Ystad

Jättedrama i Skånederbyt – Ystad vände och vann

Tredje raka Skånederbyt inom loppet av åtta dagar, Kim Andersson tillbaka i YIF-tröjan och en hemmasvit som växer sig stark hösten 2017.Ystads IF varvade upp och vann det heta Skånederbyt mot HK Malmö med 29-26 efter en dramatisk avslutning.

JUST NU: Två bilar i kraftig frontalkrock

Två bilar har frontalkrockat vid Lövestad utanför Ystad.Larmet kom in klockan 17.28.– Initialt talas det om en frontalkrock, men vi är inte framme än, säger Anna Göransson vid regionledningscentralen vid polisen syd.
Ystad fick sin repris – kopplar tungt grepp
Klubbchefen Jörgen Hansson knäppte händerna och bad om en repris.Känns inte som någon i Ystad behöver tillkala högre makter när Lugi står på menyn.För YIF har kopplat greppet i Skånes El Clsico.
Läs mer om Lugi och Ystad.
Skånederbyt stoppades: Läckte vatten från taket
Vilken skandal i Ystad.Handbollsderbyt mellan YIF och Lugi stoppades.Anledning: Det läckte in vatten i den nybyggda arenan.
Läs mer om Lugi, YIF och Ystad.Handbollsderbyt.

