Wigh

Från flashiga Kungsholmen till torparliv i Sörmland

Som pensionär kan man inte sitta och rulla tummarna hemma i en lägenhet. Så resonerade Ylva och Ingemar Wigh och köpte ett timrat torp med mossa i väggarna, byggt 1820. Nu är huset renoverat, utbyggt och deras riktiga hem.

Lagercrantz vd köper röststarka A-aktier

Teknikhandelsbolaget Lagercrantz vd Jörgen Wigh har den 16 februari köpt 4.032 röststarka onoterade A-aktier i bolaget.
Läs mer om A-aktier och Jörgen Wigh.
Hanna Wigh: Jag borde ha lämnat mycket tidigare
Hanna Wigh valde att lämna Sverigedemokraterna efter att en kollega utsatt henne för sexuella övergrepp.Nu, ett halvår senare, önskar hon att hon tagit beslutet tidigare.– Jag brukar säga att Sverigedemokraterna är som ett politiskt McDonald's – man mår inte bra av att äta för mycket av det, säger Hanna Wigh till Dagens Nyheter.
Hanna Wigh om livet som politisk vilde: En otrolig frihet
Hanna Wigh, tidigare Sverigedemokrat, är en av fem politiska vildar i Sveriges riksdag. Efter avhoppet från SD har hon bytt politisk inriktning och skaffat sig nya hjärtefrågor. – Det är jätteskönt att vara fri och slippa skämmas för partiet hela tiden, säger Hanna Wigh.
Läs mer om Hanna Wigh och Sverigedemokrat.

