Vita

S-toppen: Trump uppträder inte som han är i psykisk balans

BRYSSEL. Efter Donald Trumps Sverigeattack slår de svenska EU-parlamentarikerna nu tillbaka.– Han uppträder inte som om han är i psykisk balans. Det känns otäckt, säger S-toppen och tidigare kulturministern Marita Ulvskog till Expressen.Moderaternas Gunnar Hökmark beskriver samtidigt Trumps första tid i Vita huset:– En maktfullkomlighet som står i strid med rättsstaten.

Ny säkerhetsrådgivare sökes

USA:s president Donald Trump kan komma att hålla fler intervjuer med nya eller nuvarande kandidater till posten som ny nationell säkerhetsrådgivare, säger en talesperson för Vita huset.
Läs mer om Donald Trump och Vita.
Vita huset kommenterar Trumps Sverige-utspel
Nu kommenterar Vita huset Donald Trumps uttalande under lördagen. Enligt TT som hänvisar till Reuters, talade Trump i allmänna ordalag. Trump ska alltså inte ha syftat på en specifik händelse.
Läs mer om Trump och Vita.

Vita huset kommenterar Donald Trumps uttalande

En talesperson för Vita huset kommenterar nu president Donald Trumps uppmärksammade uttalande om Sverige.
Läs mer om Sverige och Vita.
Expertens analys av Donald Trumps tal
Donald Trump talade för de sina under ett stormöte i Florida under lördagen. Han pratade om det hårt kritiserade inreseförbudet och kom in på säkerhetsläget i världen –där han gav Sverige och flyktingmottagandet som exempel. USA-forskaren Frida Stranne ger här sin analys av president Trumps tal efter en månad i Vita huset.
Läs mer om Florida, Sverige och Vita.
FN-förnekare kan bli Trumps nya säkerhetsrådgivare
En välkänd FN-kritiker finns bland Donald Trumps kandidater till ny säkerhetsrådgivare. Utöver honom finns en veteran från Irakkriget, Trumps före detta utrikesrådgivare samt chefen för den amerikanska militärhögskolan. Det meddelade Vita husets pressekreterare Sean Spicer på en presskonferens på lördagen, enligt AP.
Malin Åkerman om nakenbilderna med stjärnan
Jamie Dornan kastade kläderna framför kamerorna långt innan han spelade Christian Grey på vita duken. Tillsammans med svenska stjärnan Malin Åkerman poserade de i en klädkampanj – utan en tråd på kroppen. – Jag vet faktiskt inte vad vi sålde, erkänner Malin Åkerman för Seth Meyers enligt Eonline.
Uppgifter: Trumps styre ska slänga ut fler
Fler människor kommer att ingå i gruppen som kan gripas och slängas ut ur USA, enligt två beslut som undertecknats av topptjänstemän på departementet för inrikes säkerhet, enligt dokument som Reuters har läst. De nya reglerna måste först godkännas i Vita huset, säger två insatta källor.
Läs mer om USA och Vita.
Uppgifter: Trumps styre vill slänga ut fler
Fler människor kommer att ingå i gruppen som kan gripas och slängas ut ur USA, enligt två beslut som undertecknats av topptjänstemän på departementet för inrikes säkerhet, enligt dokument som Reuters har läst. De nya reglerna måste först godkännas i Vita huset, säger två insatta källor.
Läs mer om USA och Vita.
Karin Bojs: Fler nyanser om den färska vita mjölken
Mjölk väcker starka känslor. En ny studie, som visar samband mellan mjölkdrickande och för tidig död, har blivit både övertolkad och undertolkad i diskussionen.
Trump påbörjar kampanj för att bli återvald
Bara en månad efter att Donald Trump flyttade in i Vita huset påbörjar han sin återvalskampanj inför valet 2020. Samtidigt planeras protester mot presidenten över hela USA.
Läs mer om Donald Trump, USA och Vita.
McCain varnar för problem hos Trump
Den republikanske senatorn John McCain kallar situationen i Vita huset med Donald Trump som president för en oreda.
Läs mer om Donald Trump, John McCain, Trump och Vita.
