Washington post

Facebook tar hjälp av stora tidningar

Washington Post, The Economist och åtta andra nyhetsmedier kommer att erbjuda en del av sina artiklar på Facebook. Det skriver Facebook i en blogg.
Läs mer om Facebook och The Economist.

Trump lovade pengar till sörjande far – men inga kom

USA:s president Donald Trump lovade en sörjande far till en dödad soldat cirka 200.000 kronor ur egen ficka och att starta en insamling till familjen – men höll inte löftet. Det skriver Washington Post som intervjuat fadern.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.
Porrmagnat: 10 miljoner dollar för riksrätt mot Trump
Larry Flynt, grundare av amerikanska porrtidningen Hustler, gör i en helsidesannons i Washington Post på söndagen klart att han vill se Donald Trump kastas ut ur Vita huset. Den som har information som leder till riksrättsåtal mot USA-presidenten ska bli rikligt belönad.
Senatorn: Trump kastrerar sin egen utrikesminister
När USA:s utrikesminister Rex Tillerson reste till Peking för att förhandla om situationen i Nordkorea, la Donald Trump ut hånfulla inlägg på sitt Twitterkonto:Han kastar bort sin tid på att förhandla med lille Rocket man.Nu kritiserar topprepublikanen Bob Corker president Trump för att sabotera utrikesministerns jobb.– Kastreringen av Tillerson gör mig mest bekymrad, säger Corker till Washington Post.

