Ystad

Världshandeln enligt Ola

YSTAD. I taket över förarsätet på Volkswagen Golf sitter en liten plastpanel med strömbrytare. Här kan föraren sköta lamporna i kupn, avbländare samt tända kartläsarlampan. Den här detaljen är så försynt att få lägger märke till den, men den är en komplicerad historia.
Läs mer om Ola och Volkswagen Golf.

Ystad tar ännu en viktig seger

Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Landslagsstjärnans stöd: Förstår inte problemet
Ystads IF och IFK Ystad vill servera alkohol i Ystad Arena.Nu får de stöd av landslagsstjärnan Jim Gottfridsson.– Det fungerar hur bra som helst här i Tyskland, säger Jim Gottfridsson till YA.
Erica fastnade i snökaoset med barnen: Tårarna rann
Erica Erlandsson och hennes tre söner skulle köra från Skurup till Ystad under tisdagsmorgonen.Hon hamnade mitt i snökaoset på E65 – och var mycket nära en allvarlig olycka när hon undvek att köra in i en lastbil, men därefter blev påkörd bakifrån.– Tårarna rann för jag insåg hur nära det var, säger hon.
Läs mer om E65, Skurup och Ystad.

Peppe Eng har hittat kärleken i Karin, 58

Peppe Eng flyttade till Ystad för att börja om efter skilsmässan.Tv-ankaret har funnit sig till rätta med tillvaron och lever ett behagligt liv, dessutom har han mött kärleken.– Vi trivs bra ihop! Reser runt en del och spelar golf, åker längdskidor, kutar i skogen och går på teater ibland, säger han.
Läs mer om Karin och Ystad.
Ystad lyfter – men vägrar se i tabellen
Ystad IF klättrar vidare uppåt i handbollsligan.Men tränaren Jerry Hallbäck fokuserar inte på tabellen.– Vi tycker det är viktigt att göra bra prestationer. Gör vi det vinner vi matcherna, säger han.
Läs mer om Jerry Hallbäck.
Ystad slog RIK – dramatisk jakt på fjärdeplatsen
Ystads IF vann mot Redbergslid och drömmen om topp fyra lever vidare.– Det är enormt viktigt. Det gör jättemycket att börja på hemmaplan och få en go start. Det är det som är vårt mål, säger Anton Hallbäck till C More efter 33-28 i Ystad arena.
IFK Ystad sekunddrama från handbollsligan
IFK Ystad får vänta på att ta steget upp till handbollsligan.Efter att man på lördagen vunnit hemma mot Lindesberg var laget bara ett sekunddrama från att få fira avancemanget.
Läs mer om Lindesberg.
Seger trots snökaos: Känns alltid kontigt
Efter att ha tvingats ställa två matcher på kort tid blev det trots snökaos match mot Aranäs.En match som Ystad vann med hela 26-18.– Det är alltid speciellt att möta Aranäs, säger Anton Hallbäck som fick besegra sin tidigare klubb.
Läs mer om Anton Hallbäck, Aranäs.En och Ystad.
Äldre kvinna hittad död i en snödriva
En äldre kvinna, i 80-årsåldern, hittades på fredagen död i en snödriva, utanför Trelleborg.Kvinnan hade senast kontakt med någon på torsdagen och hittades av grannar, i närheten av sitt hem.– En läkare har konstaterat dödsfallet, men det finns inga misstankar om brott, säger Mattias Rasmussen, inre befäl i Ystad.
Läs mer om Trelleborg.Kvinnan och Ystad.
YIF fruktar nytt snökaos: Nästa match i farozonen
Snökaoset ställer till det rejält för YIF.Redbergslids buss stoppades av polisen på vägen till Ystad.Nu är även fredagens match mot Aranäs i farozonen.– Om det ser ut som senast går det inte att ta sig fram, säger Aranäs assisterande tränare Glenn Gustavsson.
Läs mer om Glenn Gustavsson och Ystad.Nu.
Proffset fast i väderkaoset: Aldrig sett så mycket snö
Ex-landslagsmannen och tidigare handbollsproffset Fredrik Petersen, 34, är en av många som drabbats av snökaoset.Han är, mer eller mindre, isolerad i Ystad.– Jag har aldrig varit med om så mycket snö under min livstid, säger Petersen.
Läs mer om Fredrik Petersen, Petersen och Ystad.
Kaos med olyckor, snö och hård blåst
RIK:s handbollslag hade knappt tre mil kvar till Ystad.Då blev de stoppade av polis och uppmanades att vända.Snöstormen i Skåne stoppade elitseriematchen.– Det var kaos med olyckor, snö och hård blåst, säger RIK:s tränare Jasmin Zuta.
