Ystad

Kranium hittat – polisen misstänker mord

Polisen har startat en mordutredning efter att ett kranium hittats.En privatperson gjorde fyndet under torsdagen.– Vi har haft tekniker på plats, säger kommunpolis Malin Sjöholm till Ystad Allehanda.

Ystad vägrar röra Lukas tröja nr 24

Ystads IF rör inte tröja nr 24.Lukas Nilssons nummer är heligt.– Det är första gången i klubbens historia vi gör så. Tröjan hänger kvar och väntar på Lukas, säger sportchefen Marcus Lindgren
Brand i bostadshus – är fullt utvecklad
Ett bostadshus i Ystad står på lördagskvällen i lågor.Ingen person ska vara kvar i byggnaden.– Branden är fullt utvecklad, säger Fredrik Bratt, presstalesman hos polisen i region syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Ystad.
JUST NU: Skärmflygare i krasch vid Ales stenar
En skärmflygare kraschade på torsdagskvällen vid Ales stenar på Österlen.– Stationen i Ystad är nere på plats och är behjälpliga ambulansen för att transportera en person till farbar väg, så att den kan åka iväg med ambulansen, säger Mattias Sköld, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd, till Aftonbladet.

Väpnat rån mot bensinmack – maskerade personer hotade personal

Två maskerade personer har rånat en bensinmack i Ystad.De hotade personalen med ett pistolliknande föremål.Sedan försvann de med kontanter och tobaksvaror.
Läs mer om Ystad.De.
Ung kvinna häktades för mord – får 388 000
I februari 2015 hittades en 27-årig man mördad i sin bostad i Ystad.En ung kvinna häktades misstänkt för delaktighet i mordet, men släpptes på fri fot efter sex månader.Nu betalar justitiekanslern ut 388 000 kronor i skadestånd till kvinnan. – Det är ofattbart att hon satt häktad så länge, det fanns ingen bevisning, säger kvinnans advokat Mikael Nilsson.
Läs mer om Mikael Nilsson och Ystad.En.
Mannen som hittades död i hamnen var asylsökande
Mannen som hittades död i vattnet i Trelleborgs hamn var asylsökande.Nu utreds hans död av polisen.– Han var en ung man och har inte varit i landet särskilt länge, säger Carl Palmaer, inspektör på polisen i Ystad.
Läs mer om Carl Palmaer och Ystad.
Flera bilar inblandade i trafikolycka
Strax innan klockan sex på lördagskvällen fick polisen larm om en trafikolycka i Ystad.Enheter har skickats till olycksplatsen.– Jag vet inte mer än att det är tre bilar som är inblandade i en trafikolycka, men vi är på plats.
Läs mer om Ystad.Enheter.
Filmvärlden som lockar till massturism i Ystad
Kurt Wallander? Outdoor-upplevelser?Ystads turism i år har blivit en succ. Och turistchefen Marie Holmström vet vad en av anledningarna kan bero på.– Danska kändisar kommer till Ystad Saltsjöbad och sprider det på sociala medier. Det ger naturligtvis en enorm effekt, säger Marie Holmström.
Mc inblandad i olycka – köer på platsen
En olycka med en motorcykel har inträffat på E65 vid Bjäresjö utanför Ystad i riktning mot Malmö.Det är enligt polisen köer vid platsen.
Läs mer om Bjäresjö, E65, Malmö.Det och Ystad.
Två knivskurna förda till sjukhus
Två män knivskars i Borrby utanför Ystad sent på onsdagskvällen, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Borrby, Kvällsposten och Ystad.
Två personer knivskurna – förda till sjukhus
Ett personrån ska ha gått över styr i Borrby, Ystad, under onsdagskvällen.Två personer har blivit knivskurna och gärningsmännen är på fri fot.Polisen är på plats och utför en teknisk undersökning.
Läs mer om Borrby och Ystad.
Onanerade på buss framför tonårsflicka
