Volvos

700-serien ett vågat industriprojekt

Den 2 februari 1982 är en märkesdag i Volvos historia. Då presenterades den nya modellen 760 GLE, en lyxvagn med ett grundpris bara ett par hundralappar under den magiska gränsen 100 000 kronor.
Läs mer om GLE.

Här är Volvos kommande elbilar – Polestar 2 siktar direkt på Tesla Model 3

Volvos prestandadivision Polestar, som ska bli ett helt elektrifierat märke med enbart elbilar och hybrider i programmet, har nyss visat upp första nya modellen. Polestar 1 är en prestandahybrid som fixar 15 mil på en laddning men som också lockar med 600 hästkrafter och 1.000 Nm. Polestar 1 är en dyr och exklusiv toppmodell som bara ska byggas i 500 exemplar årligen. Men det intressanta är att den ska följas av flera andra modeller senare – alla helt eldrivna. Redan i det officiella pressmaterialet för Polestar 1 får vi veta framtidsplanerna. Polestar 2 Polestar 2 blir Volvos första helt eldrivna bil i den nya modellgene
Läs mer om Polestar och Tesla Model.
Volvos Polestar – vågad blinkning med både dåtid och framtid
Nya Polestar 1 är en vågad bil som kan bli succ. Men den är inte tisdagens huvudnyhet. Det är i stället att Volvo Cars skapar en digital direktrelation med kunden – som Apple gjort med sin Iphone. Och den stora matchen börjar först sent 2019: Då lanserar Polestar en direktutmanare till Tesla Model 3 under namnet Polestar 2.
Läs mer om Apple, Iphone, Polestar och Tesla Model.
Här Volvos nya el-värsting
Här är bilen som enligt Volvo ska utmana Tesla.En elhybrid med 600 hästkrafter.Bilen byggs i Kina och ska börja säljas 2019, skriver Dagens Industri.
Läs mer om Kina, Tesla.En och Volvo.

