Wolfgang pichler

Det är en remix av hans episka alkoholintervju

Här är skidskyttehjältarnas hemliga guldhyllning till Wolfgang Pichler.Jesper Nelin har gjort en video och en låt av tyskens omtalade tv-intervju efter Hanna Öbergs guld.– Det är en remix av hans episka alkoholintervju, säger Jesper Nelin.

Pichler ser Samuelsson som den nye Fourcade

PYEONGCHANG. Han kommer hem med ett guld, ett silver och en fjärdeplats. Och tränaren Wolfgang Pichler ser Sebastian Samuelsson som sportens nya superstjärna. – Han är fortfarande junior och kan bli en ny Fourcade, säger Pichler.
Sverige är ju bra på bingo
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Svenskarna var kyligare i skyttet än norrmännen när de sydkoreanska vindarna började blåsa, vilket la grunden för ett nytt skidskytteguld.Men efter rysarens avgörande kunde norske landslagstränaren Egil Kristiansen inte hålla sig från att pika de tursamma svenskarna. – Sverige är ju bra på bingo, haha, säger Kristiansen.– Det här var inte tur. Vi var det bästa laget, säger svenske förbundskaptenen Wolfgang Pichler.
En helt osannolik bragd av Pichler
PYEONGCHANG. Wolfgang Pichler skulle inte ens få komma till OS.Nu önskar han nog att det aldrig tog slut.Vilken osannolik bragd tysken åstadkommit.Och vilken sanslös revansch för ratade Fredrik Lindström.
Läs mer om Fredrik Lindström och Pichler.

