Wall

Polisen glömde kvar bilder på Kim Wall i Madsens verkstad

Mitt under pågående rättegång avslöjar Ekstrabladet att polisen glömde kvar bilder på Kim Walls kvarlevor i Peter Madsens verkstad.Nu går polisen ut med en ursäkt.I dag fortsätter rättegången mot Madsen.
Läs mer om Ekstrabladet, Kim Wall och Madsen.

USA-börser: Handelskrig gav ras på Wall Street

USA-börserna föll på torsdagen i kölvattnet av fortsatt oro för ett tilltagande amerikanskt handelskrig med framför allt Kina och vissa svaga europeiska konjunktursignaler. Facebooks fortsatta förtroendekris bidrog också till det negativa sentimentet, särskilt i tekniksektorn. Marknaden smälte samtidigt onsdagens Fed-besked som inte var så hökaktigt som en del väntat sig.
Läs mer om Fed-besked, Kina och Wall Street.
Ras på Wall Street
Aktiekurserna rasade på de amerikanska börserna på torsdagen. Många investerare ...
Läs mer om Wall Street.
Ras på Wall Street
Läs mer om Wall Street.

Kinatullar sprider skräck på Wall Street

NEW YORK. Donald Trump skrev på torsdagen under nya kinesiska strafftullar, vilket ledde till att skräcken för ett handelskrig fick hela Wall Street att lysa rött.
Läs mer om Wall Street.
USA-börser: Oron gör sig påmind på Wall Street
USA-börserna inledde torsdagen på lägre nivåer i spåren av fortsatt oro för ett tilltagande handelskrig. Facebooks fortsatta förtroendekris bidrog till det negativa sentimentet. Marknaden smälte samtidigt onsdagens Fed-besked som inte var så hökaktigt som en del väntat sig.
Läs mer om Fed-besked och Wall Street.
Rättsläkare: Svårt att slå fast något
Rättsläkare har svårt att slå fast något med säkerhet kring hur journalisten Kim Wall dog. Undersökningen av hennes kvarlevor är av stor vikt för vad Peter Madsen kan komma att fällas för.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Kim Walls pojkvän vittnade i rätten: "Det har påverkat allt"
När Kim Wall, 30, försvann spårlöst i samband med en ubåtsresa fångade det snabbt medias uppmärksamhet över hela världen.
Pojkvännen om Kim Wall: Var rädd för ubåten
På den tredje dagen under rättegången mot Peter Madsen var det dags för Kim Walls pojkvän att vittna.Han berättade att han träffade på Peter Madsens fru under den tiden som Kim Wall var försvunnen.– Hon säger att jag ska sluta fråga om ubåten, berättade han.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
USA väntas stämma Kina hos WTO
USA väntas stämma världens andra största ekonomi Kina hos världshandelsorganisationen WTO för att ha brutit mot handelsregler, skriver den amerikanska tidningen The Wall Street Journal.
Läs mer om Kina, The Wall Street Journal och WTO.
WSJ: USA väntas stämma Kina hos WTO
USA väntas stämma världens andra största ekonomi Kina hos världshandelsorganisationen WTO för att ha brutit mot handelsregler, skriver den amerikanska tidningen The Wall Street Journal.
Läs mer om Kina, The Wall Street Journal och WTO.
Rättsläkaren avslöjar detaljer om mordet på Kim Wall
Under den tredje rättegångsdagen i Köpenhamns Byret kommer flera personer vittna mot Peter Madsen, som misstänks för mordet på Kim Wall.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Rättsläkare i avgörande förhör
Undersökningen av de kvarlevor som hittats under utredningen av mordet på journalisten Kim Wall har avgörande betydelse för om den misstänkte Peter Madsen kan fällas för mord. I dag tar rättsläkare plats vid vittnesbordet i domstolen i Köpenhamn.
Läs mer om Kim Wall, Köpenhamn och Peter Madsen.
Tidigare Wall Street-handlaren lämnar som Perus president
Perus president Pedro Pablo Kuczynski meddelade i ett tv-sänt tal att han avgår, dagen innan ytterligare en misstroendeomröstning i kongressen.
Ubåtsfallet: Rättsläkare i avgörande förhör
I dag fortsätter rättegången mot mordåtalade Peter Madsen, nu med förhör av rättsläkare. Undersökningen av de kvarlevor som hittats under utredningen av det misstänkta mordet på journalisten Kim Wall har avgörande betydelse.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Kim Wall var vid liv när Madsen skadade henne
KÖPENHAMN. Den tredje rättegångsdagen mot mordmisstänkte Peter Madsen hålls i dag, torsdag.Nu är det rättsläkarens tur att höras i rättssalen – förhör som kan ge svar på vad som hände med Kim Wall i ubåten.– Rättsläkarna fann en blodansamling som tyder på att skadorna uppkommit när hon var vid livet, säger rättsläkaren Christina Jakobsen.
USA-börser: Små förändringar på Wall Street
Rörelserna var små på de amerikanska börserna under onsdagen. Centralbanken Federal Reserve höjde som väntat räntan och aviserade dessutom ytterligare två höjningar under året. Det signalerar, hoppas investerarna, ökad tro på att de planerade skattesänkningarna och statliga nedskärningarna ska lyfta USA:s ekonomi.
Läs mer om Wall Street.
Åklagaren lyckas bevisa Madsens sexuella motiv
Peter Madsens trovärdighet är nere på noll. Det verkar han själv inte ha förstått.Med en oskyldig mans attityd levererar han förklaringar – men min bedömning är att åklagaren i dag lyckades bevisa att Peter Madsen drevs av sexuella motiv när styckade Kim Wall.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Leif GW om Peter Madsens ändring: Verkar må sämre
Det är inte givet att Peter Madsen kommer att fällas för mordet på Kim Wall.Det menar kriminologiprofessorn Leif GW Persson.Enligt honom saknar åklagaren ett entydigt bevis som kopplar Madsen till gärningen.– På engelska säger man smoking gun. Det har han inte, säger Persson till TV4.
Kina laddar för motåtgärder mot USA-tullar
Kina planerar motåtgärder mot de amerikanska tullarna. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.
Läs mer om Wall Street Journal.
Peter Madsen berättar om styckningen: "Det här skulle inte ske"
Det har gått 13 dagar sen Peter Madsen klev in i Köpenhamns Byret för första rättegångsdagen. Idag fortsätter rättegången mot ubåtsbyggaren som misstänks för mordet på svenska Kim Wall, 30.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Madsen ska förhöras hela dagen
I dag fortsätter åklagaren sin utfrågning av Peter Madsen, som står åtalad för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall. Tuffa frågor väntar mordmisstänkte Peter Madsen när rättegången i ubåtsfallet fortsätter klockan 09.30 i dag.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Bevisen mot Madsen ska läggas fram
I dag fortsätter åklagaren sin utfrågning av Peter Madsen, som står åtalad för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall. I dag ska bevisen för att Madsen mördat Kim Wall läggas fram. Följ direktrapporteringen från rättegången här!
Läs mer om Kim Wall, Madsen och Peter Madsen.
Facebook i fortsatt fokus på Wall Street
Facebook befann sig alltjämt i oönskat fokus under tisdagens börshandel i New York, efter att det på fredagen uppdagades att 50 miljoner användares data har läckts till analysföretaget Cambridge Analytica. Aktien fortsatte försvagas och drog med sig övriga sociala mediebolag i fallet, framför allt Twitter.