Ystad

Larm om brand i villa – polisen: Helt övertänd

Vid 17.35 larmades polisen om en brand i en mindre villa på Studavägen, söder om Mälarhusen i Ystad kommun.Polis, räddningstjänst och ambulans är kallade till platsen och på sin hemsida uppger polisen att villan ska vara helt övertänd.
Läs mer om Mälarhusen, Studavägen och Ystad.

JUST NU: Väg avstängd efter ännu en bilolycka

Två bilolyckor har inträffat i Sydsverige inom loppet av några minuter.Väg 13, utanför Sövestad, Ystad, är på fredagseftermiddagen avstängd.Tidigare under eftermiddagen var sju personer inblandade i en olycka utanför Laholm.
Läs mer om Laholm, Sydsverige, Sövestad och Ystad.
Nya listan: Sveriges 15 vackraste städer 2017
Sverige har många vackra städer.Visby, Lund och Ystad är några som ofta hyllas.Men den senaste omröstningen i frågan fick en riktig uppstickare som vinnare.Här är Sveriges 15 vackraste städer.
Läs mer om Lund och Ystad.
Sveriges 17 bästa weekendresor
Det är lätt att bli hemmablind, men för den som vill åka på en weekendresa bjuder Sverige på massor av mysiga och härliga alternativ. Här finns tips från Ishotellet i Jukkasjärvi i norr till Ystad i söder, Göteborg och Göteborgs skärgård i väster till Stockholm i öster. Och så förstås ljuvliga Gotland och Öland. Sverige är fantastiskt!