Kvinna hittad skadad utomhus – polisen vädjar om tips

En skadad kvinna påträffades utomhus på måndagsmorgonen i Göteborg. Kvinnan har förts till sjukhus för vård och polisen vädjar nu om tips från allmänheten om vad som kan ha hänt kvinnan. – En förundersökning om grovt brott har inletts, säger Jenny Wigh som är polisens presstalesperson till GT.
Läs mer om Göteborg och Jenny Wigh.
SD-politiker startar ny grupp i riksdagen
Tre politiska vildar, de före detta SD-riksdagsledamöterna Pavel Gamov, Hanna Wigh och Margareta Larsson, startar en ny politisk grupp. Nu vill de etablera ett kansli och få möjlighet till ekonomiskt stöd, enligt nyhetsbyrån Siren.
Tre politiska vildar startar politisk grupp
Före detta riksdagsledamöterna Pavel Gamov, Hanna Wigh och Margareta Larsson som är politiska vildar har startat en ny politisk grupp, skriver nyhetsbyrån Siren.
Riksdagsvildar startar egen politisk grupp
De tre riksdagsledamöterna Pavel Gamov, Hanna Wigh och Margareta Larsson, tidigare medlemmar i Sverigedemokraterna, kommer att starta en egen politisk grupp och förening i riksdagen. Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.
Paula Bieler slår tillbaka mot Wighs SD-kritik
I september gick riksdagsledamoten Hanna Wigh ut och berättade att hon utsatts för ett sexuellt övergrepp av en SD-riksdagsledamot.I kvällens SVT Opinion kritiserade hon partiets hantering.– Det har varit en konstant smutskastning, det är ständigt pågående, säger hon i programmet.Samtidigt slår SD-toppen Paula Bieler tillbaka.– Jag har svårt att känna igen mig i bilden, säger hon.
Jag förstod inte att det var jag som pekades ut
Förundersökningen mot SD-riksdagsledamoten som anklagats för sexbrott har lagts ner.– Jag slits mellan en lättnad att det är nedlagt och en jobbig känsla kring att en sån här anklagelse inte bara försvinner.Nu planerar han att komma tillbaka till sitt uppdrag. Samtidigt överväger han att anmäla tidigare partikollegan Hanna Wigh för falsk tillvitelse.
Åklagaren lägger ner sexanklagelser mot SD-ledamot
Chefsåklagare Maria Sterup vid Särskilda åklagarkammaren lägger ned förundersökningen om anklagelser om sexbrott mot en SD-riksdagsledamot.Det var dåvarande SD-ledamoten Hanna Wigh som anklagade en partikollega för ett sexuellt övergrepp.
Förundersökning om sexualbrott mot Wigh läggs ner
Förundersökningen mot den SD-politiker som anklagats för sexuella övergrepp mot riksdagspolitikern Hanna Wigh läggs ner. Det har genomförts förhör med parterna samt andra som haft uppgift att lämna i ärendet och viss skriftlig bevisning har inhämtats. I förundersökningsmaterialet står ord mot ord och det saknas objektiv utomstående bevisning som kan klargöra vad som hänt mellan parterna, skriver åklagaren i beslutet, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Hanna Wigh, SD-politiker och Wigh.
Åkesson har ännu inte pratat med Wigh
SD-ledaren Jimmie Åkesson lovade träffa och prata med riksdagsledamoten Hanna Wigh som lämnade partiet efter att hon berättat om att en högt uppsatt partikamrat utsatt henne för sexuella övergrepp. Det har han inte gjort, säger Åkesson till TV4:s Nyhetsmorgon, och förklarar det med att hon varit otillgänglig, men Wigh själv känner inte igen den bilden.
Läs mer om Hanna Wigh, Wigh och Åkesson.
Åkesson har inte träffat Wigh – trots löfte
Partiledaren har tidigare lovat att träffa den avhoppade riksdagsledamoten Hanna Wigh efter att hon riktat anklagelser mot en högt uppsatt partimedlem som ska ha utsatt henne för ett sexuellt övergrepp. I en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon berättar han varför det inte skett.– Jag har inte haft den möjligheten. För egen del hade jag säkert kunnat träffa henne, men hon har valt att efter det här föra någon slags kampanj mot partiet och anklagat mig för att ljuga.
Läs mer om Hanna Wigh och Wigh.
SD-man utreds för attack mot avhopparen Wigh
En man som haft förtroendeuppdrag för Sverigedemokraterna i Västsverige misstänks ligga bakom attacken mot riksdagsledamoten Hanna Wighs hem.Attacken, som utreds av Säkerhetspolisen, skedde bara några dagar efter att Hanna Wigh vittnat om övergrepp i det egna partiet.– Han företräder inte oss i dag, säger Hannyah Jörtoft, distriktsordförande för Sverigedemokraterna Skaraborg om den misstänkte mannen.Men så sent som två veckor före attacken spred den misstänkte SD:s partiannonser på nätet.
Man misstänkt för skadegörelse hos Hanna Wigh
Säpo har förhört en man som misstänks för attacken mot riksdagsledamoten Hanna Wighs hem. – Jag känner till vem det är och kan inte säga annat än att jag är jävligt chockad, säger hon till GT.
Läs mer om Hanna Wigh.
Man misstänks för attack mot riksdagsledamoten Hanna Wigh
Utredningen om attacken mot riksdagsledamoten Hanna Wighs hem har nått ett genombrott.En man misstänks nu för grov skadegörelse och har förhörts av Säkerhetspolisen.–Vi har en person misstänkt, säger åklagare Ewa-Marie Häggkvist, åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål
Elisabeth Massi Fritz: Ett synnerligen allvarligt hot
Tidigare SD-ledamoten Hanna Wigh har bland annat fått ta emot hotbrev efter att ha berättat i TV4 om hur hon utsatts för sexuella övergrepp av en partikollega.En polisutredning pågår och Hanna Wigh företräds av advokat Elisabeth Massi Fritz.– Jag har fått brevet uppläst och kan konstatera att det är ett synnerligen allvarligt hot, säger Massi Fritz.
Hanna Wigh: Jag är rädd hela tiden efter hoten
Intervjun om sextrakasserier inom Sverigedemokraterna har lett till personhot mot avhoppade Hanna Wigh, nu politisk vilde i riksdagen. Efter en attack mot hennes hem är Säpo inkopplade på fallet. Nu riktar hon skarp kritik mot partiledningen som hon menar har bidragit till den hotfulla situationen. – SD-ledningen går ut med väl valda ord, pekar ut riktningen, och sen kör svansen, säger hon till DN.