Volvofabriken

Zlatan på historiskt besök hos Volvo Cars i Göteborg

Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovi är starkt förknippad med Volvo efter flera närmast ikoniska reklamkampanjer. Nyligen besökte han Volvofabriken i Göteborg, däribland den hemliga designavdelningen.
Läs mer om Göteborg, Volvo och Volvofabriken.

Tommy Berggren: Hade jag varit ung hade jag nog också tänt eld på bilar

Han går inte obemärkt förbi Tommy Berggren. Säger vad han tänker, ibland till synes utan filter. Men så har frispråkighet också alltid varit synonym med arbetargrabben som för 60 år sedan lämnade den utstakade framtiden på Volvofabriken för Kungliga Dramaten.
Kunglig glans på Volvofabriken
Kungen besökte Volvofabriken i Torslanda under onsdagen. Där fick Håkan Samuelsson, vd, och Michael Gustavsson, platschef, motta Utmärkelsen svensk kvalitet av hans majestät.

Jonglerar med livets frågor

Sedan Magnus Jarlöv lämnade Volvofabriken i Torslanda har det mesta handlat om att sprida glädje och skratt. Men i botten finns ett allvar.Det handlar om att ifrågasätta. Vad vill vi egentligen? Vart är vi på väg?
Läs mer om Torslanda och Volvofabriken.
Man svårt skuren i arbetsplatsolycka
En anställd vid Volvofabriken i Torslanda har skurit sig ett arbetsredskap.Mannen är förd till Sahlgrenska universitetssjukhus med ambulans.– Mannen blöder kraftigt från armen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Region Väst.
Belgisk Volvofabrik stoppad under strejk
Den belgiska generalstrejken lamslog Volvofabriken i Gent under måndagen, skriver Aktiespararna på sin hemsida. Men enligt Volvo ska strejken, som är en reaktion på landets höjda pensionsålder, inte påverka kunderna. – När hela landet står stilla är det klart att det påverkar vår produktion den speciella dagen men vi har sett att vi kan hämta upp det de andra dagarna, säger presstalesmannen Karin Wik.
Vara hoppas bli central punkt för Volvo
VARA. Från Göteborg och Skövde till Vara. Volvofabriken i Skaraborg växer med ett 60-tal jobb. Efter tidigare dystra prognoser tas beskedet om en satsning på cirka 70 miljoner emot med öppna armar. Nu hoppas Vara på att bli Volvos centralhub.
Läs mer om Skaraborg, Skövde, Vara och Volvo.
Volvo V60 Polestar: Här inleds byggandet
Nu börjar de första Volvo V60 och S60 Polestar resan mot sina kunder. Produktionen har startat i Volvofabriken i Torslanda och de första bilarna har redan lämnat fabriken. Nu ska kunder världen över snart få sina bilar.
Spelefanten kan bli ny skejtanläggning
Det blev nej i gamla Volvofabriken, det fanns ingen plats i nya Kulturcentrum men nu kanske skejtarna kan få sin efterlängtade hall. Denna gång tittar kommunen på ny anläggning i Spelefanten.
Volvo säger nu upp ett 80-tal personer i Braås
GÖTEBORG. Alla visstidsanställda samt inhyrd personal på Volvofabriken i Braås, norr om Växjö, har sagts upp från och med årsskiftet. Det rör sig om ett 80-tal personer, skriver Smålandsposten.
Volvo säger upp 80
Alla visstidsanställda samt inhyrd personal på Volvofabriken i Braås, norr om Växjö, har sagts upp från och med årsskiftet. Det rör sig om ett 80-tal personer, skriver Smålandsposten. — Vi jobbar i en cyklisk bransch och i nuläget får vi anpassa vår volym till branschens behov, säger Jörgen Sjöstrand, plats- och produktionschef på Volvo Construction Equipment i Braås till tidningen.
80 blir av med jobben
All inhyrd och visstidsanställd personal på Volvofabriken i Braås har sagts upp från och med årsskiftet.
Läs mer om Volvofabriken.
Volvofabriken i Säffle blir kommunalt företagshotell
Säffle kommun tänker köpa Volvo Bussars gamla fabrik, med golvyta på 15 000 kvadratmeter, och göra den till företagshotell. Beslut ska tas av kommunfullmäktige den 28/10, men kommunstyrelsens
Läs mer om Säffle.
Bilfabriken lockar nya företag till sig
Uddevalla Sedan Kvänumföretaget Bender köpte Volvofabriken på Sörvik växer antalet arbetstillfällen. Benders har, utöver den yta man själva behöver, tusentals kvadratmeter att hyra ut till andra. Och jakten på hyresgäster ser ut gå bra.
Läs mer om Sörvik och Volvofabriken.
Åmålsföretag ska bygga motorer i Volvofabriken
Uddevalla Volvos nedlagda fabrik i Uddevalla får nytt liv och nya arbetstillfällen. Från och med årsskiftet ska man nämligen tillverka stirlingmotorer där. - Vi är mycket nöjda med affären, säger Anders Koritz, vd på Cleanergy.
Volvos kinesiska hemlighet
Facebook är censurerat i Kina, så när den nya Volvofabriken invigdes i staden Chengdu laddade de svenska journalisterna upp bilder på Instagram i stället, iklädda vita bygghjälmar och
Läs mer om Chengdu, Instagram, Kina och Volvofabriken.
Benders köper Volvofabriken
Uddevalla Benders köper Volvofabriken i Uddevalla och området runt fabriken. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.
Läs mer om Uddevalla och Volvofabriken.
Volvo ut – Posten in
UDDEVALLA. I sommar upphör bilproduktionen i Volvofabriken i Uddevalla. Nu bekräftar Posten att de flyttar in i de lediga lokalerna till hösten, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Posten, Uddevalla och Volvofabriken.
Posten flyttar till Volvofabriken i oktober
Posten kommer att flytta verksamhet från Uddevalla, Ljungskile och Munkedal till Volvofabrikens lokaler i Uddevalla. Det bekräftade Posten i dag.
Drygt 50 får lämna Volvo i Olofström
Drygt 50 bemanningsanställda tvingas i februari lämna Volvo Personvagnars karossfabrik i Olofström. För mindre än ett år sedan hade fabriken över 200 bemanningsanställda från Lernia. Nu finns ingen inhyrd personal kvar, skriver Sydöstran. Orsaken till neddragningen är att produktionstakten vid Volvofabriken i Torslanda sänks från 50 bilar i timmen till 45, vilket aviserades i november i fjol.
Större nedskärning befaras på Volvo
Foto: Scanpix Det är sedan tidigare känt att Volvo PV kommer att dra ned bland de anställda i bemanningsföretaget Lernia på Volvofabriken i Torslanda. Cirka 200-300 personer har varit
Större nedskärning befaras på Volvo
Foto: Scanpix Det är sedan tidigare känt att Volvo PV kommer att dra ned bland de anställda i bemanningsföretaget Lernia på Volvofabriken i Torslanda. Cirka 200-300 personer har varit
Större nedskärning befaras på Volvo
Det är sedan tidigare känt att Volvo PV kommer att dra ned bland de anställda i bemanningsföretaget Lernia på Volvofabriken i Torslanda. Cirka 200-300 personer har varit riktmärket.
Större nedskärning befaras på Volvo
Stockholm/TT Det är sedan tidigare känt att Volvo PV kommer att dra ned bland de anställda i bemanningsföretaget Lernia på Volvofabriken i Torslanda. Cirka 200-300 personer har varit