Martin Gelin: Underrättelsetjänsterna kan bli Trumps största hinder
New York. Trumpadministrationen överväger att mobilisera USA:s nationalgarde i jakten på papperslösa migranter, enligt ett dokumentutkast som nyhetsbyrån AP kom över på fredagen. Vita huset dementerar detta, men avslöjandet väcker nya frågor om läckorna i statliga myndigheter, som har blivit ett sätt att underminera presidenten.
Trumps segdragna planförhandlingar
Under fredagen besökte president Donald Trump Boeing i South Carolina. Samtidigt ligger han och Vita huset i segdragna förhandlingar med samma företag, bland annat om ett nytt Air Force One. – Problemet är att Dennis är en tuff förhandlare, säger Trump om Boeings styrelseordförande Dennis Muilenburg.
Presidenten hyllar sin fru Melania Trump
Hon har anklagats för att vara osynlig i Vita huset. Men Donald Trump försvarar sin hustru Melania – och hävdar att hon kommer ta sig an kampen för kvinnors rättigheter. – Hon är en jättebra representant för det här landet, säger han vid en presskonferens.
Läs mer om Melania, Melania Trump och Vita.
JUST NU: Trump sänder live på Facebook
Donald Trump har varit extra aktiv med offentliga framträdanden under de senaste dagarna. Under fredagen håller han en egen livesändning på Vita husets Facebooksida.
Läs mer om Facebook, Facebooksida och Vita.
Medieuppgifter: Soldater sätts in mot papperslösa
Enligt medieuppgifter överväger Trumpadministrationen att mobilisera nationalgardet för att gripa papperslösa migranter. Uppgifterna tillbakavisas av Vita huset.
Läs mer om Trumpadministrationen och Vita.
Uppgifter om soldater mot papperslösa tillbakavisas
Enligt medieuppgifter skulle Trumpadministrationen överväga att mobilisera nationalgardet för att gripa papperslösa migranter. Dessa uppgifter tillbakavisades dock senare av Vita huset.
Läs mer om Trumpadministrationen och Vita.
Så skrev DN om första Trainspotting-filmen 1996
I dagarna har T2 Trainspotting biopremiär – dryga tjugo år efter att originalet gick upp på vita duken. Vad tyckte DN:s Mårten Blomkvist om Trainspotting då? Och vad sa författaren Irvine Welsh om hur hans roman filmatiserats? DN har djupdykt i sina egna arkiv.
Sanna Torn Björling: Många stolar står tomma i Trumps departement
Washington. Donald Trump hävdar att allt går smidigt till i Vita huset. Men tvivlet på det påståendet kan ha avhållit Robert Harward från att ta jobbet som nationell säkerhetsrådgivare.
Läs mer om Robert Harward och Vita.
Trump fick nej från tilltänkt rådgivare
Robert Harward – som president Donald Trump vill ha som ny nationell säkerhetsrådgivare i USA – har tackat nej till posten, det säger två insatta källor till Financial Times. En högt uppsatt tjänsteman i Vita huset bekräftar uppgiften för Reuters.
Läs mer om Donald Trump, USA och Vita.
Bob Harward tackar nej till Donald Trump
Bob Harward tackar nej till Trumps erbjudande om att bli ny säkerhetsrådgivare efter Michael Flynns avgång, uppger källor för CNN. En vän ska ha sagt att Harward är tveksam till jobbet eftersom de verkar råda kaos i Vita huset.
Läs mer om CNN, Donald Trump, Harward och Vita.
Trump berömde sig själv – och angrep medier
Hårda attacker mot medierna och hyllningar av det han själv hittills uppnått som president präglade Donald Trumps första möte med pressen på egen hand sedan han tog över i Vita huset.
Läs mer om Vita.
Fallet Flynn kan bli utdragen huvudvärk för Trump
Förtroendegapet mellan Donald Trump och underrättelseväsendet är nu så stort att känslig information undanhålls Vita huset, skriver Wall Street Journal. Efter fallet med den borttvingade säkerhetsrådgivaren Mike Flynn börjar en rättslig snara dras åt kring presidenten.