Volvos

Så ska Volvo försvara VM-titeln i bilracing

Förra veckan vann Volvo och Thed Björk Sveriges första VM-titel i bilracing.Volvo blev också bästa team i serien.Men det är inte klart om Volvo kommer att fortsätta eller vad en eventuell satsning ska heta.– Vi får titta på det här, men jag tycker inte att Polestar är en sportbil, säger Volvos vd Håkan Samuelsson.

Volvos laddhybrid kan förbjudas i miljözonen – men smutsig 740 tillåts

Exakt hur de nya miljözonerna i Stockholm ska fungera är inte spikat, men om förslaget som Transportstyrelsen tagit fram till regeringen går igenom finns det gott om luckor som är minst sagt underliga. Dagens Nyheter har till exempel uppmrksammat att laddhybriden Volvo V60 Twin Engine faktiskt skulle bli förbjuden i miljözonen – trots att den klassas som supermiljöbil idag. Anledningen är att den kombinerar en dieselmotor och eldrift, men dieselmotorn ses som främsta drivkälla av Transportstyrelsen. Dieselmotorn för modellåren fram till 2015 klarar dessutom bara Euro 5-utsläppskraven och inte Euro 6. Även bensin
Volvo Cars koncernchef tillbakavisar fackets kritik mot låga investeringar i Sverige
Fackförbundet IF Metalls vice ordförande Glenn Bergström har kritiserat Volvo Cars för att inte investera tillräckligt i Sverige. Även om det just nu går på högvarv i Volvos fabriker är bristen på investeringar något som kan hota jobben på sikt, speciellt vid en konjunkturnedgång. Det ligger en investeringsgrad i Sverige, men vi anser inte att den är tillräcklig, säger Glenn Bergström till Sveriges Radio. Det finns stora investeringar som behöver göras i Göteborg. Det finns mycket ersättningar som måste göras i Olofström. Vi pratar inte om volymuppgångar, utan om
Här är bilen som Volvo hoppas ska erövra USA
Volvos har en målsättning att nå 800000 sålda bilar senast 2020.För att nå dit behöver nya suven XC40 bli en succ.Och Volvo måste komma tillrätta med kvalitetsproblemen i USA.– Kunderna i USA var besvikna, men problemet är åtgärdat, säger Volvos vd Håkan Samuelsson.
Läs mer om Håkan Samuelsson, USA och Volvo.

