Weinstein

Weinstein-utredningar överlämnade till åklagare

Åklagare i Los Angeles har fått två utredningarna från Beverly Hills-polisen gällande filmproducenten Harvey Weinstein på sitt bord. Det skriver flera internationella medier, rapporterar TT.

Stjärnans attack mot Meryl Streep

Skådespelaren Rose McGowan har gått till hårt angrepp mot sin kollega Meryl Streep efter skandalen kring Harvey Weinstein.Nu slår Oscarsvinnaren tillbaka.Jag har inte medvetet hållit tyst, skriver hon i ett uttalande enligt Daily Mirror.
Noomi Rapace on Weinstein: I m not for sale
Noomi Rapace, starring in the new Netflix movie Bright which premieres December 22, believes that womens responsibility is missing in the debate surrounding #metoo: Many women have played the game and climbed the ladder. They have used the game to their advantage.
Läs mer om Bright, December, Netflix och Weinstein.
Rapace stod emot Weinstein: Jag är inte till salu
Noomi Rapace tycker kvinnornas ansvar saknas i debatten efter #metoo: Många kvinnor har spelat spelet och klättrat. De har varit delaktiga i gamet och använt det till sin fördel. Det säger den svenske skådespelaren som är aktuell i nya Netflix-filmen Bright.

