Zoo

Utlånade pandornas nya liv i snön

Kina lånar ut pandorna Hua Bao och Jin Bao Bao till Finland. Numera heter de Lumi och Pyry och lever på Ähtäri Zoo. Av de första bilderna att döma verkar de ha det bra i sin nya miljö.

Babblarna inleder artistsommaren i Parken Zoo

De färgglada och populära Babblarna blir först ut när Parken Zoo i Eskilstuna presenterar sommarens artister.
Läs mer om Babblarna, Eskilstuna och Parken Zoo.
Elva år efter Krokodiljägarens död – nu tar barnen nästa steg
Steve Irwins barn hedrar honom genom att fortsätta det arbete krokodiljägaren påbörjade.Sedan hans tragiska död har familjen dedikerat sina liv till djur och startat ett eget zoo – nu ska deras vardag bli dokumentärfilmsserie.Det är en ära att gå hans fotspår säger sonen Robert Irwin enligt ET Online.
Läs mer om Robert Irwin.
Pandan viktig soft för Kina
Två pandor anlände på torsdagen från Kina till Etseri Zoo i Finland, som ska låna dem i 15 år. Pandan har i över ett halvt sekel använts av Kina för att bygga internationella förbindelser, den är en diplomatisk symbol, ett tecken på en vänskap som förväntas bli lång och finns nu i djurparker i ett 20-tal länder över världen.
Läs mer om Etseri Zoo, Finland och Kina.

Pandan viktig soft power för Kina

Två pandor anlände på torsdagen från Kina till Etseri Zoo i Finland, som ska låna dem i 15 år. Pandan har i över ett halvt sekel använts av Kina för att bygga internationella förbindelser, den är en diplomatisk symbol, ett tecken på en vänskap som förväntas bli lång och finns nu i djurparker i ett 20-tal länder över världen.
Läs mer om Etseri Zoo, Finland och Kina.
Rekordkyla i Kanada – Niagarafallet fryser
Kylan håller Kanada i ett konstant järngrepp.Det är så kallt att Calgary Zoo bestämt att pingvinerna ska stanna inomhus.Samtidigt fryser Niagarafallet till, mängder av flyg är inställda och skolor och myndigheter håller stängt.
Känd station i Berlin utrymd efter röklarm
Polisen tvingades utrymma tågstationen vid Bahnhof zoo i Berlin på nyårsaftonen.Detta efter larm om kraftig rökutveckling, skriver Spiegel online.
Läs mer om Bahnhof, Berlin och Spiegel.
Jordsvin försvunnet efter zoobrand
Ett jordsvin saknas efter en eldsvåda på London Zoo i Regent's Park. Djurparken har anställda som bor på platsen just för att kunna hantera akuta situationer, och en del av dessa skadades lindrigt.
Läs mer om London Zoo.
Kraftig brand på populär djurpark i London
En kraftig brand har brutit ut i Londons zoo, skriver The Sun.Branden ska ha startat i en kafdel i djurparken.Det är oklart om några djur är inblandade i nuläget, uppger räddningstjänsten på sin hemsida.
Läs mer om London och The Sun.Branden.
Lotta och Stefan bjuder in djur – och människor – på julafton
Har du och ditt husdjur ingenstans att fira jul i år?Sväng förbi Lotta och Stefan på djurbutiken Bra Zoo i Örebro.–Klart jag blir snopen om någon kommer med en häst eller kossa. Men det löser vi självklart!
Läs mer om Bra Zoo, Lotta, Stefan och Örebro.Klart.
Lurviga gepardungar får möta allmänheten
VIDEO | En kull med fem gepardungar visas nu upp på Parken Zoo i Eskilstuna. Det är första gången djurparken fått gepardungar. Gepardhonan Moja fick kullen i september, och nu kan ungarna visas upp för allmänheten.
Läs mer om Eskilstuna och Parken Zoo.
Lailas snuskiga miss på julafton
I veckan berättade Laila Bagge i radioprogrammet Rix Morron Zoo om en pinsam julafton som hon sent kommer att glömma.– Det är så pinsamt, säger Laila.
Läs mer om Laila Bagge, Laila och Rix Morron Zoo.
Kraftig rök vid brand – fastighet med zoo och lägenheter
Det brinner i en fastighet på Järntorget i centrala Arboga.– Det är en fastighet med en zooaffär och en godisaffär och sju–åtta lägenheter, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid polisregion Mitt.
Pandasex kan lösa gångproblem
Jättepandan Meng Meng, fyra år, har inte riktigt funnit sig tillrätta i sitt nya hem i Berlins Zoo. Då och då går eller kryper hon baklänges.
Populärt att låta sin häst ätas av lejon
Intresset för att donera sina hästar till rovdjursföda på Köpenhamns zoo är stort. Så stort att en väntelista fått upprättats – och väntetiden går upp till sex månader.– Så hästkött utgör en väsentlig del av kosten, säger Jacob Munkholm Hoeck, pressansvarig vid Köpenhamns zoo, till TV2.
Läs mer om Jacob Munkholm Hoeck och TV2.
Minnas baby en tungviktare – föddes efter 521 dagar
Den lilla noshörningsungen var efterlängtad när den väl föddes på Köpenhamns Zoo.Mamman Minna pysslar nu om sin baby, som förväntas bli en av de nya attraktionerna i djurparken.
Djurskötare dödad av två tigerungar
Djurskötaren Anji, 40, dödades i en tigerattack på ett zoo i Indien, skriver Daily Mail.Det var i lördags som två vita tigerungar attackerade skötaren när han städade djurens inhägnad.Nu kräver Anjis familj 62 000 kronor i kompensation från djurparken.
Läs mer om Daily Mail.Det och Indien.
Tjeckiskt zoo brände noshörningshorn
Vid ett zoo i Tjeckien har man sågat av hornen på sina noshörningar för att skydda dem.
Läs mer om Tjeckien.
Räv dödade pingviner på zoo
En räv tog sig under natten in på Chessington World of Adventure sydväst om London, där den tog sig in i upplevelseparkens pingvininhägnad. Där dödade räven åtta pingviner, och skadade en.
Ny sötchock på zoo: Liten flodhästunge
Här tittar en liten söt flodhästunge fram.Krabaten som nu visas upp på Köpenhamns zoo är bara nio dagar gammal.
Tragedi på Zoo – lejonunge dödades av sin egen flock
För andra gången på bara någon vecka har en lejonunge på Zoo i Köpenhamn dödats av sin egen flock.Ungen hittades död i hägnet 20 minuter efter att djurskötarna tittat till flocken, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet, Köpenhamn och Zoo.