Wolff

Wolff hedrades inför fulla läktare

Den avlidne skådespelaren Rikard Wolff hedrades under kvällen på Stadsteatern i Stockholm. DN var på plats.

Henrikssons rörande farväl till vännen Wolff: Känns väldigt ensamt

Rikard Wolff blev bara 59 år gammal.Under måndagen hedrades den folkkära skådespelaren och artisten med en hyllningskonsert på Stadsteatern.Många ur den svenska skådespelar- och artisteliten var på plats för att minnas sin vän.– Det känns väldigt ensamt. När man är ensam så vet man inte var man ska vända sig längre. Man kunde alltid vända sig till Rikard, säger Krister Henriksson.Även vännen Helen Bergström var tagen när hon stod på scen.
Rikard Wolff hyllas av vännerna - så blir kändistäta konserten
Tillsammans med några av Rikard Wolffs närmaste vännner arrangerar Kulturhuset Stadsteatern en hyllningskväll för honom, skriver de i ett pressmeddelande.
Hyllningskväll för Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern
Skådespelaren Rikard Wolff, som gick bort i mitten av november, hyllas under en kväll på Kulturhuset Stadsteaterns stora scen i Stockholm.

Hyllningarna till Rikard Wolff efter julkalendern

I SVT:s julkalender Jakten på tidskristallen gjorde skådespelaren Rikard Wolffs en av sina sista roller.Skådespelaren gjorde entr i serien under tisdagen – och hyllas nu av tittarna.Man blir ju alldeles salig av hans leende. Blir nog att sitta uppe till två och invänta nästa avsnitt. Fine Rikard., skriver en person på Twitter.
Läs mer om Jakten, Rikard Wolff och Twitter.
Jonas Gardells fina hyllning till Wolff
Månen var extra stor i natt.Fenomenet som kallas för supermåne uppmärksammades av Jonas Gardell på Instagram.Till sin bild på månen hyllade han avlidne skådespelaren Rikard Wolff.Nå, vad tror ni, sitter det en pojke på månen i natt?, skriver Jonas Gardell.
Familjens fina ord om Rikard Wolff
Den folkkära skådespelaren och artisten dog den 17 november.Här är familjens fina ord i dödsannonsen.Vår älskade Rikard Wolff har lämnat oss i oändlig sorg och saknad, s
Läs mer om Rikard Wolff.
Rikard Wolff gjorde mesta möjliga med magert manus
Barnpubliken är den snällast tänkbara, men man får inte slarva för det.Gunilla Brodrej ser årets julkalender Jakten på tidskristallen.
Läs mer om Jakten.
Julkalendern – svårt att tänka sig en finare sorti för Wolff
Jakten på tidskristallen är i huvudsak till för barn, men tyvärr hamrar den in begrepp och skeenden till tjatighetens gräns. SvD:s Anna Hellsten hade önskat sig ett mer uppskruvat tempo.
Läs mer om Wolff.
Lisa Ekdahls gest vid kistan – flera i tårar
Lisa Ekdahl sjöng Pojken på månen innan Rikard Wolff sänktes ned i jorden under en privat ceremoni i Stockholm på måndagen.Låten, som Lisa Ekdahl och Rikard Wolff skrev tillsammans, har blivit hans signum.Endast de närmsta vännerna var inbjudna till begravningen.– Det var vackert, sorgligt, värdigt. En avskalad, enkel ceremoni, säger kusinen Benjamin Wolff.
Rikard Wolff har förts till sista vilan
Rikard Wolff begravdes under måndagen. Familjen och vänner fick ta farväl av skådespelaren under en privat ceremoni. –Det var en vacker begravning med de närmaste, precis som vi hade önskat. Många nära och kära närvarade, säger kusinen Benjamin Wolff till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Benjamin Wolff.
Rikard Wolff får hyllningskonsert
Rikard Wolffs familj planerar en hyllningskväll för den bortgångne artisten och skådespelaren, skriver Expressen. Konserten äger rum på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm den 11 december, och just nu diskuterar man med flera artister om att medverka. Läs mer om skådespelaren Rikard Wolffs bortgång Det kommer bli en jättefin artistsammansättning med folk som vill vara med och hylla honom, säger kusinen och journalisten Benjamin Wolff till Expressen.
Så blir familjens hyllning till Wolff
Kort efter Rikard Wolffs död planerar familjen en hyllningskonsert till den folkkäre skådespelaren.Konserten sker den 11 december på Stadsteatern.– Det kommer att vara en hyllningskväll till hans ära, säger kusinen Benjamin Wolff.
