Weinstein

Vinner Pulitzer-priset – för avslöjandet om Weinstein

Filmproducenten Harvey Weinstein anklagades för övergrepp.Nu får New York Times och The New Yorker Pultizer-priset för sin rapportering kring den så kallade Weinstein-skandalen.

NY Times prisas för granskning av Weinstein

Allt från hiphop till metoo-rörelsen fanns representerade när det prestigefyllda amerikanska Pulitzerpriset delades ut under måndagen. Inte helt oväntat kammade New York Times och The New Yorker hem årets Pulitzerpris i public service-kategorin för respektive rapportering av Harvey Weinstein-avslöjandet – som resulterade i metoo-rörelsen.
Osäker framtid för flera Weinstein-filmer
The Weinstein Company har officiellt gått i konkurs, kunde vi läsa tidigare i veckan. Det innebär också en osäker framtid för flera av studions filmer, som lagts på hyllan efter att sexskandalen kring Harvey Weinstein blossade upp förra hösten.

Weinsteins bolag ansöker om konkurs

The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än ett halvår efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein.
Läs mer om Harvey Weinstein.
Efter sexanklagelserna – Weinsteins bolag i konkurs
Efter anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt mot flera kvinnor i filmbranschen – nu tvingas företaget The Weinstein Company i konkurs.Företaget grundades av Harvey Weinstein och har kritiserats efter uppgifterna om filmmogulen som kom fram under hösten och lade grunden till #metoo- och #timesup-uppropen.
Tystnadsavtal ogiltigförklaras efter #metoo
Startskottet för #metoorörelsen, filmstudion The Weinstein Company, har nu begärt sig självt i konkurs efter sexövergreppsanklagelserna mot grundaren Harvey Weinstein.
Weinstein Company går i konkurs
The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än sex månader efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein.
Läs mer om Harvey Weinstein.
Weinstein Company har ansökt om konkurs
The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än sex månader efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein.(TT) The Weinstein
Läs mer om Harvey Weinstein.
Talar ut om Weinsteins övergrepp: Ett rovdjur
Harvey Weinstein är inte i fängelse, han är på ett spa i Arizona. Han behandlas för sexmissbruk . Men han är inte någon sexmissbrukare, utan ett rovdjur. Asia Argento, skådespelerskan som anklagade Hollywoodproducenten för våldtäkt och blev ett ansikte för metoo-rörelsen, vill ha rättvisa.
Läs mer om Arizona och Hollywoodproducenten.
Filmbolaget Weinstein Company tvingas till konkurs
Filmbolaget Weinstein Company kommer trots allt att tvingas till konkurs efter att mer skulder upptäckts av bolagets tilltänkta köpare, rapporterar Sky News.
Efter #metoo - se kvinnornas starka markering under Oscarsgalan
Tre kvinnor som anklagat Hollywood-producenten Harey Weinstein för övergrepp gjorde en kraftfull markering om att tiden är ute.
Harvey Weinstein har blivit staty i Hollywood
Filmproducenten Harvey Weinstein kommer inte att delta på söndagens Oscarsgala. Trots det kommer han ändå att göra sig påmind i Los Angeles – i form av en guldfärgad staty på Hollywood Boulevard.
Harvey Weinstein har blivit staty i Hollywood
Filmproducenten Harvey Weinstein kommer inte att delta på söndagens Oscarsgala. Trots det kommer han ändå att göra sig påmind i Los Angeles - i form av en guldfärgad staty på Hollywood Boulevard.
Weinstein Company säljer sina tillgångar till kvinnlig filmstudio
Tillgångar från produktionsbolaget The Weinstein Company har sålts till Maria Contreras-Sweet, som ska starta en ny filmstudio, där styrelsen ska bestå av kvinnor.
Konkurshotade Weinstein Company säljs
Affärskvinnan Maria Contreras-Sweet har fått en uppgörelse om att köpa filmbolaget Weinstein Company efter att det tidigare i veckan sagt att man tänker ansöka om en konkurs. Det rapporterar Reuters.
Läs mer om Weinstein Company.
Weinstein Company-affär i hamn
Tillgångar från produktionsbolaget The Weinstein Company har sålts till Maria Contreras-Sweet, som ska starta en ny filmstudio, där styrelsen ska bestå av kvinnor.
Harvey Weinsteins bolag går i konkurs
Den skandalomsusade producenten Harvey Weinsteins bolag går i konkurs, uppger Bloomberg.Weinstein company har lämnat in en konkursansökan.Bolaget har förlorat en drös med kunder sedan grundaren anklagades för sexuella trakasserier av ett flertal kvinnor.
Läs mer om Bloomberg.Weinstein.
The Weinstein Company ansöker om konkurs
Sedan oktober förra året har produktionsbolaget The Weinstein Company försökt undvika konkurs. Men nu har företaget lämnat in en konkursansökan efter att en planerad försäljning inte blivit av.
Meryl Streep slår tillbaka efter angreppet
Tidigare i februari stämdes The Weinstein Company för att företaget inte skyddat sina anställda.Nu uppges att Harvey Weinstein angett skådespelerskan Meryl Streep till hans försvar - något som hon ställer sig starkt emot.– Han är patetisk säger hon till TMZ.
Harvey Weinstein vill använda Meryl Streep som bevis för oskuld: Patetiskt
Meryl Streep är inte glad över att Harvey Weinsteins advokater inkluderat hennes uttalanden om filmproducenten som bevis för att han är oskyldig till sexuella övergrepp. De brottsliga handlingar han är anklagad för att ha begått mot kvinnors kroppar är hans ansvar, säger hon i en intervju.
Läs mer om Meryl Streep.
Weinsteins bolag stäms av staten New York
New Yorks högsta åklagare Eric Schneiderman stämmer Harvey Weinsteins bolag The Weinstein Company för att ha brutit mot medborgerliga och mänskliga rättigheter.