Volvo xc40

Volvos nya drag kan skaka om bilvärlden

Affärsmodell är den riktiga nyheten – inte XC40. Volvo har sneglat på Apple och Netflix i ett drag som kan skaka om bilvärlden. SvD:s motorexpert Jonas Fröberg går igenom flipparna och flopparna från lanseringen i Milano.
Läs mer om Apple, Milano och Netflix.

Volvochefen svarar efter utsläppstestet: Nya motorerna är bättre

För första gången sedan vi avslöjade de höga utsläppen i Volvo XC90 väljer nu Volvochefen Håkan Samuelsson att kommentera nyheten. Det gör han i en intervju i samband med lanseringen av nya XC40. Enligt Håkan Samuelsson är de dieselmotorer som finns i dagens modeller inte utvecklade för de senaste utsläppskraven, Euro 6, utan för den tidigare generationen, Euro 5. I höst kommer uppdaterade dieselmotorer från Volvo och de ska vara utvecklade enligt Euro 6. De motorerna som nu kommer enligt Euro 6 har lägre gränsvärden och tuffare toleranser och är betydligt bättre, säger han till TT.
Volvo Cars vd öppnar för dieselsubventioner
Volvos nya lillsuv XC40 lanserades stort i Volvos eget visningsrum i Milano. Den saknar all form av eldrift men du kan prenumerera på den. Vd:n Håkan Samuelsson klev också fram och kommenterade för första gången Volvos dåliga avgasresultat i en tysk biltidning.
Läs mer om Milano.
Volvo släpper nya mini-suv:en XC40 och ny prenumerationstjänst
Volvos nya suv lanseras tillsammans med prenumerationstjänsten Care by Volvo som bland annat kan ta hand om tankning och städning åt ägaren.
Läs mer om Care och Volvo.

