Volvo xc40

Nu ska finalisterna till Car of The Year 2018 utses

Nu ska 60 journalister från 23 länder rösta fram sina sju favoriter.På måndag är det klart vilka bilar som går till final i Car of the Year 2018.Jag tror att Volvo har en bra chans med XC40.Och så här har jag röstat:
Läs mer om Car, The Year, Volvo och Year.

Volvos nya stjärna: Kan bli Sveriges mest sålda bil

Det är första provkörningen av av Volvo XC40. SvD:s Jonas Fröberg kör en liten suv som går rakt in i klasstoppen och mycket väl kan bli Sveriges mest sålda bil. Men det är obegripligt att den inte går att få som laddhybrid.
Läs mer om Volvo XC40.
Prov: Volvo XC40 – nya storsäljare provkörd av testchefen
Testchefen på auto motor sport, Mikael Johnsson, har tagit flyget till Barcelona i Spanien. Där samlas nu motorjournalister från hela världen för att provköra Volvo XC40. Den första modellen på helt nya CMA-plattformen och en förmodad storsäljare. Vi gör som vanligt, slår på högtalaren och frågar Micke hur det är Barcelona? Tack, bara fint! Det är 17 grader varmt och härligt väder. Jag har blivit tilldelad en Volvo XC40 T5 R-Design och det är den som vi inleder provkörningen med. Det finns fler versioner här, även dieselmodeller. Spännande! Vi vet ju att Volvo utmanar prem
Volvo Cars startar produktionen av nya XC40 i Gent-fabriken – som byggts ut
Samtidigt som internationella motorjournalister får första tillfället att provköra Volvo XC40 så invigs också officiellt produktionsstarten. Volvo Cars har redan fått in 13.000 förhandsbeställningar av nya modellen XC40 – den första bilen på CMA-plattformen. Fabriken i Gent (eller Ghent), Belgien, blir Volvo Cars centrum för CMA-modeller i Europa. Tittar man bakåt i historiken har det varit lite blandad kompott med några modeller som byggts både i Gent och i fabriken i Torslanda. Men nu renodlar Volvo produktionen och alla SPA-modeller (90-serien och 60-serien) byggs i Sverige och CMA-bilarna (40-serien) tillver

