Volvo

Audi sätter ny nivå – Volvo måste passa sig

Något stämmer inte med nya Audi A8. Den är fullproppad med självkörande teknik i framkant och är en underbar bil. Men trots allt prat om självkörande på nivå 3 måste man köpa en ny bil när det blir tillåtet. Och vill du ha den som laddhybrid får du vänta till i höst. Som ren elbil går den inte att köpa alls.
Läs mer om Audi A8 och Volvo.

Dags för monsteretappen i Volvo Ocean Race

På söndag startar den sjunde etappen av Volvo Ocean Race. Etappen mellan Aukland i Nya Zeeland och Itajai i Brasilien är också känd som den tuffaste – och en av de viktigaste – etapperna i tävlingen. Detta är en etapp som alla vill vinna. Båtarna ska djupt ner i Södra ishavet och runda Kap Horn Fortsätt läsa Dags för monsteretappen i Volvo Ocean Race Inlägget Dags för monsteretappen i Volvo Ocean Race dök först upp på Båtliv.
6/2018: Alla detaljer om nya Volvo V60 – 7 superbilar i test
Därför blir Volvo V60 en succ! Vi provkör snygga Ferrari Portofino. Vi kör 4.295 hk – Honda NSX, Audi R8 V10, Corvette Z06, McLaren 720S, Porsche 911 GT3, Mercedes-AMG GTR och Lamborghini Huracan.
Biljätte på turné i Holmsund
Motor. När Volvo visar upp sin splitternya folkhemsbil så gör de ett enda stopp ovanför Stockholm: i Holmsund. - Häftigt att det går att göra så pass mycket med en gammal industrilokal, säger Hans Ålund som äger Hazeland i Holmsund.
Läs mer om Hazeland, Holmsund och Stockholm.