Här är Volvos nya elvärsting – Polestar 1

Volvos elbilsmärke Polestar presenterade i dag tre nya bilar.Första bilen blir en laddhybrid med 600 hästkrafter och 1000 Nm som går att beställa redan i dag – över internet. Bilen är klar för leverans i mitten av 2019.Samma år kommer Polestars konkurrent till Tesla Model 3 och Chevrolet Bolt – en ny folkelbil.
Här Volvos nya el-värsting
Här är bilen som enligt Volvo ska utmana Tesla.En elhybrid med 600 hästkrafter.Bilen byggs i Kina och ska börja säljas 2019, skriver Dagens Industri.
Läs mer om Kina, Tesla.En och Volvo.
Polestar 1 äntligen officiell – här är Volvos prestandahybrid
Volvo kör igång en ordentlig nystart för prestandamärket Polestar. Nya modellen Polestar 1 är en snygg coupmodell med intressant hybridteknik. Polestar 1 är en GT-coup med 2+2-layout. Volvos designchef Thomas Ingenlath är också chef för Polestar och även om Polestar 1 har tydliga vibbar av Volvos konceptbil som presenterades för några år sedan är detta en helt egen modellserie som separeras från Volvos modellprogram. Polestar 1 mäter 4,5 meter på längden vilket är 65 centimeter kortare än S90. Bilen har två elmotorer och en fyrcylindrig förbränningsmotor.
Läs mer om GT-coup, Polestar och S90.
Bilderna på Volvos nya bilmärke
Polestar heter Volvo Car Groups nya bilmärke som lanserade sin första modell: 1 i Shanghai, Kina under tisdagen. Det är en prestandabil i form av en laddhybrid med 600 hästkrafter.
Läs mer om Kina och Shanghai.
Bilderna på Volvos nya bilmärke
Polestar heter Volvo Car Groups nya bilmärke som lanserade sin första modell: 1 i Shanghai, Kina under tisdagen. Det är en prestandabil i form av en laddhybrid med 600 hästkrafter.
Läs mer om Kina och Shanghai.
Kör du Volvo V90CC eller XC70? Då är det hög tid att sätta betyg
Volvos förhöjda modeller brukar ligga i topp bland svenskarnas favoriter. Men hur står sig gammal mot ny? Dags att sätta betyg på din bil.
Läs mer om Volvo V90CC.
Volvo V90 CC bäst i polisens tester
Polisen har testat och utvärderat fem bilar.Bäst i test blev Volvos kombi V90 CC.– Svenska polisens tester är oerhört tuffa. Vi ser därför de testresultat vi får som ett erkännande av att vi levererar både en konkurrenskraftig och ytterst kompetent bil, säger Stephan Green, marknadsdirektör på Volvo Car Special Vehicles.
Läs mer om Stephan Green.
Volvos nya superbil ska ta upp kampen med Tesla
I Shanghai visas på tisdagen den första el-konceptbilen från Volvos prestandamärke Polestar. Den ska bli en fyrdörrars kup på 600 hästkrafter. Den ska tillverkas i Kina vid halvårsskiftet 2019. På sikt hoppas man på en produktion av 80 000 bilar per år.
Läs mer om Kina, Polestar och Tesla.
Volvo V90 Cross Country utsedd till bästa polisbil i test
För att kunna användas under krävande förhållande testar Rikspolisstyrelsen olika bilmodeller. Om det är någon bilmodell som inte håller måttet kräver polisen åtgärder innan det kan bli aktuellt med leverans som polisbil. För Volvos del är det ett omfattande utvecklingsarbete som utförs innan en ny bilmodell anses lämplig som polisbil. Eftersom man som regel har med sig mycket utrustning i polisbilarna måste chassit förstärkas för att klara undanmanöver i hög hastighet. Även bromsarna förbättras. Polisens tester betygsätts i fem kategorier: bromsprov, körning
Läs mer om Rikspolisstyrelsen.
Volvos svar på dieselkritiken: Bilarna är certifierade och lagliga
XC90 med D5-motorn var en av de smutsigaste bilarna i ett utsläppstest som gjordes av tyska auto motor und sport tidigare i år. Volvo valde länge att inte kommentera resultatet alls, en strategi som fick hård kritik. Nu har dock Volvo svarat på många av våra frågor. Här kommer svaren. Först, en kommentar kring de utsläppsvärden som auto motor und sport och Emission Analytics har fått fram på Volvos nya dieselbilar, exempelvis XC90 D5 med ett NOx-utsläpp på 878 mg/km? Först och främst, Volvo Cars fuskar aldrig kring avgastester eller lagstiftning. Har aldrig gjort, och kommer aldrig att göra. De tes
Läs mer om D5-motorn, NOx-utsläpp och Volvo.
Vårt Göteborg anklagas för att gå Volvos ärenden
Tidningen Vårt Göteborg anklagas för att gå Volvos ärenden.Detta har lett till en konflikt och ifrågasättande medarbetare ska ha körts över av Helena Mehner, kommunikationsdirektör i Göteborg.– Är det lämpligt att Volvo dikterar innehållet i en skattefinansierad tidning, undrar en uppgiftslämnare till GT.– Jag har full respekt för att man kan uppfatta detta olika, men det finns inte på kartan att Volvo skulle bestämma innehållet i Vårt Göteborg, säger Mehner.
Berggren: Något är skumt med Volvos hybridstrategi
TANNIS. När Volvo presenterade sin nya XC40 visade de upp enbart bensin- och dieselmotorer.Och fortfarande saknas det uppgifter om när och hur Volvo ska visa nästa generation av hybriddrivlinan.Det är någonting som inte stämmer.
Läs mer om Volvo.
Volvos ägare Geely plockar ex-Skoda-chef till Proton
Han gjorde succ som chef för Skoda.Winfried Vahland fick också uppdraget att rädda Volkswagen i USA efter dieselskandalen men hoppade av efter bara några veckor på jobbet.Nu är Vahland tillbaka i bilindustrin som styrelseledamot i Geely-ägda Proton.
Volvos lyxiga småsuv går att prenumerera på
Här är den – Volvos nya XC40, bilen som du kan prenumerera på. En världsnyhet. Den kommer tyvärr inte i laddhybridförande än. Men lyxintrycket är långt bättre än tidigare.
Så ska Volvos ägare skapa en Porsche-utmanare
Tidigare i år köpte Volvos ägare Geely bilmärket Lotus.Och nu börjar planerna ta form för det klassiska varumärket.En id är att Lotus ska bli Geely-gruppens svar på Porsche.
Miljardbot ingen given karriärbroms för en vd
Att orsaka arbetsgivaren miljardböter och schavottering i pressen är inget som behöver skada karriären. Både Volvos Leif Johansson och tyska MAN:s Håkan Samuelsson har haft fina karriärer trots kartellskandalen. Skillnaden mot Telias tidigare vd Lars Nyberg är skarp. – Ett starkt personligt varumärke gör nog att man kommer lindrigare undan, säger Aktiespararnas vd Joacim Olsson.
Läs mer om Joacim Olsson.
Volvos kungatransport såld för 1,7 miljoner
Nätauktionen av innehållet i bil- och fordonsmuseet i Olofström har bjudit på många härliga bilar och budgivningar.Dyrast blev Volvo ÖV4 Jakob. Bilen från 1927, som haft kungen som passagerare, såldes för 1 750 000 kronor.
Läs mer om Olofström och Volvo ÖV4 Jakob.
Volvo XC40 förklarad i alla detaljer av varumärkeschefen Louiza Atcheba
När nya XC60 skulle förklaras gjordes det av Hans Nilsson, en av Volvos mest erfarna projektledare. Den videon blev uppskattad av er läsare och nu är det dags att släppa fram Louiza Atcheba för att förklara nya lillebror Volvo XC40. Louiza Atcheba har titeln Model Brand Manager och det kan man översätta med varumärkesansvarig för Volvo XC40. Louiza Atcheba går igenom alla detaljer med nya XC40 och pekar på en del fördelar som många kanske inte upptäckt förut. Exempelvis har Volvo XC40 en lite annorlunda konstruktion när det gäller ljudanläggningen från Harman Kardon. Den har vi inte f
Volvo stiger på börsen – efter ägarens förslag
Volvos största ägare, finansmannen Christer Gardell, vill dela bolaget i tre delar, skriver Dagens industri.Volvo Trucks, Volvo Penta och Volvo CE – med syftet att renodla mot lastbilar.Nu stiger Volvo-aktien på Stockholmsbörsen.
Skatten chockhöjs för Volvos nya modell
1.614 kronor i skatt – eller 7.046 kronor? Det blir skillnaden i årlig fordonsskatt för Volvos nya modell XC40 T5 med bensindrift i de nya fordonsreglerna som börjar gälla den 1 juli nästa år.