Små detaljer gör skillnad i nya XC40-chassit

BARCELONA. 22000 kronor och lite styvare och kraftigare material.Det gör stor skillnad när Volvo trollar fram fina vägegenskaper i nya suven XC40.
Läs mer om Volvo.
Första testet i världen: Så bra är Volvo XC40
BARCELONA. En ny Volvo är född.Och en ny storsäljare, för äntligen har nya Volvo hamnat helt rätt i tiden.Alla vill ha en körsäker, snygg och bekväm suv med okej plats i bagageutrymmet.Och det allra, allra bästa med nya Volvo XC40 är att formtoppen kommer om ett knappt år.
Läs mer om Volvo och Volvo XC40.
Nya Volvo XC40 är säkraste suven i klassen
BARCELONA. Volvo XC40 blir först av alla Volvo-bilar med en funktion som varnar och bromsar bilen även när du backar.Därmed fortsätter Volvo sitt envisa arbete med att steg för steg höja säkerheten i sina bilar.
Läs mer om Volvo och Volvo-bilar.
Lynk & Co 02 – första bilderna på Volvos lillebror läcker ut
Vi har redan fått se Lynk Co 01 (suvmodellen) och 03 (sedan). Men här är första bilderna som läckt ut på lilla suvmodellen 02. Bilderna dök först upp på CarNewsChina.com och som vi kan se är det en crossover där man mixar suv och en halvkombi med coupprofil på taket. Enligt CarNewsChina.com är måtten på Lynk Co 02 följande: 4.448/1.890/1.528 millimeter (längd/bredd/höjd). Axelavståndet är 2.702 millimeter, vilket är exakt samma som hos koncernbrorsan Volvo XC40. Lynk Co 02 och XC40 bygger på samma tekniska arkitektur, CMA-plattformen. Det innebär också att crossovern Lyn
Volvos syskonmodell Lynk01 redo för testkörning
BARCELONA. LynkCo är redo för säljstart och lansering av sin version av Volvo XC40 – döpt till Lynk01 – och en testkörning i Shanghai markerar starten för lanseringen.Men när bilen väl kommer till Europa i slutet av 2018 har Lynk ändrat på en hel del detaljer.
Läs mer om Europa, Lynk, Lynk01, Shanghai och Volvo XC40.
Volvo inleder testkörning av Volvo XC40 i Barcelona
BARCELONA. Volvo avslutar ett intensivt 2017 med de första testerna av helt nya suven XC40.Ett 30-tal bilar ska testas av cirka 500 journalister under fyra hektiska veckor i Spanien.Testkörningen är enligt Volvo den mest komplexa som företaget gjort.
Här är bilarna som kan vinna Car of The Year 2018
Volvo-modellerna XC40 och XC60.Eller någon av de 35 konkurrenterna.Nu är listan över Car of The Year-kandidaterna klar.
Designern om hur Volvo XC40 skapades
Exteriördesignern till Volvos nya kompaktsuv beskriver skandinavisk design som funktionell och enkel. XC40 är en tuff liten robot
Läs mer om Volvo XC40.
Berggren: Något är skumt med Volvos hybridstrategi
TANNIS. När Volvo presenterade sin nya XC40 visade de upp enbart bensin- och dieselmotorer.Och fortfarande saknas det uppgifter om när och hur Volvo ska visa nästa generation av hybriddrivlinan.Det är någonting som inte stämmer.
Läs mer om Volvo.
10 hetaste suvarna i höst
Rusch efter elbilar, visst. Men kompakta, kaxiga och teknikstinna suvar är det som bilköparna skriker allra mest om.När Volvo XC40 når svenska bilhallar får de svårt att komma in. Konkurrensen är stenhård.Här är nya XC40 och de nio hetaste konkurrenterna.
Första intrycket av nya Volvo XC40: Känns som en riktig hit
Volvo hade den goda smaken att visa upp sitt senaste tillskott i Milano samtidigt som stadens årliga modevecka. M3 var på plats.
Läs mer om Milano och Volvo XC40.
Volvo XC40 förklarad i alla detaljer av varumärkeschefen Louiza Atcheba
När nya XC60 skulle förklaras gjordes det av Hans Nilsson, en av Volvos mest erfarna projektledare. Den videon blev uppskattad av er läsare och nu är det dags att släppa fram Louiza Atcheba för att förklara nya lillebror Volvo XC40. Louiza Atcheba har titeln Model Brand Manager och det kan man översätta med varumärkesansvarig för Volvo XC40. Louiza Atcheba går igenom alla detaljer med nya XC40 och pekar på en del fördelar som många kanske inte upptäckt förut. Exempelvis har Volvo XC40 en lite annorlunda konstruktion när det gäller ljudanläggningen från Harman Kardon. Den har vi inte f
Volvos nya drag kan skaka om bilvärlden
Affärsmodell är den riktiga nyheten – inte XC40. Volvo har sneglat på Apple och Netflix i ett drag som kan skaka om bilvärlden. SvD:s motorexpert Jonas Fröberg går igenom flipparna och flopparna från lanseringen i Milano.
Läs mer om Apple, Milano och Netflix.
Volvochefen svarar efter utsläppstestet: Nya motorerna är bättre
För första gången sedan vi avslöjade de höga utsläppen i Volvo XC90 väljer nu Volvochefen Håkan Samuelsson att kommentera nyheten. Det gör han i en intervju i samband med lanseringen av nya XC40. Enligt Håkan Samuelsson är de dieselmotorer som finns i dagens modeller inte utvecklade för de senaste utsläppskraven, Euro 6, utan för den tidigare generationen, Euro 5. I höst kommer uppdaterade dieselmotorer från Volvo och de ska vara utvecklade enligt Euro 6. De motorerna som nu kommer enligt Euro 6 har lägre gränsvärden och tuffare toleranser och är betydligt bättre, säger han till TT.
Volvo Cars vd öppnar för dieselsubventioner
Volvos nya lillsuv XC40 lanserades stort i Volvos eget visningsrum i Milano. Den saknar all form av eldrift men du kan prenumerera på den. Vd:n Håkan Samuelsson klev också fram och kommenterade för första gången Volvos dåliga avgasresultat i en tysk biltidning.
Läs mer om Milano.
Volvo släpper nya mini-suv:en XC40 och ny prenumerationstjänst
Volvos nya suv lanseras tillsammans med prenumerationstjänsten Care by Volvo som bland annat kan ta hand om tankning och städning åt ägaren.
Läs mer om Care och Volvo.
Skattesmällen mot nya Volvo XC40
Volvo lanserar nya modellen XC40 med två stora bensin- respektive dieselmotorer.Och vill du köpa en XC40 med en stor motor är det bråttom.XC40 straffas mycket hårt i den nya fordonsskatten som börjar gälla 1 juli nästa år.
Läs mer om Volvo XC40.
Volvo XC40 ska locka köpare med lyxig prenumeration
Volvo vill göra det lika enkelt att köpa bil som mobil.
Bilderna på Volvos nya modell XC 40
Ingen biltyp är hetare än små suvar. Volvo kunde därför glädjas extra mycket när nya nästan 4,4 meter långa XC40 avtäcktes i både Milano och Stockholm på torsdagsförmiddagen. Samtidigt lanserades ett helt nytt sätt a la mobiltelefon att sälja bil.
Läs mer om Milano och Stockholm.
Nya Volvo XC40 är officiell – bilder, fakta och svenska priser
Ni som vill beställa en ny Volvo XC40 kan springa ner till den lokala Volvohandlaren direkt. Orderböckerna är öppna och i november startar tillverkningen i Gent, Belgien. Har ni riktigt brått går det planera er XC40 på Bygg-din-Volvo på Volvo Cars hemsida. Gamla generationen Volvo XC60 avslutas och får ge plats till helt nya plattformen CMA – som blir den tekniska plattformen för alla mindre Volvomodeller, även de helt elektriska. Helt nytt är också prenumerationstjänsten Care by Volvo med en fast månadsavgift och möjlighet att välja till olika tjänster (klicka för att läsa mer). CMA-pla
Så kan du prenumerera på nya XC40
För drygt 6699 kronor kan du prenumerera på nya Volvo XC40.Volvo erbjuder ett all-inclusive-ägande som bland annat innefattar medlemskap i SunFleet och försäkring.
Läs mer om SunFleet och Volvo XC40.Volvo.