Skattesmällen mot nya Volvo XC40

Volvo lanserar nya modellen XC40 med två stora bensin- respektive dieselmotorer.Och vill du köpa en XC40 med en stor motor är det bråttom.XC40 straffas mycket hårt i den nya fordonsskatten som börjar gälla 1 juli nästa år.
Läs mer om Volvo XC40.
Volvo XC40 ska locka köpare med lyxig prenumeration
Volvo vill göra det lika enkelt att köpa bil som mobil.
Bilderna på Volvos nya modell XC 40
Ingen biltyp är hetare än små suvar. Volvo kunde därför glädjas extra mycket när nya nästan 4,4 meter långa XC40 avtäcktes i både Milano och Stockholm på torsdagsförmiddagen. Samtidigt lanserades ett helt nytt sätt a la mobiltelefon att sälja bil.
Läs mer om Milano och Stockholm.
Nya Volvo XC40 är officiell – bilder, fakta och svenska priser
Ni som vill beställa en ny Volvo XC40 kan springa ner till den lokala Volvohandlaren direkt. Orderböckerna är öppna och i november startar tillverkningen i Gent, Belgien. Har ni riktigt brått går det planera er XC40 på Bygg-din-Volvo på Volvo Cars hemsida. Gamla generationen Volvo XC60 avslutas och får ge plats till helt nya plattformen CMA – som blir den tekniska plattformen för alla mindre Volvomodeller, även de helt elektriska. Helt nytt är också prenumerationstjänsten Care by Volvo med en fast månadsavgift och möjlighet att välja till olika tjänster (klicka för att läsa mer). CMA-pla
Så kan du prenumerera på nya XC40
För drygt 6699 kronor kan du prenumerera på nya Volvo XC40.Volvo erbjuder ett all-inclusive-ägande som bland annat innefattar medlemskap i SunFleet och försäkring.
Läs mer om SunFleet och Volvo XC40.Volvo.
Här är nya suven Volvo XC40
Snygg, kompakt och med en helt egen stil.Nya Volvo XC40 märks på vägen och ger Volvo en given plats bland premiumsuvarna.Men baksätet kan fälla Volvos nya storsäljare.Här är mina betyg på nya Volvo XC40.
Läs mer om Volvo och Volvo XC40.
Här är den – världspremiär för nya Volvo XC40
Här är den – Volvos nya XC40, bilen som du kan prenumerera på. En världsnyhet. Första intrycket: Den känns större än väntat och är väl anonym från sidan. Men lyxintrycket är bättre än tidigare.
Läs mer om Volvo XC40.
Nu rullas nya Volvo XC40 ut
Strax efter klockan 11 i dag är det dags. Då premiärvisas Volvo Cars nya modell, XC 40.
Läs mer om Volvo XC40.
Kolla in premiärvisningen av Volvo XC40 live
Under torsdagen ska Volvo visa upp nya kompaktsuven XC40 i Milano klockan 11.15. auto motor sport är på plats för att rapportera, och tack vare Volvos livesändning kan du hänga med under premiären. Volvo XC40 blir först ut på plattformen som kallas CMA. Volvo har tidigare berättat om hur bilen ska få smarta förvaringslösningar och hög säkerhetsnivå. Läs också: Vad vill du veta om Volvo XC40?
Läs mer om CMA, Milano, Volvo och Volvo XC40.
Nya Volvo visas upp – men är redan avslöjad
I morgon torsdag är det dags för den stora presentationen av Volvos nya lillsuv - XC40. Men bilderna har redan läckt ut av misstag när Ungerns importör råkade visa hela härligheten.
Vad vill du veta om nya Volvo XC40?
Äntligen får vi titta närmare på den helt nya och mycket spännande lilla Volvosuven XC40. En bil som verkligen kan bli en succ och storsäljare.
Läs mer om Volvo XC40 och Volvosuven XC40.
Volvo XC40 avslöjad – officiella bilder har läckt ut på nya suvmodellen
Under natten till fredagen läckte de officiella bilderna ut på nya suvmodellen Volvo XC40. Tydligen var det Volvo i Ungern som klantade sig och nu kan vi se alla detaljer tydligt, både interiör och exteriör. Den officiella premiären blir påå torsdag i nästa vecka, 21 september, då Volvo visar nya XC40 under modeveckan i Milano, Italien. Några officiella fakta om nya Volvo XC40 har vi inte ännu. Återstår väl att se om Volvo accepterar läget och presenterar alla fakta lite tidigare än man tänkt. Men vi vet redan en hel del om tekniken i CMA-plattformen, Compact Modular Architecture. Nya Volvo XC40 ska til
Här avslöjas nya Volvo XC40 – bildspecial!
Världspremiären för Volvo XC40 är torsdag 21 september och just nu är det mycket hysch-hysch. Därför är missen av Volvo Ungern inte helt välkommen.En för lång film har redan publicerats och där visas hela bilen – här är alla bilderna!
Läs mer om Volvo Ungern och Volvo XC40.
XC40 Volvos viktigaste bil hela 2018
Små och kompakta suvar.Där har ni den kategori bilar som säljer allra bäst. Försäljningen ökar också år för år framöver och på alla de viktiga marknaderna.Vill Volvo lyckas med målsättningen att nå 800000 bilar måste nya XC40 bli en storsäljare.
Volvo XC40 visar fronten – premiärvisas i Milano 21 september
På torsdag i nästa vecka, 21 september, ska Volvo premiärvisa nya lill-suven XC40 – den första modellen på nya CMA-plattformen. Och Volvo gör visningen med hög svansföring, då man väljer att visa nya XC40 under modeveckan i Milano, Italien. Volvo Cars event i Italien är ytterligare ett exempel på att allt fler biltillverkare väljer bort bilmässor, som pågående Frankfurtsalongen, för att marknadsföra sina nya produkter. I gamla tider vore det självklart för Volvo att premiärvisa XC40 i Frankfurt, men numera vet man att där skulle nyheten drunkna i alla andra budskap som ropas ut
Volvo XC40 ska bli ledande i säkerhet i sitt segment
Snart är det premiärdags för nya Volvo XC40 och vi får allt fler detaljer om denna viktiga modell – den första byggd på nya CMA-plattformen. Volvo Cars sticker ut hakan och hävdar att nya XC40 ska lägga ribban högst av alla när det gäller säkerhet. Som vi redan sett fick Volvo XC90 nya säkerhetssystem som sedan ärvdes av nya generationen XC60 – fast i ett uppgraderat och förbättrat utförande. Och tolkar vi informationen rätt ska samma höga säkerhetsnivå överföras till nya XC40, vilket gör modellen till en av de mest välutrustade i sitt segment. XC40 är
Läs mer om Volvo XC40 och Volvo XC90.
Volvos kunder påverkar nästa generation bilar
Ett projekt där Volvo intervjuat kunder från olika delar av världen ligger bakom ett par av finesserna i den nya modellen XC40.En kvinna i Kina visade tydligt att hon mest av allt behöver en 360-kamera.
Läs mer om Kina och Volvo.
Här utvecklar Volvo framtidens förarmiljö
Volvo har utvecklat en simulator för att se och mäta beteendet i bilen.Och simulatorn har redan påverkat bilarna.Vi kan tacka Steen Filskov och Annie Rydström för att bildskärmen i XC60 och nya XC40 är tydligare.
Volvo byter till nytt sätt att varna föraren
Den blinkande röda lampan på vindrutan och det irriterande höga varningsljudet försvinner från Volvos bilar.I nya XC40 varnas föraren på ett nytt och mycket effektivare sätt.– Vi kan spara en halv sekund och på den tiden kan bilen hinna stanna, säger Volvos beteendevetare Trent Victor.
Läs mer om Trent Victor.
Så ska Volvo XC40 ta vara på varje utrymme
I väntan på den nya suven XC40 delar Volvo med sig av ett gäng förvaringslösningar som vi kan vänta oss att se.En av dem innebär att man plockat bort högtalarna i bilens dörrsidor för att frigöra utrymme för datorer och läsplattor.
Läs mer om Volvo och Volvo XC40.