Westminster

Erik de la Reguera

Den brittiska arresteringsordern mot Wikileaks grundare Julian Assange står fast. Det beslutade en domare i Westminster i London på tisdagen. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om vad det innebär.

Kris för May efter anklagelser om övergrepp i parlamentet

Anklagelser om sexuella trakasserier skakar Westminster. En lista på konservativa parlamentariker som beskylls för övergrepp har läckt ut. Två tunga namn utpekas som serieförbrytare. Brittiska journalister undrar nu om skandalen kommer att fälla regeringen.
Läs mer om May och Westminster.
May utreder minister för sexistiskt beteende
Den brittiske ministern Mark Garnier erkänner att han bett sin tidigare assistent att köpa två dildoar och kallat henne tuttfia. Premiärminister Theresa May, som redan lovat ta krafttag mot sexuella ofredanden, har nu problemet i sitt eget kabinett och kräver att arbetsmiljön i Westminster ska granskas.
Läs mer om Mark Garnier och Westminster.
Engelska hovets plan för Meghan Markle
Snart kan förlovningen mellan den amerikanska Meghan Markle, 36, och prins Harry, 32, blir offentlig.Enligt Daily Mail har det engelska hovet en plan för hur Meghan Markle ska blir en del av kungafamiljen – men som frånskild katolik kan hon troligen inte gifta sig med Harry i Westminster Abbey.Paret väntas göra sitt första offentliga framträdande tillsammans vid en idrottstävling i Toronto.

