Vita

Knottror på huden? Det kan vara milier

Tampas du med små vita pluppar på huden runt ögonen?Det kan vara milier. De kan vara svåra att få bukt med knottrorna, men det finns hjälp.– Man ska absolut inte klämma, varnar hudterapeuten Annica Joensuu.
Läs mer om Annica Joensuu.

Trumps angrepp – mot toppdemokraten

President Donald Trump går nu till angrepp mot toppdemokraten Al Franken, som på bild tog en sovande journalist på brösten.Trump har själv anklagats för trakasserier.– Franken har erkänt att han gjort fel, det har inte presidenten gjort. Det är den stora skillnaden, säger Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders på en presskonferens.
Läs mer om Al Franken och Vita.
Kläfford är den vita älgen – nu är det dags att skjuta den
Den surrealistiska succsagan fortsätter. Chris Kläfford sjunger som en andra klassens medelmåtta - och stormar vidare mot final i Idol. Som vore han fridlyst.
Läs mer om Idol.
Orientexpressen ger nytt hopp åt filmtågen
Filmhistorien tuffade i gång med ett tåg som gled in på perrongen 1895, men numera är rälstrafiken marginaliserad på vita duken. Inför biopremiären på nyinspelningen av Mordet på Orientexpressen, funderar Jacob Lundström över den spårbundna filmens framtid.

Vita huset: Uppgifterna om Moore mycket besvärande

Vita huset, och därmed Donald Trump, uttalade sig på torsdagen för första gången om anklagelserna mot republikanen senatorn Roy Moore. Presidenten anser att anklagelserna är mycket besvärande.
Läs mer om Donald Trump, Moore och Roy Moore.
Pressträff i Vita huset
Läs mer om Vita.
7 oväntade tecken på att du är stressad
Förstoppning, blödande tandkött och vita fläckar på naglarna.Symptomen kan vara tecken på stress.Stressen kan nämligen dränera din kropp på viktiga näringsämnen.
Tre travhästar omkom tragiskt i trafikolycka
Det var under tisdagseftermiddagen som det tragiska inträffade.Tre travhästar lyckades springa ut från sitt inhägnade område.Några minuter senare blev de överkörda på motorvägen och dog.– Vi ringde polisen och försökte förgäves få dem att dämpa trafiken, säger ägaren till hästarna, 73-åriga Vita Christensen, till danskhv.dk.
Läs mer om Vita Christensen.
Ikonens son målskytt – i sin första match
Första seriematchen i Leksandströjan.Då passade 17-årige Marcus Karlberg, son till klubbikonen Mikael Karlberg, på att göra sitt första mål.Leksand krossade Vita Hästen med 7-2.
Vita tryfflar såldes för 734 000 kronor
Tre vita tryfflar som tillsammans vägde cirka 860 gram har sålts för motsvarande 734 000 kronor under en italiensk välgörenhetsauktion.Tryffelhunden Lady grävde upp dyrgriparna som fanns på en knapp halvmeters djup.– Det är ett dåligt år med väldigt höga priser och väldigt få tryfflar, säger tryffeljägaren Gianluca Sacchetto till nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Gianluca Sacchetto.
Den vita älgen får leva
Den vita älgen som filmades av kommunalrådet Hans Nilsson i Eda får leva. Det uppger polisen i Arvika för DN. – Jag är jättelycklig för det, säger Hans Nilsson.
Läs mer om Arvika och Eda.
Den vita älgen får leva – nytt beslut
Den ikoniska, vita älgen i Värmland får leva.Polisen har dragit tillbaka beslutet om skyddsjakt.
Läs mer om Värmland.
Nordens Ark: Så kan älgen slippa bli skjuten
Beslutet att skjuta den berömda vita älgen i Värmland väcker starka känslor.Mats Höggren, vd på Nordens Ark, ser en möjlig lösning på problemet med det aggressiva, men ikoniska, djuret.– Kanske kan älgen drivas bort från bebyggt område. Lyckas man med det är det sedan upp till älgen att klara sig, säger han.
Läs mer om Värmland.
Har startat namninsamling för att rädda vita sagoälgen
Den världsberömda vita älgen i värmländska Gunnarskog får skjutas – Polisen har fattat beslut om skyddsjakt.Men beslutet har mötts av kraftiga protester. I bräschen går Hans Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Eda, som har startat en namninsamling på nätet. Och på bara ett par timmar har den skrivits under av mer än 1500 personer.– Det ringer folk från hela landet. Jag hoppas att beslutande instanser tar sitt förnuft till fånga, säger Nilsson.
Läs mer om Eda, Gunnarskog, Nilsson och Polisen.
Den vita älgen ska skjutas
Den världsberömda vita älgen i Gunnarskog i Värmland ska skjutas. Anledningen är att en kvinna skadats i samband med ett möte med älgen.
Läs mer om Gunnarskog och Värmland.
Världsberömda vita älgen ska skjutas
Den världsberömda vita älgen i värmländska Gunnarskog ska nu skjutas.Polisen har beslutat om skyddsjakt efter att älgen betett sig aggressivt mot människor vid flera tillfällen – i ett fall vreds en kvinnas axel ur led efter ett möte med älgen.– Det är ett djur på flera hundra kilo och om man blir påsprungen är det som att bli påkörd av en bil, säger Christer Lööf, polischef i Arvika.
Berömd vit älg ska skjutas
Den värmländska vita älgen som nått berömmelse ska skjutas, skriver Arvika Nyheter och Sveriges Radio P4 Värmland.
Läs mer om Arvika Nyheter.
Trump: Har en jättebra relation med Duterte
USA:s president Donald Trump har en jättebra relation med sin filippinske kollega Rodrigo Duterte, säger han i samband med ett toppmöte i Manila. Trump tog som hastigast upp frågan om mänskliga rättigheter med den omstridde Duterte, enligt Vita huset.
Krislaget sparkar kanadensarna
Krislaget BIK Karlskoga bröt den negativa trenden och besegrade Vita Hästen på hemmais.Efter matchen meddelade klubben att de sparkar kanadensarna Jeff Hayes och Shane Owen.– Vi tackar båda för tiden i BIK och önskar dem all lycka i framtiden, säger klubbchef Torsten Yngveson till föreningens hemsida.
Trump och Putin på besök i Vietnam
Det blir inget formellt möte mellan Donald Trump och Vladimir Putin i Vietnam.Vita huset säger dock att ett informellt samtal mellan de två världsledarna är mycket möjligt.– Kommer de att stöta på varandra och säga hej? Mycket möjligt och sannolikt, säger Sarah Sanders, Vita husets pressekreterare till CNN.
Vita huset: Inget möte bokat med Putin
Det verkar inte bli något enskilt möte mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands dito Vladimir Putin i samband med Apec-mötet i Vietnam.