Weinstein

Asia Argento: Italienarna fattar ingenting om trakasserier

Asia Argento, en av de första kvinnorna som gick ut och anklagade amerikanske filmproducenten Harvey Weinstein för sexuella trakasserier och övergrepp, säger i en intervju att italienarna fattar ingenting.
Läs mer om Harvey Weinstein.

Hon anklagade Weinstein – nu säger Asia Argento att italienare inget fattar

Asia Argento, en av de första kvinnorna som gick ut och anklagade amerikanske filmproducenten Harvey Weinstein för sexuella trakasserier och övergrepp, säger i en intervju att italienarna fattar ingenting.
Hemlig namnlista skulle stoppa sexanklagelserna mot Weinstein
Sexbrottsmisstänkta Harvey Weinstein hade en hemlig lista med närmare hundra personer inom filmbranschen som han lät utreda för att försöka stoppa anklagelserna mot honom att bli offentliga, skriver The Guardian.
Läs mer om The Guardian och Weinstein.
Weinstein hade namnlista som skulle tystas
Filmmogulen Harvey Weinstein hade en uttänkt strategi. Han upprättade en lista med 91 namn på personer som skulle hindras från att gå ut offentligt med anklagelserna om sexövergrepp.

30 dagar som förändrat Sverige – och det har bara börjat

Det började med Harvey Weinstein-skandalen i Hollywood och en vädjan från skådespelerskan Alyssa Milano.Snabbt spred sig #metoo till Sverige och rörelsen exploderade när journalisten Cissi Wallin berättade på Instagram om hur hon drogats och våldtagits.I över en månad har nu kända och okända kvinnor beskrivit sextrakasserier och övergrepp och krävt förändring.Många menar att #metoo inte längre är en rörelse - utan en revolution.Här är 30 dagar som förändrade Sverige.
Goldman Sachs skriver ned värdet på sin aktiepott i Weinstein Company till noll
Weinstein Company har hamnat i kylan efter anklagelserna att Harvey Weinstein sexuellt trakasserat och förgripit sig på kvinnor. Investmentbanken Goldman Sachs uppges ha skrivit ned värdet på de aktier de äger i filmbolaget till noll, enligt Reuters.Al Holdings International stämmer Weinstein Company för över 370 miljoner kronor.
Rose McGowan skriver biografi om Weinsteinupplevelser
En av skådespelarna som anklagat Harvey Weinstein för våldtäkt berättar sin historia i en ny bok.
Ben Affleck donerar framtida Weinstein-inkomster till välgörenhet
Skådespelaren Ben Affleck säger att han tänker donera alla framtida inkomster från Harvey Weinsteins filmbolag till välgörenhetsorganisationer för övergreppsoffer och indiefilm.
Läs mer om Weinstein-inkomster.
Harvey Weinstein anlitade en arm av spioner
Harvey Weinstein använde sig av en arm av spioner för att tysta kvinnor om sina påstådda sexuella övergrepp. Filmmogulen anlitade journalister och före detta agenter och militärer, som opererade under falsk identitet, skriver The New Yorker.
Läs mer om The New Yorker.
Alec Baldwin tar Twitterpaus efter att ha bett Weinsteins offer hålla käften
Komikern Alec Baldwin har hamnat i blåsväder efter ett gäng kommentarer om Harvey Weinstein-skandalen – och en (halvdan) Twitterpaus.
Noomis obehagliga möte med Weinstein
Noomi Rapace är med i Netflix största produktion någonsin.Trots att hon dissade skandalmogulen Harvey Weinstein som lovade henne en Oscar i början av sin karriär – har den svenska skådisen gjort succ i Hollywood.– Harvey och jag har aldrig tyckt om varandra, säger hon till Di Weekend.
Carina Rydberg: Hollywood 1980 – en nyskriven novell
Harvey Weinstein och vittnesmålen från filmindustrin får författaren Carina Rydberg att minnas sin egen tid i Los Angeles. Hon var på sitt 18:e år och Hollywood visade upp sig i sin fulla skröplighet.
Läs mer om Carina Rydberg och Hollywood.
New York-polisen: Anmälan mot Weinstein är trovärdig
Polisen i New York säger att den våldtäktsanmälan de fått in mot Harvey Weinsten är trovärdig och att de hade gripit honom omedelbart om han befunnit sig i delstaten och om anmälan gällt övergrepp i närmare tid än 2010.
Starkt våldtäktsfall mot Weinstein – kan gripas
Harvey Weinstein utreds nu för vad polisen i New York kallar gångbara våldtäktsanklagelser.Polischefen Robert Boyce meddelar att de har ett faktiskt fall mot den kände Hollywood producenten och att han kan komma att gripas, skriver AP.
Läs mer om Hollywood, New York och Weinstein.
Nya anklagelser mot Weinstein
Boardwalk empire-skådespelaren Paz de la Huerta anklagar den amerikanske filmproducenten Harvey Weinstein för två våldtäkter.
Harvey Weinstein-docka bränns på bål
Det verkar inte mer än rättvist att han får vad han förtjänar, säger en representant för sällskapet som beställt en elva meter lång Harvey Weinstein-docka att bränna upp.
Nya anklagelser mot Weinstein
Läs mer om Weinstein.
Lana del Rey slutar spela Harvey Weinstein-låt live
Lana Del Reys låt Cola har, sedan anklagelserna mot Hollywoodproducenten Harvey Weinstein, fått ny uppmärksamhet.
Harvey Weinstein utsparkad av kollegorna
Den amerikanske filmmogulen Harvey Weinstein portas på livstid av sina kollegor i Hollywood från Producers Guild of America.
#Metoo svepte världen – kvinnor kritiseras i flera länder
I Italien har skådespelare som berättat om övergrepp blivit skuldbelagd, och i Ryssland tycker en del kvinnor synd om Harvey Weinstein. Uppropet #metoo har haft olika genomslag i olika länder. SvD:s korrespondenter rapporterar.
Läs mer om Harvey Weinstein och Ryssland.
Harvey Weinstein lämnar rehab – efter en vecka
Harvey Weinstein lämnar sitt terapiprogram efter en vecka, skriver Us Weekly.Efter våldtäktsanklagelserna skrevs Weinstein in i ett intensivt terapiprogram – där han skulle tillbringa en månad.Nu lämnar han programmet i förtid och uppges ha somnat under terapisessionerna.
Läs mer om Weinstein.
Weinstein stämmer sitt företag
Det framgår också att Weinstein vill utreda om konfidentiell information läckt ut från företaget till medierna. Samt om bolaget felaktigt sparkade honom och om ledningen nu säljer ut The Weinstein Company. Weinstein anser att hans mejlkonto kommer att innehålla information som befriar honom, och därmed företaget, från påståenden som kan användas mot dem, skriver producentens advokat enligt stämningsansökan.
Harvey Weinstein anklagas för ännu en våldtäkt
Den norska skådespelaren Natassia Malthe anklagar Hollywoodproducenten Harvey Weinstein för våldtäkt, skriver Variety.
Weinstein anklagas för en ny våldäkt
Skådspelerskan och modellen Natassia Malthe anklagar filmmogulen Harvey Weinstein för våldtäkt.Hon hävdar att Weinstein tvingade sig på henne när de diskuterade en roll i filmen Nine, skriver Variety.
EU-parlamentet debatterar #metoo
Efter skandalen kring Hollywood-producenten Harvey Weinstein debatterar nu även EU-parlamentet frågan om sexuella trakasserier. Även här finns vittnesmål om hur problemet sopas under mattan.