Wall

Hunden Ace letar Kim Wall på havets botten

Labradoren Ace har ett uppdrag: Hitta Kim Wall på havets botten. Följ med på en av hans många båtturer längs den danska kusten.
Läs mer om Kim Wall.

Svenska labradoren Ace har sökt efter Kim Wall flera gånger

Marcus Rostedt har två labradorer som är specialiserade på att spåra likdelar. Den ena heter Ace och har varit i Danmark flera gånger för att hjälpa till i letandet efter Kim Walls kropp.
Läs mer om Ace, Danmark och Kim Wall.
Toys R Us ansöker om konkursskydd
Leksakskedjan Toys R Us har lämnat in en ansökan om konkursskydd i Richmond, Virginia, rapporterar Wall Street Journal.
Svenska hundar kan ha hittat kvarlevor från Kim Wall
Svenska specialhundar, så kallade likhundar, har markerat mot vattenytan på flera platser. Polisen mistänker att finns kvarlevor efter den svenska journalisten Kim Wall. Man planerar att skicka ned dykare, skriver danska TV2.
Läs mer om Kim Wall och TV2.

Uppgifter: Trump ändrar sig om Parisavtalet

Representanter för Vita huset uppger på lördagen att USA inte kommer att dra sig ur Parisavtalet, skriver Wall Street Journal.
Bill Gates till attack mot Trumps biståndskapning
När USA drar ner på sitt bistånd kan det få dödliga konsekvenser för miljontals människor – och samtidigt leda till att hela världen utsätts för större risker. Det menar Bill och Melinda Gates, som i en debattartikel i Wall Street Journal går till angrepp mot Donald Trumps planer på att kapa i biståndet.
Läs mer om Bill och Wall Street Journal.
Filmskandal gjordes upp i godo
Filmbolaget Red Granite Pictures och den amerikanska staten har gjort upp i godo i det uppmärksammade pengatvättsfallet kring storfilmen The wolf of Wall Street. Förlikningen har lämnats in vid en domstol i Los Angeles, men inga summor har offentliggjorts.
Läs mer om The och Wall Street.
Polisens plan för Peter Madsens ubåt
Peter Madsen misstänks ha dödat den svenska journalisten Kim Wall.Han nekar till mord och hävdar att Kim Wall avled i samband med en olycka när de två var ute med Madsens egenkonstruerade ubåt.Nu öppnar dansk polis för att en rekonstruktion kan klarlägga vad som hände i ubåten, under kvällen och natten då Kim Wall dog.–Vi överväger en rekonstruktion. Men det är något som måste planläggas i detalj, säger Jens Möller, chef för Köpenhamnspolisens mordenhet till Ekstrabladet.
Polisen avslöjar: Så åkte Madsens ubåt
Detaljerna runt den resväg som Peter Madsen åkte med sin egenbyggda ubåt, då den svenska journalisten Kim Wall anmäldes försvunnen, har varit hårt sekretessbelagda.Nu kan Kvällsposten berätta om delar av den rutt som fartyget åkte.– Peter Madsens fartyg har varken varit intill land, eller i närheten av land, säger Jens Möller, chef vid mordenheten i Köpenhamn till Kvällsposten.
Så söker polis efter Kim Walls kvarlevor
Den danska polisen ger inte upp i sökandet efter journalisten Kim Wall.En kroppsdel som matchade svenskans DNA har hittats, nu återstår det att finna resterande kvarlevor.– Dykarbetet är inte klart ännu, säger Jens Möller, chef vid mordenheten i Köpenhamn till Ekstrabladet.
Därför ändrar Peter Madsen sin historia
Först sa ubåtsägaren Peter Madsen att han satt i land Kim Wall kvällen innan ubåten sjönk.Därefter berättade han för polisen att den försvunna kvinna som de sökte efter avlidit – till följd av en olycka på hans ubåt.Men trots att Kim Walls kropp hittats styckad hävdar Peter Madsen att kroppen var hel när han sänkte den i havet.– Kroppen var hel när jag kastade den i vattnet, sa han under häktningsförhandlingen.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Rykte: Så många miljarder ska Facebook satsa – på egna tv-program
Uppgifter till Wall Street Journal gör gällande att Facebook satsar stort i tv-kriget. Men i framtiden är tanken att programmen ska finansieras helt av annonsörer.
Läs mer om Facebook och Wall Street Journal.
Kim Walls minnesfond har fått in över 100 000 kronor
Tre veckor har gått sedan det stod klart att Kim Wall är död.Nu har familjen och vännerna startat en fond till minne av journalisten.Vi ber om om er hjälp för att göra hennes vision om den här modigare, mer kärleksfulla världen, verklig, beskriver de fonden med en vädjan om bidrag.
Läs mer om Kim Wall.
Kim Wall-fond stödjer kvinnliga reportrar
