Volvofabriken


Volvo V60 Polestar: Här inleds byggandet

Nu börjar de första Volvo V60 och S60 Polestar resan mot sina kunder. Produktionen har startat i Volvofabriken i Torslanda och de första bilarna har redan lämnat fabriken. Nu ska kunder världen över snart få sina bilar.

Spelefanten kan bli ny skejtanläggning

Det blev nej i gamla Volvofabriken, det fanns ingen plats i nya Kulturcentrum men nu kanske skejtarna kan få sin efterlängtade hall. Denna gång tittar kommunen på ny anläggning i Spelefanten.

Taxi krockade med träd på Hisingen

En taxibil körde under tisdagseftermiddagen rakt in i ett träd på Hisingen. En av passagerarna fick föras till sjukhus. Olyckan inträffade 16.25 på Gropegårdsgatan, i närheten av Volvofabriken.

Volvo säger nu upp ett 80-tal personer i Braås

GÖTEBORG. Alla visstidsanställda samt inhyrd personal på Volvofabriken i Braås, norr om Växjö, har sagts upp från och med årsskiftet. Det rör sig om ett 80-tal personer, skriver Smålandsposten.

Volvo säger upp 80

Alla visstidsanställda samt inhyrd personal på Volvofabriken i Braås, norr om Växjö, har sagts upp från och med årsskiftet. Det rör sig om ett 80-tal personer, skriver Smålandsposten. — Vi jobbar i en cyklisk bransch och i nuläget får vi anpassa vår volym till branschens behov, säger Jörgen Sjöstrand, plats- och produktionschef på Volvo Construction Equipment i Braås till tidningen.

80 blir av med jobben

All inhyrd och visstidsanställd personal på Volvofabriken i Braås har sagts upp från och med årsskiftet.

Läs mer om Volvofabriken.
Volvofabriken i Säffle blir kommunalt företagshotell

Säffle kommun tänker köpa Volvo Bussars gamla fabrik, med golvyta på 15 000 kvadratmeter, och göra den till företagshotell. Beslut ska tas av kommunfullmäktige den 28/10, men kommunstyrelsens

Läs mer om Säffle.
Bilfabriken lockar nya företag till sig

Uddevalla Sedan Kvänumföretaget Bender köpte Volvofabriken på Sörvik växer antalet arbetstillfällen. Benders har, utöver den yta man själva behöver, tusentals kvadratmeter att hyra ut till andra. Och jakten på hyresgäster ser ut gå bra.

Läs mer om Sörvik och Volvofabriken.
Åmålsföretag ska bygga motorer i Volvofabriken

Uddevalla Volvos nedlagda fabrik i Uddevalla får nytt liv och nya arbetstillfällen. Från och med årsskiftet ska man nämligen tillverka stirlingmotorer där. - Vi är mycket nöjda med affären, säger Anders Koritz, vd på Cleanergy.

Volvos kinesiska hemlighet

Facebook är censurerat i Kina, så när den nya Volvofabriken invigdes i staden Chengdu laddade de svenska journalisterna upp bilder på Instagram i stället, iklädda vita bygghjälmar och

Läs mer om Chengdu, Instagram, Kina och Volvofabriken.
Benders köper Volvofabriken

Uddevalla Benders köper Volvofabriken i Uddevalla och området runt fabriken. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Läs mer om Uddevalla och Volvofabriken.
Volvo ut – Posten in

UDDEVALLA. I sommar upphör bilproduktionen i Volvofabriken i Uddevalla. Nu bekräftar Posten att de flyttar in i de lediga lokalerna till hösten, rapporterar lokala medier.

Läs mer om Posten, Uddevalla och Volvofabriken.
Posten flyttar till Volvofabriken i oktober

Posten kommer att flytta verksamhet från Uddevalla, Ljungskile och Munkedal till Volvofabrikens lokaler i Uddevalla. Det bekräftade Posten i dag.

Drygt 50 får lämna Volvo i Olofström

Drygt 50 bemanningsanställda tvingas i februari lämna Volvo Personvagnars karossfabrik i Olofström. För mindre än ett år sedan hade fabriken över 200 bemanningsanställda från Lernia. Nu finns ingen inhyrd personal kvar, skriver Sydöstran. Orsaken till neddragningen är att produktionstakten vid Volvofabriken i Torslanda sänks från 50 bilar i timmen till 45, vilket aviserades i november i fjol.

Större nedskärning befaras på Volvo

Foto: Scanpix Det är sedan tidigare känt att Volvo PV kommer att dra ned bland de anställda i bemanningsföretaget Lernia på Volvofabriken i Torslanda. Cirka 200-300 personer har varit

Större nedskärning befaras på Volvo

Foto: Scanpix Det är sedan tidigare känt att Volvo PV kommer att dra ned bland de anställda i bemanningsföretaget Lernia på Volvofabriken i Torslanda. Cirka 200-300 personer har varit

Större nedskärning befaras på Volvo

Det är sedan tidigare känt att Volvo PV kommer att dra ned bland de anställda i bemanningsföretaget Lernia på Volvofabriken i Torslanda. Cirka 200-300 personer har varit riktmärket.

Större nedskärning befaras på Volvo

Det är sedan tidigare känt att Volvo PV kommer att dra ned bland de anställda i bemanningsföretaget Lernia på Volvofabriken i Torslanda. Cirka 200-300 personer har varit riktmärket.

Större nedskärning befaras på Volvo

Stockholm/TT Det är sedan tidigare känt att Volvo PV kommer att dra ned bland de anställda i bemanningsföretaget Lernia på Volvofabriken i Torslanda. Cirka 200-300 personer har varit

Större nedskärning befaras på Volvo

Det är sedan tidigare känt att Volvo PV kommer att dra ned bland de anställda i bemanningsföretaget Lernia på Volvofabriken i Torslanda. Cirka 200—300 personer har varit riktmärket. Men det förutsätter att produktionstakten inte sänks mer än till 52 bilar per timme.

Kinas många ansikten

Sverige har storfrämmat. Gäst är Kinas premiärminister Wen Jiabao som bland annat hälsat på Volvofabriken i Göteborg, och skrivit under avtal om svensk-kinesisk samverkan kring infrastruktur.

Volvo sviker sina arbetare

Drygt 700 anställda samlades i går utanför Volvofabriken i Tuve för att demonstrera mot beslutet att låta 250 visstidsanställda gå.

Läs mer om Tuve och Volvofabriken.
Tredje Volvofabriken på G i Kina

En fabrik byggs för fullt, en andra har de redan gjutit grunden till. Nu inleder Volvo den politiska process som ska leda till byggstart av en tredje fabrik i Kina, en som ska bygga

Läs mer om Kina och Volvo.
Länsmuseet flyttar samlingar

Efter 30 år av tillfälliga och bristfälliga lokaler får Kalmar läns museum flytta in sina samlingar i gamla Volvofabriken.

Läs mer om Kalmar och Volvofabriken.
Volvo lägger ner Uddevallafabriken

Volvo lägger ned produktionen i Uddevalla 2013, uppger bolaget. De 600 anställda erbjuds jobb på andra Volvofabriker. Volvofabriken i Uddevalla invigdes 1989. Den byggdes med stöd från
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23