Wigh

Paula Bieler slår tillbaka mot Wighs SD-kritik

I september gick riksdagsledamoten Hanna Wigh ut och berättade att hon utsatts för ett sexuellt övergrepp av en SD-riksdagsledamot.I kvällens SVT Opinion kritiserade hon partiets hantering.– Det har varit en konstant smutskastning, det är ständigt pågående, säger hon i programmet.Samtidigt slår SD-toppen Paula Bieler tillbaka.– Jag har svårt att känna igen mig i bilden, säger hon.

Jag förstod inte att det var jag som pekades ut

Förundersökningen mot SD-riksdagsledamoten som anklagats för sexbrott har lagts ner.– Jag slits mellan en lättnad att det är nedlagt och en jobbig känsla kring att en sån här anklagelse inte bara försvinner.Nu planerar han att komma tillbaka till sitt uppdrag. Samtidigt överväger han att anmäla tidigare partikollegan Hanna Wigh för falsk tillvitelse.

Åklagaren lägger ner sexanklagelser mot SD-ledamot

Chefsåklagare Maria Sterup vid Särskilda åklagarkammaren lägger ned förundersökningen om anklagelser om sexbrott mot en SD-riksdagsledamot.Det var dåvarande SD-ledamoten Hanna Wigh som anklagade en partikollega för ett sexuellt övergrepp.
Förundersökning om sexualbrott mot Wigh läggs ner
Förundersökningen mot den SD-politiker som anklagats för sexuella övergrepp mot riksdagspolitikern Hanna Wigh läggs ner. Det har genomförts förhör med parterna samt andra som haft uppgift att lämna i ärendet och viss skriftlig bevisning har inhämtats. I förundersökningsmaterialet står ord mot ord och det saknas objektiv utomstående bevisning som kan klargöra vad som hänt mellan parterna, skriver åklagaren i beslutet, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Hanna Wigh, SD-politiker och Wigh.
Åkesson har ännu inte pratat med Wigh
SD-ledaren Jimmie Åkesson lovade träffa och prata med riksdagsledamoten Hanna Wigh som lämnade partiet efter att hon berättat om att en högt uppsatt partikamrat utsatt henne för sexuella övergrepp. Det har han inte gjort, säger Åkesson till TV4:s Nyhetsmorgon, och förklarar det med att hon varit otillgänglig, men Wigh själv känner inte igen den bilden.
Läs mer om Hanna Wigh, Wigh och Åkesson.
Åkesson har inte träffat Wigh – trots löfte
Partiledaren har tidigare lovat att träffa den avhoppade riksdagsledamoten Hanna Wigh efter att hon riktat anklagelser mot en högt uppsatt partimedlem som ska ha utsatt henne för ett sexuellt övergrepp. I en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon berättar han varför det inte skett.– Jag har inte haft den möjligheten. För egen del hade jag säkert kunnat träffa henne, men hon har valt att efter det här föra någon slags kampanj mot partiet och anklagat mig för att ljuga.
Läs mer om Hanna Wigh och Wigh.
SD-man utreds för attack mot avhopparen Wigh
En man som haft förtroendeuppdrag för Sverigedemokraterna i Västsverige misstänks ligga bakom attacken mot riksdagsledamoten Hanna Wighs hem.Attacken, som utreds av Säkerhetspolisen, skedde bara några dagar efter att Hanna Wigh vittnat om övergrepp i det egna partiet.– Han företräder inte oss i dag, säger Hannyah Jörtoft, distriktsordförande för Sverigedemokraterna Skaraborg om den misstänkte mannen.Men så sent som två veckor före attacken spred den misstänkte SD:s partiannonser på nätet.
Man misstänkt för skadegörelse hos Hanna Wigh
Säpo har förhört en man som misstänks för attacken mot riksdagsledamoten Hanna Wighs hem. – Jag känner till vem det är och kan inte säga annat än att jag är jävligt chockad, säger hon till GT.