Stjärnregissören anklagar Weinstein

Sagan om ringen-regissören Peter Jackson svartlistade skådespelarna Ashley Judd och Mira Sorvino under castingen till Sagan om ringen-filmerna på 90-talet. Nu anklagar han Harvey Weinstein för att ha drivit en smutskastningskampanj mot skådespelarna. –Då hade vi ingen anledning att ifrågasätta vad de här killarna sa till oss, säger regissören.
Peter Jackson: Weinstein stoppade skådespelare
Sagan om ringen-regissören Peter Jackson anklagar Harvey Weinstein för att ha sagt åt honom att inte anställa två skådespelare under castingen av filmen i slutet av 90-talet – men filmmogulens talesperson nekar.
Salma Hayek: Weinstein är mitt monster också
Harvey Weinstein är mitt monster också. Så skriver skådespelerskan och regissören Salma Hayek i en artikel i The New York Times, rapporterar SVT.
Läs mer om SVT och Salma Hayek.
Clooney räddade mig från att bli våldtagen
Salma Hayek fick sitt genombrott i Frida – en film som distribuerades av Harvey Weinstein.Nu berättar skådespelaren att Weinstein mordhotade henne efter inspelningen och att vännen George Clooney räddade henne från att bli våldtagen.I hans ögon var jag inte en konstnär. Jag var inte ens en person. Jag var en sak, skriver Salma Hayek om Harvey Weinstein i en debattartikel i New York Times.
Så fastnade stjärnor, skribenter och rådgivare i Weinsteins nät av hemligheter
Harvey Weinstein byggde sitt maskineri med hjälp av de som visste, de som inget visste och alla däremellan. Han styrde en grupp som gjorde övergreppen möjliga, som tystade ner dem och som spionerade åt honom. Samtidigt varnade han andra som upptäckte hans hemligheter att ingenting säga. De som kunde ge honom pengar eller prestige, och därmed förbättra hans rykte - och makt att skrämma - uppvaktade han.
Weinstein-effekten
Skammen har flyttats dit den hör hemma. Men ska det bli en verklig förändring behövs hårdare bandage. I USA märks redan effekterna av Metoo-uppropet i form av fler stämningar. Money talks.
Läs mer om Metoo-uppropet.
Regissörerna sparkar ut Weinstein
Läs mer om Weinstein.
Pelosi: Trump startade anklagelserna om sexövergrepp
Det var USA:s president Donald Trump, inte Hollywoodproducenten Harvey Weinstein, som startade den lavin av anklagelser om sexuella övergrepp som nu sveper över USA och världen. Det säger minoritetsledaren i representanthuset Nancy Pelosi på söndagen.
Här är samtliga #metoo-upprop
Först pekades Harvey Weinstein ut som sexförbrytare – sedan följde en flodvåg av vittnesmål.Kvinnor i bransch efter bransch gått samman i tusental och rutit ifrån mot sexuella övergrepp.Här är en sammanställning av höstens alla #metoo-upprop.
Läs mer om Harvey Weinstein.
Uma Thurmans stora ilska mot Weinstein
Hon var en av de stora stjärnorna i flera av Harvey Weinsteins filmproduktioner.Nu vädrar Uma Thurman sin ilska mot filmmogulen i ett inlägg på Instagram.Jag är glad att det går långsamt - du förtjänar inte en kula skriver Uma Thurman om Harvey Weinstein.
Också Uma Thurman säger #metoo
Uma Thurman sällar sig nu till de kvinnliga stjärnskådespelare som riktar anklagelser om sextrakasserier mot Hollywoodmogulen Harvey Weinstein.
#metoo-upproret visar inga tecken på att avta i USA
Tv-ankaret Charlie Rose, 75, är den senaste av en lång rad män i ledande positioner i USA som anklagas för sexuella trakasserier. #metoo-upproret mot hur kvinnor behandlas av män, som startade med Hollywoodproducenten Harvey Weinstein, visar inga tecken på att avta i USA.
Asia Argento: Italienarna fattar ingenting om trakasserier
Asia Argento, en av de första kvinnorna som gick ut och anklagade amerikanske filmproducenten Harvey Weinstein för sexuella trakasserier och övergrepp, säger i en intervju att italienarna fattar ingenting.
Läs mer om Harvey Weinstein.
Hon anklagade Weinstein – nu säger Asia Argento att italienare inget fattar
Asia Argento, en av de första kvinnorna som gick ut och anklagade amerikanske filmproducenten Harvey Weinstein för sexuella trakasserier och övergrepp, säger i en intervju att italienarna fattar ingenting.
Hemlig namnlista skulle stoppa sexanklagelserna mot Weinstein
Sexbrottsmisstänkta Harvey Weinstein hade en hemlig lista med närmare hundra personer inom filmbranschen som han lät utreda för att försöka stoppa anklagelserna mot honom att bli offentliga, skriver The Guardian.
Läs mer om The Guardian och Weinstein.
Weinstein hade namnlista som skulle tystas
Filmmogulen Harvey Weinstein hade en uttänkt strategi. Han upprättade en lista med 91 namn på personer som skulle hindras från att gå ut offentligt med anklagelserna om sexövergrepp.
30 dagar som förändrat Sverige – och det har bara börjat
Det började med Harvey Weinstein-skandalen i Hollywood och en vädjan från skådespelerskan Alyssa Milano.Snabbt spred sig #metoo till Sverige och rörelsen exploderade när journalisten Cissi Wallin berättade på Instagram om hur hon drogats och våldtagits.I över en månad har nu kända och okända kvinnor beskrivit sextrakasserier och övergrepp och krävt förändring.Många menar att #metoo inte längre är en rörelse - utan en revolution.Här är 30 dagar som förändrade Sverige.
Goldman Sachs skriver ned värdet på sin aktiepott i Weinstein Company till noll
Weinstein Company har hamnat i kylan efter anklagelserna att Harvey Weinstein sexuellt trakasserat och förgripit sig på kvinnor. Investmentbanken Goldman Sachs uppges ha skrivit ned värdet på de aktier de äger i filmbolaget till noll, enligt Reuters.Al Holdings International stämmer Weinstein Company för över 370 miljoner kronor.
Rose McGowan skriver biografi om Weinsteinupplevelser
En av skådespelarna som anklagat Harvey Weinstein för våldtäkt berättar sin historia i en ny bok.
Ben Affleck donerar framtida Weinstein-inkomster till välgörenhet
Skådespelaren Ben Affleck säger att han tänker donera alla framtida inkomster från Harvey Weinsteins filmbolag till välgörenhetsorganisationer för övergreppsoffer och indiefilm.
Läs mer om Weinstein-inkomster.
Harvey Weinstein anlitade en arm av spioner
Harvey Weinstein använde sig av en arm av spioner för att tysta kvinnor om sina påstådda sexuella övergrepp. Filmmogulen anlitade journalister och före detta agenter och militärer, som opererade under falsk identitet, skriver The New Yorker.
Läs mer om The New Yorker.