Zoo

Kraftig rök vid brand – fastighet med zoo och lägenheter

Det brinner i en fastighet på Järntorget i centrala Arboga.– Det är en fastighet med en zooaffär och en godisaffär och sju–åtta lägenheter, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid polisregion Mitt.

Pandasex kan lösa gångproblem

Jättepandan Meng Meng, fyra år, har inte riktigt funnit sig tillrätta i sitt nya hem i Berlins Zoo. Då och då går eller kryper hon baklänges.
Populärt att låta sin häst ätas av lejon
Intresset för att donera sina hästar till rovdjursföda på Köpenhamns zoo är stort. Så stort att en väntelista fått upprättats – och väntetiden går upp till sex månader.– Så hästkött utgör en väsentlig del av kosten, säger Jacob Munkholm Hoeck, pressansvarig vid Köpenhamns zoo, till TV2.
Läs mer om Jacob Munkholm Hoeck och TV2.
Minnas baby en tungviktare – föddes efter 521 dagar
Den lilla noshörningsungen var efterlängtad när den väl föddes på Köpenhamns Zoo.Mamman Minna pysslar nu om sin baby, som förväntas bli en av de nya attraktionerna i djurparken.

Djurskötare dödad av två tigerungar

Djurskötaren Anji, 40, dödades i en tigerattack på ett zoo i Indien, skriver Daily Mail.Det var i lördags som två vita tigerungar attackerade skötaren när han städade djurens inhägnad.Nu kräver Anjis familj 62 000 kronor i kompensation från djurparken.
Läs mer om Daily Mail.Det och Indien.
Tjeckiskt zoo brände noshörningshorn
Vid ett zoo i Tjeckien har man sågat av hornen på sina noshörningar för att skydda dem.
Läs mer om Tjeckien.
Räv dödade pingviner på zoo
En räv tog sig under natten in på Chessington World of Adventure sydväst om London, där den tog sig in i upplevelseparkens pingvininhägnad. Där dödade räven åtta pingviner, och skadade en.
Ny sötchock på zoo: Liten flodhästunge
Här tittar en liten söt flodhästunge fram.Krabaten som nu visas upp på Köpenhamns zoo är bara nio dagar gammal.
Tragedi på Zoo – lejonunge dödades av sin egen flock
För andra gången på bara någon vecka har en lejonunge på Zoo i Köpenhamn dödats av sin egen flock.Ungen hittades död i hägnet 20 minuter efter att djurskötarna tittat till flocken, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet, Köpenhamn och Zoo.
Apan överlevde mot alla odds
En liten röd titiapa har överlevt mot all odds tack vare vård dygnet runt sedan den timme han föddes. Pichikus mamma, Bella, dog vid födseln så djurvårdare på Bristol Zoo matat Pichiku dag och natt för att hålla honom vid liv. Pichiku är en röd titiapa, arten förekommer i nordvästra Brasilen och i Peru.
Läs mer om Bella, Brasilen, Bristol Zoo, Peru och Pichiku.
Elefantstjärnan död – efter 55 år på zoo
Elefanten Chieng-Mai kom till Köpenhamn 1962 som en gåva till kung Frederik och drottning Ingrid.Han blev snabbt en populär invånare på Köpenhamns zoo.Men på onsdagen avlivades 58-åringen på grund av hälsoproblem.– Det här var rätt beslut att fatta, säger veterinären Mads Bertelsen.
Läs mer om Frederik, Ingrid.Han och Köpenhamn.
Dansande gorilla i badet
Gorillan Zola på Dallas Zoo, USA, dansar loss i badbaljan.
Läs mer om USA.
Elefantunge nära drunkna – se föräldrarnas räddningsinsats
Det råder ingen tvekan – elefantparet reagerar instinktivt när deras unge (kalv) ramlar ner i en konstgjord damm i ett zoo i Seoul, Sydkorea. I tätt samarbete räddar de sin avkomma från att drunkna.
Läs mer om Seoul och Sydkorea.
Lemurer på rymmen i Eskilstuna
Lemurer på rymmen har stängt flera åkattraktioner på djurparken Parken Zoo i Eskilstuna, skriver Eskilstuna-kuriren. Lemurerna rymde vid niotiden på morgonen och är kvar i parken, men har tagit sig ur sitt hägn.
Lemurer på rymmen i Eskilstuna
Lemurer på rymmen har stängt flera åkattraktioner på djurparken Parken Zoo i Eskilstuna, skriver Eskilstuna-kuriren. Lemurerna rymde vid niotiden på morgonen och är kvar i parken, men har tagit sig ur sitt hägn.
Elefantens snubbelfall charmar hela Danmark
Den lilla (nåja) elefantungen på Köpenhamns zoo har i tre veckor charmat danskarna.Nu har den återigen hamnat i det danska rampljuset – på grund av snubbelbilder.
Läs mer om Danmark.
Hotet mot lejonungarna: De riskerar att avlivas
De små lejonungarna på Köpenhamns zoo har orsakat lejonhysteri.Men nu börjar den hårda verkligheten hinna ikapp de två kullarna.Om inte Köpenhamns zoo hittar andra djurparker som är villiga att ta emot lejonungarna riskerar de att avlivas –och det gäller i synnerhet de små hannarna.– Om vi inte hittar en plats för dem så kommer vi att vara tvungna att avliva dem. Det är så klart tråkigt men så är det, säger Mikkel Stelvig, zoolog på Köpenhamns zoo, till danska TV2.
Läs mer om Mikkel Stelvig och TV2.
Här busar lejonungarna – och charmar alla
Det råder lejon-hysteri på Köpenhamn Zoo.På kort tid har två lejonkullar fötts – och nu har den första visats upp.Springandes, lekandes och hoppandes charmade lejonungarna hela publiken.
Läs mer om Köpenhamn Zoo.På.
Zoo evakuerat efter att tiger rymt
Hamerton Zoo Park i England har evakuerats efter tiger rymde från sin bur.Enligt brittiska Metro har tigern bitit en zoobesökare.
Läs mer om England och Metro.
Söthälsningen från zoo: Nio busiga lejonungar
Danskarna har fått en ny sötchock.Lejonhanen på zoo i Köpenhamn är pappa till en stor kull lejonungar, tillsammans med två olika lejonhonor.Nu har den senaste kullen fått möta besökarna.
Läs mer om Köpenhamn.
Titta! Här den tar nyfödda elefanten sina första steg
En ny elefantunge har skådat dagens ljus på Köpenhamns zoo.Nedkomsten var väntad och gick hur bra som helst och redan har den lille börjat dia på sin mamma, Kungrao, meddelar djuparken.Elefantungen beskrivs som frisk och kry.
Läs mer om Kungrao.
Tukanen Big George har dött
Tocotukanen Big George, som har levt i Universeums regnskog, har dött efter en kort tids tarmsjukdom. Den färggranna fågeln föddes 2012 och flyttade till Universeum från Rotterdams zoo 2013. Till skillnad från sina artsfränder som kan bli upp emot 20 år, blev Big George bara några år gammal.
Läs mer om Big George och Universeum.
Premiär för Barnens zoo: Det finns redan killingar
Barnens zoo i Slottsskogen i Göteborg har varje år omkring 170 000 besökare.Nu har anläggningen slagit upp portarna för säsongen.– Det finns redan killingar och lamm att titta på och klappa, säger Anna Schönström, djuransvarig i Slottsskogen.I år erbjuds kunskapstörstande barn och vuxna särskilda stunder där personalen berättar om djuren och deras vanor.