Washington post

Trumps bowlingskämt förvånar japanska bilindustrin

Donald Trump har gjort det igen – kritiserat Japan för att göra det extra svårt för amerikanska biltillverkare. Och den här gången tog han till bowling.– De släpper ett bowlingklot från sex meter. Blir det en buckla i huven så underkänns bilen, sa den amerikanske presidenten enligt Washington Post.Talespersoner för både den japanska regeringen och bilindustrin är minst sagt förvånade.

Källor: Trump gör sig av med ännu en rådgivare

Kanske är det dags för ännu en av Trumps medarbetare att lämna Vita huset. Enligt uppgift till The Washington Post är HR McMaster, nationell säkerhetsrådgivare, på väg ut.
Läs mer om The Washington Post och Vita.
Uppgift: Trumps säkerhetsrådgivare får gå
Kanske är det dags för ännu en av Trumps medarbetare att lämna Vita huset. Enligt uppgift till The Washington Post är HR McMaster, nationell säkerhetsrådgivare, på väg ut.
Läs mer om The Washington Post och Vita.
Trump hittade på under möte med Trudeau
I ett tal på onsdagen berättar Donald Trump att han har hittat på saker under ett möte med Kanadas premiärminister Justin Trudeau.Under mötet ska han ha sagt att USA har ett handelsunderskott med Kanada, fast han egentligen inte visste ens.Informationen visade sig vara fel, enligt Washington Post.

