Washington post

Hundratals samlade mot hat och våld

Hundratals människor samlades under onsdagskvällen för en fredlig ljusmanifestation i Charlottesville, rapporterar Washington Post. Ett hav av ljus och glowsticks lös upp universitetsområdet.Tidigare under kvällen hölls en minnesstund för motdemonstranten Heather Heyer, 32, som blev ihjälkörd av en bilist med nazistsympatier i samband med helgens oroligheter.

Tusentals demonstrerade när Trump kom hem till New York

Donald Trump återvände till sin vindsvåning i Trump Tower, New York, för första gången sedan han svors in som USA:s president.Men han blev inte välkomnad hem enligt Washington Post.Tusentals demonstranter samlades utanför Trump Tower för att vädra sitt missnöje – men de fick aldrig se honom.
Läs mer om New York, Trump och Trump Tower.
Mammans skräck under larmsamtalen om sonen
20-årige James Alex Fields Jr. körde in i en folkmassa som demonstrerade mot vit makt-anhängare i Charlottesville i den amerikanska delstaten Virginia i helgen.En person dog och 19 skadades.Nu berättar Fields mamma att hon två gånger tidigare hade ringt larmsamtal om att hennes son hade våldsamma tendenser, skriver Washington Post.
Bilföraren pekas ut som nazistsympatisör
Den man som anklagas för att ha kört in i en folkmassa som demonstrerade mot Vit makt-åsikter och nazism sympatiserade med nazister. Det uppger en tidigare lärare för Washington Post.
Läs mer om Vit och Washington Post.

