Ymer

DC-laget ställs mot Schweiz

Sporttelegram. Sverige får möta Schweiz i playoff till högstadivisionen i Davis Cup den 14-16 september. Image-text: Mikael Ymer säkrade Sveriges seger mot Portugal i söndags. Sören Andersson/TT
Läs mer om Portugal och Schweiz.

Lillebror Ymer knäckte Elias – Sverige får Davis Cup-kvala mot stornation

19-årige Mikael Ymer sällade sig till raden av svenska Davis Cup-hjältar när han i den femte och avgörande Davis Cup-matchen i Stockholm besegrade Portugals Gastao Elias med 2–0 i set. Nu kan Sverige ställas mot en av tennisvärldens stora nationer i kvalet om en plats i Davis Cups högsta division. – Helt otroligt med tanke på att vi är ett lag utan några egentliga toppspelare, säger storebror Elias Ymer som bidrog till segern med sin vinst i fredagens singelmatch.
Läs mer om Mikael Ymer, Stockholm och Sverige.
Här fullbordar han Sveriges minibragd
Sverige är klart för kval till högstadivisionen i Davis Cup – efter en rysare mot Portugal.Mikael Ymer bärgade den svenska segern i den femte och avgörande matchen mot Gastao Elias med 6-3, 6-4.Nu väntar ett avgörande kval i september mot en stornation.– Men nu ska vi fira först, säger Mikael Ymer.
Läs mer om Mikael Ymer och Portugal.Mikael.
Storebror Ymer kvitterade mot Portugal i Davis Cup
Det står 1–1 i matcher efter första dagens singlar i Davis Cup-matchen mellan Sverige och Portugal. Elias Ymer kvitterade Portugals ledning sedan han besegrat Gastao Elias med 2–0 i set, 7–6, 6–4 efter mycket bra spel.
Läs mer om Portugal och Sverige.

Svenska hoppet lever efter Elias Ymers skräll

Drömmen om ett svenskt avancemang i Davis Cup lever fortfarande.Det efter att Elias Ymer under fredagen skrällde och vann mot bättre rankade Gastao Elias med 7-6, 6-4.Ställningen är nu 1-1 i matcher mellan Sverige och Portugal inför lördagens avgörande.
Läs mer om Portugal och Sverige.
Tung förlust för Mikael Ymer i DC-öppningen
Det blev en förlust för Sverige i den inledande matchen i helgens Davis Cup-möte mellan Sverige och Portugal.19-årige Mikael Ymer inledde starkt mot rutinerade Joao Sousa, men förlorade till slut med 6-4, 6-4.
Sousas servar blev för svåra för Mikael Ymer
355-rankade Mikael Ymer försökte, men 70-rankade Joao Sousa blev för svår i den första DC-singeln i Kungliga hallen i Stockholm. Portugisen vann med 2–0 i set, 6–4, 6–4.
Se Davis Cup direkt i SportExpressen TV
Sverige mot Portugal i Kungliga Tennishallen i Davis Cup.Då sänder SportExpressen TV alla matcher gratis på nätet i samarbete med svenska tennisförbundet. Se matchen i den här artikeln!Så här sänder vi:Fredag17.00: Mikael Ymer–Joao SousaFöljt av: Elias Ymer–Gastao EliasLördag13.00: Markus Eriksson/Robert Lindstedt–Gastao Elias/Joao SousaFöljt av: Elias Ymer–Joao SousaFöljt av: Mikael Ymer–Gastao Elias
Stormöte väntar Sverige: En hög kvalitetsspelare
Sverige mot Portugal i Kungliga Tennishallen i Davis Cup.SportExpressen TV sänder matchen – och tuffast möjliga motstånd väntar för Mikael Ymer när världsstjärnan Joao Sousa står på andra sidan nätet.–Det är en väldigt hög kvalitetsspelare. Jag vet inte hur många titlar han vunnit, säger Ymer.Se Davis Cup-festen direkt i SportExpressen TV.
Ymer: "Hur fan ska det här gå"
Sporttelegram. Portugal är favorit men Sverige har hemmaplan i det avgörande Davis Cup-mötet i tennis.
Läs mer om Sverige.
Ymer: "Hur fan ska det här gå"
Portugal är favorit men Sverige har hemmaplan i det avgörande Davis Cup-mötet i tennis. Mikael Ymer, rankad 355 i världen, får en nyckelmatch när han inleder i singeln mot 70-rankade João Sousa.
Läs mer om Joo Sousa och Sverige.
Ymer: "Hur fan ska det här gå"
Portugal är favorit men Sverige har hemmaplan i det avgörande Davis Cup-mötet i ...
Läs mer om Sverige.
Ymer: Hur fan ska det här gå
Portugal är favorit men Sverige har hemmaplan i det avgörande Davis Cup-mötet i tennis. Mikael Ymer, rankad 355 i världen, får en nyckelmatch när han inleder i singeln mot 70-rankade Joo Sousa. – Det har funnits många matcher man känt hur fan ska det här gå, men mycket ändras när spelet inleds, säger 19-åringen.
Läs mer om Joo Sousa och Sverige.
Svenska reaktionen på sågade förslaget
Sverige slåss mot Portugal i Davis Cup för att ta sig upp till......ja, hur blir det?Den anrika turneringens framtid backas av ett kontroversiellt förslag som ska röstas om i augusti.– Man måste vara öppen för nya förslag, säger Mikael Ymer.
Läs mer om Mikael Ymer och Portugal.
Mikael Ymer tillbaka hos tennisakademin
För ett år sedan bröt tennislöftet Mikael Ymer och den svenska tennisakademin Good to Great samarbetet. Nu har man slutit fred med varandra. Det innebär att 19-åringen återgen kommer att tränas av DC-kaptenen Johan Hedsberg.
SportExpressen sänder svensk Davis Cup-rysare
Sverige slåss för en plats i Davis Cup finrum – och bröderna Ymer jagar nya tennisbragder.SportExpressen TV sänder Sveriges heta möte med Portugal i Kungliga Tennishallen 6-7 april.– Det känns jätteroligt att vi kan nå ut till så många tittare, säger Sveriges förbundskapten Johan Hedsberg.
Ymer utan chans mot Raonic
Efter en inledande seger mot Jan-Lennard Struff tog det stopp för Mikael Ymer i andra omgången av ATP-tennisen i Miami Open.
Ymer utan chans mot Raonic
Läs mer om Raonic.
Lillebror Ymer skrällde i Miami
Läs mer om Miami.
Lillebror Ymer stod pall för pressen
Davis Cup-mötet i tennis borta mot Ukraina utvecklades hastigt, och olustigt för Sverige, till en rysare.
Läs mer om Sverige och Ukraina.
Ymer den yngre gav Sverige en smakstart
Mikael Ymer gav Sverige en bra start på Davis Cup-matchen i tennis borta mot Ukraina.
Läs mer om Sverige och Ukraina.
Ymer den yngre gav Sverige smakstart
Mikael Ymer gav Sverige en bra start på Davis Cup-matchen i tennis borta mot Ukraina.
Läs mer om Sverige och Ukraina.