Vulkanutbrott

Vulkan sköljde ned vrak i havet – blev dykdestination

BILDER | Vraket låg länge på en strand på Bali – där ett vulkanutbrott i veckan strandade tusentals turister – och sköljdes tillbaka i havet vid ett tidigare utbrott 1963. Nu är USAT Liberty en av öns mest besökta dykplatser. Här är bilderna.
Läs mer om Bali.

Vulkanutbrott påverkar flygtrafiken på Bali

Flygresenärer påverkas av avgångar som ställts in och omdirigerats på grund av att vulkanen Agung på den indonesiska ön Bali har haft utbrott.
Läs mer om Agung och Bali.
Vulkanutbrott hotar semesterö
Sedan september har aktivitet uppmätts från vulkanen Gunung Agung på Bali.Tjock rök ses nu välla 1 500 meter upp i luften över vulkanen – och flygbolagen har utfärdat röd flagg.Den överhängande risken för vulkanutbrott har fått över 25 000 personer att evakuera.
Läs mer om Bali.Tjock och Gunung Agung.

Hel ö i Stilla havet evakueras inför väntande vulkanutbrott

Alla drygt 10 000 invånare på ön Ambae i Vanuatu i sydvästra Stilla havet måste evakueras senast fredag nästa vecka.Anledningen är att vulkanen Manaro Voui väntas få ett större utbrott inom kort.Vulkanen är aktivare än den varit på länge uppger Nya Zeelands försvarsmakt, rapporterar ABC.
Läs mer om ABC, Ambae, Manaro Voui, Stilla och Vanuatu.
Hel ö evakueras inför vulkanutbrott
Alla 11.000 som bor på ön Ambae i Vanuatu i sydvästra Stilla havet ska evakueras före den 6 oktober, enligt örikets premiärminister. Vulkanen Manaro Voui väntas få ett större utbrott inom en nära framtid.
Läs mer om Ambae, Stilla och Vanuatu.
Den populära turistön hotas av vulkanutbrott
Samtidigt som det är turistrusning till Bali hotas ön av ett vulkanutbrott. Vulkanen Mount Agung är ett mycket populärt turistmål – men nu tros den kunna få ett utbrott när som helst.
Läs mer om Bali.
Vinnarna i National Geographics tävling för resefotografer
Ett vulkanutbrott och blixtnedslag, en karibisk revhaj och en fotbollsplan i Lofoten är tre av de motiven i bilderna som vunnit priser i National Geographics årliga tävling för resefotografer.
Läs mer om Lofoten.
Kanalbyggarna anade inte vad de hittat under jorden
Sensationen ett faktum. Vesuvius var inte världens största eller viktigaste vulkanutbrott, men det skulle komma att bli det mest berömda.
Flera döda i olycka vid vulkan
Åtta personer omkom då en helikopter kraschade på Java i Indonesien. Helikoptern var i färd med att evakuera människor efter ett vulkanutbrott då den flög in i en klippa i området.
Läs mer om Indonesien och Java.
Åtta döda i helikopterkrasch efter vulkanutbrott
Alla åtta ombord omkom då en helikopter, i färd med att evakuera människor efter ett vulkanutbrott, kraschade i Temanggung på Java i Indonesien.
Läs mer om Indonesien, Java och Temanggung.
Vulkanutbrott orsakade evakuering
Myndigheterna har evakuerat 300 personer från byn Panimache i södra Guatemala, som hotas av Eldsvulkanen som har fått ett utbrott.
Läs mer om Eldsvulkanen, Guatemala och Panimache.
Vulkanutbrott i Guatemala
Vulkanen Fuego i sydvästra Guatemala har fått ett utbrott. Vulkanen spyr ut stora mängder aska, och...
Läs mer om Guatemala.
Blek öppningsmatch satte Blågult i omöjlig sits – nu väntar nystart
Det var en kväll för avsked. Men också en gammal välkänd repris. Hamrns landslag får åka hem från EM och en trio 100-taggare tackar för sig. Kvar i Frankrike är bara en svensk, hetare än ett vulkanutbrott: Lars Lagerbäck.
Läs mer om Blågult och Frankrike.
Vulkanutbrott i Costa Rica
Marken i närliggande byar är täckt av aska och damm efter att vulkanen Turrialba i Costa Rica fått ett utbrott.
Läs mer om Costa Rica och Turrialba.
Vulkanutbrott nära huvudstad
Marken i närliggande byar är täckt av aska och damm efter att vulkanen Turrialba i Costa Rica fått...
Läs mer om Costa Rica och Turrialba.
Bachner: En svartgul vulkanutbrott-varning
Det måste ske en förändring när Pelle Olsson på nytt tar med sitt Djurgården till Solna för att söka bot på den ohälsa som lagets derbymatcher har utvecklats till. Ursäkternas tid är förbi, nu räknas bara seger. Där väntar ett AIK som ska få ut precis allt ur systemet.
Läs mer om AIK, Djurgården, Pelle Olsson och Solna.
Vulkanutbrott nära kärnkraftverk
Vulkanen Sakurajima i södra Japan har fått ett kraftigt utbrott, enligt vädermyndigheter. Lava och stora stenblock uppges ha sprutat upp i luften men i nuläget har inga skador rapporterats på omkringliggande bebyggelse.
Läs mer om Japan.
Vulkanutbrott nära kärnkraftverk
Vulkanen Sakurajima i södra Japan har fått ett kraftfullt utbrott, enligt vädermyndigheter. Lava...
Läs mer om Japan.
Stort vulkanutbrott i södra Japan
Vulkanen Sakurajima i Japan har haft ett utbrott. Nu strömmar lava ur vulkanen. Fem mil därifrån ligger ett kärnkraftverk, skriver Reuters.
Läs mer om Japan.
Vulkanutbrott i Japan
Läs mer om Japan.