Hälften av de populäraste miljöbilarna förlorar grön stämpel

Sveriges mest sålda miljöbil i år är snåldieseln Volvo V90. Den har grön stämpel och är skattefri i fem år. Men bara till den 30 juni. Dagen efter, den 1 juli, förvandlas den till fulbil. Hälften av de populäraste miljöbilarna går samma öde till mötes, visar DN Motors genomgång.
Läs mer om Volvo V90.
Stockholmsbörsen: Handeln på minus efter svaga USA- och Asiensiffror
Stockholmsbörsen inledde fredagen med lägre kurser efter viss svaghet på USA-marknaderna och i Asien. Flera konjunkturkänsliga bolag som Volvo och Sandvik backade. Klädföretaget MQ sjönk rejält efter en delårsrapport med svag försäljning och minusresultat.
Strömberg står över Ocean Race-etapp
Sporttelegram. Besättningen på Turn the Tide on Plastic får klara sig utan sin svenska seglare Martin Strömberg också på nästa etapp av Volvo Ocean Race.
Martin Strömberg skadad – missar sjunde etappen
Turn the Tide on Plastics vaktkapten Martin Strömberg missar den sjunde etappen av Volvo Ocean Race på grund av en knäskada. Han är tillbaks i tävlingen i etapp 8 som startar i Itaja, Brasilien. Startskottet för den sjunde etappen från Auckland, Nya Zeeland till Itaja, Brasilien går natten till söndag klockan 02.00 (svensk tid). Det Fortsätt läsa Martin Strömberg skadad – missar sjunde etappen Inlägget Martin Strömberg skadad – missar sjunde etappen dök först upp på Båtliv.
Delade meningar om diesel hos bilcheferna
Synen på dieselmotorns framtid drar en skarp linje mellan de olika biltillverkarna. Tyskarna försvarar den hårdnackat, medan Toyota fasar ut dieseln i Europa redan i år. Volvo Cars tänker inte utveckla nytt, och Fiat tvekar.
Läs mer om Europa, Fiat och Toyota.
"Svenska" actionhjältinnan Lara Croft kör Volvo XC40
Det blir dubbelt svenskt i nya storfilmen Tomb Raider. Inte bara axlar svenska oscarsvinnaren Alicia Vikander, Hollywoodstjärnan Angelina Jolies paradroll som Lara Croft. Actionhjältinnan kör dessutom Volvo XC40.
Volvos nya lyxvärsting kan köpas i 18 länder
När Volvo och Polestar öppnade orderböckerna till nya Polestar 1 fick 18 länder chansen.Sverige och Kina finns bland de länder där det går att köpa bilen.Handpenningen är på 25000 kronor.
Läs mer om Kina och Polestar.
Stororder på hybridbussar till Bryssel
Bryssel tar ytterligare ett kliv mot en fullständigt eldriven kollektivtrafik med sin beställning av 90 hybrider från Volvo bussar. "Det är en viktig framgång", säger Volvo bussars vd, Håkan Agnevall om försäljningen.
Läs mer om Bryssel, Håkan Agnevall och Volvo.
Volvo ska leverera hybridbussar till Bryssel
Volvo Bussar har hittills sålt fler än 4.000 elektrifierade Volvobussar till kunder runt om i världen. Den senaste beställningen är en order på 90 hybridbussar till Bryssel. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Bryssel och Volvobussar.
Här gör Volvo reklam för sitt giftiga lim till vindrutan
Det är i en stor reklamkampanj som Volvo gör reklam för sitt eget lim som fäster vindrutan. Ett lim som innehåller hälsofarliga isocyanater.– Det här giftet är ett stort bekymmer på bilverkstäderna och EU driver ett projekt för att få bort det helt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders förening.
Läs mer om Bo Ericsson och Volvo.
Zenuity hoppas på nytt avtal innan årsskiftet
Zenuity, Autolivs samriskbolag med Volvo Cars för utveckling av system till självkörande bilar, för diskussioner med fem potentiella kunder och hoppas kunna skriva avtal med åtminstone en av dem före kommande årsskifte.
Zenuity hoppas skriva nytt avtal innan årsskiftet
Zenuity, Autolivs samriskbolag med Volvo Cars för utveckling av system till självkörande bilar, för diskussioner med fem potentiella kunder och hoppas kunna skriva avtal med åtminstone en av dem före kommande årsskifte.
Miljonregn för Volvos vd Martin Lundstedt
AB Volvo nådde under 2017 den högsta omsättningen och rörelseresultatet i koncernens historia.Rekordåret betyder att vd:n Martin Lundstedt kunde kvittera ut maximal bonus, skriver DI.Med lön, pension och andra förmåner kunde Martin Lundstedts lönepaket summeras till nästan 44 Mkr, enligt årsredovisningen.
Läs mer om Martin Lundstedt och Mkr.
Efter rekordåret: Miljonregn över Volvotoppen
AB Volvo nådde under 2017 den högsta omsättningen och rörelseresultatet i koncernens historia. För vd Martin Lundstedt innebar rekordåret att han kunde kvittera ut maximal bonus.
Läs mer om Martin Lundstedt och Volvotoppen.
Kör du Volvo V40 CC eller Mercedes GLA?
Vi behöver hjälp av dig som kör Volvo V40 CC eller Mercedes GLA. Vi vill veta hur nöjd du är. Vad är bra och vad är dåligt?
Läs mer om Volvo V40 CC.
Toyota och Subaru har mest trogna bilkunder
13,9 miljoner bilköp under tio års tid – det är vad Edmunds lojalitetsrapport utgår ifrån. Resultatet? Toyota och Subaru har mest lojala kunder, medan Volvo återfinns i botten på listan.Klart sämst är dock Chrysler där bara 16 procent av kunderna köpte en ny bil av samma märke.
Läs mer om Chrysler, Subaru och Volvo.
Volvo gasar mot nya rekord: "Ser positivt ut"
Klassiska småspararfavoriten AB Volvo har funnits i över 90 år. Nu genomgår verkstadsjätten sin kanske bästa tid någonsin. - Men vi måste veta att vi är i en cyklisk industri, säger vd Martin Lundstedt.
Läs mer om Martin Lundstedt.
Trendbrott: Bilutsläppen ökar igen när dieseln ratas
Utsläppen av koldioxid från nya bilar i Europa ökar för första gången på tio år. Färre dieslar och ökat tryck efter bränsleslukande suvar är främsta orsakerna till bakslaget för klimatet. Volvo Cars rasar i rankningen och hör till de värsta syndarna.
Läs mer om Europa.
Unik Amazon från 1968 säljs på svensk auktion
I maj är det dags för en stor bilauktion för de riktiga entusiasterna. En av bilarna som säljs är en vit Volvo Amazon från 1968.På 50 år har den bara gått 1800 mil – den första ägaren körde den bara fram och tillbaka till kyrkan.
Läs mer om Volvo Amazon.
Här testas Mercedes nya el-suv på svensk vinterväg
Jaguar visade sin nya elbil I-Pace i Genève i förra veckan och framåt sommaren är det dags för konkurrerande Audi e-tron Quattro.Men det slutar inte där. Nästa år ska både Volvo och Mercedes visa upp sina el-suvar. Här testas Mercedes EQC i svenska Arjeplog.
Läs mer om Arjeplog, Audi, I-Pace, Quattro.Men och Volvo.
Fransk vägvagn utmanade Volvo PV på dåliga vägar
Volvo PV fanns bara med två dörrar, konkurrenten 203 hade dubbelt så många. Med modellen fick Peugeot som märke ordentligt fäste på den svenska marknaden. Mest såld var fyrdörrarsmodellen, men det fanns många olika varianter för både lyx och last.
Läs mer om Peugeot och Volvo PV.