Volvos

Volvos första trecylindriga motor debuterar i XC40 – erbjuds även som hybrid

Volvo har tillverkat de flesta typer av motorer – dock aldrig en trecylindrig. Men nu är det dags och nya trepipen lanseras idag i Volvo XC40.
Läs mer om Volvo XC40.

Så blir Volvos nya drömbil – Polestar 1

GÖTEBORG. Ända sedan Volvo Cars visade sina första konceptbilar för nya 90-serien har det viskats.Vi har förstått att viljan funnits där. Vi har fattat att designavdelningen ritat på en snygg sportcoup mer än en gång.Så stod Polestar 1 där på en snygg scen i Shanghai.
Läs mer om Polestar och Shanghai.
Nya Volvo XC40 får bekänna färg i vinterföre
Fräck design, hög förarkomfort, bra lastutrymme och körsäker som få andra bilar. Men varför så dyr? Välkommen på en vintrig långtur i Volvos nya suv XC40.
Volvos elbilsmärke bygger högkvarter i Göteborg
Elbilsmärket Polestar ska lansera sin första bil under nästa år.Nu börjar den svenska tillverkaren att bygga sitt nya huvudkontor.Och inte oväntat hamnar det bredvid systerföretaget Volvo i Torslanda.
Läs mer om Göteborg, Torslanda och Volvo.

