Ymer

Mikael Ymer föll – pressade stjärnan

Mikael Ymer, 19, spelade länge sitt livs tennis.Men till slut blev rutinerade tysken Mischa Zverev, 30, för tung.Svensken föll med 6-1, 5-7, 4-6 – och därmed är sista svenskhoppet i Stockholm Open utslaget.
Läs mer om Mischa Zverev och Stockholm Open.

Buas ut av svenska publiken efter hånet

Efter segern mot Elias Ymer gestikulerade Fabio Fognini vilt mot den svenska publiken – som svarade med att bua ut honom.Elias Ymer ville inte kommentera italienarens uppträdande.Själv är han fåordig.– Det är deras (publikens) problem. Jag bryr mig inte, säger Fognini.
Läs mer om Fabio Fognini och Fognini.
Ymer utslagen – trots bra insats
Fabio Fognini blev för svår för Elias Ymer. Den 27-rankade itaiienaren vann med 2–1 i set, 6–4, 3–6, 7–6 (7) i den andra omgången av Stockholm Open. Men det var en match som lika väl kunde ha vunnits av den unge svensken.
Läs mer om Stockholm Open.
Ymers ilska efter millimeterdramat
En millimeter från en matchboll – och en potentiell jätteknall.Elias Ymer föll tappert i andra omgången i Stockholm Open mot 27-rankade Fabio Fognini efter en rysare i tiebreak (4-6, 6-3, 6-7).Efter matchen var han rejält besviken.– Det är bara piss nu. Jag vet inte vad jag ska säga, säger han till TV3 Sport.
Läs mer om Fabio Fognini och Stockholm Open.
Ymer vann i Stockholm Open
Elias Ymer vann sin första match någonsin i Stockholm Open och kunde inte hålla tillbaka glädjen. – I dag var det min dag liksom, säger 21-åringen efter vinsten över argentinaren Leonardo Mayer med 2-1 i set, 6-4, 3-6, 7-5.
Ymers jätteknall i Stockholm Open
Elias Ymer, 21, har svarat för Stockholm Opens största skräll hittills.Svensken överrumplade 53-rankade argentinaren Leonardo Mayer i första omgången med 6-4, 3-6, 7-5.Det var 21-åringens efterlängtade, första seger i singel i Stockholm Open.– Jag älskar att spela i Stockholm. Tack till alla som kom hit!, säger han.
Köpte den för 32 miljoner – men det var ett ruckel
Det är över sex år sedan han spelade sin sista match.Och när Robin Söderling, 33, nu är i tennishallen är det för att träna Elias Ymer, eller femåriga dottern Olivia.I en stor intervju med SportExpressen berättar den före detta tennisstjärnan om saknaden av kickar, kampen med den sjuka kroppen, den nära vänskapen med grannen Mats Sundin och lyxvillan i Djursholm.– Vi köpte den för 32 miljoner, men det var ett ruckel, säger Söderling.
Söderling hjälper Ymer ta nästa steg: Kan bli mycket bättre
Sedan de blev ett par har Elias Ymer gått från 293 på världsrankningen till 206. – Jag vann 16 raka set direkt, säger den 21-årige Sverigeettan. Men varken han själv eller nya tränaren Robin Söderling vill tala om någon Robineffekt. – Jag vet att Elias kommer att bli mycket bättre, säger Robin Söderling.
Bröderna Ymer ställs mot världsstjärnor
I fjol vann de Stockholm Open i dubbel.I år siktar Elias och Mikael Ymer på framgångar i singel.Efter lördagens lottning ser det på förhand lättare ut för storebror Elias än för Mikael.
Tuff lottning i Stockholm Open för bröderna Ymer
Bröderna Ymer fick tuffa lottningar i den första omgången av årets Stockholm Open. 21-åriga Elias, rankad 206:a i världen möter den 30-årige argentinaren Leonardo Mayer, denna vecka rankad på plats 49 på världsrankningen.