Tidigare terrordåd i Europa 2017

1 januari 2017, Istanbul: 39 personer dör efter att en beväpnad man öppnar eld inne på en nattklubb i Istanbul. 22 mars 2017, London: En gärningsman kör ihjäl fyra personer på Westminster bridge och knivhögg även en polisman till döds. 3 april 2017, S:t Petersburg: Fjorton personer dör i ett terrordåd mot ett tunnelbanetåg i centrala S:t Petersburg. 7 april 2017, Stockholm: Rakhmat Akilov kör en lastbil in i en folkmassa på Drottninggatan i centrala Stockholm.
Fem frågor som kan sänka brexit
Brexitförhandlingarna har pågått i snart två månader. Enligt uppgifter i brittiska medier verkar Storbritannien så oförberett att EU:s diplomater undrat om kaoset bara är en förhandlingstaktik. Men i Westminster är politikerna fortfarande oense om flera viktiga frågor. Här är de fem punkter som ställer till med problem för britterna.
Läs mer om Storbritannien och Westminster.
London-offer hyllas med konsert
Den 22 mars dödades fem människor då en man körde in i en samling människor på Westminster Bridge i London.
Läs mer om London och Westminster Bridge.
Det är som om vi bara väntar på den stora attacken
SvD I LONDON | Totalt kaos. Alla grät. Trodde inte det skulle hända igen efter Westminster. Londonborna reagerar med bestörtning på det nya terrordåd som skakar huvudstaden.
Läs mer om Westminster.
Westminster Bridge i London stängdes av
Bron Westminster Bridge i centrala London stängdes av under torsdagskvällen efter att polisen påträffat en misstänkt, övergiven bil. Efter en halvtimme kunde bron öppnas igen.
Läs mer om London.
Westminster Bridge i London avstängd – misstänkt bil hittad
Bron Westminster Bridge i centrala London har stängts av efter att polisen påträffat en misstänkt bil, rapporterar brittiska Express.
Läs mer om London.
Andreea Cristea föll i floden – har nu dött
Andreea Cristea, 29, gick på Westminster Bridge i London 22 mars. Plötsligt körde en terrorist upp på trottoaren och mejade ner flera fotgängare.29-åringen slungades över brokanten ner i floden.Nu har kvinnan dött av skadorna, skriver bland annat BBC.
Läs mer om BBC, London och Westminster Bridge.
Gripna för Londondådet har släppts
Samtliga gripna efter terrordådet vid Westminster har nu släppts, meddelar den brittiska polisen.
Läs mer om Londondådet och Westminster.
Khalid Masoods fru fördömer attackerna i London
Frun till Khalid Masood, mannen som den 22 mars utförde attackerna vid Westminster i London, har uttalat sig och fördömer Masoods handlingar. Det rapporterar brittiska medier.
Läs mer om Khalid Masood, London och Westminster.
Tidigare terrormisstänkt i Storbritannien släppt
Ytterligare en man har släppts efter att misstankarna om delaktighet i onsdagens terrordåd i London avskrivits. Nu återstår bara en misstänkt 58-årig man, förutom den som sköts av polisen vid Westminster Bridge i London.
Vittnen: Gärningsmannen skrattade och skämtade före attacken
Khalid Masood beskrivs som väldigt trevlig av hotelldirektören på det hotell i Brighton där han övernattade natten innan attacken mot Westminster. Han ska där ha skrattat och skämtat med personal och gäster.
Läs mer om Brighton och Westminster.
Vittnen: Gärningsmannen skrattade och skämtade innan attacken
Khalid Masood beskrivs som väldigt trevlig av hotelldirektören på det hotell i Brighton där han övernattade natten innan attacken mot Westminster. Han ska där ha skrattat och skämtat med personal och gäster.
Läs mer om Brighton och Westminster.
London möter terrorn med stoiskt lugn
Att terrororganisationen IS tog på sig dådet i Westminster förvånade ingen. Men förövaren, på torsdagen identifierad som 52-årige Khalid Masood, var en småbrottsling som inte fanns med bland underrättelsetjänsten MI 5:s 3.000 mest misstänkta islamister.
Läs mer om Khalid Masood och Westminster.
Dådet hotar splittra London
London. Dagen efter terrorattacken mot Westminster är Londonborna fast beslutna att leva vidare som vanligt. Samtidigt hotar dådet sammanhållningen i den mångkulturella världsstaden.
Läs mer om London, Londonborna och Westminster.
De blev vansinnesdådets offer
Tre personer dödades och minst 40 skadades vid attentatet på Westminster Bridge och vid det brittiska parlamentet. Bland dödsoffren finns en 48-årig polis som knivhöggs till döds i tjänsten.
Läs mer om Westminster Bridge.
Här slungas kvinnan av Westminsterbron
Här slungas kvinnan av Westminster Bridge rakt ner i floden när terroristen kommer körande. Kvinnan var på trottoaren när gärningsmannen körde upp med sin Hyundai. Kvinnan överlevde trots det hårda fallet och vårdas på sjukhus med allvarliga skador.
Londonbor i chock efter attentatet
LONDON. Stora delar av Westminster var fortfarande avspärrade på onsdagskvällen. Hundratals poliser genomsökte området runt det brittiska parlamentet, medan helikoptrar dundrade fram över Big Ben och andra kända landmärken vid Themsen.
Läs mer om Big Ben, Themsen och Westminster.
Polisen var beredd – men terrorn är svår att stoppa
Polisen och säkerhetsexperterna hade varnat för att det kunde hända när som helst. Ett år efter terrordåden i Bryssel utsattes Westminster i hjärtat av den brittiska huvudstaden för det Londonpolisen länge befarat. På onsdagskvällen beskrevs dåden som en terrorattack.
Westminster – Londons politiska hjärta
Westminster är platsen där politiker, journalister och tusentals turister trängs. Attentatsmannen i London kunde inte ha valt en mer ikonisk plats för sin handling.
Läs mer om London.
Prins Harrys oväntade bröllopsplaner
Glöm ett traditionellt kungligt giftermål i Westminster Abbey. Enligt Radar Online så går prins Harry och hans flickvän Meghan Markle i andra bröllopsplaner - nämligen ett bröllop med sand mellan tårna. – Han är ingen typisk prins. Varför någon skulle förvänta sig att han följer traditioner har jag svårt att förstå, säger en uppgiftslämnare till sajten.
Schäfervinst i anrik hundshow
Det blev en schäfer som tog hem förstaplatsen på den anrika hundshowen Westminster Kennel Club i New York.