha Go och Ke Jie.
Ny FBI-chef kan dröja
En vecka efter det att USA:s president Donald Trump sade att han var nära att utse en ny FBI-chef har Vita huset beslutat att börja om sitt sökande, rapporterar CNN.
Läs mer om CNN, Donald Trump och Vita.
Konspirationssajt får tillträde till Vita huset
Den högerextrema konspirationssajten Infowars når miljontals läsare med falska och grovt vilseledande nyheter. I valkampanjen förra året förde de aktiv kampanj för Donald Trump. Nu har sajtens medarbetare för första gången fått en eftertraktad ackreditering till Vita husets pressrum.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Därför älskade Moore Sverige – och Sverige Roger Moore
Roger Moore var en av alla tiders mest populära filmstjärnor.Han blev omåttligt populär för gentlemannaroller som Helgonet och James Bond - och älskades kanske mest i Sverige av alla länder. För med sin vita Volvo P 1800 och sin Karlstadsfödda fru var han ju nästan svensk.
Läkarna i Venezuela ser sina patienter dö – protesterar
Caracas. I sina vita rockar tågar de på Caracas gator – läkarna som ser sina patienter dö av läkemedelsbrist. Mödradödligheten har på ett år ökat med 66 procent i Venezuela som lider av en svår ekonomisk kris med brist på mat, medicin och andra förnödenheter. – Vi har inte ens tillgång till penicillin.
Läs mer om Venezuela.
Läkarna tvingas se sina patienter dö – protesterar
Caracas. I sina vita rockar tågar de på Caracas gator – läkarna som ser sina patienter dö av läkemedelsbrist. Mödradödligheten har på ett år ökat med 66 procent i Venezuela som lider av en svår ekonomisk kris med brist på mat, medicin och andra förnödenheter. – Vi har inte ens tillgång till penicillin.
Läs mer om Venezuela.
Paret Obama på lyxsemester i Italien
Barack och Michelle Obama har tagit ordentligt med semester sedan de lämnade Vita huset. I går landade de i Toscana, eskorterade av sex militärplan. Under sina fem dagar i Italien bor paret i en sanslös lyxvilla – för dem kostnadsfritt, men annars med en prislapp på motsvarande 130 000 kronor natten, skriver The Daily Mail.
Michelles och Baracks nya liv efter Vita huset
Här är Michelle och Barack Obamas nya spontana liv. Fem månader efter att de lämnade Vita huset har de släppt sina gamla rutiner – expresidenten har till och med rymt: – Agenterna vände sig om och helt plötsligt var han borta, berättar chefen på en golfklubb där Barack Obama försvann för People.
Läs mer om Barack Obama, Michelle, People och Vita.
Fredrik fick sällskap – av späckhuggare
Kräftfiskaren Fredrik Jonasson, 37, fick uppleva något unikt med sin kollega.När de låg utanför Kosteröarna och drog sina burar – fick de finfrämmande.Flera späckhuggare simmade fram till duon för att titta och undersöka.– Först trodde jag att det var skräp när jag bara såg vita fläckar. Men när kom de närmare ytan fattade jag vad det var, säger han.
Läs mer om Kosteröarna.
Charmar och skäller – hon ses som hot mot Spicer
Sean Spicers ställning som presstalesman i Vita huset kan vara hotad. Enligt Politico ska president Trump ha varit missnöjd med hur Spicer hanterade Comey-fallet. I samband med avskedandet av FBIchefen fick Trump-administrationen ett nytt ansikte utåt: Sarah Huckabee Sanders som både skämtar med och grälar på journalisterna.
Så fyller Trump tom- rummet efter Melania
Mycket har förändrats inne i det ärevördiga Vita huset sedan Donald Trump flyttade in. Obamas moderna konst på väggarna åkte ut. Ovala rummet, heligt för den förre presidenten, är numera som en öppen mötesplats där medarbetare och besök kommer och går. Ibland tar Trump gamla kompisar och andra besökare på grand tour genom husets historiska rum. Något som var otänkbart på Obamas tid. Det rapporterar ansedda magasinet Time som bjöds in bakom kulisserna i presidentens palats.
Läs mer om Donald Trump, Melania, Time, Trump och Vita.
Nu våras det för de vita knopparna
Den vita sparrisen är en av de mest delikata primörerna och ett tydligt vårtecken. Nu är den som allra bäst, så passa på att njuta.
Trump: Ser fram emot ett snabbt avslut
Kritiken har varit stor mot president Donald Trump sedan han gav FBI-chefen James Comey sparken. Jag ser fram emot ett snabbt avslut av den här frågan, säger han i ett skriftligt uttalande från Vita huset.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Partikamraten: Trump är på Putins lönelista
Trump står på Putins lönelista. Anklagelsen kommer från en av presidentens närmaste allierade – Kevin McCarthy, det Republikanska partiets gruppledare i representanthuset. – Jag svär vid gud, säger han när partikamraterna skrattade åt hans påstående, skriver Washington Post. Vita huset kallar uttalandet ett misslyckat skämt.
Trump riskerar att bli en irrelevant lame duck
President Donald Trump bad tidigare FBI-chefen James Comey att lägga ned utredningen om säkerhetsrådgivaren Mike Flynn, avslöjar New York Times. Nyheten dementeras av Vita huset – men är den senaste av flera kontroverser som hotar blockera Trumps möjligheter att regera.
Läs mer om Mike Flynn och Vita.
Putin: Inga hemligheter delades i Vita huset
Vladimir Putin säger att han kan bevisa att Trump inte delade med sig hemligstämplat material till Sergej Lavrov under det statsbesök som ägde rum i Washington förra veckan.
Läs mer om Sergej Lavrov, Trump, Vita och Washington.
Putin: Beredd lämna utskrift från mötet till USA-kongressen
Rysslands president Vladimir Putin säger att han är beredd att lämna ut en utskrift av samtalet mellan utrikesminister Sergej Lavrov och USA:s president Donald Trump till det amerikanska representanthuset och senaten — om Vita huset godkänner det.
Putin försvarar Trump: Politisk schizofreni
Donald Trump avslöjade inte alls någon hemlig information för Rysslands utrikesminister vid deras möte i Vita huset. Det hävdar Vladimir Putin och kallar skandalen för politisk schizofreni, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Trump, Vita och Vladimir Putin.
Detta är ett Vita hus i den djupaste kaos
LONDON. Brottsrubriceringen är förhindrande av rättvisan. Det är vad president Donald Trump möjligen ägnat sig åt. Och ja, sånt kan leda till riksrätt.
Läs mer om Donald Trump och Vita.