En man onanerade framför en tonårsflicka på en allmän buss.En annan passagerare konfronterade gärningsmannen som då gick av bussenNu eftersöker polisen tips.– Har man tips så ska man höra av sig, säger Björn Sjöholm, jourhavande förundersökningsledare vid polisen Ystad.
Läs mer om Björn Sjöholm och Ystad.
Polisen om bränderna på asylboendet: Kan röra sig om samma gärningsman
Asylboendet utanför Ystad drabbades av två bränder i veckan. Polisen misstänker att bränderna var anlagda och ännu är ingen misstänkt gripen. – Det kan inte uteslutas att det kan röra sig om samma gärningsman, säger Denny Eriksson, poliskommissarie vid Region Syd.
Läs mer om Denny Eriksson, Region Syd och Ystad.
Ny brand i asylboende utanför Ystad
En ny brand härjar asylboendet utanför Ystad som i onsdags kväll drabbades av en misstänkt mordbrand.
Läs mer om Ystad.
JUST NU: Ny brand rasar på asylboende
En ny brand ska ha blossat upp på asylboendet i Snårestad utanför Ystad.SOS vid larmet strax efter klockan 19 på fredagskvällen.– Vi är på väg dit med patrull, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Snårestad.
Polisen misstänker att branden var anlagd
På onsdagskvällen började en flyktingförläggning i skånska Snårestad utanför Ystad att brinna.36 personer, varav sex barn fick evakueras.Nu misstänker polisen att branden var anlagd.– Vi rubricerar det som grov mordbrand då många människor hade byggnaden som sin bostad, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Anna Göransson, Snårestad och Ystad.
Fullt utvecklad brand på asylboende
Det brinner på ett asylboende i Snårestad utanför Ystad. Branden uppges vara fullt utvecklad. De boende ska dock ha kunnat ta sig ut och ingen uppges vara skadad.
Läs mer om Snårestad och Ystad.
Brand i flyktingförläggning
Klockan 21.26 på onsdagskvällen kom ett larm om en misstänkt brand i en flyktingförläggning i skånska Snårestad utanför Ystad.Det ska ha synts rök från takåsen. Räddningstjänsten är på väg till platsen.Texten uppdateras.
Läs mer om Snårestad och Ystad.Det.
JUST NU: Trafiken avstängd efter kollision mellan fordon
En trafikolycka mellan två personbilar inträffade vid middagstid på söndagen på E65 Dag Hammarskjölds väg i Ystad.Enligt polisen är vägen helt avstängd i västlig riktning
Läs mer om Ystad.Enligt.
Handbollsdamerna klara för VM: Många kommer att ta kliv
Sverige rosades av publiken i Ystad. Hanna Blomstrand mös. – Jag är fruktansvärt glad. Tio på en tiogradig skala. Man drömmer alltid om att spela mästerskap. Och nu ska vi göra det i december. Det ska bli skitkul, sa Hanna Blomstrand, Lugispelaren som snart flyttar till Köpenhamn.
Sverige VM-klara efter ny kvalkross
Sverige missade inte drömläget i den historiska VM-kvalmatchen i Ystad.Seger med 46-27 efter rena krossen av Makedonien.Blågult hade elva måls marginal i ryggen före avkast och avgjorde redan efter några minuter.Därmed är biljetten till VM i Tyskland säkrad.
Bil och mc i kollision
En bil och en mc har krockat i Ystad.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Ystad.Skadeläget.
Snopet för Ystad efter kross – ett VM-kval utan spänning
Så snopet för alla som spetsat in sig på VM-kvaldrama i Skåne.När Ystad arrangerar första tävlingslandskampen i handboll dalar intresset – för att svenskorna redan krossat Makedonien.– Spänningen tog lite slut där, medger Jörgen Hansson, klubbchef i YIF som håller i många blågula trådar den här veckan.
Drömläge i handbollens VM-kval
De svenska handbollsdamerna har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge i VM-kvalet inför returen mot Makedonien i Ystad på tisdag. – Vi firar inte nu, men är nöjda med insatsen, säger förbundskapten Henrik Signell.