Trump hittade på under förhandlingar med allierad

Donald Trump har hittat på under en diskussion med Kanadas premiärminister Justin Trudeau. Det berättade han i samband med ett möte med donatorer, skriver Washington Post.
Trump hade "ingen aning" om handelsbalans
USA:s president Donald Trump erkänner att han "inte hade en aning" om USA:s handels- och tjänstebalans med Kanada då han träffade Kanadas premiärminister Justin Trudeau i höstas, rapporterar The Washington Post.
Trump erkänner: Hade ingen aning om handelsbalans
USA:s president Donald Trump erkänner att han inte hade en aning om USA:s handels- och tjänstebalans med Kanada då han träffade Kanadas premiärminister Justin Trudeau i höstas, rapporterar The Washington Post.
Trump utser ny topprådgivare
USA:s president Donald Trump har utsett Larry Kudlow till sin högste ekonomiska rådgivare, enligt The Washington Post och CNBC.
Uppgifter: Trumps närmaste man hade tidigt kontakt med Wikileaks
Roger Stone, en av Donald Trumps mest mångåriga rådgivare, var i direkt kontakt med Wikileaks grundare Julian Assange redan våren 2016, enligt två källor till Washington Post. Han ska ha berättat att läcksajten kommit över material som skulle vara komprometterande för Demokraterna, det som publicerades en månad före presidentvalet.
Trump sparkar utrikesminister Tillerson
President Trump sparkar utrikesminister Rex Tillerson och ersätter honom med CIA:s chef Mike Pompeo, enligt Washington Post.
Donald Trump sparkar utrikesministern
Donald Trump sparkar utrikesministern Rex Tillerson, rapporterar Washington Post.Tillerson ersätts av av CIA-chefen Mike Pompeo.
Utrikesminister Rex Tillerson har fått sparken av Trump
USA:s utrikesminister uppges ha fått sparken. Det enligt Washington Post.
Läs mer om Trump och Washington Post.
Kommission ska titta på regelverket kring vapenköp i USA
Vita huset tillsätter en kommission som ska titta på säkerhet i skolor som ett svar på skolskjutningen i Parkland, Florida förra månaden. Administrationen trycker på förslaget att ge lärare vapenträning men vill inte uttala sig om att höja miniåldern för att köpa vapen, skriver Washington Post.
Läs mer om Florida, Parkland, USA och Washington Post.
Under strecket 1995 – Unabombaren vill åt dagens samhälle
I drygt sjutton år har den s k Unabombaren satt skräck i det amerikanska samhället. I FBI:s profil av honom anses det troligt att han skyller ett personligt tillkortakommande på den moderna teknologin. Läser man Unabombarens manifest, som Washington Post nyligen motvilligt publicerade, går det dock att utläsa tydliga likheter mellan dennes grumliga environmentalism och ideologin hos den amerikanska militiahöger som låg bakom bomb- attentatet i Oklahoma City.
Oväntade problemet i Apples nya högkvarter
Ett oväntat problem dör upp i samband med att Apples första anställda flyttade in i företagets nya högkvarter, skriver Washington Post.Under första månaden tvingades tre personer ringa efter ambulans – efter att ha gått eller sprungit in i byggnadens gigantiska glaspartier.
OS-hjälten till attack – efter läkarens övergrepp
Den amerikanske gymnastikläkaren Larry Nassar har dömts till över 300 år i fängelse efter att ha förgripit sig på över 150 ungdomar.Nu stämmer OS-guldmedaljören Aly Raisman det amerikanska gymnastikförbundet för att inte ha ingripit mot honom tidigare.Samtidigt framkommer nya anklagelser om övergrepp från Larry Nassar, skriver The Washington Post.
55-åringen avslöjade knarklangare – sköts
Prentis Robinson, 55 sköts till döds under en livesändning på Facebook.Nu har mannen som sköt honom överlämnat sig själv till polisen, skriver The Washington Post.–Du är med live, sa Robinson till mannen precis innan han blev skjuten.
Jared Kushner stoppas från att läsa topphemligt material
Donald Trumps svärson och rådgivare, Jared Kushner, kommer inte längre ha tillgång till topphemliga rapporter sedan hans säkerhetsklass nedgraderats. Det rapporterar Washington Post.
Uppgifter: Ryssland låg bakom cyberattacken mot OS
Enligt källor till Washington Post försökte ryska hackare få attacken att se ut som ett angrepp från Nordkorea.
Läs mer om Nordkorea och Washington Post.
Ilsken Trump skjuter upp sitt möte med Mexikos president
Donald Trump tappade humöret till under ett telefonsamtal med Mexikos president Enrique Pea Nieto.Stämningen blev dålig när Trump vägrade att offentligt bekräfta att Mexiko inte kommer att finansiera byggnationen av muren mellan grannländerna.Nu skjuts mötet mellan de båda presidenterna fram, skriver Washington Post.
DIs och Expressens anställda fick se The Post på arbetstid
DI TV bjöd alla medarbetare på Dagens Industri och Expressen på filmen "The Post", som handlar om Washington Posts jakt på Pentagon Papers 1971. Drygt 300 personer nappade på erbjudandet att gå på bio på arbetstid.
Läs mer om Expressen och The Post.
Melania Trumps föräldrar fick permanent uppehållstillstånd
Melania Trumps föräldrar har fått permanent uppehållstillstånd i USA.Enligt Washington Post ska de ha utnyttjat ett program för anhöriginvandring som Donald Trump skarpt kritiserat och beskrivit som ett hot mot landets säkerhet.– Familjen, som inte är en del av Trump-administrationen, har bett om att deras privatliv ska respekteras så jag kommer inte kommenterar det här vidare, säger föräldrarnas advokat Michael Wildes till tidningen.
Kvinna fortsätter anklaga Trump för övergrepp
Rachel Crooks har länge anklagat Donald Trump för att ha tvingat sig på henne och kysst henne i Trump Tower 2006.Men fortfarande känner hon att ingen lyssnar på henne.Nu berättar hon återigen historien om när presidenten ska ha utnyttjat henne, skriver Washington Post.
Grundskollärare fruktade Nikolas Cruz
Nikolas Cruz, 19-åringen misstänkt för onsdagens massmord på ett gymnasium i Florida, framkallade oro redan under tiden i grundskolan. Jag ville inte vara ensam med honom i klassrummet, säger en lärare till Washington Post.
Läs mer om Florida och Washington Post.
Flera fel i Trumps tweets om Rysslandsutredningen
Donald Trump publicerade under helgen en rad uppmärksammade tweets där han rasade mot Rysslandsutredningen.Nu har hans påståenden granskats av tidningen Washington Post, som listat flera felaktiga uppgifter i inläggen.