Läs mer om Hanna Wigh.
Man misstänks för attack mot riksdagsledamoten Hanna Wigh
Utredningen om attacken mot riksdagsledamoten Hanna Wighs hem har nått ett genombrott.En man misstänks nu för grov skadegörelse och har förhörts av Säkerhetspolisen.–Vi har en person misstänkt, säger åklagare Ewa-Marie Häggkvist, åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål
Elisabeth Massi Fritz: Ett synnerligen allvarligt hot
Tidigare SD-ledamoten Hanna Wigh har bland annat fått ta emot hotbrev efter att ha berättat i TV4 om hur hon utsatts för sexuella övergrepp av en partikollega.En polisutredning pågår och Hanna Wigh företräds av advokat Elisabeth Massi Fritz.– Jag har fått brevet uppläst och kan konstatera att det är ett synnerligen allvarligt hot, säger Massi Fritz.
Hanna Wigh: Jag är rädd hela tiden efter hoten
Intervjun om sextrakasserier inom Sverigedemokraterna har lett till personhot mot avhoppade Hanna Wigh, nu politisk vilde i riksdagen. Efter en attack mot hennes hem är Säpo inkopplade på fallet. Nu riktar hon skarp kritik mot partiledningen som hon menar har bidragit till den hotfulla situationen. – SD-ledningen går ut med väl valda ord, pekar ut riktningen, och sen kör svansen, säger hon till DN.
Hanna Wigh hotad efter sexanklagelser mot SD-topp
Avhoppade SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh från Falköping har utsatts för omfattande skadegörelse och hot, uppger P4 Skaraborg.Detta efter att trätt fram i TV4:s Kalla Fakta och berättat om sexuella övergrepp av en partikollega.
Läs mer om Falköping och SD-topp.
Sönderslagen bil hos avhoppad SD-ledamot
Den avhoppade SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh har utsatts för skadegörelse i sitt hem i Falköping. En bil har slagits sönder och en brandsläckare har kastats in genom ett fönster, berättar hon för P4 Skaraborg. Wigh har även tagit emot hotbrev.
Hanna Wighs val: Stjärn- advokaten Massi Fritz
Tidigare i veckan berättade avhoppade SD-ledamoten Hanna Wigh i Kalla fakta att hon utsatts för ett sexuellt övergrepp av en partikollega.Partiet polisanmälde händelsen och en förundersökning har inletts.Nu har Wigh valt advokaten Elisabeth Massi Fritz som målsägandebiträde.– Hon är en kvinna med stor integritet och duktig på det hon gör, säger Wigh.
SD-avhopparen Hanna Wigh ångrar tv-intervjun om sexövergreppet
Den avhoppade SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh blev på onsdagen kontaktad av polisens sexbrottsutredare.I Expressens politikmagasin Bara Politik säger hon i kväll att det var ett stort misstag att berätta i TV4:s Kalla Fakta om partikamratens sexövergrepp:– Det spelar Sverigedemokraterna i händerna.
Jomshof om Hanna Wigh: Jag kunde inte hantera all information
Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof säger sig inte minnas några detaljer om det misstänkta sexuella övergrepp mot avhopparen Hanna Wigh som nu utreds av åklagare. Vi kom till en gräns där jag tydligt sa att jag inte kunde hantera all information, skriver Jomshof till DN. Hanna Wigh hävdar att Jomshof snabbt bytte samtalsämne.
Utpekade SD-toppen nekar: En otroligt pressad situation
En riksdagsledamot i Sverigedemokraterna anklagas för att ha utfört ett sexuellt övergrepp mot partikollegan Hanna Wigh. En förundersökning är inledd. Själv nekar han till alla anklagelser. – Hon pekar ut mig för någonting vedervärdigt som jag inte har gjort. Utpekandet i sig innebär en otrolig pressad situation för mig, säger han till Aftonbladet.