Wolff begravs i hemlighet – bara närmaste vännerna där
Rikard Wolff begravs i dagarna i en hemlig ceremoni.Bara de närmaste vännerna är inbjudna – och familjen har bett dem att inte avslöja var och när begravningen kommer hållas. Skälet: Det stora intresset för begravningen.– Det är alltid tungt oavsett vem man begraver, men det här är extra tungt, just för att han var så oerhört fylld med kärlek, säger vännen Niclas Sundn.
Betyget: Så bra var tolkningarna
Tomas Andersson Wij, 45, jobbade som kultur- och nöjesjournalist innan han sadlade om och blev popstjärna med albumet Ebeneser 1998. Han har skrivit låtar åt artister som Bo Kaspers Orkester, Mauro Scocco, Rickard Wolff och Peter Jöback och haft ett musikprogram på SVT.
Eva Rydbergs tårar – för Rikard Wolff
Eva Rydberg kan inte hålla tårarna tillbaka när hon berättar om Rikard Wolffs sista inspelning.Märkt av sjukdomen kämpade han sig igenom slutförandet av årets julkalender Jakten på tidskristallen - och nu planerar SVT en hemlig hyllning till honom i samband med premiären 1 december.– Han var sjuk, det såg vi alla, säger skådespelerskan rörd.
Läs mer om Jakten, Rikard Wolff och SVT.
Julkalendern har fått ett särskilt skimmer över sig i och med Rikard Wolff
Årets SVT-julkalender Jakten på tidskristallen har premiär fredagen den 1 december. I en av rollerna syns den nyligen bortgångne skådespelaren Rikard Wolff. – Han var väldigt mån om att sjukdomen inte skulle påverka rollen, säger serieskaparen Tord Danielsson till DN.
Läs mer om Rikard Wolff och Tord Danielsson.
Rikard Wolffs sista vilja – som inte blev verklighet
Rikard Wolff kämpade in i det sista mot den svåra lungsjukdomen.Han behöll länge hoppet om en lungtransplantation, ville få titta på sin medverkan i årets julkalender Jakten på tidskristallen och stå på Dramatens scen igen.– Vi pratade alltid framåt, om att vi såg fram emot premiären och emot avsnitten. Vi hade en jättefin kontakt, säger Anna Wallmark Avelin, producent på SVT.
Läs mer om Anna Wallmark Avelin, Jakten och SVT.
Rikard Wolff kämpade för att få nya lungor
Rikard Wolffs sista tid i livet var en kamp.Målet var att bli stark nog för att klara av en lungtransplantation.– De sista två månaderna var en sorts resa för att försöka bli stark nog för att kunna göra den operationen. Och i slutet var spelet förlorat, säger vännen och regissören Colin Nutley till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Colin Nutley.
Wolffs tystnad efter vännens sista ord
Eva Rydberg lärde känna Rikard Wolff under inspelningen av julkalendern –sedan dess höll de kontakten.Wolff låg på sjukhuset när hon skickade det sista sms:et till honom.– Jag fick aldrig något svar, säger Eva Rydberg.
Läs mer om Eva Rydberg och Rikard Wolff.
På nästan alla bilder ser Rikard så lycklig ut
Rikard Wolff var en romantiker och drömmare, men också en slitvarg som in i det sista kämpade för sin överlevnad.Jonas Gardell sörjer en nära vän och minns en ungdom av frihetskamp och livsglädje.
Läs mer om Rikard.
På nästan alla bilder ser Rikard så lycklig ut
Rikard Wolff var en romantiker och drömmare, men också en slitvarg som in i det sista kämpade för sin överlevnad.Jonas Gardell sörjer en nära vän och minns en ungdom av frihetskamp och livsglädje.
Läs mer om Rikard.
Wolffs dröm blev aldrig verklighet
Rikard Wolff drömde om att titta på årets julkalender – där han gjorde en av sina sista roller.Men sjukdomen tog hans liv innan drömmen gick i uppfyllelse. Anna Wallmark Avelin, producent för julkalendern, berättar:– Vi pratade alltid framåt, om att vi såg fram emot premiären och emot avsnitten.
Rikard Wolff skyddades - tillståndet hölls hemligt
Rikard Wolff höll sitt tillstånd hemligt, innan han gick bort i fredags.Hälsoproblemen gjorde att Rikard Wolff fick sälja miljonvåningen på Södermalm och köpa en ny – trappstegen upp till lägenheten blev för mycket.– Jag visste inte alls hur illa han mådde, säger kollegan Eva Rydberg.