Bröderna Ymer bakom ny svensk Davis Cup-framgång
Elias och Mikael Ymer gav Sverige en drömstart och 2–0-ledning i fredagens singlar. De talangfulla tennisbröderna satt sedan på läktaren i Båstad och såg Markus Eriksson och Johan Brunström avgöra DC-matchen.
Sverige klart för näst högsta DC-divisionen
Bröderna Ymer gjorde grundjobbet.Markus Eriksson och Johan Brunström avslutade det.Dubbelsegern innebär att Sverige har ointagliga 3–0 mot Litauen och är klart för näst högsta divisionen i Davis Cup.
Elias Ymer gav lillebror bra utgångsläge
Elias Ymer gav Sverige en bra start i playoff-mötet med Litauen i Davis Cup-tennisen. Den svenske ettan, rankad på 200:e plats i världen, hade inga som helst problem med Julius Tverijonas, nummer 1 577 på rankningen. De tre seten – 6–2, 6–3, 6–4 – tog sammanlagt lite över en och en halv timme att spela hem.
Läs mer om Litauen och Sverige.
Bröderna Ymer utslagna i Swedish Opens semifinal
Efter en tuff tresetare blev Julian Knowle och Philipp Petzschner för svåra.Elias och Mikael Ymer slogs ut i semifinalen av Swedish Opens dubbelturnering.Slutsiffrorna skrevs till 6-4, 2-6, (10-3).
Bröderna Ymer utslagna ur Båstad
Elias och Mikael Ymer slogs ut i dubbelturneringen i Båstad.
Läs mer om Båstad och Mikael Ymer.
Bröderna Ymer vidare till semifinal i Båstad
Elias och Mikael Ymer revanscherade sig, åtminstone lite, för de tidiga uttågen ur singelturneringen när de besegrade paret Zimonjic/Marrero i två raka set.7–6, 7–5 skrevs slutsiffrorna till.– En bra match där detaljerna avgjorde, säger Mikael Ymer efter matchen.
Läs mer om Båstad och Mikael Ymer.
Bröderna Ymer vidare i Båstad-dubbeln
Bröderna Elias och Mikael Ymer är vidare till kvartsfinal i Swedish Opens dubbelturnering på gruset i Båstad.
Även Elias Ymer utslagen i Båstad
Bröderna Ymers äventyr i Båstad är över i singelturneringen. Efter att Mikael förlorade på måndagen var det i går Elias tur att lämna.Storfavoriten Fernando Verdasco vann med 2-1 i set.
Läs mer om Båstad och Mikael.
Sista svenskhoppet föll i Båstad
Det sista svenska singelhoppet, Elias Ymer, är utslagen i Båstad. I en jämn och välspelad match blev det förlust mot spanjoren Fernando Verdasco. – Nära skjuter ingen hare, säger Ymer, som åkte ut i den första omgången för tredje året i rad, till Tv3 Sport.
Efter maratonmatchen – svenskhoppet utslaget
Mikael Ymer stod upp bra matchen igenom.Till slut blev schweizaren Henri Laaksonen för svår.Slutsiffrorna skrevs till 7–6, 7–5 i schweizarens favör.
Läs mer om Henri Laaksonen.
Frustrerande förlust för Mikael Ymer
Mikael Ymer åkte på en tung förlust i Båstad. 18-åringen åkte ut direkt mot schweizaren Henri Laaksonen efter nära två och en halv timmes spel på gruset. – Det var en match som länge såg ut om som att den kunde gå hur som helst, säger kommentatorn och experten Fredrik Fidde Rosengren till Tv3 Sport.
Söderling om Ymer: Har blivit lite feg
Robin Söderling är Elias Ymers nye tränare.Förre världsfyran förstår sin adepts frustration.– Han har blivit lite feg, säger Söderling.
Läs mer om Söderling och Ymer.