Volvo xc40

Här är nya Volvo V60 – se bilderna inifrån bilen

Nya Volvo V60 är här – i två laddhybridutföranden som börjar säljas i höst. Den nya folkkombin som ska fylla en lucka mellan lilla XC40 och V90. Se när SvD:s reporter Jonas Fröberg tittar på den nya bilen.
Läs mer om V90 och Volvo V60.

Volvo-vd: Goda chanser att V60 blir Sveriges mest sålda

Nya Volvo V60 är här – i två laddhybridutföranden. Den nya folkkombin som ska fylla en lucka mellan lilla XC40 och V90. Och den är precis som väntat – en mindre kopia på V90.
Läs mer om V60 och V90.
Volvo bekräftar: XC40 blir elbil
När Volvo drog skynket av XC40 fanns det bara bensin- och dieselalternativ att välja mellan.Men nu visar den svenska tillverkaren upp en motor som ska ge suven hybriddrift och bekräftar samtidigt att den kommer som elbil.
Volvos första trecylindriga motor debuterar i XC40 – erbjuds även som hybrid
Volvo har tillverkat de flesta typer av motorer – dock aldrig en trecylindrig. Men nu är det dags och nya trepipen lanseras idag i Volvo XC40.
Läs mer om Volvo XC40.

Nya Volvo XC40 får bekänna färg i vinterföre

Fräck design, hög förarkomfort, bra lastutrymme och körsäker som få andra bilar. Men varför så dyr? Välkommen på en vintrig långtur i Volvos nya suv XC40.
Topp 10: Här bilarna som säljer allra bäst
Volvos nya suv XC40 har redan börjat synas i försäljningsstatistiken.Men det är S90 och V90 som tillsammans tar hand om förstaplatsen som Sveriges populäraste bil.– Vi kliver in i 2018 med en välfylld orderbok, vilket känns betryggande, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.
Så blir Volvos nya bilar V40 och V60
Efter suvoffensiven under 2017 med nya XC60 och nya XC40 storsatsar Volvo på sedan- och kombibilar under 2018.Först ut är de nya kombifavoriterna V40 och V60 som ska komma till svenska bilhallar under senvåren.
Läs mer om V40, V60 och Volvo.
Nu lanserar Volvo nya suven XC40
Nu är försäljningen av Volvos senaste suv i gång.För att den svenska tillverkaren ska nå sina försäljningsmål måste den nya modellen bli en succ.– Vi tror mycket på nya Volvo XC40, säger Jessica Span, försäljningsdirektör hos Volvo.
Läs mer om Jessica Span, Volvo, Volvo XC40 och Volvo.
3/2018: Första testet av Volvo XC40
Första testet av Volvo XC40, vi ställer den mot VW Tiguan och Volvo XC60. Test av tre kompakta GTI-bilar, Honda Civic Type R, Hyundai i30 N och Leon Cupra. Provkörning av Fords fetaste suv – Raptor.
Volvo XC40 kommer som laddhybrid i höst
Nya Volvo XC40 kommer som laddhybrid i höst. För bara ett par månader sedan vägrade Volvo svara på frågor om det. Men nu avslöjar Expressen att XC40 med trecylindrig motor och elmotor kommer som årsmodell 2019 efter sommaren.
Läs mer om Expressen och Volvo.
Test: Volvo XC40 mot XC60 och VW Tiguan – ställ dina frågor, vad vill du veta?
John Eriksson ringer från Hisingen har precis plockat ut en busfärsk, helt nybyggd Volvo XC40. Den ska vi testa mot storebror Volvo XC60 och segmentets testvinnare Volkswagen Tiguan. Vad vill ni läsare veta om bilarna? Här är chansen att ställa dina frågor och få svar inom kort. Skriv i fältet för kommentarer här nere, eller på vår Facebook-sida. Det ska bli spännande att se vad läsarna vill ha svar på, hälsar Erik på telefon. Teststräckan är i skrivande stund extremt kort men redan i eftermiddag kör man upp till Stockholm och redaktionen i Solna. Vad har du fått för intryck, s&
Volvo bekräftar – XC40 som laddhybrid redan i höst
Nu bekräftar Volvo alla rykten.Nya suven XC40 får en laddhybriddrivlina redan i höst.Och det är den nyutvecklade trecylindriga bensinmotorn som elektrifieras. Modellen ska heta XC40 T5 Twin Engine.
Läs mer om Volvo.
Prov: Första provkörningen av Volvo XC40
Volvos intåg i klassen kompaktsuvar är efterlängtat. Efter bokstäverna XC står nu bara 40 och bilen är första Volvo ut på en annan plattform än den XC60 och XC90 använder. Är XC40 roligare? Bekväm nog? Ett bättre köp?
Läs mer om Volvo och Volvo XC40.
En försmak av nya Volvo S60 – gillar du designen på tredje generationen?
