Washington post

Rapport: Nordkorea satsar på biologiska vapen

Nordkorea avancerar på alla fronter.I slutet av november sköt den kommunistiska diktaturen upp en långdistans robot med kapacitet att nå amerikanskt territorium.Nu visar en ny rapport att landet planerar för ett biologiskt vapenprogram, skriver the Washington Post.
Läs mer om Washington Post.

Trump kan erkänna Jerusalem som huvudstad – men har inte bestämt sig

Trump har ännu inte bestämt sig om han ska erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.Det berättade Trumps rådgivare och svärson Jared Kushner under söndagen, enligt the Washington Post.Skulle Trump erkänna Jerusalem hade det brutit med decennier av tidigare förd amerikansk politik och riskera våldsamheter i Mellanöstern.
Första stora segern för Donald Trump
Donald Trump kan ha skördat sin första stora lagstiftningsframgång sedan han tillträdde som president.Den amerikanska senaten har röstat ja till Republikanernas förslag till en omfattande skatteomläggning värd drygt 12 biljoner kronor, skriver Washington Post.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.
Kvinna misstänks gillrat fälla för Washington Post
The Washington Post valde att inte publicera en kvinnas allvarliga anklagelse mot den kontroversielle republikanske politikern Roy Moore. Hennes historia höll inte – och nu skriver tidningen att hon har kopplingar till en konservativ organisation som planterar falska historier i syfte att undergräva förtroendet för traditionella nyhetsmedier.
Läs mer om Roy Moore och Washington Post.

