Vita

Michelle Obama: Baracks styre var präglat av hopp – Trumps av rädsla

Obamas tid i Vita huset präglades av hopp – Trumps av rädsla.Det sade USA:s före detta första dam Michelle Obama i ett tal i veckan.Samtidigt undvek hon frågan om att själv ställa upp som presidentkandidat, skriver The Hill.
Läs mer om Michelle Obama, The Hill och Vita.
Trump stoppar basketstjärna från att komma till Vita huset
Nu är president Donald Trump i bråk på Twitter igen. Basketstjärnan Stephen Curry från mästarlaget Golden State Warriors har sagt att han inte vill delta i det traditionella besök som NBA:s mästarlag gör i Vita huset – så därför blir det inget besök, enligt Trump.
Läs mer om Donald Trump, Trump, Twitter och Vita.
Portar superstjärnan – efter markeringen
NBA-stjärnan Stephen Curry har ställt sig tveksam till en kommande inbjudan till Vita huset – i protest mot Donald Trump.Nu drar USA:s president tillbaka sin inbjudan till världens kanske bästa basketspelare.Att få komma till Vita huset ska vara en stor ära för varje mästarlag, skriver Trump på twitter.
Läs mer om Donald Trump.Nu, Trump och Vita.

Vi har darrat i trettioåtta år. Nu är det mullornas tur att darra.