Undantagstillstånd i Virginia efter vit makt-protester

Ett lokalt undantagstillstånd har utropats i den amerikanska delstaten Virginia efter att hundratals vit makt-anhängare drabbats samman med motdemonstranter i Charlottesville, rapporterar CNN.Två personer har skadats i sammandrabbningarna, enligt BBC.Hundratals vit makt-aktivister marscherade i staden Charlottesville i USA under fredagen.Med brinnande facklor gick demonstranterna genom campus på University of Virginia, samtidigt som de skrek nazistiska slagord, rapporterar Washington Post.
Uppgifter: FBI gjorde gryningsräd mot Trumps förre kampanjchef
FBI gjorde en räd mot president Donald Trumps förre kampanjchef Paul Manaforts hem kopplat till utredningen om Rysslands inblandning i det amerikanska valet, uppger Washington Post.
Läs mer om Washington Post.
Just nu: FBI slog till hemma hos Donald Trumps tidigare kampanjchef
USA:s federala polis FBI har gjort en överraskande räd i gryningen hemma hos Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort, skriver Washington Post.Tillslaget den 26 juli hängde samman med utredningen av Trumpkampanjens påstådda samröre med Ryssland. FBI-agenterna tog med sig flera dokument från Manaforts bostad.
USA: Nordkorea kan avfyra kärnvapen
Nordkorea har lyckats bygga ett kärnvapen litet nog att fästas vid en interkontinental raket, och har därmed tagit ett viktigt kliv mot att bli en kärnvapenmakt.Det befarar amerikanska underrättelsekällor enligt tidningen Washington Post.
Läs mer om Washington Post.
Washington Post: Nordkorea har kärnvapenstridsspets i miniformat
Nordkorea har lyckats producera en kärnvapenstridsspets i miniatyrformat, anpassat för landets raketer. Därmed har man tagit sig över tröskeln att fullt ut bli en kärnvapenmakt, uppger amerikanska tidningen Washington Post.
Läs mer om Washington Post.
Trump om flyktingavtalet med Australien: Ett dumt avtal
På torsdagen kunde Washington Post avslöja läckta telefonsamtal som Donald Trump ringde precis efter att han intagit Vita huset i januari.Ett av dem är med Australiens premiärminister Malcolm Turnbull där Trump går hårt åt avtalet som Obama-administrationen slutit med Australien om att ta emot över 1 000 flyktingar som portats från landet.– Det här är ett dumt avtal. Det får mig att se dålig ut, sa Trump.
Guvernör lämnar Demokraterna och ansluter till Trump
Guvernören i West Virginia, Jim Justice, meddelade under torsdagen att han lämmar Demokraterna och blir Republikan. Han gick tydligt ut med sitt starka stöd för Donald Trump – och fick mothugg av sitt förra parti.– Demokraterna övergav mig, jag kan inte göra något som demokratisk guvernör, sa han enligt Washington Post.
Christopher Wray utsedd till ny FBI-chef
På tisdagen valde amerikanska senaten Christopher Wray till ny chef för FBI med siffrorna 92 mot 5, skriver Washington Post. Wray ersätter James B. Comey som fick sparken av Donald Trump i maj.
Uppgifter: Trump bakom sonens ord
USA:s president Donald Trump dikterade ett uttalande till sin son som senare visade sig vara felaktigt, enligt uppgifter till The Washington Post.
Nordkoreas missiler kan snart nå USA
Nordkoreas missiler kan snart nå USA.Enligt en ny utvärdering av Pentagon så kan Nordkoreas interkontinentala missiler vara tillräckligt färdigutvecklade för att kunna nå landet redan nästa år.Det är två år tidigare än man tidigare trott, rapporterar Washington Post.
Läs mer om Pentagon, USA och Washington Post.
Trump till attack mot Washington Post efter avslöjande
USA:s president attackerade Washington Post på Twitter strax efter tidningens nya avslöjande om justitieministern Jeff Sessions kontakter med Ryssland. Tio meddelanden kom i rask följd – men inget av dem var till ministerns försvar.
Läs mer om Ryssland, Twitter och Washington Post.
Scaramucci togs in för att få slut på läckor
Den senaste turerna kring Sean Spicer som på fredagen sa upp sig som pressekreterare i Vita huset kommenteras nu brett i amerikanska medier. Medan Fox News lyfter fram att lojaliteten består, skriver Washington Post att han gick i vredesmod.
Läs mer om Sean Spicer, Vita och Washington Post.
Trumps rådgivare träffade rysk ambassadör
Ryssutredningen har blivit ett allt mer infekterat ämne för Donald Trump.Nu kommer nya uppgifter om Rysslands eventuella inblandning i den amerikanska valrörelsen.Rysslands ambassadör ska ha efter ett möte med justitieminister Jeff Sessions sagt till sina chefer att de diskuterat valfrågor, skriver The Washington Post.
Fräcka språkkuppen – mot Donald Trump
Vem har inte drömt om att äta middag med USA:s president?I alla fall inte Akie Abe, gift med Japans premiärminister Shinzo Abe.När Akie Abe hade Donald Trump som bordsgranne på en middag i samband med G 20-mötet i Hamburg talade hon inte engelska under hela middagen.Nu spekulerar amerikanska medier i att Abe lurade Trump, skriver Washington Post.
Majoriteten av amerikaner tycker att Trumps twittrande är kränkande och farligt
Två tredjedelar av amerikanerna anser att Donald Trumps twittrande är opassande, enligt en opinionsmätning som Washington Post och ABC News låtit göra.
Läs mer om Washington Post.
Uppgifter: Abu Dhabi bakom Qatarhackning
Förenade arabemiraten låg bakom hackerattacken mot statliga medier i Qatar i syfte att publicera falska citat som tillskrevs Gulfstatens emir, något som ledde till en diplomatisk kris. Det rapporterar The Washington Post med hänvisning till amerikanska underrättelsekällor.
Uppgifter: Abu Dhabi bakom Qatarhackning
Förenade arabemiraten låg bakom hackerattacken mot statliga medier i Qatar i syfte att publicera falska citat som tillskrevs Gulfstatens emir, något som ledde till en diplomatisk kris. Det rapporterar The Washington Post med hänvisning till amerikanska underrättelsekällor.
Stödet för Donald Trump rekordlågt
Stödet för den amerikanske presidenten Donald Trump är nere på bottennivå.Bara 36 procent av amerikanerna anser att han gör ett bra jobb, enligt en undersökning från Washington Post.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.
12 timmar till premiären: Klarar du dödsquizet?
Inatt är det premiär för den sjätte säsongen av Game of Thrones. Under säsongerna har en hel del karaktärer dött. Har du koll på hur många? Frågorna i quizet bygger på en i artikel i Washington Post. Testa dina kunskaper här.
Läs mer om Game och Washington Post.
Trump slår 40-årigt bottenrekord – förtroendet sjunker
Han hade redan rekordet – men nu sjunker förtroendet för Donald Trump rejält. En undersökning av Washington Post och ABC News visar att endast 36 procent av amerikanerna tycker att han gör ett bra jobb. Det är det sämsta förtroendet för en president i modern tid.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.
Här är Trumps hemliga plan för att deportera invandrare
Vita huset vill ge gränspolisen utökade befogenheter att direktavvisa fler personer som uppehåller sig utan tillstånd i USA – utan att ärendena prövas av domstol. Det visar interna dokument från myndigheten DHS som Washington Post kommit över. Människorättsadvokater menar att det är ett recept för katastrof.
Läs mer om USA och Washington Post.