En minnesfond för journalisten Kim Wall ska samla in motsvarande 800000 kronor som ska tilldelas en ung kvinnlig journalist, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Kim Wall.
Minnesfond för Kim Wall ska stödja kvinnlig journalistik
En minnesfond i Kim Walls namn ska samla in 100.000 dollar, motsvarande ungefär 800.000 kronor, som ska tilldelas en ung kvinnlig reporter. Det meddelades på fredagen på fondens Facebooksida.
Läs mer om Facebooksida och Kim Wall.
Medier kritiserade i Kim Wall-fallet: Tangerat gränsen till det osmakliga
Det misstänkta mordet på journalisten Kim Wall har väckt sorg och avsky – och rapporteringen har varit massiv. Kritiker anser att medierna inte klarat av att hantera etiken kring den ovanligt öppna brottsutredningen.
Läs mer om Kim Wall och Kim Wall-fallet.
Stödet till Madsen efter förklaringen
Många tvivlar på att den mordmisstänkte ubåtsägaren Peter Madsen talar sanning när han påstår att den svenska journalisten Kim Wall dog genom en olycka på ubåten. Nu får dock Madsen stöd av en av ubåtens konstruktörer – som menar att det faktiskt kan ha gått till som dansken påstår. – Det är ingen osannolik förklaring, säger han.
Läs mer om Kim Wall, Madsen och Peter Madsen.
Sannolikt att han åtalas för uppsåtligt dödande
Det blir svårt att åtala Peter Madsen för mord på Kim Wall om inte ny bevisning kan säkras, tror juridiske experten Sven-Erik Alhem. Dråp är en troligare åtalsrubricering.– Det är sannolikt att Madsen åtalas för ett uppsåtligt dödande, säger Alhem.Att Madsen åtalas för styckningen betraktar han som närmast självklart.
Wall Street skakas av Nordkoreakrisen
Wall Street skakades av breda nedgångar som följd av ökande spänningar kring Nordkorea. Den östasiatiska diktaturen genomförde i helgen sitt största kärnvapenprov hittills, det sjätte i ordningen.
Läs mer om Nordkorea och Nordkoreakrisen.
Madsen napped inside submarine as Kim Wall lay dead nearby
New details have emerged surrounding the death of Kim Wall, the Swedish journalist whose body was found floating in the Copenhagen harbour last month after she went missing during a reporting trip aboard a homemade submarine. The inventor Peter Madsen claimed in court Tuesday that Kim Wall died after she was accidentally slammed over the head with a massive iron hatch. After Madsen found Wall bleeding and lifeless on the sub floor he went to take a nap – still submerged in the water.
Madsen misstänkt för mord: Nästan allt talar mot honom
Peter Madsen hävdar att Kim Wall dog i en olyckshändelse ombord på u-båten - men häktades misstänkt för mord. Nästan allt talar mot den danske uppfinnaren - men om utredarna inte lyckas fastställa hur Kim Wall dog kan det bli svårt att fälla honom, enligt kriminologen Jerzy Sarnecki.
Läs mer om Jerzy Sarnecki och Kim Wall.
Madsen häktas för mord
Vid omhäktningsförhandlingarna i Köpenhamns tingsrätt under tisdagen häktades Peter Madsen för mordet på Kim Wall.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Därför är Silicon Valley det nya Wall Street
Andreas Cervenka Dagens industris och Di TV:s nya korrespondent i Silicon Valley.– När en av Wall Streets största banker börjar ifrågasätta kapitalismen infinner sig en enkel fråga: Vad är det egentligen som pågår? Om detta tänkte jag försöka skriva det kommande året, skriver Cervenka i sin första text från Silikon Valley.
14.00: Häktningsförhandling inleds mot Peter Madsen
Peter Madsens förklaring om vad som hände på ubåten, då den svenska journalisten Kim Wall försvann, kan i eftermiddag bli offentligt.Klockan 14.00 väntas omhäktningsförhandlingen sätta i gång, då bland annat eventuella nya bevis mot Peter Madsen ska presenteras.Specialåklagaren Jakob Buch-Jepsen vill se den danska uppfinnaren fortsatt häktad – men denna gång för mord.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Leif GW om Madsen: Han är en förhärdad människa
Ubåtskonstruktören Peter Madsen misstänks ha mördat den svenska journalisten Kim Wall – själv nekar han till anklagelserna. Men enligt Leif GW Persson tyder sättet som Madsen gjorde sig av med hennes kropp på att han är en mycket farlig person. –Han framstår i mina ögon som en utomordentligt förhärdad människa, eller knäpp om man så vill, säger Leif GW Persson. Under tisdagen kommer åklagaren att åter begära Peter Madsen häktad misstänkt för mord och brott mot griftefriden.