Vita

Trump bjuder Macron till Vita huset

USA:s president Donald Trump har bjudit in sin franska motsvarighet Emmanuel Macron till Vita huset, senare i år.

Macron inbjuden till Vita huset

Läs mer om Vita.

Vita husets telefonsvarare skyller stängning på Demokraterna

Har du försökt ringa Vita huset i Washington i helgen?Då har du mötts av ett nytt röstmeddelande – som skyller stängningen av USA:s statsapparat på Demokraterna.
Läs mer om Demokraterna, Vita och Washington.
Vita husets telefonsvarare skyller stängning på Demokraterna
Den som ringt till Vita huset i helgen har mötts av ett nyinspelat röstmeddelande – som skyller den pågående stängningen av USA:s statsapparat på Demokraterna i kongressen.
Läs mer om Demokraterna och Vita.
Donald Trump isolerad under budgetkaoset
President Trump, en självutnämnd mästare på förhandling, hålls utanför budgetförhandlingarna i kongressen. Statsapparaten är satt ut spel och presidenten är isolerad i Vita huset.
Läs mer om Vita.
Stjärnjournalisten: Allt är annorlunda med Trump
Han har bevakat Barack Obama, George W Bush och Bill Clinton. Men inget liknar Trumps administration, säger New York Times Vita huset-korrespondent, Peter Baker. – Vi är väldigt medvetna om konsekvenserna av misstag.
Melania Trump – mer poppis än maken
Efter ett år med Donald Trump bakom rodret i Vita huset har amerikanerna sagt sitt om vem i familjen Trump som är mest populär.Nu slår hustrun Melania Trump maken i popularitet, visar en undersökning från YouGov.
USA:s statsapparat stängs ned
Huvudförslaget röstades ner, då en majoritet i den amerikanska senaten sa nej till en uppgörelse som skulle förhindra att federala myndigheter står utan finansiering.Ett enda stort kaos väntar nu i Trumps Vita huset – och viktiga myndigheter stängs ner – på obestämd tid.Stängningen kommer högst olägligt – samma dag som Donald Trump firar ett år som president.
Läs mer om Donald Trump.
Rekordmycket snö på flera håll i landet
Och snön – den bara vräker ner.Vilket innebär att flera rekord av kung Bores vita puder har uppmätts runtom i Sverige.I Idre i Dalarna har det inte varit så mycket snö under januari på 36 år – sedan 1982, skriver Sveriges Radio.
Läs mer om Dalarna och Sverige.I.
Myndigheter kan tvingas stänga – i budgetkaoset
Demokrater och republikaner i kongressen har till midnatt på fredag på sig att enas om en budget, men Vita huset förbereder sig redan på att stänga ner stora delar av det federala USA, skriver CNN.Donald Trump har på fredagen bjudit in Demokratiska partiets ledare i senaten Chuck Schumer till Vita huset för att prata om sätt att förhindra nedstängningen, enligt källor till CNBC.
Läs mer om Chuck Schumer, Demokratiska, USA och Vita.
Exit Trump: 10 profiler som fått lämna Vita huset
Omsättningen på medarbetare i Vita huset har varit stor under Donald Trumps första tolv månader. Medarbetare har flugit för mycket, gjort jämförelser med Hitler, haft åsikter om Nordkorea och varit allmänt obekväma för presidenten. Här följer tio profiler som av olika skäl försvunnit.
Läs mer om Hitler, Nordkorea och Vita.
Experten: De säljer sig dyrt – AIK får det svårt
Efter en sen kvittering avgjorde AIK på förlängning mot Björklöven.Nu väntar bottenlaget Vita Hästen på bortaplan.Som är i stort poängbehov.– AIK är ett bra lag, men det är vi också, säger forwarden Villiam Haag till Vita Hästens hemsida inför matchen.
USA:s statsförvaltning nära att stänga — här är orsaken
Precis på dagen då Trump firar ett år i Vita huset, på lördag, hotar stora delar av det federala USA att stänga. Orsaken: kongressen ser inte ut att lyckas enas om en budget. Politikerna har till midnatt på fredag på sig. SvD berättar allt du behöver veta om budgetcirkusen.
Läs mer om Trump, USA och Vita.
Alexander Skarsgårds kamp mot fördomarna
Från såpan Vita lögner till prestigefyllda Golden globe.Det har varit en lång väg att gå för Alexander Skarsgård, 41. I decennier har skådespelaren fått kämpa mot snyggstämpeln – för att till slut vinna branschens absoluta erkännande.– Är man hunkig, då kanske ens talang hamnar lite i skymundan, så får man kämpa lite extra. Det har Alex verkligen fått göra, säger vännen och skådespelaren Linus Wahlgren.
Filnrecension: Molly's game – oengagerat om sarkastisk kortprinsessa
Aaron Sorkin är för evigt förknippad med den älskade presidentserien Vita huset. Han har envist fortsatt skriva filmer om omstridda män med makt; en känd baseballboss (Moneyball), en kontroversiell politiker (Charlie Wilsons's war), en sociala medier-kung (The social network) och ett Apple-snille (Steve Jobs).
Läs mer om Apple-snille och Vita.
Bannon kan ha tystats av Trumps munkavle
Steve Bannons vägran att svara på frågor om sitt arbete i Vita huset under ett utskottsförhör har lett till en ilsken debatt i Washington: Beror den tidigare chefsstrategens tystnad på att presidenten överutnyttjat sin rätt att hemlighålla information?
Läs mer om Vita och Washington.
Trump uppges backa från murplaner
Donald Trump ska ha ändrat sig om muren längs hela gränsen mot Mexiko. USA kommer inte att bygga någon. Det sade Vita husets stabschef till kongressledamöter, som talat med amerikanska tidningar.
Läs mer om Mexiko och Vita.
Segertåget fortsätter för Messiers Pantern
IK Pantern har inte förlorat på ordinarie tid under nye tränaren Joby Messier.Och tack vare onsdagens hemmaseger mot Vita Hästen har Malmö-laget nu bara en poäng upp till tabelltvåan Leksand.
Pressträff i Vita huset
Läs mer om Vita.
Bannon fick order av Vita huset att tiga
President Donald Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon vägrade svara på frågor från representanthusets underrättelseutskott. De frågor han var osäker på skickades först till Vita huset som avgjorde om han skulle svara.
Läs mer om Steve Bannon och Vita.
Det ska bli skönt när det här är över
Ska vi vara ärliga så har nog Trump trots allt en del fantasi. Det vore i alla fall ett sätt att förklara vittnesmålen om presidentens vita anlete och presidentfruns tårar när valresultatet stod klart.
Läs mer om Trump.
Klarar du testet som Trump fick alla rätt på?
Donald Trumps intellekt har ifrågasatts under hans dryga år i Vita huset. Men när presidentens kognitiva förmågor testades blev det full pott.Gör testet här och se var du hamnar.
Läs mer om Trump och Vita.