Volvo

Finns inga utrymmen för misstag för Volvo i dag

EKONOMISTUDION | Spänd väntan på vad denna superfredag kan leverera. Analys och fördjupning i Ekonomistudion när flera storbolag släpper rapport. SvD:s börskrönikör Patricia Hedelius medverkar. Och bland unga i ålder 12 - 25 år ser 100 procent nån gång på Youtube. I programmet gästar även Pamela Davidsson från Internetstiftelsen i Sverige som kartlagt svenskarna vanor på nätet.

Superfredagen – här de fem viktigaste frågorna

Under fredagen är det dags för tre av börsens tyngsta att presentera höstens resultat: Ericsson, med tydlig krisstämpel. Volvo, som haft ett lysande börsår. Och Assa Abloy som snart förlorar sin hyllade vd. Här är fem frågor som behöver svar under superfredagen:
5 klassiska Volvomodeller som hyllas i USA
Nya Polestar 1 ger ringar på vattnet för Volvo – nu listar amerikanska Carbuzz fem modeller som faktiskt bevisar att biltillverkaren är allt annat än tråkig.Visst, P1800 är förstås med på listan, men där finns en del överraskningar också.
Läs mer om Carbuzz, USA, Volvo och Volvomodeller.
Film: Volvo Polestar 1 – här kan du se hela presentationen
Nästan 50 minuter av hårda fakta och tekniska detaljer. Ja, är man det minsta intresserad av modern sportbilsteknik är det här en film som svischar förbi. Polestars vd Thomas Ingenlath höll i presentationen i Shanghai, som bara journalister var inbjuden till. Men nu finns filmen på YouTube, öppen för alla att titta på. Obegripligt nog bara gjord i 480p, men den dåliga bildkvaliteten drar inte ner intrycket allt för mycket. I presentationen får vi också en inblick i fabriksbyggnaden som ska byggas upp i Chengdu. Arkitekturen speglar visionen hos Polestar, får vi veta. Och byggnaderna ser onekligen spännande u
Läs mer om Chengdu, Polestar, Shanghai och YouTube.