Hård träning bakom silvret

De svenska skidskyttarna har drillats hårt just med sikte på stafetterna. Det blev en av nycklarna till silvret i damstafetten. – Vårt stora mål har varit att gå för medalj i stafetterna, säger förbundskaptenen Wolfgang Pichler.
Läs mer om Wolfgang Pichler.
Samuelsson krasslig – stod över stafetten
Skidskytten Sebastian Samuelsson kom inte till start i OS-mixedstafetten. En misstänkt förkylning gjorde att förbundskaptenen Wolfgang Pichler tog beslutet att spara 20-åringen till herrstafetten. – Det är en säkerhetsåtgärd, säger SOK:s läkare Lykke Tamm.
Jag sparkar ut den som protesterar...
PYEONGCHANG. Sebastian Samuelsson ska klippa av sig sin hårman.Då får frisören strikta order från skidskyttetränaren Wolfgang Pichler.Fel frisyr kan få konsekvenser.– Det får inte bli för kort, säger guldmakaren.
Svensk medaljchans i mixade stafetten
Ett guld och ett silver är redan hemma. Men det är nu de på förhand största medaljchanserna i skidskyttet kommer. Till att börja med i mixedstafetten i dag. – Vi har en chans i varje stafett, säger förbundskaptenen Wolfgang Pichler.
Läs mer om Wolfgang Pichler.
Veteranen Lindström petad – de startar i mixedstafetten
PYEONGCHANG. Veteranen Fredrik Lindström petas när skidskyttelandslaget ska jaga OS-medalj i mixedstafett. I stället startar Sverige med Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson på herrsidan. – Det är hårt för Fredrik, men vi tog ut de som har varit bäst här, säger förbundskaptenen Wolfgang Pichler.
Då sparkar jag ut dem utan att tveka
Pyeongchang. Sebastian Samuelsson bokade in en tid för att klippa av sig sin hårman. Då fick frisören strikta order från skidskyttetränaren Wolfgang Pichler. Fel frisyr kan få konsekvenser. –Det får inte bli för kort, säger guldmakaren.
Läs mer om Wolfgang Pichler.
Ibland tycker jag synd om honom
Hanna Öberg missade prispallen trots ett nytt imponerande lopp.Efteråt hyllades hon av kungen. Men det var skidkompisen Wolfgang Pichler som kungen pratade och skojade med mest. – Jag skulle inte vilja ha hans jobb, säger skidskyttetränaren.
Läs mer om Wolfgang Pichler.
Orden som räddade Hanna Öbergs guld
Pyeongchang. Hanna Öberg storgrinade i telefon.Då räddade Wolfgang Pichler skidskyttesensationens OS-guld med åtta ord.– Jag kan säga rätt sak vid rätt tillfälle, säger Wolfgang Pichlers.– Hon har längtat så mycket att få komma i väg. Det är klart att då stänger vissa system av, säger pappa Tomas Öberg.
Läs mer om OS-guld och Wolfgang Pichler.
Medvind efter svenska skidskyttesensationer
Efter storskrällarna i skidskyttet med ett guld och ett silver har Sverige hela tre åkare i både dam- och herrklassen i masstarten. – Helt otroligt med så många. Jag tror vi kan fajtas om medaljerna, säger tränaren Wolfgang Pichler.
Läs mer om Sverige och Wolfgang Pichler.
Hade spekulerat om det var andra
STOCKHOLM/PYEONGCHANG. Svenskt skidskytte har haft ett riktigt succ-OS än så länge. Detta samtidigt som förbundskaptenen Wolfgang Pichler var nära att portas från Pyeongchang för sin koppling till dopingavstängda ryssar. – Hade det varit en annan nation hade vi börjat spekulera, säger experten Magdalena Forsberg i Kanal 5. – Jag vill inte prata om den skiten, säger Pichler.
Demontränarens recept: Hård, hård träning
Guldmedaljören är ny. Mannen bakom den svenska skidskyttesuccn är densamma som alltid. För Wolfgang Pichler finns det bara en väg till framgång. – Hård träning. Hård, hård, hård träning. Demontrainer, säger han.
Firar inte med alkohol: Var ett stort misstag
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Silver-Sebbes medalj firades med öl.Men förbundskaptenen Wolfgang Pichler fick bannor av SOK – och Hanna Öbergs guldfirande blir nyktert.–Jag gjorde ett stort misstag, säger Pichler.
Läs mer om Pichler, SOK och Wolfgang Pichler.
Pichlers guldträning: 24 mil cykel och rullskidor uppför ett berg
Den tuffe tysken är tillbaka i svenskt skidskytte och plötsligt börjar framgångarna strömma in igen, toppade av ett silver och ett guld i OS. – Titta aldrig på vad andra nationer gör, för då kommer du att komma tvåa, säger Wolfgang Pichler.
Läs mer om Wolfgang Pichler.
Ekwalls kritik i tv: Det är skitnödigt
Efter Sebastian Samuelssons skrällsilver meddelade förbundskapten Wolfgang Pichler att han tänkte fira med alkohol.Ett beslut som kritiserades av SOK, men som får Patrick Ekwall att rida ut till försvar för Pichler.– Vi måste inte vara så skitnödiga hela tiden, säger han i OS-kväll med Jessica Anja.
Intern kritik efter svenskens utspel
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Wolfgang Pichler hade köpt alkohol för att fira silvermedaljören Sebastian Samuelsson.Nu får han en reprimand från SOK-chefen Peter Reinebo.– Vi har nolltolerans, säger Reinebo.
Wolfgang Pichler slipper straff av SOK efter alkoholutspelet
Norge skickade hem en ledare på grund av fylla. Men någon tanke på att skicka hem Wolfgang Pichler för att han köpte alkohol trots att det råder alkoholförbud under OS har inte SOK. – Inte ännu, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges olympiska kommitt.
Öberg har medaljen inom räckhåll
De svenska skidskyttarna är i superform, säger förbundskaptenen Wolfgang Pichler. Så det där med att se och lära inför OS 2022 känns inte så viktigt längre. – Jag har ju redan varit och nosat på medalj, säger Hanna Öberg inför distansloppet.
Staffan Eklund: Pichler gjorde den här framgången möjlig
PYEONGCHANG. Att Wolfgang Pichler för tre år sedan kom tillbaka är anledningen till att Sveriges skidskyttekurva återigen pekar uppåt. Det menar den tidigare förbundskaptenen Staffan Eklund efter Sebastian Samuelssons OS-silver. 2010 tvingades Pichler sluta som herrtränare då de dåvarande aktiva inte ville ha honom kvar. – Och vad hände sen?
Läs mer om Pichler och Staffan Eklund.
Nu har Pichlers satsning gett frukt
För tre år sedan kom Wolfgang Pichler tillbaka till landslaget. Nu har beslutet han tog då, att satsa på talangerna, gett utdelning. – Jag anade att vi hade en chans i dag, säger Sveriges förbundskapten efter 20-årige Sebastians Samuelssons OS-silver.
Läs mer om Wolfgang Pichler.
Pichler om Silver-Sebbe: Han är den nya Fourcade
Kylan bet, snöröken yrde och ur molnet kom en 20-årig junior som är skidskyttets framtid. – Han är den nye Fourcade, sade Wolfgang Pichler och klappade om Sebastian Samuelsson – en av den svenska vintersporthistoriens mest överraskande OS-medaljörer.
Firandet: Köpte alkohol i morse
Sebastian Samuelsson tog ett sensationellt silver i OS-jaktstarten.Förbundskaptenen Wolfgang Pichler grät glädjetårar efter målgången - och öppnade för blött firande.– Jag köpte alkohol i morse och tänkte: Kanske har vi något att fira, säger han till Kanal 5.