Två personer till sjukhus efter krock

Två personer har på måndagsmorgonen förts till sjukhus efter en olycka utanför Ystad.Enligt larmet ska deras bilar kört på varandra bakifrån.– Fyra personer är inblandade i olyckan, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Ystad.Enligt.
Lastkaj i brand – räddningstjänst på plats
En lastkaj på Herrestadsgatan i Ystad ska brinna, enligt ett larm till SOS.Räddningstjänst arbetar med att släcka elden.– Polis har precis kommit till platsen, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Branagh hyllade svenske polisen Ted i sitt tacktal
Vid International Emmy Awards fick Kenneth Branagh ta emot pris för best performance by an actor för sin roll i den brittiska versionen av Wallander.I sitt tacktal nämnde han den svenske polisen Ted Eriksson, som han lärde känna vid inspelningarna i Ystad och som i höstas blev knivstucken i en attack vid Medborgarplatsen i Stockholm.– Han har i verkligheten stött på vad de här berättelserna handlar om, sa Branagh i sitt tal.
Stulna mc värda 1,5 miljon hittade i industribyggnad
Tidigt på morgonen forcerade tjuvarna grindarna och stal cross- och enduro motorcyklar värda cirka 1,5 miljon kronor. I går slog polisen till i Arlöv mot en industrilokal. Där fanns motorcyklarna.– Facebook har spelat en stor roll i det här ärendet, säger Christina Holmström vid polisen i Ystad.
Gjorde succ i tv – nu ska Elias segla över Atlanten
Han blev känd som barnstjärna och för att ha imiterat Peps Persson i Allsång på Skansen.Nu tänker Elias Andersson, 19, från Ystad anta en ny utmaning - som en av få tonåringar segla i en liten båt över Atlanten.– Det blir en dröm som går i uppfyllelse, säger han.
Läs mer om Allsång, Atlanten, Skansen.Nu och Ystad.
Jag håller på att forma ett nytt liv
YSTAD. Han flyttade till Ystad för att börja på något nytt efter skilsmässan.Men Peppe Eng, 68, medger att allt inte känns självklart än.– Jag håller på att forma ett nytt liv. Jag vet inte hur det kommer bli, men jag hoppas att det ska gå bra.I en stor intervju med SportExpressen berättar tv-profilen om chocken över Martin Timells beteende, kvällen då han trodde att han skulle dö och att han måste lära sig att tvätta.
Läs mer om SportExpressen och Ystad.
74-årig man försvunnen från äldreboende i Skåne
Den 74-årige mannen försvann cirka kl 13.30 i dag. Han var klädd gul reflexjacka, grå byxor och blå skor. 74-åringen ska enligt polisen gå dåligt. Boendet ligger vid Regementsgatan i Ystad.
Läs mer om Regementsgatan, Skåne och Ystad.
Jeppe efter Ystad-skandalen: Aldrig okej gå över gränsen
Nu kommer nya reaktioner efter maskot-skandalen i Ystad.IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson har följt debatten.– Det är aldrig okej att gå över gränsen till det som kan uppfattas som stötande, säger Jeppe.
Larm om brand i villa – polisen: Helt övertänd
Vid 17.35 larmades polisen om en brand i en mindre villa på Studavägen, söder om Mälarhusen i Ystad kommun.Polis, räddningstjänst och ambulans är kallade till platsen och på sin hemsida uppger polisen att villan ska vara helt övertänd.
Läs mer om Mälarhusen, Studavägen och Ystad.
JUST NU: Väg avstängd efter ännu en bilolycka
Två bilolyckor har inträffat i Sydsverige inom loppet av några minuter.Väg 13, utanför Sövestad, Ystad, är på fredagseftermiddagen avstängd.Tidigare under eftermiddagen var sju personer inblandade i en olycka utanför Laholm.
Läs mer om Laholm, Sydsverige, Sövestad och Ystad.
Nya listan: Sveriges 15 vackraste städer 2017
Sverige har många vackra städer.Visby, Lund och Ystad är några som ofta hyllas.Men den senaste omröstningen i frågan fick en riktig uppstickare som vinnare.Här är Sveriges 15 vackraste städer.
Läs mer om Lund och Ystad.
Sveriges 17 bästa weekendresor
Det är lätt att bli hemmablind, men för den som vill åka på en weekendresa bjuder Sverige på massor av mysiga och härliga alternativ. Här finns tips från Ishotellet i Jukkasjärvi i norr till Ystad i söder, Göteborg och Göteborgs skärgård i väster till Stockholm i öster. Och så förstås ljuvliga Gotland och Öland. Sverige är fantastiskt!
Hampus heta månad i Ystad: Landslag och tv-utmärkelse
Först en plats i ligalandslaget – sedan kommer nästa utmärkelse.Hampus Andersson, 24, i Ystads IF är inne i ett riktigt höststim.Nu har vänsterkantspelaren utsetts till Månadens spelare i handbollsligan.
Läs mer om Ystad.
Hampus heta månad i Ystad: Landslag och tv-utmärkelse
Först en plats i ligalandslaget – sedan kommer nästa utmärkelse.Hampus Andersson, 24, i Ystads IF är inne i ett riktigt höststim.Nu har vänsterkantspelaren utsetts till Månadens spelare i handbollsligan.
Läs mer om Ystad.
Lugi och Ystad smyger upp bakom Kristianstad
Ystads IF och Lugi smyger upp bakom segermaskinen IFK Kristianstad.Efter söndagens fullpoängare är det Skånelagen som trängs i handbollsligans topp.
Läs mer om Kristianstad, Lugi, Skånelagen och Ystad.
Bostadshus brinner – stort räddningspådrag
Enligt ett larm till SOS rasar en brand i ett bostadshus utanför Ystad.I bostadshuset ska det vara stor rökutveckling.
Läs mer om Ystad.I.
Damerna fick tidernas knäppaste miljonvinst
Två väninnor i Ystad brukar turas om att lämna in Kenoraden. Men förra veckan glömde de vems tur det var.Båda lämnade in samma rad – och de vann fyra miljoner.– Jag har faktiskt aldrig varit med om detta tidigare, säger Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.
Handbollsstjärnans pappa blev mördad
Hans mamma var alkoholist, pappan var kriminell.De dog båda när Simon Auln var i tonåren.I dag jobbar IFK Ystad-spelaren med att ta hand om elever på Norreportskolan – och vill berätta för så många som möjligt om den tuffa uppväxten.– Bara det kan hjälpa en person så vill jag berätta, säger Simon.
Läs mer om Norreportskolan, Simon Auln och Simon.
Ystads tuffa derbystraff – då växer jätten i målet
Eftersnacket till Skånederbyt handlar inte så mycket om att YIF vann rättvist mot HK Malmö.Fokus ligger på straffarna – som kunde ha sänkt Ystad.Jag förstår att YIF:s målvaktsfantom Anders Persson reagerar.Handboll är en kontaktsport och då kan man inte blåsa stup i kvarten.
Läs mer om Skånederbyt, YIF och Ystad.Jag.
Maskerade knivmän rånade kiosk
Polisen jagar tre gärningsmän efter ett knivrån mot en kiosk i Ystad under onsdagskvällen.–De ska ha hotat personalen med kniv och kommit över en okänd summa kontanter, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Ystad.