Just nu genomför Volvo de sista vintertesterna av nya generationen V60, parallellt med sedanmodellen S60. Under våren sätter produktionen igång av förseriebilarna av nya Volvo V60 och under sommaren ska leveranserna inledas. Nya Volvo V60 följs av sedanmodellen S60, som börjar produceras i slutet av 2018. Några officiella bilder av nya Volvo V60 och S60 har vi inte, ännu. Men man kan anta att Volvo vill blanda in ett släktskap som anknyter till både V90/S90 och nya XC40. Och då är fältet fritt för spekulationer, vilket sajten OmniAuto.it gjort. På goda grunder kan vi anta att Volvo inte nöjer sig med bara V6
Volvo XC60 utsedd till Årets Bil 2018 – i Japan
Just nu är det full fart när Årets Bil ska utses i olika länder, världsdelar och även globalt. På engelska används uttrycket Car of the Year, förkortat COTY. Som vi nämnde tidigare idag har Volvo XC40 tagit sig till final i både den europeiska COTY och den globala COTY. Det kan alltså bli dubbel vinst, men konkurrensen är förstås stenhård. En modell som inte tog sig till final i den europeiska Årets Bil 2018 var Volvo XC60. Men lite plåster på såren blir det idag då det meddelas att Volvo XC60 vinner den japanska utmärkelsen Årets Bil 2018 (Car of the Year Japan). Finalen blev t
Volvo XC40 i final till Årets Bil 2018 i Europa – sju finalister
Juryn, bestående av europeiska motorjournalister, har enats kring sju finalister till Årets Bil 2018, eller Car of the Year som det heter. De är: Alfa Romeo Stelvio Audi A8 BMW 5-serie Citroën C3 Aircross Kia Stinger Seat Ibiza Volvo XC40 Vinnaren av den prestigefyllda titeln Årets Bil 2018 meddelas i samband med att Genèvesalongen öppnar nästa vår. Av de bilmodeller som inte tog sig vidare till finalen hittar vi bland annat Volvo XC60, VW T-Roc, VW Polo, Skoda Karoq, Opel Insignia, Mazda CX-5, Kia Stonic, Honda Civic, BMW X3, Audi Q5 samt Opels två suvmodeller Crossland X och Grandland X. Med dessa modeller utslagna så förstår
25/2017: Så bra är Volvo XC40 – vi provkör
Första provkörningen av nya Volvo XC40. Test av nya BMW X3 mot Volvo XC60 och Mercedes GLC. Vi kollar in de mest intressanta modellerna i mellanklassen fram till 2021.
Läs mer om Volvo XC40 och Volvo XC60.
Här är bilen som Volvo hoppas ska erövra USA
Volvos har en målsättning att nå 800000 sålda bilar senast 2020.För att nå dit behöver nya suven XC40 bli en succ.Och Volvo måste komma tillrätta med kvalitetsproblemen i USA.– Kunderna i USA var besvikna, men problemet är åtgärdat, säger Volvos vd Håkan Samuelsson.
Läs mer om Håkan Samuelsson, USA och Volvo.
Nu kan du prenumerera på en ny Volvo XC40 – svenska priserna klara
När Volvo presenterade sin nya, mindre suv Volvo XC40 lanserade företaget också ett nytt sätt att äga en bil – prenumeration. Nu är det klart vad det kostar att prenumera på en ny bil.
Läs mer om Volvo XC40.
25/2017: Så bra är Volvo XC40 – vi provkör
Första provkörningen av nya Volvo XC40. Test av nya BMW X3 mot Volvo XC60 och Mercedes GLC. Vi kollar in de mest intressanta modellerna i mellanklassen fram till 2021.
Läs mer om Volvo XC40 och Volvo XC60.
Care by Volvo: Volvo XC40 kostar från 6.399 kronor/månad
Med nya XC40 har Volvo introducerat ett nytt sätt att äga bil. Care by Volvo innebär en månadsavgift och när abonnemangstiden löper ut lämnas bilen tillbaka. XC40 kostar från 6.399 kronor/månad.
Läs mer om Volvo.
Lynk&Co vill bygga sina bilar i Volvos fabriker
Den allra första testkörningen av Volvo XC40:s systerbil Lynk 01 pågår på testbanan Ningbo International Speedpark söder om Shanghai.Under eventet avslöjade LynkCo:s vd Alain Visser att han vill sälja och tillverka Lynk 01 i Europa och USA.
Finalisterna: Volvo XC40 kan bli Årets bil 2018
Sju finalister är klara för Car of the Year 2018. Volvos nya suv XC40 finns bland kandidaterna.
Läs mer om Car och Year.
Här är hetaste nya bilarna på salongen i Los Angeles
En fräck BMW i8. Nya Jeep Wrangler och nya Mazda6.Bilsalongen i Los Angeles visar en rad bilnyheter.Volvo gör också en överraskande entr med nyblivna Car of the Year-finalisten XC40.Det blir XC40:s allra första bilsalong.
Volvo XC40 till final i viktiga Car of the Year 2018
Volvo är i final i Car of the Year för tredje året i rad.Det blev modellen XC40 – som testades så sent som förra veckan – som fick tillräckligt med röster för att bli en av sju bilar som gör upp om Car of the Year 2018.
Läs mer om Car och Year.