I Iran pågår i det tysta en revolt mot förtrycket av kvinnor symboliserat av hijab och den obligatoriska klädkoden. Det är journalisten, författaren och exiliranskan Masih Alinejad, som har bildat rörelserna Min stulna frihet och Vita onsdagen. Idag lever hon i New York och kämpar för de iranska kvinnornas mänskliga rättigheter, frihet och jämställdhet.
Läs mer om Masih Alinejad, Min, New York och Vita.
Ilskan mot filmen: Det är påhittat!
De var bittra rivaler på tennisplanen.Och nu på vita duken.Nu sågar John McEnroe filmen om Björn Borg.– Det är ingen bra film. Vissa grejer är rent påhittade, säger han enligt The Telegraph.
Trumps medarbetare flyr Vita huset
Läs mer om Vita.
Vita huset presenterar nytt inreseförbud
Donald Trumps kontroversiella inreseförbud för medborgare i ett antal muslimska länder kommer att utökas, men samtidigt begränsas. Detta för att tillgodose domstolarnas invändningar om att de inte överensstämmer med den amerikanska konstitutionen.
Skräcksatiren har fulländats – tack vara Donald Trump
Efter sex ojämna säsonger har den populära antologiserien American horror story hittat hem – tack vare Donald Trump. DN:s Johan Hilton bevittnar den första stora popkulturella motreaktionen mot pajaskonsterna i Vita huset.
Läs mer om American, Donald Trump och Vita.
Växter och loppisfynd fyller Fridas hem
Fröken Frida bor i Västerbotten och inreder med mycket växter och loppisfynd.De vita väggarna ska snart bytas ut mot tapeter.– Jag inreder efter egen smak och hjärta, säger Frida Lundgren.
Läs mer om Frida Lundgren och Västerbotten.
Utredaren riktar in sig på Trump
Trumps avskedande av FBI-chefen och säkerhetsrådgivaren samt det ryska mötet i Vita huset.Det är beslut som granskas av Robert Mueller i utredningen kring eventuell rysk inblandning i presidentvalet, enligt New York Times.
Läs mer om Robert Mueller, Trump och Vita.
Nobbade Vita huset: Är nog lite svartsjuka
Tom Brady nobbade besöket hos Donald Trump i Vita huset.Vita husets förra kommunikationschef Anthony Scaramucci tror att det var hans fru, Gisele Bündchen, som förbjöd att Brady att medverka då han haft en flört med Ivanka Trump.– Det är nog lite svartsjuka där, säger Scaramucci enligt New York Post.
Plötsligt visar sig det vita rådjuret upp sig
Vita älgar har vi sett, åtminstone på bild.Vita giraffer har också filmats och fotograferats på senare tid.Här är det senaste i djurfloran: Ett vitt rådjur.– Vi kom cyklande när den stor på fotbollsplanen bredvid några brunisar, säger Carl Jansen från Sollentuna.
Läs mer om Carl Jansen och Sollentuna.
Sean Spicer kritiseras efter Emmygalan
Tidigare pressekreteraren vid Vita huset, Sean Spicer, gjorde ett överraskande inhopp under årets Emmy-gala.Men nu möts tilltaget av stark kritik från galans tittare - som tycker att Spicer normaliseras, skriver The Independent.Sean Spicer får en återhämtningsturn efter att ha ljugit för allmänheten i flera månader skriver en person på sociala medier.
Uppgifter: Trump vill se bättre villkor i Parisavtalet
Donald Trump uppges vara på väg att mjukna kring Parisavtalet, enligt ett amerikanskt sändebud som AFP rapporterar om.– Det har inte skett någon förändring i USA:s hållning kring Parisavtalet. Presidenten har varit mycket tydlig i att USA lämnar avtalet såvida inte vi kan stanna kvar under villkor som är mer gynnsamma för oss, säger däremot Vita husets biträdande pressekreterare Lindsay Walters enligt Buzzfeed News.
Läs mer om AFP, Parisavtalet, USA och Vita.
Uppgifter: Trump ändrar sig om Parisavtalet
Representanter för Vita huset uppger på lördagen att USA inte kommer att dra sig ur Parisavtalet, skriver Wall Street Journal.
Vita huset erbjöds rentvå Ryssland
Kongressrepublikanen Dana Rohrabacher erbjöd att tala om för Vita huset vem som försåg Wikileaks med hackad information från Hillary Clintons kampanj. I utbyte skulle USA släppa utredningen mot Julian Assange.
Läs mer om Julian Assange, Ryssland, USA och Vita.
Sju saker Trump lyckats med som USA:s president
President Donald Trump har mest skapat rubriker om kaos och oreda i Vita huset.Det kan skymma att han trots allt också haft flera framgångar.Här är sju av dem.
Läs mer om Trump och Vita.
Trump fördömer vitmaktgrupper
USA:s president Donald Trump har skrivit under en resolution som fördömer vitmaktgrupper och andra hatgrupper, enligt Vita huset.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Sällsynta vita giraffer har skådats i Kenya
Två otroligt sällsynta vita giraffer har fångats på film i Ishaqbini-reservatet i Kenya.
Läs mer om Ishaqbini-reservatet och Kenya.
Det ståtliga röda rucklet – här har tiden stått helt stilla
Den röda villan med vita knutar var en gång i tiden vacker och ståtlig.Efter att ha stått övergiven länge är den nu ett ruckel – men med potential.Då tiden har stått stilla helt finns alla vackra detaljer kvar som fem kakelugnar.
Trumps nya kommunikationschef en sparsam twittrare
Efter Anthony Scaramuccis rekordkorta tid som Vita husets kommunikationschef tar 28-åriga Hope Hicks över. Till skillnad från sin chef, president Trump, är hon en sparsam twittrare.
Läs mer om Trump och Vita.
Jurister ville tvinga bort Trumps svärson
Flera av Vita husets jurister begärde i somras att Donald Trumps svärson Jared Kushner skulle sluta som topprådgivare åt presidenten, skriver Washington Post.
Sju klassiska platser i Hans Alfredsons Stockholm
På femtiotalet flyttade den skånske studenten Hans Alfredson till en stuga utan rinnande vatten i Vita bergen. Därefter erövrade han ett otal av huvudstadens scener och grundade en monarkisk republik på Södermalm. DN listar sju platser i den framlidne folkhemskomikerns Stockholm.
Läs mer om Stockholm, Södermalm och Vita.