Ett konstigt och vågat val av Volvo

Läs mer om Volvo.
Alriks bilar: Polestar – behöver Volvo ett nytt varumärke?
Jag inbillar mig inte för en sekund att jag tänker bättre än någon annan – det är kanske till och med så att jag har lite svårt att förstå. Men den första tanken när jag ser bilderna på Polestar P1 är ändå: Varför ägna sig åt badge engineering? Kliv in i Polestar P1 och det är 100 procent en Volvo, som har fått en ny logotype i rattcentrum... Fortsätt läsa Alrik Söderlinds blogginlägg om Volvo Polestar 1 (klicka på länken).
Läs mer om Polestar P1, Volvo och Volvo Polestar.
Volvo satsar 6 miljarder i Polestar
Helt ny fabrik – och fem elektriska modeller innan 2021.
Läs mer om Polestar.
Volvos Polestar – vågad blinkning med både dåtid och framtid
Nya Polestar 1 är en vågad bil som kan bli succ. Men den är inte tisdagens huvudnyhet. Det är i stället att Volvo Cars skapar en digital direktrelation med kunden – som Apple gjort med sin Iphone. Och den stora matchen börjar först sent 2019: Då lanserar Polestar en direktutmanare till Tesla Model 3 under namnet Polestar 2.
Läs mer om Apple, Iphone, Polestar och Tesla Model.
Volvo döpte om sin planerade elbil till Polestar 1
Volvo fick som de ville.Det blir en coupmodell på SPA-plattformen och den första elbilen kommer att få en räckvidd på 50 mil.
Läs mer om Polestar.
Här Volvos nya el-värsting
Här är bilen som enligt Volvo ska utmana Tesla.En elhybrid med 600 hästkrafter.Bilen byggs i Kina och ska börja säljas 2019, skriver Dagens Industri.
Läs mer om Kina, Tesla.En och Volvo.
Volvo tappar på börsen
Stockholmsbörsen handlades oregelbundet vid lunchtid på tisdagen som har bjudit på delårsrapporter med blandade utfall. Billerud Korsnäs sjönk efter sin rapport medan kabelbolaget Com Hem handlades upp.
Läs mer om Com Hem.
Här Volvos nya el-värsting
Här är bilen som enligt Volvo ska utmana Tesla.En elhybrid med 600 hästkrafter.Bilen byggs i Kina och ska börja säljas 2019, skriver Dagens Industri.
Läs mer om Kina, Tesla.En och Volvo.
Polestar 1 äntligen officiell – här är Volvos prestandahybrid
Volvo kör igång en ordentlig nystart för prestandamärket Polestar. Nya modellen Polestar 1 är en snygg coupmodell med intressant hybridteknik. Polestar 1 är en GT-coup med 2+2-layout. Volvos designchef Thomas Ingenlath är också chef för Polestar och även om Polestar 1 har tydliga vibbar av Volvos konceptbil som presenterades för några år sedan är detta en helt egen modellserie som separeras från Volvos modellprogram. Polestar 1 mäter 4,5 meter på längden vilket är 65 centimeter kortare än S90. Bilen har två elmotorer och en fyrcylindrig förbränningsmotor.
Läs mer om GT-coup, Polestar och S90.
Bilderna på Volvos nya bilmärke
Polestar heter Volvo Car Groups nya bilmärke som lanserade sin första modell: 1 i Shanghai, Kina under tisdagen. Det är en prestandabil i form av en laddhybrid med 600 hästkrafter.
Läs mer om Kina och Shanghai.
Bilderna på Volvos nya bilmärke
Polestar heter Volvo Car Groups nya bilmärke som lanserade sin första modell: 1 i Shanghai, Kina under tisdagen. Det är en prestandabil i form av en laddhybrid med 600 hästkrafter.
Läs mer om Kina och Shanghai.
Kör du Volvo V90CC eller XC70? Då är det hög tid att sätta betyg
Volvos förhöjda modeller brukar ligga i topp bland svenskarnas favoriter. Men hur står sig gammal mot ny? Dags att sätta betyg på din bil.
Läs mer om Volvo V90CC.
Volvo V90 CC bäst i polisens tester
Polisen har testat och utvärderat fem bilar.Bäst i test blev Volvos kombi V90 CC.– Svenska polisens tester är oerhört tuffa. Vi ser därför de testresultat vi får som ett erkännande av att vi levererar både en konkurrenskraftig och ytterst kompetent bil, säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Car Special Vehicles.
Läs mer om Stephan Green.
Volvo Polestar 1 premiärvisas ikväll i Shanghai – hybridmodell med 600 hk
Väntan är snart över. Ikväll ska Volvo Cars premiärvisa nya Polestar 1 – en tvådörrars sportcoup och hybridmodell som sägs få 600 hk. Volvo har valt bilsalongen i Shanghai för premiären – ett tecken i tiden som visar den kinesiska marknadens betydelse för den här typen av prestandmodeller. Tekniskt vilar Polestar 1 på den grund som nuvarande 90-modeller och XC60 har – det vill säga SPA-plattformen. Under sommaren 2018 sätter produktionen igång av nya Volvo V60 och till slutet av året är det dags för nya S60. Volvo Polestar 1 blir en tvådörrars sportcoup med ungef
Läs mer om Polestar, S60, Shanghai och Volvo V60.
Män styr över styrelsen: Det är oroväckande
I ABB, AB Volvo, Ericsson och Swedbank är det enbart män som föreslår hur den nya styrelsen ska se ut. – Män väljer i större utsträckning andra män, säger Tove Dahlgren på stiftelsen Allbright.
Nya uppgifter om Hyundai Kona med eldrift – suv-modellen siktar på 50 mils räckvidd
Hyundai valde att skruva upp elbilsplanerna tidigare i år. Innan 2020 ska Hyundai ha lanserat inte mindre än åtta nya elbilar. Dessutom kommer elva laddhybrider och två bränslecellsbilar. Nu har det börjat dyka upp fler detaljer om den kanske viktigaste nyheten: den eldrivna versionen av suven Kona. Hyundai Kona ger sig in i en hårt konkurrensutsatt klass. Europeiska bilköpare älskar små suvar och Hyundai Kona skulle kunna bli en storsäljare, särskilt när konkurrenter som Volkswagen och Volvo ännu inte hunnit lansera några eldrivna kompaktsuvar.
Test: BMW X3 utmanar Volvo XC60 om suvtiteln
LISSABON. Volvo XC60 har fått en ny spännande och tuff konkurrent.Men BMW satsar tryggt när de väljer små designförändringar på nya X3.Det mesta nytt har hänt under skalet.
Läs mer om Volvo XC60.
Volvo V90 Cross Country utsedd till bästa polisbil i test
För att kunna användas under krävande förhållande testar Rikspolisstyrelsen olika bilmodeller. Om det är någon bilmodell som inte håller måttet kräver polisen åtgärder innan det kan bli aktuellt med leverans som polisbil. För Volvos del är det ett omfattande utvecklingsarbete som utförs innan en ny bilmodell anses lämplig som polisbil. Eftersom man som regel har med sig mycket utrustning i polisbilarna måste chassit förstärkas för att klara undanmanöver i hög hastighet. Även bromsarna förbättras. Polisens tester betygsätts i fem kategorier: bromsprov, körning
Läs mer om Rikspolisstyrelsen.
Åke Hoff hittade klassiske PV-ägaren i innertaket
Har du hört talas om Fingal Olsson? Eller kanske en Volvo PV Sport som såldes för världsrekordbeloppet 650 000 kronor?Spelar egentligen ingen roll – du kommer ändå tycka att Åke Hoffs historia är otrolig!
Nya Volvo XC60 krocktestad i USA – får högsta betyg
Volvo XC60 placerar sig i den högsta klassen, Top Safty Pick+, när den krocktestas av amerikanska Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).
Volvo Polestar berättar allt mer om nya hybridcoupn Polestar 1
Som vi berättat tidigare i år ska Polestar bli Volvo Cars nya prestandamärke. De närmaste åren ska vi få se både hybridmodeller och renodlade elbilar. Premiärvisningen av den första Polestarmodellen – Polestar 1 – sker nästa tisdag i Shanghai, 17 oktober. Polestar 1 blir en hybridcoup med cirka 600 hk i sammanlagd systemeffekt, från förbränningsmotor och elmotor. Med en 0–100 tid på under fyra sekunder ska Polestar 1 slå världen med häpnad när den börjar levereras under 2019. För att öka spänningen inför tisdagens premiär har Polestar lagt ut små bild