Ymer

Bröderna Ymer bakom ny svensk Davis Cup-framgång

Elias och Mikael Ymer gav Sverige en drömstart och 2–0-ledning i fredagens singlar. De talangfulla tennisbröderna satt sedan på läktaren i Båstad och såg Markus Eriksson och Johan Brunström avgöra DC-matchen.

Sverige klart för näst högsta DC-divisionen

Bröderna Ymer gjorde grundjobbet.Markus Eriksson och Johan Brunström avslutade det.Dubbelsegern innebär att Sverige har ointagliga 3–0 mot Litauen och är klart för näst högsta divisionen i Davis Cup.
Elias Ymer gav lillebror bra utgångsläge
Elias Ymer gav Sverige en bra start i playoff-mötet med Litauen i Davis Cup-tennisen. Den svenske ettan, rankad på 200:e plats i världen, hade inga som helst problem med Julius Tverijonas, nummer 1 577 på rankningen. De tre seten – 6–2, 6–3, 6–4 – tog sammanlagt lite över en och en halv timme att spela hem.
Läs mer om Litauen och Sverige.

Bröderna Ymer utslagna i Swedish Opens semifinal

Efter en tuff tresetare blev Julian Knowle och Philipp Petzschner för svåra.Elias och Mikael Ymer slogs ut i semifinalen av Swedish Opens dubbelturnering.Slutsiffrorna skrevs till 6-4, 2-6, (10-3).
Bröderna Ymer utslagna ur Båstad
Elias och Mikael Ymer slogs ut i dubbelturneringen i Båstad.
Läs mer om Båstad och Mikael Ymer.
Bröderna Ymer vidare till semifinal i Båstad
Elias och Mikael Ymer revanscherade sig, åtminstone lite, för de tidiga uttågen ur singelturneringen när de besegrade paret Zimonjic/Marrero i två raka set.7–6, 7–5 skrevs slutsiffrorna till.– En bra match där detaljerna avgjorde, säger Mikael Ymer efter matchen.
Läs mer om Båstad och Mikael Ymer.
Bröderna Ymer vidare i Båstad-dubbeln
Bröderna Elias och Mikael Ymer är vidare till kvartsfinal i Swedish Opens dubbelturnering på gruset i Båstad.
Även Elias Ymer utslagen i Båstad
Bröderna Ymers äventyr i Båstad är över i singelturneringen. Efter att Mikael förlorade på måndagen var det i går Elias tur att lämna.Storfavoriten Fernando Verdasco vann med 2-1 i set.
Läs mer om Båstad och Mikael.
Sista svenskhoppet föll i Båstad
Det sista svenska singelhoppet, Elias Ymer, är utslagen i Båstad. I en jämn och välspelad match blev det förlust mot spanjoren Fernando Verdasco. – Nära skjuter ingen hare, säger Ymer, som åkte ut i den första omgången för tredje året i rad, till Tv3 Sport.
Efter maratonmatchen – svenskhoppet utslaget
Mikael Ymer stod upp bra matchen igenom.Till slut blev schweizaren Henri Laaksonen för svår.Slutsiffrorna skrevs till 7–6, 7–5 i schweizarens favör.
Läs mer om Henri Laaksonen.
Frustrerande förlust för Mikael Ymer
Mikael Ymer åkte på en tung förlust i Båstad. 18-åringen åkte ut direkt mot schweizaren Henri Laaksonen efter nära två och en halv timmes spel på gruset. – Det var en match som länge såg ut om som att den kunde gå hur som helst, säger kommentatorn och experten Fredrik Fidde Rosengren till Tv3 Sport.
Söderling om Ymer: Har blivit lite feg
Robin Söderling är Elias Ymers nye tränare.Förre världsfyran förstår sin adepts frustration.– Han har blivit lite feg, säger Söderling.
Läs mer om Söderling och Ymer.
Ymers drag: Jag ska försöka störa honom
Två gånger tidigare har Elias Ymer slagits ut i Swedish Opens första omgång.I sitt tredje försök ställs han mot den 39–rankade spanjoren Fernando Verdasco.– Både Robin (Söderling) och lillebror Mikael har tipsat om hans svagheter, säger Elias Ymer.
Läs mer om Fernando Verdasco och Mikael.
Tuff lottning för Elias Ymer i Båstad
Två år i rad har Elias Ymer, 21, åkt ut direkt på gruset i Swedish Open. Och inte blir motståndet lättare den här gången. Sverigeettan, rankad 269:a i världen, möter spanske grusspecialisten Fernando Verdasco i första omgången.
Tuff lottning för Elias Ymer i Båstad
Två år i rad har Elias Ymer, 21, åkt ut direkt på gruset i Swedish Open. Och inte blir motståndet lättare den här gången.Sverigeettan, rankad 269:a i världen, möter spanske grusspecialisten Fernando Verdasco i första omgången.
Robin Söderling blir ny tränare till Elias Ymer
Elias Ymer behövde en ny tränare. Han ringde Robin Söderling – som svarade ja.Den tidigare världsstjärnan ska göra Sverigeettan till en mer aggressiv tennisspelare.–Elias är en mycket bättre spelare än vad hans rankning visar, säger Söderling till TT.
Söderling bekräftar: Är Ymers nye tränare
Elias Ymer behövde en ny tränare. Han ringde Robin Söderling – som svarade ja. Den tidigare världsstjärnan ska göra Sverigeettan till en mer aggressiv tennisspelare. – Elias är en mycket bättre spelare än vad hans rankning visar, säger Söderling till TT.
Ymer tränas av Söderling
Läs mer om Söderling.
Ymer vidare i Wimbledon-kvalet
Den ende svenske spelaren i herrkvalet till Wimbledon, Elias Ymer, fick en smakstart på gräset i Roehampton i sydvästra London där matcherna spelas.
Ymer utslagen i kvalet i Paris
Elias Ymer kommer inte att spela Franska mästerskapen i tennis. Den 21-årige svensken förlorade i den andra kvalomgången mot Jan Satral, Tjeckien, med 1–2 i set: 4–6, 6–3, 4–6.
Läs mer om Franska, Jan Satral och Tjeckien.
Nästan halv miljon till Peterson och Ymer
Rebecca Peterson och Elias Ymer är två av 14 tennistalanger från hela världen som får stipendier på vardera motsvarande 435.000 kronor.
Läs mer om Peterson och Ymer.
Nils Palmgren: Vad ska hända med bröderna Ymer?
På måndag inleds kvalspelet till årets andra grand slam-turnering i tennis, French Open i Paris. 21-årige Elias Ymer kom med som en av de sista av de 128 spelarna som gör upp om 16 platser i huvudturneringen. På ett år har Sverigeettan tappat hundra placeringar på världsrankningen och han, och brodern Mikael, är tillbaka där de var för över tio år sedan, med pappa som tränare.
Läs mer om French Open, Mikael, Sverigeettan och Ymer.