Sara Danius om kritiken mot Nobelpriset: Låt folk skratta, för tusan

I onsdags skrev DN om den uppmärksammade artikeln i Washington Post av humoristen och författaren Garrison Keillor där han kritiserade Svenska Akademiens förmåga att utse Nobelpristagare i litteratur.
Trumps vän: Han är omringad av för många ja-sägare
Mångmiljonären Thomas A. Barrack kallar sig för en av Donald Trumps äldsta vänner. I en intervju med The Washington Post berättar han om hur han vågar säga emot presidenten och att fler borde göra det.
Läs mer om The Washington Post.
Per Wästberg om Nobelkritiken: Amerikanernas bedömningar bygger på okunnighet
Under onsdagen väckte författaren Garrison Keillor stor uppmärksamhet med en text för Washington Post där han påstår att Svenska Akademien är för humorlös för att kunna bedöma litteratur. Nu svarar ledamoten och författaren Per Wästberg på kritiken.
Tusentals falska löften från Donald Trump
USA:s president håller sällan vad han lovar. Enligt Washington Post har Donald Trump svarat för 1 318 missledande eller falska påståenden under sina första 263 dagar vid makten. Felaktigheterna handlar om allt från skatter, väder och fotboll.
Läs mer om Donald Trump.
Washington Post: Ta Nobelpriset från svenskarna
Alla är inte nöjda med årets litteraturpris. Fråga Washington Posts kolumnist Garrison Keillor.
Läs mer om Garrison Keillor.
Svenskar inte lämpade att dela ut Nobelpris
Svenskar är inte lämpade att utse litterära pristagare eftersom de saknar humor. Det skriver författaren Garrison Keillor för Washington Post, där han menar att Nobelpriset inte belönar litteratur utan nihilism.
Utländska toppdiplomater: Trump är en problematisk gåta
Det är till Washington Post flera utländska toppdiplomater berättar om hur de ser på Donald Trump och hans regering. Diplomaterna ser en Trumpadministration där beslutsfattandet är oklart, tweets har blivit en policy, och hårdvunna internationella överenskommelser om handel och klimat kasseras. Det har resulterat i en speciell utmaning för diplomater vars jobb är att företräda sina länder och förklara presidentens och hans okonventionella sätt för hemlandet.
Ryska trollannonser skulle påverka USA:s presidentval
Ryska agenter utnyttjade även Google för att försöka påverka förra årets presidentval i USA, enligt nya uppgifter till Washington Post. Omfattningen av Rysslands kampanjinfluenser visar sig samtidigt vara större än tidigare trott, rapporterar politiksajten Axios.
Läs mer om Google, USA och Washington Post.
Källor: Trump vill lämna Iranavtalet
President Donald Trump tänker i nästa vecka offentliggöra att han vill ta det första steget för att dra USA ur det kärnenergiavtal som Iran slutit med världens stormakter, rapporterar The Washington Post. Det skulle i så fall gå stick i stäv med vad Trumps egen försvarsminister tycker.
Trump tillägnar golftrof till orkandrabbade i Puerto Rico
President Donald Trump har fått stark kritik för sitt hanterande av Puerto Rico efter orkanen Maria.Nu beslutar han att tillägna en golftrof till de drabbade på ön.– Vi har det under stor kontroll, sade presidenten enligt Washington Post.
Gigantiskt isberg bröt sig loss från Antarktis
Det jättelika isberget bröt sig loss från glaciären i Antarktis.Nu fruktar forskarna att havsuppvärmning ökar islossningen – och leder till stigande havsnivåer.– Vi förutspår att sprickbildning leder till mer frekvent kalvning, vilket är det som sker här, säger Ian Howat vid Ohio State University till Washington Post.
Twitter stänger 201 konton – kopplas till ryska agenter
Twitter har stängt ner 201 konton som kunde kopplas till ryska agenter.Tillsammans med det Kremlvänliga mediehuset Russia Today ska agenterna ha lagt miljontals kronor på att annonsera på Twitter för att påverka USA:s politik, skriver Washington Post.Nu får företaget kritik för att man inte genomfört någon granskning tidigare.
Nordkorea vill ha hjälp att tolka Trump
Den nordkoreanska regimen har närmat sig en rad amerikanska experter med kopplingar till det republikanska partiet. Orsaken: de vill ha hjälp att tolka och förstå alla olika utspel som president Donald Trump har sänt ut, skriver Washington post.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Washington.
Nordkorea kontaktar USA-experter för att förstå Trump
Nordkoreanska regeringstjänstemän har tagit kontakt med flera republikanska politiska analytiker för att lära sig hur de ska tolka Trumps kommunikation med regimen. – De förstår sig inte på honom, säger en person med insyn till Washington Post.
Läs mer om Trump och Washington Post.
Nordkorea skjuter ner USA-plan i nya videon
USA:s regering försöker tona ned retoriken mot Nordkorea.– Presidenten vill inte hamna i ett kärnvapenkrig, säger finansminister Steven Mnuchin till tv-kanalen ABC.Samtidigt publicerade Nordkorea nya manipulerade bilder som visar hur amerikanska stridsplan blir attackerade rapporterar Washington Post.
Förtroendet för militären större än för Trump
En betydande majoritet amerikaner litar mer på sina generaler än på Donald Trump i Nordkoreafrågan, enligt en opinionsundersökning beställd av Washington Post och ABC News. Folkets förtroende för presidenten är svagt också i flera inrikespolitiska frågor.
Jurister ville tvinga bort Trumps svärson
Flera av Vita husets jurister begärde i somras att Donald Trumps svärson Jared Kushner skulle sluta som topprådgivare åt presidenten, skriver Washington Post.
Nobbas – på grund av flickvännens bild
Colin Kaepernick står fortfarande utan klubb i NFL.Han ryktades vara på väg till Baltimore Ravens, men affären gick i stöpet.Enligt Ravenslegendaren Ray Lewis är det Kaepernicks flickvän, Nessa Diabs, fel.– Han flickvän skickar ut den här rasistiska grejen, säger han enligt Washington Post.
Läs mer om Washington Post.
FB sålde annonser till rysk trollfabrik under valet
Facebook har sålt annonser till en rysk så kallad trollfabrik som producerat propaganda för att stärka Kremls syften under det amerikanska presidentvalet, skriver The Washington Post.
Läs mer om The Washington Post.
Facebook sålde annonser till Ryssland under USA-valet
Facebook sålde annonser till ett ryskt företag under USA-valet förra året.Det säger sociala medier-jätten enligt Washington Post.
Läs mer om Ryssland och Washington Post.
Trumps beslut kan isolera Sydkorea mot Nordkorea
Donald Trump kan vara på väg att dra tillbaka USA:s handelsavtal med Sydkorea, enligt Washington Post.Men flera av hans rådgivare menar att det skulle isolera Sydkorea gentemot Nordkorea.– Diskussioner pågår men vi har inga uttalanden vid detta tillfälle, säger en talesperson för Vita huset till Washington Post.