Martin Gelin: Utnyttjade #metoo för att lura Washington Post

En grupp ökända högerpopulistiska aktivister försökte sätta dit Washington Posts journalister i en ambitiös kupp. Men i stället avslöjades kuppförsöket och nu riktas hård kritik mot aktivisterna, som har en lång bakgrund av klumpiga försök och attacker på nyhetsmedier och politiska institutioner.
Läs mer om Washington Post.
Kvinna försökte sälja in falsk sexhistoria hos Washington Post
En kvinna som kontaktade Washington Post och ville berätta om hur hon som tonåring blev sexuellt utnyttjad av Roy Moore, republikansk kandidat till USA-senaten, har av reportrar vid tidningen avslöjats som lögnare.
Läs mer om Roy Moore och Washington Post.
Kvinna försökte sälja in falsk sexhistoria hos USA-tidning – avslöjades
En kvinna som kontaktade Washington Post och ville berätta om hur hon som tonåring blev sexuellt utnyttjad av Roy Moore, republikansk kandidat till USA-senaten, har av reportrar vid tidningen avslöjats som lögnare.
Läs mer om Roy Moore och Washington Post.
Anklagelserna mot Trump kommer från 13 kvinnor
Ett år efter att USA:s president Donald Trump avslöjats med att på band förnedra kvinnor har tiotusentals kvinnor över hela världen berättat sina historier. Washington Post publicerar i dag vittnesmål från en rad kvinnor mot Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Säkerhetspersonal träffade utländska kvinnor under Trumps Asienresa – tas ur tjänst
Tre militärer anställda av Vita huset har tagits ur tjänst efter att männen misstänks ha haft otillåten kontakt med utländska kvinnor under president Trumps Asienresa, skriver Washington Post.
Läs mer om Vita och Washington Post.
Vita huset utreder tre personer för olämpligt beteende
Tre av Vita husets anställda utreds för att ha betett sig olämpligt mot kvinnor under Donald Trumps besök i Vietnam tidigare den här månaden, skriver Washington Post.– Vi är medvetna om incidenten och håller på med en utredning just nu, säger Mark Wright, talesperson för USA:s säkerhetsdepartement.
TED Talks utreder sexuella trakasserier
Den kända föreläsningsplattformen TED utreder sexuella trakasserier och övergrepp i samband med en konferens i den kanadensiska staden Vancouver, skriver The Washington Post.
Bildt: Trump förvärrar läget i Mellanöstern
Trumps politik förvärrar läget i Mellanöstern.Det anser den före detta utrikesministern Carl Bildt som har skrivit en debattartikel i ämnet i Washington Post.
Avslöjar sanningen – bakom dödsfallet
Aaron Hernandez fall är ett öppet sår i den amerikanska idrotten.Nu har läkarna hittat en förklaring till ikonens tragiska slut.– Vi har aldrig sett det här förut, säger läkaren Ann McKee till Washington Post.
Läs mer om Ann McKee och Washington Post.
Extrem senatorskandidat anklagad för pedofilibrott
Roy Moore, Republikanernas religiöst fanatiska kandidat till senaten, ska ha förgripit sig på en 14-åring och haft fler förhållanden med flickor, enligt Washington Post. Moore nekar till anklagelserna och kallar dem för smutskampanj i det redan infekterade valet till ersättare för justitieminister Jeff Sessions tidigare senatsplats.
Läs mer om Washington Post.
Lockdown vid Vita huset – misstänkt aktivitet
Vita huset i Washington DC är under lockdown på grund av misstänkt aktivitet, rapporterar New York Post.En person har gripits på platsen, enligt säkerhetstjänsten.
Powell favorit inför Fed-valet
President Donald Trump väntas nominera nuvarande Fed-guvernören Jerome Powell att ta över efter Janet Yellen som chef för centralbanken när hennes mandatperiod löper ut i februari, enligt bland annat Washington Post, New York Times och Bloomberg News.
Powell favorit i Fed-valet
President Donald Trump väntas nominera nuvarande Fed-guvernören Jerome Powell att ta över efter Janet Yellen som chef för centralbanken när hennes mandatperiod löper ut i februari, enligt bland annat Washington Post, New York Times och Bloomberg News.
Experter: Bara början på Ryssutredningen
Trumps tidigare kampanjledare Paul Manafort, kampanjmedarbetare Rick Gates och utrikespolitiske rådgivare George Papadopoulos åtalas i Ryssutredningen.Enligt experter är det här bara början på härvan. Utredarna har visat intresse för en bredd av olika ämnen, enligt Washington post. Trump kokade av ilska när brottsanklagelserna nystades upp, uppger en republikansk källa nära Vita huset till CNN.Samtidigt uppger Facebook att uppemot 126 miljoner amerikaner kan ha nåtts av rysk propaganda under valrörelsen, uppger Reuters.
38-åring låstes in i butikens ölkyl – drack öl hela natten
38-årige Jeremy J. Van Ert från Wisconsin skulle handla öl på det lokala snabbköpet.Men väl inne i butikens kylrum för öl går dörren i baklås.Då gör han det väntade: Stannar och dricker öl hela natten.– Därinne fanns allt han behövde, säger polischefen Rick Gramza till Washington Post.
Ny undersökning visar på ett splittrat USA
Nio månader in i Donald Trumps presidentskap anser 7 av 10 amerikaner att landet är minst lika splittrat som under åren då kriget i Vietnam ställde amerikanare mot varandra. Det visar en undersökning som Washington Post publicerar på lördagen.
Läs mer om USA, Vietnam och Washington Post.
Uppgifter: Clintons kampanj betalade för Trumputredning
Demokraternas partiorganisation DNC och Hillary Clintons kampanj finansierade de nu berömda Rysslandspappren med anklagelser mot Trump. Uppgiften kommer från Washington Post.
Förlorade båda benen – nu springer han 31 maraton
Rob Jones förlorade båda benen efter att ha skadats av en landmina i Afghanistan.Nu springer han 31 maratonlopp – på 31 dagar, skriver Washington Post.– jag vill fortfarande uppnå samma mål: att lämna ett positivt avtryck i världen, säger Rob Jones till Washington Post.
Facebook tar hjälp av stora tidningar
Washington Post, The Economist och åtta andra nyhetsmedier kommer att erbjuda en del av sina artiklar på Facebook. Det skriver Facebook i en blogg.
Läs mer om Facebook och The Economist.
Trump lovade pengar till sörjande far – men inga kom
USA:s president Donald Trump lovade en sörjande far till en dödad soldat cirka 200.000 kronor ur egen ficka och att starta en insamling till familjen – men höll inte löftet. Det skriver Washington Post som intervjuat fadern.
Läs mer om Donald Trump och Washington Post.
Porrmagnat: 10 miljoner dollar för riksrätt mot Trump
Larry Flynt, grundare av amerikanska porrtidningen Hustler, gör i en helsidesannons i Washington Post på söndagen klart att han vill se Donald Trump kastas ut ur Vita huset. Den som har information som leder till riksrättsåtal mot USA-presidenten ska bli rikligt belönad.