Läs mer om Jasmin Zuta, Skåne och Ystad.Då.
Snökaoset orsakar inställd match
Den planerade matchen i handbollsligan mellan Ystad och Redbergslid har ställts in.
Läs mer om Redbergslid och Ystad.
Peppe Engs ärliga ord efter skilsmässan
Efter 48 år som gifta separerade Peppe Eng och hans fru Solveig och han flyttade till Ystad – för en kvinna.Nu hyllar han den nya kärleken.– Ja, jag är kär. Vi trivs med varandra, vi går på teater och gillar att umgås, säger Peppe Eng till Hänt.
Läs mer om Hänt, Peppe Eng, Solveig och Ystad.
Region Skåne säger nej till Måns livsviktiga medicin
Måns Rundqvist, 14, i Ystad har sedan 2008 tagit bromsmedicinen Translarna för att motverka den ovanliga muskelsjukdomen Duchennes muskeldystrofi.Men i april tar han sin sista dos av läkemedlet. Region Skåne subventionerar inte längre läkemedlet.– Ju närmre man kommer april, ju mer ledsen, arg och förtvivlad blir man, säger Måns pappa, Fredrik Rundqvist.
Försöker komma i form inför slutspelet
Ystads IF vände och vann mot bottenlaget OV Helsingborg.Efter en dålig första halvlek vann Ystad den andra med sju bollar och tog en komfortabel seger.– Vi hoppas kunna hitta formen inför slutspelet, säger målvakten Anders Persson till C More.
Läs mer om C More och Ystad.
HIF Karlskrona vann efter 17 raka förluster
Jakob Nygren är klar för Ystad till nästa säsong, men kan hinna rädda kvar HIF Karlskrona i Handbollsligan innan dess.Nygrens sex mål bidrog i högsta grad när Karlskrona vann för första gången sedan oktober.– Obeskrivligt. Det är som ett barn på julafton, säger Jakob Nygren till C More.
Johan skänker lönen till Oscars insamling
Elithandbollsspelaren Johan Börjesson i IFK Ystad skänker sina matcharvoden till stödinsamlingen för 13-årige Oscar Sajland från Lund som lider av en hjärntumör.Nu uppmanar han andra att göra det samma.– Jag spelar inte för pengarnas skull. Då kan pengarna hellre gå till någon som är absolut mer i behov av dem, säger han.
Läs mer om Lund och Oscar Sajland.
Under rusningstrafiken: förseningar och inställda tåg
Flera stationer påverkas på fredagsmorgonen av förseningar och inställda tåg.Resenärer på sträckan Hässleholm – Malmö kan beröras av det signalfel som uppstått.Mellan Ystad och Malmö väntas tågtrafiken också påverkas, med anledning av sabotage.
Läs mer om Hässleholm Malmö och Malmö.
Super Marios nya plan: Guld, Ystad och bröllop
Tunge linjestjärnan Mario Lipovac, 26, har sin plan.Först avsluta snyggt i IFK Kristianstad.Sedan ladda för nya livet i Ystad.– Och till sommaren ska jag gifta mig, säger Super Mario.
Läs mer om Mario Lipovac, Super Mario och Ystad.
Peppe Engs nya kärlek – byter liv efter skilsmässan
Peppe Eng, 69, lämnade Stockholm efter skilsmässan och började ett nytt liv i Ystad.Där har han träffat en ny kärlek.– Hon heter Karin, säger han.
Läs mer om Karin, Stockholm och Ystad.Där.
Tågförseningar i morgontrafiken
Tågtrafik som passerar Ystad kan med kort varsel ställas in på hel- eller delsträcka på torsdagsmorgonen, med anledning av ett spårfel.Även tåg till och från Göteborgs centralstation försenas eller ställs in, på grund av obehöriga på spåret.Flera sydsvenska orter påverkas av störningarna.
Läs mer om Ystad.
Klart för ny säsong av Mandelmanns
Mandelmanns gård får en ny tredje säsong, skriver Ystad Allehanda.Den tredje säsongens avsnitt börjar snart att spelas in på gården i Österlen.
Polisen efterlyser ägare till ett mystiskt föremål
Polisen i Ystad efterlyser mer info, eller ägaren, till ett mystiskt föremål som beslagstogs vid en kontroll nyligen.– Jag tänker att det kan komma från någon kyrkogård, säger Ann-Christine Pella, utredare vid polisen i Ystad, till Ystads Allehanda.
Läs mer om Ann-Christine Pella och Ystad.