Vw chefer

Sänkt lön för VW-chefer – får bara 95 miljoner

Högsta chefsgarnityret på tyska Volkswagen får i fortsättningen nöja sig med årslöner på maximalt 10 miljoner euro, motsvarande 95 miljoner kronor. För biltillverkarens styrelseledamöter sänks maxersättningen till 52 miljoner kronor.
Läs mer om VW-chefer och Volkswagen.

VW-toppar varnas för resor till USA – riskerar gripas

Flera höga chefer vid Volkswagen varnas nu av bolagsjurister för att resa till USA. Efter utsläppsskandalen riskerar de att gripas av amerikanska myndigheter. Det rapporterar av Reuters som varit i kontakt med insatta källor.
Läs mer om USA och Volkswagen.
Sex höga VW-chefer misstänkta efter fusket
Volkswagen har gått med på att betala 39 miljarder kronor efter dieselskandalen. Summan gäller bara i USA. Samtidigt har sex höga chefer delgivits misstanke för brott, rapporterar New York Times.
Läs mer om USA och VW-chefer.
Nya uppgifter: Avgasfusket var godkänt av VW:s ledning redan 2006
I dokument som ingår i en ny, amerikansk stämningsansökan framgår det att Volkswagens avgasfusk på dieselmotorer var känt av företagsledningen redan 2006. Både dåvarande koncernchefen Martin Winterkorn och nuvarande chefen Matthias Müller visste om att dieselmotorerna använde en olaglig programvara som kunde stänga av avgasreningen. Det är domstolar i New York och Massachusetts som i tisdags lämnade in en stämningsansökan mot Volkswagen AG. Tidningen The New York Times har tagit del av dokumenten i stämningen och där framgår helt nya och sensationella uppgifter. Enligt dokumenten ska minst 24 ingen

12/2016: Helt nya Volvo XC40 – Vi provkör Tesla Model X

Allt om nya XC40 och Volvos stora elbilssatsning, dessutom intervjuer med flera Volvo-chefer. Stor test av nya VW Tiguan, mot sex tuffa suv-konkurrenter. Första provkörningen av Teslas nya suv – så bra är den.
Granskning friar VW-chefer från ansvar
Den amerikanska advokatfirman Jones Day, som i en VW-beställd granskning försöker hitta de ansvariga för avgasskandalen, har inte slutfört sitt arbete ännu. Men byrån har i alla fall kunnat säga att ingen av de tidigare eller nuvarande toppcheferna i företaget har kunnat beslås med att medvetet ha fatta beslut om fusket.
Läs mer om VW-beställd och VW-chefer.
Alrik: Volkswagens Minusgate
Antingen mörkade VW medvetet för kunderna att deras laddhybrider inte fungerar med eldrift i minus tio grader, eller så vågade inte teknikerna berätta för sina chefer.
VW skär i bonusar efter dieselfusk
Volkswagens fusk med utsläppsvärdena för elva miljoner dieselbilar kan märkas i plånboken för biljättens höga chefer.
Minst 30 VW-chefer kände till bluff
Minst 30 chefer ska ha känt till Volkswagens avgasbluff, skriver tyska tidningen Spiegel och hänvisar till anonyma källor.
Läs mer om Spiegel och VW-chefer.
Minst 30 VW-chefer kände till bluff
Läs mer om VW-chefer.
Upp till 30 VW-chefer kände till bränslefusk
Upp till 30 högt uppsatta Volkswagen-chefer kände till fusket, skriver DI och hänvisar till tyska Der Spiegel.
VW stänger av forskningschefer
Styrelsen i den skandaldrabbade biljätten Volkswagen har stängt av de chefer som ansvarar för forskning och utveckling rörande VW:s, Audis och Porsches personbilar, uppger källor för Reuters.
Läs mer om Volkswagen.
Bosch varnade VW för förbjuden mjukvara
Underleverantören Bosch varnade Volkswagen för att använda den olagliga mjukvaran för att kontrollera dieselutsläppen - redan 2007. Och fyra år senare varnade en VW-ingenjör sina chefer sedan han upptäckt mjukvaran i dieselbilarna. Men Volkswagen lät mjukvaran vara kvar.
Läs mer om VW-ingenjör och Volkswagen.
Nu har tre toppchefer tvingats bort från VW
Huvuden har börjat rulla inom VW-koncernen efter dieselskandalen. Tre höga chefer har tvingats sluta där utvecklingschefen Ulrich Hackenberg är det allra tyngsta namnet. Ny vd utses i dag och favorit till jobbet är Porsche-chefen Matthias Müller.
Herbert Diess blir ny vd för Volkswagen – värvas från BMW
Volkswagen har lockat till sig en av BMW:s viktigaste chefer, Herbert Diess, för att efterträda Martin Winterkorn som vd för Volkswagen. Winterkorn kvarstår dock som vd för VW Group. Herbert Diess var tidigare utvecklingschef hos BMW och värvningen har höjt många ögonbryn inom bilindustrin.
Läs mer om BMW, Martin Winterkorn och Volkswagen.
Nya chefer inom VW Group Sverige och Europcar
Sveriges största bilimportör Volkswagen Group Sverige och dess dotterbolag Europcar gör förändringar i sin ledning. Ny chef för Volkswagen Transportbilar blir Hans Turemark.