Frågorna som hopar sig kring Volvo-ägaren

Volvo Cars ägare Geely är på ett köparstråk i fordonsbranschen – bland andra konkurrenten Daimler. Volvo Cars vd Håkan Samuelsson ville inte prata om saken, men trycket ökar på Volvos och Geelys ägare Li Shufu att tala ur skägget. Här är alla problem hans köparstråt skapar.
Volkswagen nya tar upp kampen mot Volvos motsvarighet
Peter Sjöstedt är produktchef för T-Roc och Tiguan på Volkswagen Sverige. Han hoppas kunna locka kunder från bland andra Volvo.
Så blir de nya elbilarna från Volvos Polestar
Volvos elbilsmärke Polestar har två nya modeller på gång.Nu avslöjar vd:n Thomas Ingenlath flera nya detaljer om de kommande elbilarna.– Polestar 2 blir en utmanare till Tesla Model 3, säger han till Auto Express.
Läs mer om Polestar och Tesla Model.
Volvos elprestandamärke: Pris klart för Polestar 2
Volvos elprestandamärke Polestar ska lansera fyra modeller inom ett par år.
Läs mer om Polestar.
Topp 10: Här bilarna som säljer allra bäst
Volvos nya suv XC40 har redan börjat synas i försäljningsstatistiken.Men det är S90 och V90 som tillsammans tar hand om förstaplatsen som Sveriges populäraste bil.– Vi kliver in i 2018 med en välfylld orderbok, vilket känns betryggande, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.
Börsjättarnas vinst raderas ut med Reepalus regler
Halva AB Volvos vinst skulle försvinna om företaget tvingades leva efter de vinstbegränsningar som regeringen nu vill införa inom skola och omsorg. Konsultjätten Sweco skulle få nästan hela sin vinst utraderad. Det visar beräkningar som SvD låtit göra.
Läs mer om SvD.
Så blir Volvos nya bilar V40 och V60
Efter suvoffensiven under 2017 med nya XC60 och nya XC40 storsatsar Volvo på sedan- och kombibilar under 2018.Först ut är de nya kombifavoriterna V40 och V60 som ska komma till svenska bilhallar under senvåren.
Läs mer om V40, V60 och Volvo.
10 hemliga bilar – som du inte borde få se än
Volvos syskonmärke Lynk Co har en tuff affärsmodell där en rad nya modeller ska få märket att gå från noll till 500 000 sålda bilar per år på väldigt kort tid.Och nu finns en rad nya Lynk-bilar ute på testvägarna.Den här veckan har spionfotografen hittat hela tio nya bilar som du inte borde få se.
Läs mer om Lynk Co och Lynk-bilar.
V90 och Passat möts i snöig duell
Storsäljaren XC 70 har fått en rejält uppdaterad efterträdare i och med Volvos V 90 Cross Country. Men hur står sig den nya Volvon jämfört med huvudkonkurrenten? DN provkör V 90 CC och VW Passat Alltrack på snöiga vintervägar i Härjedalsfjällen.
Läs mer om Härjedalsfjällen, Passat och Volvon.
Volvo CE visar styrka
Goda konjunkturer kommer och går. Ska ett stort verkstadsföretag kunna göra väl ifrån sig i bättre tider krävs styrka, förutseende och uthållighet för att komma igenom de sämre. Volvos bokslut i onsdags illustrerar detta.
Volvos vd pustar ut efter beskedet från Geely
Det snabba beskedet från kinesiska Geely om att man stödjer Volvos nuvarande ledning och strategi får vd Martin Lundstedt att andas ut. – För oss var det uttalandet väldigt viktigt, säger Martin Lundstedt. Geely blir snart ny mäktig huvudägare i AB Volvo.
Läs mer om Geely och Martin Lundstedt.
Volvos syskon Lotus bygger två nya sportbilar
Geely har satt högsta fart på fräcka sportbilsmärket Lotus efter köpet förra året.Två nya sportbilar ska presenteras senast 2020 och tillverkaren ska också utveckla en egen suv.
Volvo under förväntan
Lastbilskoncernen Volvos rörelseresultat blev 7.334 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017.
Urstark orderingång bakom Volvos starka rapport
Omsättningen bättre än väntat för Volvo.Urstark orderingång på en jättemarknad ligger bakom de fina siffrorna.
Läs mer om Volvo.Urstark.
Volvo avslöjar: Första elbilen kommer nästa år
Volvos första helt eldrivna bil kommer 2019, rapporterar Autocar.För tidningen avslöjar tillverkaren att den kommer att bygga på konceptet 40.2 som visades upp i maj.
Läs mer om Autocar.För.
Nu lanserar Volvo nya suven XC40
Nu är försäljningen av Volvos senaste suv i gång.För att den svenska tillverkaren ska nå sina försäljningsmål måste den nya modellen bli en succ.– Vi tror mycket på nya Volvo XC40, säger Jessica Span, försäljningsdirektör hos Volvo.
Läs mer om Jessica Span, Volvo, Volvo XC40 och Volvo.
Peder: Varför drar min V90 dubbelt så mycket som Volvo säger?
Den är snygg men drar dubbelt så mycket som Volvos spec. Dessutom funkar varken Apple Car Play eller motorvärmare. Hade gärna köpt en XC90, men vill ha en fungerande bränslevärmare och vet inte om jag har råd med soppaförbrukningen, säger Peder.
Läs mer om Apple Car Play, Peder, V90 och Volvo.
Då kommer Volvos nya syskonbil till Sverige
GÖTEBORG. Först var det sent 2018, sen eventuellt andra eller tredje kvartalet 2019.Men det senaste beskedet är att Lynk Co 01 lanseras i slutet av 2019 i Europa.Och första modell blir en laddhybrid.
Läs mer om Europa.Och, Lynk Co och Sverige.
Trump efter mötet med Volvo-chefen: fått 15 nya vänner
Donald Trump har blivit kompis med Volvos koncernchef Martin Lundstedt. I alla fall om man ska tro vad den amerikanske presidenten sa när han avslutningstalade i Davos på fredagen.
Chefen avslöjar: Så blir Volvos nya värstingbil
Polestar 1 inleder Volvos elbilsoffensiv nästa år.Nu avslöjar vd:n Thomas Ingenlath flera detaljer om den exklusiva hybriden – däribland priset på cirka 1,5 miljoner kronor.– Vi behöver sådana bilar, precis som vi också behöver billigare modeller, säger han till Autocar.
Läs mer om Autocar.
Test: Vi kör Volvos nya syskonbil Lynk 01
GÖTEBORG. Utvecklad i Europa men först och främst för den kinesiska marknaden. Det är bara en av många saker som gör Lynk Co:s första bilmodell Lynk 01 helt unik.Under en exklusiv provkörning i Göteborg fick vi en chans att bekanta oss med den nya bilmodellen som ska lanseras i Europa och Sverige under sista halvåret 2019.
Läs mer om Europa, Göteborg, Lynk och Sverige.