Volvo

Volvo har inte fått godkänt att testa självkörande bilarna

I tisdags startade Volvo projektet där svenska familjer ska få testa självkörande bilar i Göteborg.Men tillverkaren saknar tillstånd att genomföra ett sådant test, rapporterar Ny Teknik.
Läs mer om Göteborg.Men, Ny Teknik och Volvo.

Polestar 1 redan en succ för Volvo – öppnar Polestar Space i Sverige

Prestandahybriden Polestar 1 – med en systemeffekt på 600 hk och 1.000 Nm – går åt som smör i solsken. Under lanseringsdagen i oktober registrerade i snitt en kund i minuten sitt intresse för The Grand Touring Coup som Volvo Cars och Polestar kallar den första modellen. Intresseanmälningarna ska konverteras till beställningar när orderböckerna för Polestar 1 öppnar under början av 2018. Det innebär att förhandsintresset redan överträffar de initiala produktionsplanerna. Prestandahybriden Polestar 1 kommer – liksom framtida Polestarmodeller – att erbjudas med en prenumerationsmodell so
26/2017: Så blir nya Volvo V60 – Stort suvtest
Vi testar åtta suvar. Alla nyheter 2018 – bland annat nya Volvo V60. Vi kör fyra generationer Porsche 911 GT2 och kollar vilken som är släktens värsting? Stot test av familjebilar – vilken är bäst?
Volvo bekräftar: Nu ska dieselbilarna bli renare
Alla Volvos dieselbilar ska få reningsvätskan AdBlue, skriver Auto Motor Sport.Införandet kommer efter en oro bland kunder över det minskade andrahandsvärdet på bilar vars utsläpp inte renas ordenligt.

Kör du nya Volvo XC60 eller nya Audi Q5?