DNB: Volvos premievärdering är omotiverad

DNB Markets hänvisar sin nedgradering av Volvo bland annat till att fordonskoncernens affärsmodell är hotad på sikt.
Läs mer om Volvo.
Volvos supermiljöbil kan stoppas i centrala Stockholm
Miljözonerna som är på gång i Stockholm kan innebära stopp för en rad bilar som varit eller fortfarande är klassade som miljöbilar. Äldre Toyota Prius hybrid stoppas, liksom rader av etanolbilar. Inte ens Volvos laddhybrid V60 godkänns – trots att den är supermiljöbil. Däremot bli det fritt fram för gamla bilar, exempelvis en Volvo 740 från 1986 – som saknar katalysator!
Läs mer om Stockholm, V60 och Volvo.
Volvos vd om miljözoner: Svårt att argumentera emot
Nästa generation Volvo-bilar ska lanseras utan dieselmotorer.Volvos vd Håkan Samuelsson tror också att miljözoner i de stora städerna blir verklighet.– Det blir problem för de äldre bilarna men jag har svårt att argumentera emot miljözoner, även om det inte är vår sak att driva den frågan, säger Samuelsson.
Volvo firar VM-titeln med nya sportiga specialbilar
Volvos team Polestar Cyan Racing blev historiskt när det vann dubbla VM-titlar i banracing.Det firar den svenska tillverkaren genom att släppa sportiga specialversioner av S60 och V60.
Polestar firar VM-titel med specialversion av Volvo S60/V60
Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition – så heter specialversionen som firar Polestar Cyan Racings titlar. Som ingen förmodligen missat så vann Volvos racingteam dubbla titlar, både förar-VM till Thed Björk och bästa tillverkare. Volvo S60 och V60 Polestar Performance World Champion Edition finns tillgänglig för modellerna D4, D5, T5 och T6. Specialmodellen får alla Polestar Performance Parts-detaljer i form av 19-tums fälgar med prestandadäck, ett friflödande sportavgassystem i rostfritt stål och ett sportluftfilter samt uppgraderad hjulupphängning med nya stötdämpare och fj
Volvos vd om den stora Uber-affären
Volvo gör en storaffär med Uber när de säljer 24000 självkörande XC90-bilar till taxibolaget.Leveransen sker när Volvo utvecklat tekniken.– Det är en intressant affärsmodell för oss, kommenterar Volvos vd Håkan Samuelsson.
Volvo uppdaterar hybriderna för mer räckvidd
Volvos laddhybrider på SPA-plattformen uppdateras.Det betyder att XC90 T8, XC60 T8 samt S60 T8 och V90 T8 av modellår 2018 får längre räckvidd på el och lägre förbrukning.Volvo införde förändringarna på de bilar som började byggas vecka 17 i år.
Volvos prestandamärke Polestar planerar fyra nya modeller
Polestar laddar på för fullt. Lanseringstakten väntas bli imponerande med inte mindre än fyra nya modeller de närmaste tre åren.
Läs mer om Polestar.
Nya XC40 riktigt bra – men Volvos val är obegripligt
Volvos lillsuv kör rakt in i klasstoppen. Den kan mycket väl gasa sig upp till tronen Sveriges mest sålda bil. Men det är obegripligt att den inte går att få som laddhybrid – när det är högvilt bland bilköparna i målgruppen. Och tekniken finns.
Volvo genomför egna tester på lim till rutor
Volvo genomför egna tester på allt material som krävs för att reparera deras bilar.Hittills har Volvo bara godkänt så kallade PU-lim med de farliga isocyanater.– Vi har inget emot att godkänna ett MS-lim bara det klarar våra krav, säger Volvos vindruteexpert Lennart Edvardsson.
Veidecs vd kritisk till Volvos egna tester av lim
Företaget Veidec försöker få ett godkännande av giftfria lim i svenska verkstäder och glasmästerier. Men branschen säger nej.Enligt Volvos Lennart Edvardsson är de giftfria limmen inte tillräckligt bra.– Det är helt fel. Vårt MS-lim är testat och godkänt av det tyska teknikserviceföretaget Tüv Süd. De har lång, internationell erfarenhet av att jobba kring kvalitet och fordonssäkerhet, säger Veidecs vd Rickard Pålsson.
Läs mer om Rickard Pålsson och Tüv Süd.
Volvo genomför egna tester på limmer till rutor
Volvo genomför egna tester på allt material som krävs för att reparera deras bilar.Hittills har Volvo bara godkänt så kallade PU-limmer med de farliga isocyanater.– Vi har inget emot att godkänna ett MS-lim bara det klarar våra krav, säger Volvos vindruteexpert Lennart Edvardsson.
Veidecs vd kritisk till Volvos egna tester av limmer
Företaget Veidec försöker få ett godkännande av giftfria limmer i svenska verkstäder och glasmästerier. Men branschen säger nej.Enligt Volvos Lennart Edvardsson är de giftfria limmerna inte tillräckligt bra.– Det är helt fel. Vårt MS-lim är testat och godkänt av det tyska teknikserviceföretaget Tüv Süd. De har lång, internationell erfarenhet av att jobba kring kvalitet och fordonssäkerhet, säger Veidecs vd Rickard Pålsson.
Läs mer om Rickard Pålsson och Tüv Süd.
Se vilken suv som är hetast i Sverige
Volvos mellanstora suv XC60 rasade med 38 procent i november, men ligger ändå kvar på en betryggande förstaplats. Det visar färskt statistik från Bil Sweden över antalet nyregistrerade fordon.
Läs mer om Bil Sweden och Sverige.
BMW i8 – ny elvärsting utmanar Volvos Polestar
BMW har hållit oss på sträckbänken länge.Men nu drar de till sist skynket av nya i8.Samtidigt visar de den stilrena elvärstingen som cabriolet.
Lynk & Co kan tillverkas i Belgien och USA
Volvos systermärke, Lynk & Co, tillverkas i Kina. Men det finns planer att expandera produktionen till både i Belgien och USA.
Läs mer om Belgien, Kina, Lynk och USA.
Lynk&Co vill bygga sina bilar i Volvos fabriker
Den allra första testkörningen av Volvo XC40:s systerbil Lynk 01 pågår på testbanan Ningbo International Speedpark söder om Shanghai.Under eventet avslöjade LynkCo:s vd Alain Visser att han vill sälja och tillverka Lynk 01 i Europa och USA.
Finalisterna: Volvo XC40 kan bli Årets bil 2018
Sju finalister är klara för Car of the Year 2018. Volvos nya suv XC40 finns bland kandidaterna.
Läs mer om Car och Year.
Volvos nya stjärna: Kan bli Sveriges mest sålda bil
Det är första provkörningen av av Volvo XC40. SvD:s Jonas Fröberg kör en liten suv som går rakt in i klasstoppen och mycket väl kan bli Sveriges mest sålda bil. Men det är obegripligt att den inte går att få som laddhybrid.
Läs mer om Volvo XC40.
BMW:s avgasrening i 520d ger extremt låga NOx-utsläpp – här är förklaringen
Det har säkert inte undgått någon att det avgastest som våra tyska kollegor gjorde tidigare i år gav oväntade resultat. Utsläppsnivåerna av NOx, olika former av kväveoxid, låg i många fall skyhögt över de tillåtna gränsvärdena inom EU. Avgastestet gjordes enligt den nya RDE-metoden, Real Driving Emissions, vilket innebär att bilarna körs i stadstrafik och på landsväg – inte i ett avgaslaboratorium. Flera av de bilmodeller som är godkända enligt Euro 6 visade sig i verkligheten släppa ut upp till 17 gånger mer NOx än gränsvärdena tillåter. Även
Läs mer om Euro, NOx och NOx-utsläpp.
Lasse Swärd: Volvo ligger långt framme med självkörande bilar
Tre frågor till DN:s motorreporter Lasse Svärd om Volvos miljardaffär med Uber.
Läs mer om Lasse Svärd och Uber.