Hampus heta månad i Ystad: Landslag och tv-utmärkelse

Först en plats i ligalandslaget – sedan kommer nästa utmärkelse.Hampus Andersson, 24, i Ystads IF är inne i ett riktigt höststim.Nu har vänsterkantspelaren utsetts till Månadens spelare i handbollsligan.
Läs mer om Ystad.
Hampus heta månad i Ystad: Landslag och tv-utmärkelse
Först en plats i ligalandslaget – sedan kommer nästa utmärkelse.Hampus Andersson, 24, i Ystads IF är inne i ett riktigt höststim.Nu har vänsterkantspelaren utsetts till Månadens spelare i handbollsligan.
Läs mer om Ystad.
Lugi och Ystad smyger upp bakom Kristianstad
Ystads IF och Lugi smyger upp bakom segermaskinen IFK Kristianstad.Efter söndagens fullpoängare är det Skånelagen som trängs i handbollsligans topp.
Läs mer om Kristianstad, Lugi, Skånelagen och Ystad.
Bostadshus brinner – stort räddningspådrag
Enligt ett larm till SOS rasar en brand i ett bostadshus utanför Ystad.I bostadshuset ska det vara stor rökutveckling.
Läs mer om Ystad.I.
Damerna fick tidernas knäppaste miljonvinst
Två väninnor i Ystad brukar turas om att lämna in Kenoraden. Men förra veckan glömde de vems tur det var.Båda lämnade in samma rad – och de vann fyra miljoner.– Jag har faktiskt aldrig varit med om detta tidigare, säger Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.
Handbollsstjärnans pappa blev mördad
Hans mamma var alkoholist, pappan var kriminell.De dog båda när Simon Auln var i tonåren.I dag jobbar IFK Ystad-spelaren med att ta hand om elever på Norreportskolan – och vill berätta för så många som möjligt om den tuffa uppväxten.– Bara det kan hjälpa en person så vill jag berätta, säger Simon.
Läs mer om Norreportskolan, Simon Auln och Simon.
Ystads tuffa derbystraff – då växer jätten i målet
Eftersnacket till Skånederbyt handlar inte så mycket om att YIF vann rättvist mot HK Malmö.Fokus ligger på straffarna – som kunde ha sänkt Ystad.Jag förstår att YIF:s målvaktsfantom Anders Persson reagerar.Handboll är en kontaktsport och då kan man inte blåsa stup i kvarten.
Läs mer om Skånederbyt, YIF och Ystad.Jag.
Maskerade knivmän rånade kiosk
Polisen jagar tre gärningsmän efter ett knivrån mot en kiosk i Ystad under onsdagskvällen.–De ska ha hotat personalen med kniv och kommit över en okänd summa kontanter, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.
Läs mer om Fredrik Bratt och Ystad.
Malmö tappade greppet – Ystad vände i derbyt
HK Malmö pekas ut som ett lag för finalen i maj.När man skulle visa sin klass i hemmapremiären var det Ystads IF som snodde föreställningen.YIF vann (27-30) Skånederbyt efter stark andrahalvlek.
Läs mer om Ystad.
IFK tog tredje vinsten – blickar mot Europa
IFK Kristianstad såg ut att gå mot en kross.Men efter halvtid trampade Ystad IF i gång – och gav mästarna en match.– I andra halvlek tappar vi vårt fina försvarsspel, säger Ola Lindgren, tränare i IFK Kristianstad, till C More.
Läs mer om C More, Europa, Ola Lindgren och Ystad IF.
Kristianstad favoriter – utmanarna skarpare
IFK Kristianstad är storfavoriter igen.Men utmanarna är fler – och skarpare.– Hoppas vi kan vara där. Malmö och Alingsås är också bra. Och kanske Ystad, säger Sävehofs blivande sportchef Robert Wedberg.
Läs mer om Robert Wedberg och Ystad.
Loffe berättade för Körberg – plågades av cellgifterna
Janne Loffe Carlsson höll sin sjukdom hemlig – bara familjen och ett fåtal vänner visste om det.Men för artisten Tommy Körberg berättade skådespelaren hur han mådde – kort innan han gick bort.–Vi gjorde en konsert i Ystad. Då sa han att strålning och cellgifter höll på att ta död på honom, säger Tommy Körberg.
Läs mer om Körberg, Tommy Körberg och Ystad.
Loffe Carlssons sista framträdande före sin död
Janne Loffe Carlsson underhöll publiken ända in i det sista.Så sent som i augusti i år framträdde han på Jazzfestivalen i Ystad.Det blev den folkkäre skådespelarens sista framträdande. Under natten till den 31 augusti kom beskedet om att gått bort.
Läs mer om Jazzfestivalen och Ystad.Det.
Fyra greps med vapen och rånarluvor
Fyra personer greps i Ystad i natt, misstänkta för bland annat förberedelse till rån, rapporterar Sveriges Radio P4 Malmöhus.
Läs mer om Ystad.
David Batra ändrar showen: Dramatiskt i familjelivet
Efter Anna Kinberg Batras besked om sin avgång som M-ledare – reste hon utomlands med maken David Batra, enligt uppgifter till Aftonbladet.Den ändrade familjesituationen ger maken David Batra hopp om att han kan få med sig hustrun på den kommande turnn med showen Elefanten i rummet.– Det är alltid väldigt pusslande att få livet att gå ihop. Nu kanske jag kan släpa med henne till Ystad och Karlstad och så. Jag hoppas att jag kan övertala henne, berättar han i en intervju med Aftonbladet.
Kranium hittat – polisen misstänker mord
Polisen har startat en mordutredning efter att ett kranium hittats.En privatperson gjorde fyndet under torsdagen.– Vi har haft tekniker på plats, säger kommunpolis Malin Sjöholm till Ystad Allehanda.
Ystad vägrar röra Lukas tröja nr 24
Ystads IF rör inte tröja nr 24.Lukas Nilssons nummer är heligt.– Det är första gången i klubbens historia vi gör så. Tröjan hänger kvar och väntar på Lukas, säger sportchefen Marcus Lindgren
Brand i bostadshus – är fullt utvecklad
Ett bostadshus i Ystad står på lördagskvällen i lågor.Ingen person ska vara kvar i byggnaden.– Branden är fullt utvecklad, säger Fredrik Bratt, presstalesman hos polisen i region syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Ystad.
JUST NU: Skärmflygare i krasch vid Ales stenar
En skärmflygare kraschade på torsdagskvällen vid Ales stenar på Österlen.– Stationen i Ystad är nere på plats och är behjälpliga ambulansen för att transportera en person till farbar väg, så att den kan åka iväg med ambulansen, säger Mattias Sköld, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd, till Aftonbladet.