I auto motor & sport nr 2-2018 av ska vi skriva om nya Volvo XC60 och nya Audi Q5. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst!
Läs mer om Audi Q5 och Volvo XC60.
39-åring åtalas för styckmord
Mannens styckade kropp hittades i en avställd Volvo i Helenelund i Sollentuna.Nu åtalas en 39-årig man för att ha mördat och styckat mannen.Mannen erkänner brott mot griftefriden – men nekar till mord och menar att mannen själv hade en önskan om att dö.
Läs mer om Helenelund, Sollentuna.Nu och Volvo.
Volvo bekräftar: Då kommer AdBlue-rening till dieselbilarna
Volvos dieselbilar har hittills inte haft någon särskild AdBlue-rening av avgaserna, som många konkurrenter haft i flera år. AdBlue är en vätska som måste fyllas på då och då och som minskar utsläppen av skadliga kväveoxider. Den typen av utsläpp bidrar till giftig luft och är skadliga för hälsan. Hos Volvo har införandet av AdBlue-rening alltså dröjt, och många bilköpare är oroliga för att andrahandsvärdet blir lidande om utsläppen inte renas ordentligt. Inte heller i den dyra toppmodellen XC90 D5 har systemet funnits, och det är den främsta anledningen till
Läs mer om AdBlue-rening.
Succ för Volvo – XC60 tar hem historisk vinst
Volvo XC60 fortsätter att skörda framgångar utomlands.Den svenska modellen har blivit utsedd till Årets bil i Japan – blott den andra icke-japanska bilen som tagit hem priset.
Läs mer om Japan och Volvo XC60.
Nu utökas testerna självkörande Volvo XC90 i Göteborg
Idag går Volvos Drive Me-projekt in i en ny fas. Utvalda svenska familjer kommer att att testa självkörande XC90 på allmänna vägar i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Volvo XC90.
Volvo XC60 utsedd till Årets Bil 2018 – i Japan
Just nu är det full fart när Årets Bil ska utses i olika länder, världsdelar och även globalt. På engelska används uttrycket Car of the Year, förkortat COTY. Som vi nämnde tidigare idag har Volvo XC40 tagit sig till final i både den europeiska COTY och den globala COTY. Det kan alltså bli dubbel vinst, men konkurrensen är förstås stenhård. En modell som inte tog sig till final i den europeiska Årets Bil 2018 var Volvo XC60. Men lite plåster på såren blir det idag då det meddelas att Volvo XC60 vinner den japanska utmärkelsen Årets Bil 2018 (Car of the Year Japan). Finalen blev t
Grattis till Volvos lyxiga 40-åring
Ja, det är pinsamt. Vi skulle ha gratulerat i mars... men så glömdes det av. Men innan året tar slut är det ändå dags att gratulera en fin 40-åring: Volvo 262 Coup.
Läs mer om Coup.
Volvo XC40 i final till Årets Bil 2018 i Europa – sju finalister
Juryn, bestående av europeiska motorjournalister, har enats kring sju finalister till Årets Bil 2018, eller Car of the Year som det heter. De är: Alfa Romeo Stelvio Audi A8 BMW 5-serie Citroën C3 Aircross Kia Stinger Seat Ibiza Volvo XC40 Vinnaren av den prestigefyllda titeln Årets Bil 2018 meddelas i samband med att Genèvesalongen öppnar nästa vår. Av de bilmodeller som inte tog sig vidare till finalen hittar vi bland annat Volvo XC60, VW T-Roc, VW Polo, Skoda Karoq, Opel Insignia, Mazda CX-5, Kia Stonic, Honda Civic, BMW X3, Audi Q5 samt Opels två suvmodeller Crossland X och Grandland X. Med dessa modeller utslagna så förstår
Tyska polisen väljer Volvo V90
Tyska polisen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern kommer använda sig av Volvo V90.Delstatens inrikesminister Lorenz Caffier har lämnat över 16 nya bilar – varav 5 är av modellen Volvo V90. Det är viktigt för mig, skriver inrikesministern på Facebook.
SEB: Köp Volvo
SEB Equities återupptar bevakningen av Volvo.
Läs mer om Volvo.
Så ska Volvo försvara VM-titeln i bilracing
Förra veckan vann Volvo och Thed Björk Sveriges första VM-titel i bilracing.Volvo blev också bästa team i serien.Men det är inte klart om Volvo kommer att fortsätta eller vad en eventuell satsning ska heta.– Vi får titta på det här, men jag tycker inte att Polestar är en sportbil, säger Volvos vd Håkan Samuelsson.
Tyska polisen utrustas med Volvo V90 D5 AWD – ska patrullera på autobahn
Inrikesminister Lorenz Caffier var personligen med när delstatspolisen i Mecklenburg-Vorpommern fick sin tilldelning av fem nya Volvo V90. Volvobilarna levererades som en del av ett 20-tal nya polisfordon, tillsammans med elva Volkswagen Passat kombi och fyra Mercedes Sprinter. Den modell som tyska polisen valt är Volvo V90 D5 AWD. Bilarna har blivit ombyggda med den utrustning och kommunikationssystem som polisen behöver i sitt arbete när de patrullerar på autobahn. Det är viktigt för mig att veta att våra poliser har tekniskt avancerade och anpassade utryckningsfordon som på ett säkert sätt transporterar dem till sina uppdrag, sa inrik
Volvos laddhybrid kan förbjudas i miljözonen – men smutsig 740 tillåts
Exakt hur de nya miljözonerna i Stockholm ska fungera är inte spikat, men om förslaget som Transportstyrelsen tagit fram till regeringen går igenom finns det gott om luckor som är minst sagt underliga. Dagens Nyheter har till exempel uppmrksammat att laddhybriden Volvo V60 Twin Engine faktiskt skulle bli förbjuden i miljözonen – trots att den klassas som supermiljöbil idag. Anledningen är att den kombinerar en dieselmotor och eldrift, men dieselmotorn ses som främsta drivkälla av Transportstyrelsen. Dieselmotorn för modellåren fram till 2015 klarar dessutom bara Euro 5-utsläppskraven och inte Euro 6. Även bensin
Har du sett en Volvo-limousine – i full fart på Nürburgring?
När vi skriver om Nürburgring handlar det oftast om någon biltillverkare som satt ett nytt galet rekord. Men inte den här gången. Här ser vi ett gäng sköna bilar, som fullständigt äger på Ringen!
Volvo Cars koncernchef tillbakavisar fackets kritik mot låga investeringar i Sverige
Fackförbundet IF Metalls vice ordförande Glenn Bergström har kritiserat Volvo Cars för att inte investera tillräckligt i Sverige. Även om det just nu går på högvarv i Volvos fabriker är bristen på investeringar något som kan hota jobben på sikt, speciellt vid en konjunkturnedgång. Det ligger en investeringsgrad i Sverige, men vi anser inte att den är tillräcklig, säger Glenn Bergström till Sveriges Radio. Det finns stora investeringar som behöver göras i Göteborg. Det finns mycket ersättningar som måste göras i Olofström. Vi pratar inte om volymuppgångar, utan om
25/2017: Så bra är Volvo XC40 – vi provkör
Första provkörningen av nya Volvo XC40. Test av nya BMW X3 mot Volvo XC60 och Mercedes GLC. Vi kollar in de mest intressanta modellerna i mellanklassen fram till 2021.
Läs mer om Volvo XC40 och Volvo XC60.
Här är bilen som Volvo hoppas ska erövra USA
Volvos har en målsättning att nå 800000 sålda bilar senast 2020.För att nå dit behöver nya suven XC40 bli en succ.Och Volvo måste komma tillrätta med kvalitetsproblemen i USA.– Kunderna i USA var besvikna, men problemet är åtgärdat, säger Volvos vd Håkan Samuelsson.
Läs mer om Håkan Samuelsson, USA och Volvo.
DNB: Volvos premievärdering är omotiverad
DNB Markets hänvisar sin nedgradering av Volvo bland annat till att fordonskoncernens affärsmodell är hotad på sikt.
Läs mer om Volvo.
Volvos supermiljöbil kan stoppas i centrala Stockholm
Miljözonerna som är på gång i Stockholm kan innebära stopp för en rad bilar som varit eller fortfarande är klassade som miljöbilar. Äldre Toyota Prius hybrid stoppas, liksom rader av etanolbilar. Inte ens Volvos laddhybrid V60 godkänns – trots att den är supermiljöbil. Däremot bli det fritt fram för gamla bilar, exempelvis en Volvo 740 från 1986 – som saknar katalysator!
Läs mer om Stockholm, V60 och Volvo.
Volvos vd om miljözoner: Svårt att argumentera emot
Nästa generation Volvo-bilar ska lanseras utan dieselmotorer.Volvos vd Håkan Samuelsson tror också att miljözoner i de stora städerna blir verklighet.– Det blir problem för de äldre bilarna men jag har svårt att argumentera emot miljözoner, även om det inte är vår sak att driva den frågan, säger Samuelsson.
Volvo firar VM-titeln med nya sportiga specialbilar
Volvos team Polestar Cyan Racing blev historiskt när det vann dubbla VM-titlar i banracing.Det firar den svenska tillverkaren genom att släppa sportiga specialversioner av S60 och V60.